Laatst bijgewerkt: 25-08-2021

Onze selectiecriteria

13Onderzochte producten

24Bestede uren

4Beoordeelde onderzoeken

68Verzamelde opmerkingen

De kwestie van mondgezondheid en milieuvriendelijke producten hebben vandaag de dag het bewustzijn zo ver verhoogd dat steeds meer mensen op zoek zijn naar een tandenborstel die aan beide aspecten voldoet. Daarom richten we ons in dit artikel specifiek op die van bamboe.

Het grote aantal modellen en merken van dit soort producten is zo groot dat er voor elk type mond wel een ideaal exemplaar te vinden is, dus het kan wat ingewikkeld zijn om het juiste voor je te vinden. Alleen aan het model denken kan leiden tot verwonding van het tandvlees of de wanden van de mond, of je krijgt niet de gewenste reiniging.

Er zijn zowel tandenborstels met zachte als met harde borstelharen van bamboe op de markt en elk heeft opmerkelijke eigenschappen en biedt unieke voordelen voor je mond. Bovendien hebben ze vernieuwende ontwerpen en zijn ze gemakkelijk te gebruiken. We zullen ons dus concentreren op hun betekenis, koopfactoren, waar je ze kunt krijgen en hun waarde. We hopen dat je het leuk vindt.
Belangrijk om te weten

 • Een bamboe tandenborstel is, zoals de naam al zegt, gemaakt van natuurlijk bamboe voor het handvat en heeft borstelharen die bestaan uit plantenvezels en nylon. Dit soort producten is altijd zo biologisch afbreekbaar dat de verpakking gemaakt is van gerecycleerd en recycleerbaar materiaal.
 • De meest gebruikte soorten van dit product zijn zachte en harde borstelharen, en elk daarvan biedt specifieke voordelen voor je mond, waardoor ze van elkaar verschillen. Anderzijds worden ze gebruikt naar gelang de soort gevoeligheid die je hebt in je tanden en tandvlees, dus is het van essentieel belang te weten wat elk van beide te bieden heeft.
 • De aankoopfactoren waarmee je rekening moet houden als je een bamboe tandenborstel koopt zijn: levensduur, materiaal van de borstelharen, grootte van de borstelkop. Als je de juiste vindt, krijg je een ongeëvenaarde mondgezondheid en een geweldige glimlach tegelijk.

Beste Bamboe Tandenborstel: Onze selectie

Koopgids

Als je mond een belangrijk deel van je dagelijkse reiniging uitmaakt en je hem altijd de hygiëne wilt geven die hij nodig heeft om er gezond uit te zien en tegelijk het milieu te beschermen, is een bamboe tandenborstel je ideale accessoire. Daarom moet je alles over dit product weten om je aankoopbeslissing tot een succes te maken.

Bamboe tandenborstel met actieve kool is de perfecte match. (Foto: Andriy Popov/ 123rf.com)

Wat is een bamboe tandenborstel en wat zijn de voordelen?

Een bamboe tandenborstel is gemaakt van herbruikbaar materiaal in het handvatdeel en heeft borstelharen die gemaakt kunnen zijn van plantenvezels en/of nylon; de meeste hebben een behandeling met koolstof. De fabrikanten proberen de vervuiling te verminderen door een biologisch afbreekbaar product te maken, zozeer zelfs dat hun verpakking van gerecycleerd materiaal gemaakt is.

Tegenwoordig zijn er verschillende soorten bamboetandenborstels op de markt en elk heeft zijn eigen unieke kenmerken, maar ze voldoen aan het doel van een onberispelijke mondhygiëne. Bovendien helpen ze je vervuiling tegen te gaan en voor het milieu te zorgen.

Voordelen
 • 100% biologisch afbreekbaar
 • Helpt infecties of mondziekten voorkomen
 • Verscheidenheid aan ontwerpen en maten
 • Minder vervuiling bij het productieproces
 • De borstelharen zijn recycleerbaar. handvat
Nadelen
 • Kortere levensduur dan een traditionele tandenborstel
 • Duurder dan plastic tandenborstels
 • Beperkte distributie, dus ze zijn niet gemakkelijk te vinden.

Bamboe tandenborstel met zachte of harde borstelharen – waar moet je op letten?

De uitdaging waar je vaak voor staat is een bamboe tandenborstel te vinden die aan je behoeften voldoet en vriendelijk is voor je mond, om de beste mondgezondheid te hebben. Daarom moet je bedenken dat afhankelijk van het soort product dat je kiest, het resultaat is dat je zult zien bij het gebruik ervan.

Zachte borstel tandenborstel. Het is een product gemaakt van plantaardige borstelharen die het zachtheid geven en daardoor kleine ruimten tussen de tanden effectief kunnen reinigen. Met dit soort borstelharen kun je de tong en de wanden van de mond reinigen zonder ze pijn te doen.

Dit soort borstelharen is speciaal gemaakt voor mensen die last hebben van ontstoken tandvlees en gevoelige tanden, zodat het geen marteling is om het te gebruiken, en ook om het bloeden van dezelfden te voorkomen. Ze worden ook aanbevolen voor kinderen en hebben een levensduur van 2 tot 3 maanden.

Tandenborstel met harde haren. Integendeel, deze borstelharen zijn extreem hard, ze zijn meestal van nylon en worden veel gebruikt door jongeren en volwassenen en door hen die graag hard hun tanden poetsen. Dit model is resistenter dan de zachte borstelharen, vanwege het materiaal waarvan ze gemaakt zijn.

Dit product is gemaakt voor wie een goede mondgezondheid heeft en die wil behouden. Ze hebben meestal een gebruiksduur van 3 tot 4 maanden. Ze zijn heel efficiënt bij het schoonmaken van zweertjes of zweertjes die op de wanden van de mond of aan de binnenkant van de lippen kunnen ontstaan.

Zachte borstelharen Harde borstelharen.
Vervaardigingsmateriaal Plantaardige borstelharen Nylon.
Houdbaarheid 2 tot 3 maanden 3 tot 4 maanden.
Gebruik Voor kinderen Voor jongeren en volwassenen.

Hoeveel kost een tandenborstel van bamboe?

De kosten van een tandenborstel van bamboe kunnen bepaald worden door de soort borstelharen die voor de vervaardiging gebruikt worden en door de grootte, waarbij de eerste het zwaarst weegt in de waarde van dit product. Daarom tonen we je hieronder de prijs die je voor elk exemplaar kunt vinden.

Zachte borstelharen. Deze zijn het goedkoopst, omdat ze door kinderen thuis gebruikt worden en hun borstelharen van herbruikbaar materiaal zijn gemaakt. Je vindt ze van 5€ tot 10€.

Harde borstelharen. Deze worden het meest gebruikt, omdat de frequente gebruikers jongeren en volwassenen zijn, en de borstelharen resistenter zijn dan de vorige. Hun prijs varieert van €10 tot €20. Je vindt ze in verpakkingen van 3 tot 5 borstels, de waarde ervan neemt evenredig toe.

Met bamboe borstels helpen we het milieu in stand te houden. (Foto: Andrei Kuzmik/ 123rf.com)

Koopcriteria: factoren waarmee je verschillende modellen bamboetandenborstels kunt vergelijken en beoordelen

Als we geen rekening houden met het soort borstelharen van dit type tandenborstel en ons concentreren op de belangrijkste koopfactoren, moet je een objectieve analyse maken om een succesvolle koopbeslissing te nemen. Te allen tijde denkend aan het verkrijgen van de gewenste mondgezondheid. Daarom leggen we ze hieronder stuk voor stuk uit

 • Levensduur
 • Varkenshaar materialen
 • Afmetingen borstelkop

Gebruiksduur

Meestal wordt dit begrip begrensd in tijdreeksen, om de kwaliteit van de mondreiniging te garanderen en ervoor te zorgen dat je tandenborstel vrij van bacteriën blijft. Daarom is het nodig er een te vinden die bij je past.

2 tot 3 maanden. Deze gebruiksduur is te danken aan de borstelharen, want die zijn gemaakt van plantaardige bestanddelen en hebben de neiging heel gemakkelijk te slijten. Als je je borstel regelmatig wilt vervangen, raden we deze levensduur aan met dit type borstelharen.

3 tot 4 maanden. Als je daarentegen meer weerstand zoekt en je moet je borstel 3 tot 4 keer per jaar vervangen, overweeg dan nylon borstelharen. We raden deze levensduur aan als duurzaamheid je prioriteit is.

Borstelmaterialen

Er zijn momenteel twee hoofdtypen borstelharen die in bamboetandenborstels gebruikt worden. Elk heeft kenmerken en voordelen die ze uniek maken en voor heel specifieke situaties geschikt. Daarom zullen we ze stuk voor stuk uitleggen om je een duidelijk idee te geven van wanneer je ze moet gebruiken.

Plantaardig borstelhaar. Ze worden gemaakt van verschillende soorten planten, en dan tot borstelharen gefabriceerd. Ze hebben de eigenschap dat ze heel zacht zijn, naast het opwekken van de reiniging die een tandenborstel zoekt. We raden ze aan als je last hebt van ontstoken tandvlees of gevoelige tanden en voor kinderen thuis.

Nylon borstelharen. Ze zijn het gemakkelijkst te maken en het bestendigst en duurzaamst. Ze hebben de eigenschap dat ze diep reinigen. Als je last hebt van voortdurende zweren of pijnlijke plekken, zijn deze borstelharen iets voor jou.

Maat borstelkop

Er zijn twee maten die gebruikt worden bij de productie van dit soort tandenborstels. Ze zijn gemaakt voor verschillende soorten monden. Daarom is het belangrijk te weten welke voor jou ideaal is, dus leggen we die in detail uit.

Kleine borstelkop. Qua grootte is hij 1 tot 2 cm lang. We raden dit formaat aan als de tandenborstel thuis voor kinderen is, omdat ze zo beter schoon worden en alle tanden zonder enige beperking kunnen bereiken.

Grote borstelkop. Hij is meestal tussen 2 en 3 cm lang. Het is ideaal voor volwassenen en jongeren, want je hoeft niet tand voor tand te gaan om een goede schoonmaakbeurt te krijgen.

(Zichtbare foto: Luke Wilcox/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies