Laatst bijgewerkt: 05-10-2021

Baretten zijn accessoires die gekenmerkt worden door hun stijl en persoonlijkheid. Op de markt vind je modellen met verschillende ontwerpen, kleuren en materialen. Als je een vrouw met karakter bent, zul je dol zijn op damesmutsen! In deze gids vertellen we je alles wat je over ze moet weten. Ben je er klaar voor, laten we dan beginnen!

Beste Baret Dames: Onze selectieAlles over dames baretten

Als je net zoveel van baretten houdt als wij, mag je deze rubriek niet missen! We vertellen je over de meest voorkomende soorten en hun kenmerken. Let op!

  • Franse baretten of schoorsteenveger baretten: Franse baretten worden gekenmerkt door hun elegantie en distinctie. Ze zijn meestal gemaakt van hoogwaardige natuurwol, dus ze zijn heel zacht en warm. Schoorsteenveger baretten, daarentegen, zijn altijd als een mannelijke variant beschouwd. Er zijn echter ook veel dames- of uniseks modellen. Deze varianten, opnieuw beroemd geworden door de serie Peaky Blinders, hebben een vizier.
  • Baretten in verschillende kleuren: Tot de meest voorkomende kleuren behoren zwart, rood, grijs, bruin, blauw en wit. Er is echter een ruime keuze aan tinten.
  • Baretten van verschillende materialen: Baretten zijn meestal van wol gemaakt. Dit kan natuurlijk of synthetisch zijn. Er zijn ook varianten van andere materialen, zoals stof (hoewel die niet zo algemeen zijn).

Welke baret past het best bij welke stijl?

Als je niet weet welke baret je moet kiezen, helpen we je beslissen. En, als je dat niet kunt, kies dan beide varianten – ze zijn allebei mooi! Je zult stijl en persoonlijkheid te over hebben!

  • Elegant: Als je stijl eleganter is, of je gaat naar evenementen die dat zijn, kun je kiezen voor een Franse baret. Kies neutrale kleuren, zoals zwart, grijs of crème. Ze passen overal bij en zijn heel gedistingeerd.
  • Bohemian: In dit geval raden we de schoorsteenveger varianten aan. Het zijn klassieke baretten en tegelijk heel avant-gardistisch. Ze versterken elke look en voegen veel persoonlijkheid toe. Er zijn effen en gedessineerde modellen in verschillende tinten

Samenvatting

Dames baretten verfraaien elke look. Ze zijn ook uiterst veelzijdig en aanpasbaar. Of je nu jeans, skinny broeken, jurken of truien draagt, ze zullen je geweldig staan! Bovendien zijn het vrolijke en in het oog springende accessoires. Zoals de actrice Audrey Hepburn placht te zeggen: “I love them!Het leven is een feest – kleed je erop!!

unsplash & 123rf

Recensies