Laatst bijgewerkt: 20-08-2021

Onze selectiecriteria

12Onderzochte producten

25Bestede uren

6Beoordeelde onderzoeken

86Verzamelde opmerkingen

Welkom op deze nieuwe editie van onze website waar we je alle belangrijke informatie willen geven die je nodig hebt om een van de meest gebruikte ingrediënten op de markt om zijn wonderlijke eigenschappen in detail te leren kennen, de Aloë Vera.

Afkomstig van een plant van de vetplantenfamilie, heeft aloë vera een revolutie teweeggebracht in de cosmetische, medicinale en culinaire industrie. Er zijn zoveel voordelen die deze plant biedt dat je niet zult geloven dat het mogelijk is, maar ja, het is zo.

De bedoeling van dit artikel is dat je de meest waardevolle aspecten van Aloë Vera kunt achterhalen, zodat je, als je een product van dit ingrediënt kiest, zeker weet dat je de juiste keuze maakt. We hopen dat je het leuk vindt!
Belangrijk om te weten

 • Aloë vera wordt ook wel aloë vera genoemd en wat van deze plant gebruikt wordt is het extract of de pulp die van de stengels verkregen wordt. Het heeft vele gunstige eigenschappen voor het lichaam en de gezondheid en is heel gemakkelijk te verkrijgen.
 • Door zijn bestanddelen kan het op drie manieren gebruikt worden, als geneesmiddel, als cosmetisch product of als eetbaar product. Ondanks dat het hetzelfde ingrediënt is, werkt het op verschillende manieren op het lichaam, afhankelijk van de toepassing.
 • Natuurlijke producten met een brede lijst van voordelen zijn in vele vormen op de markt te vinden, dus is het belangrijk dat je rekening houdt met enkele criteria zoals soort, biologisch product of percentage van hetzelfde om zeker te zijn van een kwaliteitsproduct.

Beste Aloë vera: Onze selectie

Er zijn zoveel producten met Aloë Vera en zoveel mogelijkheden op de markt, dat het niet altijd gemakkelijk is het meest geschikte product te kiezen voor wat je nodig hebt. Hier vind je een aantal van de beste Aloë Vera producten op de Mexicaanse markt.

Koopgids: Wat je moet weten over Aloë Vera

Aloë Vera heeft zo veel kwaliteiten en gezondheidsvoordelen dat het lijkt alsof elk product dat dit ingrediënt bevat goed is. Er zijn veel dingen om te overwegen voor je er een kiest, dus willen we je wat informatie geven die nuttig en nodig kan zijn.

Leer alles over wat aloë vera voor je kan doen.
(Auteur: kzenon / 123rf.com)

Wat is aloë vera en wat zijn de voordelen ervan?

Aloë Vera is een vetplant van de liliaceae familie, ook bekend als aloë vera of Barbados aloë (aloe barbadensis miller is de meest gebruikte soort aloë vera). Het is eigenaardig, heel gemakkelijk te onderscheiden en omdat het niet veel verzorging nodig heeft kan het thuis gekweekt worden.

Het sap of de gel die binnenin zit is wat echt van dit zilver gebruikt wordt en waar alle eigenschappen in gevonden worden. Het is heel gemakkelijk te verkrijgen; snijd gewoon de steeltjes horizontaal door en langs het hele blad.

Het heeft ontstekingsremmende, antiseptische, coagulerende, zuiverende, pijnstillende, genezende, anti-verouderende, hypocholesteremische, tonische, herstellende, anti-ulcera, antibiotische, hypoglycaemische en celregenererende eigenschappen.

Voordelen
 • Het is heel gemakkelijk te verkrijgen
 • Het vraagt weinig zorg om te kweken
 • Het heeft veel heilzame eigenschappen voor lichaam en gezondheid
 • Hoog gehalte aan vitaminen en mineralen
 • De gel is lang houdbaar als hij gekoeld bewaard wordt
Nadelen
 • Het extraheren van de gel uit aloë vera kan tijdrovend zijn
 • Als het zonder voedselbehandeling wordt geconsumeerd kan het giftig zijn
 • Het is aan te bevelen dat diabetici het niet consumeren omdat het de bloedglucose kan verlagen

Aloë Vera voor geneeskundig, cosmetisch of culinair gebruik – waar moet je op letten?

Aloë Vera heeft zo veel eigenschappen dat het in allerlei producten op de markt zit. Hier tonen we je de verschillende presentaties waarin je dit sterreningrediënt kunt vinden.

Medicinaal gebruik. Al honderden jaren wordt deze plant voor medicinale doeleinden gebruikt bij verschillende behandelingen; een van de meest voorkomende is voor huidkwalen. Aloë Vera helpt bij de behandeling van ziekten als dermatitis, psoriasis, acne, roos of een vette hoofdhuid. Het is een uitstekend PH regulerend middel voor de huid.

Het helpt om bacteriën en dode cellen die zich in de poriën vastzetten te verdrijven. Bovendien zijn irritaties, brandwonden, oppervlakkige wonden, schaafwonden, insectenbeten andere kwalen die deze plant kan behandelen door als balsem te werken en een bijna onmiddellijk gevoel van verlichting te geven.

Cosmetisch gebruik. Dankzij zijn antioxiderende, anti-verouderende, verjongende en witmakende eigenschappen wordt Aloë Vera extract veel gebruikt als ingrediënt in cosmetische producten zoals crèmes en gels.

Omdat het gemakkelijk tot in 3 lagen van de lederhuid kan doordringen, vermindert het striae, rimpels en heeft het een verstevigend effect op de huid. Het is ook een uitstekend vochtinbrengend middel en heeft een uniek verfrissend effect.

Culinair gebruik. Je hebt vast wel eens voedingsmiddelen gezien die aloë vera bevatten of aloë vera wat dat betreft. Van deze plant is aangetoond dat ze zeer werkzaam is bij de behandeling van constipatie en verlaging van het bloedvetgehalte door haar vetzuur- en aminozuurgehalte.

Bovendien helpt haar hoge gehalte aan vitamine A, C, E, B1, B2, B3, B6, foliumzuur en choline en mineralen zoals magnesium, zink, calcium, chroom, natrium, kalium of koper, het lichaam te alkaliseren en een evenwicht te scheppen. Het wordt gewoonlijk geconsumeerd in de vorm van extract, sap of pulp en capsules om in te nemen als voedingssupplement.

Medicinaal gebruik Cosmetisch gebruik Culinair gebruik
Uitwendig gebruik Inwendig
Presentatie Gel Gel, crèmes, balsems en maskers Drankjes, pulp en capsules
Prijs Middelmatig Middelmatig Laag
Bijwerkingen Geen Geen Kan giftig zijn

Hoeveel kost aloë vera?

Aloë vera, in welke vorm dan ook, is over het algemeen heel betaalbaar. Als het in een klein, zakformaat is, kost het tussen de 50 MXN en 100 MXN. De meest voorkomende presentaties zijn van 100 ml tot 300 ml en kosten tussen 250 MXN en 650 MXN.

Veel hangt af van het merk. Zoals bij elk product is het merk een bepalende factor voor de prijs. Sommige bekende merken die gecertificeerd zijn voor het gebruik van biologische ingrediënten hebben productassortimenten van tussen de 1000 MXN en tot 3000 MXN.

Met slechts een aanraking voel je de frisheid!
(Auteur: rido / 123rf.com)

Waar koop je aloë vera?

Aloë vera is een product dat gemakkelijk te vinden is. In supermarkten als Walmart, Superama of Costco kun je gelpresentaties vinden voor medicinaal of cosmetisch gebruik. Als je het wilt consumeren, vind je waarschijnlijk een presentatie van deze plant of producten met dit ingrediënt in de afdeling gastronomische producten.

Winkels zoals mumuso, miniso, herbalife of plaatselijke cosmetica- of natuurvoedingswinkels verkopen dit product in verschillende presentaties. Zorg er alleen voor dat het product dat je aangeboden krijgt van goede kwaliteit is en bedenk dat het alleen uitwendig gebruikt mag worden.

Gewoonlijk als voedingssupplement te consumeren, kun je kopen bij apotheken of winkels die supplementen verkopen zoals GNC. Deze zelfde winkels hebben hun eigen website om online te winkelen. De veiligste en meest gevarieerde plaats voor dit soort producten is Amazon of Mercado Libre.

Op deze sites vind je alle bestaande presentaties van aloë vera, waaronder veel producten die dit ingrediënt als een essentieel onderdeel van hun formule bevatten. Bovendien is je aankoop gegarandeerd en veilig.

Aankoopcriteria

Als we producten van natuurlijke oorsprong kopen, moeten we er zeker van zijn dat we kwaliteitsproducten kopen, anders kunnen ze ons verre van een voordeel brengen, maar wel schaden. Hier zijn 3 factoren waarmee je rekening moet houden bij het kopen van aloë vera, in dit geval.

Type

Hoewel er over de hele wereld meer dan 300 soorten aloë vera zijn, zijn er 10 die het meest voorkomen en die je heel gemakkelijk kunt vinden. Het zijn: barbadensis, saponaria, arborescens, brevifolia, ciliaris, aristata, striata, ferox, juvenna en variegata.

Mettertijd is gebleken dat twee van deze 10 soorten de grootste gezondheidsvoordelen bieden, barbadensis en saponaria. Vanwege het bovenstaande moet je, als je een product van of met aloë vera koopt, zeker weten dat het van een van deze twee soorten is, zodat je gegarandeerd resultaat krijgt en dat in korte tijd.

Biologisch

Tegenwoordig is het woord biologisch erg bekend en veel mensen willen deel uitmaken van deze levensstijl. Om dit te bereiken consumeren of kopen ze producten met deze legende, hetzij voor mode, milieuzorg of persoonlijke verzorging.

Aan het eind van de dag zijn er veel voordelen die dit soort producten met zich meebrengt. Om er zeker van te zijn dat je producten koopt die echt biologisch zijn en aan de vastgestelde normen voldoen, moet je op de verpakking naar een legende of certificering zoeken.

Hieronder staat een lijst van enkele keurmerken die biologische producten en hun kwaliteit garanderen

 • Biologisch SAGARPA Mexico
 • USDA biologisch (producten uit de VS)
 • Internationale Aloë Wetenschapsraad gecertificeerd
 • IFOMA biologisch garantiesysteem
 • COFCC

Aloë Vera is een plant die veel geneeskrachtige en wellness toepassingen heeft.
(Auteur: subbotina / 123rf.com)

Percentage

Zoals we eerder al uitlegden zijn er verschillende toepassingen voor aloë vera. De meest betrouwbare presentatie en met grotere effecten en voordelen is die van 100% zuivere aloë, dat wil zeggen dat het het enige ingrediënt in het product is. Er zijn echter talloze andere producten met aloë vera die ook werkzaam zijn.

Medicinaal gebruik. Zoek een percentage van 100% tot 80%, anders is het effect niet zichtbaar. Een van de kwaliteiten van aloë vera is de textuur en het gemak waarmee het in de lagen van de huid doordringt, zodat het een zelfvoorzienend ingrediënt is en het weinig zin heeft een product met een lager percentage aan te brengen.

Cosmetisch gebruik. Voor deze toepassing bevelen we aan dat het ingrediënt in 100% tot 75% aanwezig is, wil het echt effectief zijn. Het hoge vitamine- en mineralengehalte van aloë vera werkt op de huid zonder dat er chemicaliën of kunstmatige ingrediënten aan toegevoegd hoeven te worden.

Culinair gebruik. Als het niet in capsules zit, is het onwaarschijnlijk dat je consumeerbare aloë vera vindt met een hoog percentage. Controleer de ingrediënten van het product om te zien of het bovenaan de lijst staat, want dat betekent dat het een van de meest gebruikte ingrediënten is. Bij sommige producten kan het percentage vermeld worden.

(Zichtbare foto: casellesingold / pixabay.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies