Acne crème
Laatst bijgewerkt: 24-06-2020

Onze selectiecriteria

12Onderzochte producten

32Bestede uren

8Beoordeelde onderzoeken

70Verzamelde opmerkingen

Acne is een van de meest voorkomende huidaandoeningen, zowel bij jongeren als volwassenen. Het huidprobleem ontstaat als haarzakjes verstopt of ontstoken raken. Het is niet alleen een dermatologisch probleem. Voor mensen die last hebben van acne kan het ook emotionele gevolgen hebben, afhankelijk van de ernst ervan.

Om van acne af te komen, kan een goede acne crème de oplossing zijn. Om je te helpen het product te vinden dat het beste bij je past, vind je in deze shopgids alle informatie die je nodig hebt om de juiste acne crème te kopen. Zo vind je verderop in dit artikel een selectie met de beste producten, op basis van de ingrediënten, effectiviteit en prijs, net als de antwoorden op de meest gestelde vragen en een lijst met criteria waar je rekening mee moet houden bij de aanschaf van een acne crème.
Belangrijk om te weten

 • Hoewel veel mensen denken dat alleen tieners last hebben van acne, zijn er ook veel volwassenen die last hebben van dit huidprobleem.
 • De meeste acne crèmes zijn effectief in gevallen van milde acne, maar dienen ook als ondersteuning bij primaire behandelingen voor ernstige acne.
 • Bij de aanschaf van een acne crème is het belangrijk om rekening te houden met een aantal belangrijke aankoopcriteria, zoals het soort acne waar je last van hebt, je huidtype, de ingrediënten van de crème en of de crème een beschermende factor tegen zonnestralen bevat.

Onze selectie: De beste acne crèmes van de markt

Acne komt veel voor. Vooral bij jongeren tussen de 15 en 25 jaar, maar eigenlijk zie je het bij alle leeftijden voorkomen. Gelukkig zijn er acne crèmes die je kunnen helpen bij het bestrijden van dit huidprobleem. Er zijn veel verschillende soorten acne crèmes op de markt. Niet alle crèmes werken op dezelfde manier. De producten hebben verschillende actieve ingrediënten en natuurlijk een andere prijs. In de sectie hieronder vind je onze favoriete opties.

Eerdere Aanbevelingen

De acne crème met de beste prijs-kwaliteitverhouding

Op dit moment is het genoemde product niet leverbaar bij de leverancier. Daarom hebben wij het vervangen door een ander product met soortgelijke kenmerken. Meld een probleem.

Das Problem mit diesem Produkt wurde gemeldet. Danke!

De acne crème van Dermaxaan forte is de perfecte huidverzorging voor acne, puistjes, mee-eters en een onzuivere huid. De antibacteriële combinatie van actieve ingrediënten verlicht irritatie op de huid. De crème wordt snel opgenomen. Het verzorgingsproduct stabiliseert de vochtbalans en kalmeert de huid. De fabrikant raadt aan om het product ’s ochtends en ’s avonds aan te brengen. Je kunt de crème trouwens ook preventief gebruiken.

De beste acne crème met natuurlijke kruiden

Op dit moment is het genoemde product niet leverbaar bij de leverancier. Daarom hebben wij het vervangen door een ander product met soortgelijke kenmerken. Meld een probleem.

Das Problem mit diesem Produkt wurde gemeldet. Danke!

Met de acne crème van TruuMe verklein je de poriën en verwijder je snel en gemakkelijk acne. De crème beschermt je huid en stimuleert de celregeneratie. De crème is zowel geschikt voor tieners als voor volwassenen. Je kunt het product op je gezicht, nek, decolleté, borst en rug aanbrengen. Het product bevat natuurlijke ingrediënten en voelt daardoor zachter aan dan veel andere producten op de markt.

De meest praktische acne crème

De Nuonove acne crème is een zeer effectieve remedie voor acne en puistjes. Het is de ultieme oplossing voor een zachte, gladde en mooie huid. De acne crème is geschikt voor tieners en volwassenen. Het product bevat natuurlijke ingrediënten, die mild op de huid werken. De crème is zeer eenvoudig aan te brengen, dankzij de handige applicator. Het wordt aangeraden om de crème alleen op de meest gevoelige plekjes waar je last hebt van acne te gebruiken.

De beste acne crème met vitamine E

Op dit moment is het genoemde product niet leverbaar bij de leverancier. Daarom hebben wij het vervangen door een ander product met soortgelijke kenmerken. Meld een probleem.

Das Problem mit diesem Produkt wurde gemeldet. Danke!

Kleinere poriën en minder onzuiverheden is altijd prettig, voor ieder huidtype. De acne crème van Segminismart helpt je hierbij. De crème is verrijkt met vitamine E, een onmisbare voedingsstof voor de productie van collageen. De crème vermindert zichtbaar het uiterlijk van littekens, striae, acne, fijne lijntjes, rimpels, donkere vlekken en vlekken die door de zon zijn ontstaan. Dankzij de verfijnde ingrediënten is de crème ook geschikt voor de meest gevoelige huid.

Shopgids: Alles wat je moet weten over acne crème’s

Als je veel last hebt van acne, kan dat invloed hebben op je dagelijkse leven. Gelukkig zijn er echter beautyproducten die voor sommige mensen uitkomst bieden door puistjes tegen te gaan of te voorkomen. Belangrijk is wel dat je het juiste product gebruikt omdat, als je dat niet doet, het probleem alleen maar kan worden verergerd. Om je te helpen het product te vinden dat het beste bij je past, vind je hieronder de antwoorden op de meest gestelde vragen over acne crème’s.

Acne crème

Acne is een ontsteking van de talgklieren. Gelukkig zijn er beautyproducten die uitkomst bieden door puistjes tegen te gaan of te voorkomen, zoals acne crème’s. 
(Bron: Akz: 65018489/ 123rf.com)

Wat is acne en hoe ontstaat het?

Acne is een ontsteking van de talgklieren die optreedt wanneer de klieren een teveel aan talg produceren en verstopt raken. Bepaalde medicijnen kunnen de acne verergeren. Ook erfelijkheid kan een rol spelen bij het onstaan van acne. De meest voorkomende oorzaken van acne zijn:

 • Erfelijkheid: Acne is een aandoening die erfelijk is. Dat wil zeggen, als je ouders of broers en zussen eronder hebben geleden, is het goed mogelijk dat je er zelf ook last van hebt. Het type acne dat erfelijk is, is niet gemakkelijk te bestrijden, maar kan wel worden tegengegaan.
 • Hormonale veranderingen: Veranderingen in ons lichaam zijn een van de belangrijkste oorzaken van acne, vooral tijdens de adolescentie. Deze veranderingen beïnvloeden de talgproductie, wat het ontstekings- en infectieproces kan veroorzaken.
 • Voeding: Ook slechte voeding kan het uiterlijk van acne bevorderen, hoewel in mindere mate dan de 2 voorgaande factoren. Probeer, als je last hebt van acne, zoveel mogelijk verzadigde vetten en gekruid voedsel te vermijden.
 • Ontsteking van de haarzakjes: Haarzakjes kunnen gaan ontsteken, bijvoorbeeld op plekken zoals je oksels, benen of rug. Je kunt hier vooral na ontharing last van krijgen.

De effectiviteit van een acne crème is grotendeels afhankelijk van de ingrediënten van het product.
(Bron: Dinis Tolipov: 89342243/ 123rf.com)

Welke soorten acne crèmes zijn er?

Een goede acne crème helpt acne, puistjes en onzuiverheden effectief te voorkomen en verminderen zonder de huid te irriteren of uit te drogen. Het soort crème waar je voor kiest bepaalt voor een groot gedeelte de effectiviteit van het product. De keuze voor het ene of het andere product hangt grotendeels af van je gewoonten en persoonlijke voorkeuren. Hieronder vind je een samenvatting met de meest voorkomende soorten acne crèmes:

 • Vochtinbrengende crème: Dit soort crèmes hydrateren de huid en voorkomen de verspreiding van bacteriën in het gezicht. Ze worden aanbevolen in het geval van milde of matige acne.
 • Exfolianten: Scrubs dragen bij aan het reinigen van het gezicht door dode cellen en onvolkomenheden te verwijderen.
 • Acne crème die je alleen op de plekjes met acne moet plaatsen: Dit zijn crèmes die alleen op de puistjes zelf worden aangebracht. Omdat dit vrij krachtige producten zijn, wordt het afgeraden om ze overal op het gezicht of op andere delen van het lichaam te gebruiken.
 • Masker: De maskers worden voornamelijk ‘s nachts gebruikt en bevatten vaak klei in hun formules, die de mee-eters vermindert en talgproductie controleert.

Hoe moet je een acne crème gebruiken?

De juiste acne crème biedt een effectieve behandeling van acne, puistjes, mee-eters en onzuiverheden, zonder de huid te irriteren of uit te drogen. De meest voorkomende toepassing is om de crème alleen op de gebieden die zijn getroffen door acne te gebruiken. Eenmaal aangebracht, moet je de crème laten zitten. Dat wil zeggen, het gezicht mag niet onmiddellijk na gebruik worden gewassen. Als je twijfelt of je het product van je gezicht moet halen, raden we aan om de gebruiksaanwijzingen van de desbetreffende fabrikant door te nemen.

Op welke plekken je de acne crème moet gebruiken, hangt sterk af van de specifieke situatie per persoon. Acne verschijnt het meest op het gezicht, maar kan ook voorkomen op de kin, rug, borst of op andere gedeelten van het lichaam. Breng de crème niet zomaar op plekjes aan waar je geen last hebt van acne, omdat het product te sterk kan zijn voor een gezonde huid.

Acne crème

Acne kan ervoor zorgen dat je niet lekker in je vel zit, bijvoorbeeld door lichamelijke klachten of schaamte. Een acne crème kan dan de oplossing zijn. 
(Bron: Antonio Guillem: 91250565/ 123rf.com)

Wat zijn de voordelen van acne crème?

Een goede acne crème verzacht de huid en herstelt de natuurlijke vochtbalans. Dit heeft zowel positieve effecten op je uiterlijk als op je stemming. Omdat het een aandoening is die vaak voorkomt in de pubertijd, wat een gevoelige periode is in de ontwikkeling van een persoon, kan acne angst, emotionele schade of zelfs depressie veroorzaken. Gelukkig helpt een acne crème om lekker in je vel te zitten.

 • Bovendien hydrateren acne crèmes de huid, wat de verspreiding van bacteriën tegenhoudt.
 • Ze verminderen zwelling, zodat het uiterlijk van het gezicht aanzienlijk verbetert.
 • Acne crèmes met antibiotica, bestrijden niet alleen acne, maar elke ziekte of bacterie die in het gezicht aanwezig is.
 • De crème werkt direct op de puistjes. Het is daarmee een gelokaliseerde behandeling, in tegenstelling tot bijvoorbeeld pillen.

Acne crème

Acne crèmes verzachten de huid en herstellen de natuurlijke vochtbalans. 
(Bron: Gstockstudio: 29332571/ 123rf.com)

Ik gebruik een acne crème, maar het werkt niet. Wat kan het probleem zijn?

Het kan zijn dat de acne crème die je hebt gekozen niet geschikt is voor jouw huid. Het is in dit geval aan te raden om op zoek te gaan naar een crème die wel bij je past. Omdat het om een verzorgend product voor je huid gaat dat specifiek gericht is op het bestrijden van acne, is het in de meeste gevallen de bedoeling om het product alleen op de gebieden met acne aan te brengen. Om er zeker van te zijn hoe je de crème moet aanbrengen, raden we aan om altijd de bijsluiter te controleren voordat je het product gaat gebruiken.

We raden je ook aan geduld te hebben, omdat het zeer zeldzaam is dat het product al na één dag effectief is. Er zijn crèmes waarbij het zelfs tot 4 maanden kan duren voordat ze effectief worden. Ook als je twijfels hebt over hoe snel het product moet werken, kun je dit controleren op de bijsluiter van de fabrikant of kun je een gezondheidsspecialist raadplegen.

Acne crème

Acne crèmes hebben zeer positieve effecten op zowel het uiterlijk als de stemming van mensen die last hebben van acne.
(Bron: Olena Yakobchuk: 80904202/ 123rf.com)

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Er zijn verschillende anti-acne crèmes op de markt verkrijgbaar. Niet iedere crème is geschikt voor ieder type huid. Zoals met elk ander product, en nog meer als het gaat om een verzorgingsproduct, is het essentieel om rekening te houden met een aantal belangrijke factoren die de effectiviteit van het product bepalen. We raden je aan om bij de aanschaf van een acne crème op de volgende criteria te letten:

Huidtype

Dit is misschien wel de belangrijkste factor, omdat alle huiden verschillend zijn en elke crème speciaal is samengesteld voor een bepaald huidtype. Bijvoorbeeld, een vette huid vraagt om een crème die salicylzuur bevat, terwijl voor een droge huid lagere concentraties van dit ingrediënt worden aanbevolen.

Als je een gevoelige huid hebt, raden we aan een anti-acne crème met zachtere actieve ingrediënten te gebruiken. De bovenstaande voorbeelden zijn zeer specifieke voorbeelden die dienen om te illustreren in welke mate jouw huidtype de beslissing beïnvloedt welke crème je moet kopen. Raadpleeg bij twijfel je huisarts of een huidspecialist.

Acne crème

Acne crème helpt poriën te verkleinen en acne te bestrijden.
(Bron: Georgerudy: 71590365/ 123rf.com)

Acne soort

Naast je huidtype, is ook het soort acne waar je last van hebt bepalend voor de acne crème die je nodig hebt. Met name de ernst van de acne bepaalt welk product je het beste kunt kopen. Er zijn bijvoorbeeld crèmes die speciaal ontworpen zijn voor milde tot matige acne. Als je last hebt van ernstige acne, raden we aan een huisarts in te schakelen en de crème als aanvullend product op de hoofdbehandeling te gebruiken.

Het is ook belangrijk om te bepalen of de acne waar je aan lijdt, het hormonale type is, zoals die in de puberteit, of dat er andere oorzaken zijn, zoals de inname van bepaalde medicijnen. Afhankelijk van de oorzaak van de acne, kies je voor de een of de andere crème, of zelfs voor geen enkele crème. Raadpleeg bij twijfel altijd een huisarts of huidspecialist.

Ingrediënten

Ook de formule van een acne crème is een belangrijke factor waar je rekening mee moet houden bij de aanschaf. De ingrediënten bepalen namelijk voor een groot gedeelte de effectiviteit van het product. Elk anti-acne product, inclusief crèmes, moet niet-comedogeen en zo min mogelijk vettig zijn.

Op deze manier helpt de crème om de poriën te verkleinen en acne te bestrijden. Bovendien is het belangrijk dat het product actieve ingrediënten bevat zoals benzoidperoxide, salicylzuur, alfa-hydroxyzuren, zwavel, tea tree olie of verschillende kleisoorten.

Acne crème

De effectiviteit van een acne-crème is afhankelijk van de aanwezigheid van bepaalde ingrediënten, zoals salicylzuur, glycolzuur, benzoylperoxide en vitamine A.
(Bron: Phongthorn Hiranlikhit: 95356456/ 123rf.com)

Zonbeschermingsfactor (SPF)

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is de huid van mensen die last hebben van acne gevoelig voor de zon. Veel mensen met een vette huid durven geen zonnebrandcrème te gebruiken, omdat ze bang zijn de poriën te verstoppen. Dit is echter onjuist en gevaarlijk. Mensen met huiden die gevoelig zijn voor acne, moeten juist, net als iedereen, gewoon gebruik maken van producten met een beschermingsfactor.

Het probleem is dat er tot voor kort geen beschermers speciaal voor dit type huid op de markt waren. Tegenwoordig zijn er zowel niet-comedogeen gezichtscrèmes als anti-acne crèmes die ook bescherming tegen de zon bieden. Onze aanbeveling is daarom om altijd voor een acne crème met SPF te kiezen.

Samenvatting

Iedereen krijgt wel eens last van acne, ook volwassenen. Wanneer het ernstig is, beïnvloedt het niet alleen de gezondheid van de huid, maar kan het ook stemmingsongemakken, een laag zelfbeeld, angst en depressie veroorzaken. Dat kan frustrerend zijn, maar nog erger als je niet weet wat de oorzaak is. Als je eenmaal weet wat het probleem is, is het veel makkelijker om de puistjes te bestrijden. In deze shopgids vind je alle informatie die je nodig hebt om achter de mogelijke oorzaken te komen én de nodige oplossingen te vinden.

Een goede acne crème helpt acne, puistjes en onzuiverheden effectief te voorkomen en verminderen zonder de huid te irriteren of uit te drogen. Niet iedere crème is geschikt voor ieder type huid. Als je een acne crème wilt kopen, raden we aan om op je huidtype, het soort acne en de actieve ingrediënten te letten. Op die manier zul je al snel het product vinden dat het beste bij je past en haal je zoveel mogelijk uit de crème.

Vond je onze shopgids over acne crème interessant? Laat hieronder je reactie achter of deel het artikel op social median, zodat ook je vrienden en familie kunnen ontdekken welke acne crème het beste bij hen past.

(Bron van de header afbeelding: Roman Iegoshyn: 94480568/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies