Laatst bijgewerkt: 25-08-2021

Onze selectiecriteria

14Onderzochte producten

17Bestede uren

2Beoordeelde onderzoeken

53Verzamelde opmerkingen

Ben je zo gek op Beyblade dat je het spel met tollen en arena’s speelt? Wil je hem kopen, maar ben je bang dat je een versie krijgt die veel nederlagen kan veroorzaken?

Een van de beste gevoelens bij het spelen van Beyblade ontstaat als we in de twist de bovenkant van de tegenstander opblazen, waarbij stukken naar verschillende kanten vliegen. Op dit moment is het tijd om je overwinning te vieren en dan verder te gaan met de spelpret.

Om de beste speler van je straat te zijn, moet je leren hoe je Beyblade accessoires kunt kopen en gebruiken. Daarom raden we je aan deze koopgids in zijn geheel te lezen. Lees het, je zult er geen spijt van krijgen!
Belangrijk om te weten

 • Er zijn verschillende generaties van het Beyblade speelgoed.
 • Je kunt de tollen binnen of buiten de arena spelen.
 • Er zijn edities met randen (lagen energie) van tollen die meer bevorderlijk zijn voor aanvallen en versies die nuttig zijn voor verdedigen.

Beste Beyblade: Onze selectie

Koopgids

Verre van een eenvoudige trek- en speelactiviteit zijn er verschillende strategische punten in het spel. De keuze van arena of tollen, schietpositie, naast andere factoren zijn belangrijke aspecten.

Dit motiveert veel ouders om het speelgoed voor hun kinderen te kopen. Om de aankoop nauwkeuriger te laten verlopen, leer je belangrijke informatie over Beyblade.

Duas crianças jogando Beyblade.

Beyblade is een uitdagende bezigheid voor kinderen (Bron: PAVLO KOBYSH / 123RF)

Wat is een Beyblade?

Takao Aoki is de naam van de Japanse auteur van Beyblade, een beroemde manga. Deze tekenfilm werd gemaakt met de bedoeling reclame te maken voor het speelgoed dat ook bekend staat als de Japanse tol.

In het verhaal toont Beyblade het leven van jonge jongens die met tollen, lanceerders en arena’s gevechten voeren om competities te winnen tot de veroveringen van toernooien.

Al de dynamiek van de tekenfilm wordt waargenomen als kinderen Beyblade spelen en onder elkaar spelen, een activiteit die dynamischer is dan tafelspelen, of .

Tegenwoordig is het ontwerp in zijn derde generatie, net als het speelgoed, waarvan de rechten toebehoren aan de Japanse reus Takara Tomy, in licentie gegeven aan Hasbro.

Hoe speel je Beyblade Burst?

De spelers moeten zich opstellen rond de arena of het punt waar het spel zich afspeelt. Dan past iedereen de tolletjes in de lanceerders en gooit ze.

Met de tolletjes begint de wedstrijd en de winnaar is degene die de andere deelnemers uit de arena duwt. De winnaar is ook degene die erin slaagt het tolletje van de tegenstander te laten knallen, d.w.z. het uit elkaar te halen.

Wat zijn de voordelen van Beyblade?

Er zijn 3 verschillende generaties Beyblade, dus er zijn veel keuzes van tolletjes, arena’s en lanceerinrichtingen.

Sommige tol-edities zijn beter om te verdedigen, andere zijn meer om aan te vallen. Je kunt een keuze maken naar gelang je strategie of de eigenschappen van de tollen van de tegenstander.

Vind een verscheidenheid aan lanceermogelijkheden, waarvan sommige dubbele worpen uitvoeren. Hoewel het mogelijk is, is het niet aan te raden buiten de arena te spelen, omdat je pionnen dan snel kunnen slijten.

Een van de problemen is dat een generatie 3 pion bijna nooit verliest tegen een generatie 1 spel, dat minder kost en een minder resistente energielaag (rand) heeft.

Daarom geven veel mensen er de voorkeur aan om als regel voor kampioenschappen het gebruik van slechts één generatie te stipuleren. In de tabel vind je meer voor- en nadelen van Beyblade, het speelgoed van het moment:

Voordelen
 • Verschillende generaties, tollen, arena”s en lanceerinstallaties
 • Dynamische activiteit
 • Lijkt op de tekening
 • Heeft geen batterijen nodig om te werken
 • Verschillende kleuren en stickers
 • Diverse prijzen
Nadelen
 • Oudere edities barsten gemakkelijk
 • Er zijn versies met zwakke energielagen
 • Nieuwere generaties kosten meer
 • Buiten de arena spelen verslijt de tol

Welke generatie van Beyblade is het beste om te spelen?

Als kinderen mochten kiezen, zouden ze alle edities van Beyblade willen hebben. Maar je hoeft maar het een of het ander te kiezen, wat vele uren besluiteloosheid kan kosten.

Om je te helpen demonstreren we de verschillen tussen de meest besproken generaties van Beyblade: 1 en 3.

Wist je dat er ook een generatie 2 Beyblade bestaat? Hij is resistenter dan de eerste generatie door de metalen versterkingen in de energielagen. De prestaties van de 2e generatie zijn niet zo goed als die van de 3e generatie.

Beyblade Generatie 1: Dit is de populairste generatie. Het heeft minder mogelijkheden, maar biedt veel gemak bij het lanceren van de tol en het consequent laten ronddraaien ervan. Het gemak van draaien komt omdat generatie 1 minder prestaties heeft en vereist om met eenvoudige draagraketten te draaien. Het is gemakkelijker in elkaar te zetten, de productie is geschikt voor jongere kinderen.

Uma criança jogando 2 piões de Beyblade em uma arena da geração 1.

Arena’s van Beyblade generatie 1 zijn minder ingewikkeld (Bron: Oleksandra Naumenko / 123RF)

Beyblade generatie 3: Oudere kinderen genieten meer van het spel van generatie 3 (Beyblade Burst). Het bevat completere arena’s en verschillende keuzes van tollen voor aanvallen of verdediging. De generatie stimuleert het redeneren, een slimme worp doet het kind zelfs de taaiste piions verslaan. Er is meer verscheidenheid in de keuzes van energielagen in de top.

De wezenlijke verschillen van de Beyblade versies zie je hieronder:

Beyblade generatie 1 Beyblade generatie 3
Prijs Goedkoper Duurder
Aanval en verdediging Minder Meer
Eenvoud om op te zetten Meer eenvoudig Minder eenvoudig
Prestaties in arena Minder prestaties Meer prestaties
Prestaties buiten arena Meer prestaties Minder prestaties
Kracht in de energielaag Meer kracht Minder kracht
Dubbele lancering Worse Groter
Arena Minder complex Complexer
Geschikt voor kinderen Kleiner Groter
Afstandsbediening No Ja
App voor smartphone No Ja

Hoeveel kost het?

De hoger geprijsde uitgaven zijn Hasbro’s complete bouwpakketten, perfect voor wie nog geen accessoires heeft. Als je elk voorwerp apart koopt ben je meer geld kwijt, vooral in de arena.

Launchers zijn ook duur, vooral de generatie 3 edities die gemakkelijk snelle en nauwkeurige worpen kunnen uitvoeren. Aanval tolletjes kosten meer.

Gemiddeld geef je £ 5 tot maximaal £ 30 uit om Beyblade accessoires te kopen.

Aankoopcriteria: Factoren die je in staat stellen Beyblade aanbiedingen

te vergelijken
Iedereen wil het tolletje van zijn tegenstander opblazen. Maar de toppen worden steeds zwaarder, dus heb je extra accessoires en extra strategieën nodig om te blijven winnen.

Bekijk nu ideeën om aanbiedingen te vergelijken en de ideale promotie voor je spelbehoeften te vinden

 • Afstandsbediening
 • Stickers
 • Rails
 • Kits

Ken de definities van de opgesomde punten in detail.

Afstandsbediening

Er zijn al versies van Beyblade Burst tollen met afstandsbediening, het zijn wel duurdere modellen!

Hoewel deze technologie een beetje van de originaliteit van het analoge spel wegneemt, kan het spel er ook strategischer door worden door een deel van de bewegingen in de tol te besturen.

We kunnen ook de koppelbare modellen niet vergeten in toepassingen die van de smartphones van de spelers joystick maken.

Stickers

Zoals je op de foto hieronder kunt zien, worden de Beyblade toppen in het algemeen niet met stickers geleverd. De stickerkaart is aanwezig op de verpakking van het product, zodat kinderen ze op het speelgoed plakken.

Het gebeurt dat de sticker soms verkeerd op de verpakking komt. Houd dus steeds goed in de gaten of de stickerkaart overeenkomt met het topmodel.

Als je wilt kun je kiezen voor andere stickerkaarten om een unieke aanpassing te maken.

Sporen

Hoe meer verschillende sporen er in de Beyblade arena zijn, hoe beter het spel is in dynamiek, want de top maakt verschillende soorten bewegingen.

De laaggeprijsde arena’s hebben geen sporen, ze werken goed voor heel jonge kinderen. Pre-teens, daarentegen, raken meer opgewonden van gespoorde arena’s die hogere prijzen kosten.

Kits

Kits

kopen die geleverd worden met alle essentiële spullen voor het spel is de beste manier om geld te besparen, dit gezien je geen accessoires hebt.

Em uma sala com decoração do desenho Beyblade há 3 crianças brincando com o brinquedo Beyblade em uma arena da geração 3

Kijk welke Beyblade accessoires je moet kopen om de nieuwste kampioen op het blok te worden (Bron: Oleksandr Lutsenko / 123RF)

Voor wie van dubbeluitgaven houdt, is het de moeite waard de pakketten te kopen met 2 modellen van dezelfde tol-editie: een voor de aanval en een voor de verdediging. Zo betaal je minder dan wanneer je de twee toestellen apart koopt.

(Bron van het vrijstaande beeld: PAVLO KOBYSH / 123RF)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies