Laatst bijgewerkt: 21-09-2021

Onze selectiecriteria

15Onderzochte producten

45Bestede uren

29Beoordeelde onderzoeken

87Verzamelde opmerkingen

Welkom bij onze grote Bobby Auto test 2022. Hier stellen we alle Bobby Cars voor die we uitvoerig getest hebben. We hebben gedetailleerde achtergrondinformatie samengesteld en een samenvatting van beoordelingen van klanten op het web toegevoegd. We willen je aankoopbeslissing graag gemakkelijker maken en je helpen de beste Bobby Car voor je te vinden.

Je vindt ook antwoorden op veel gestelde vragen in onze gids. Als ze beschikbaar zijn, bieden we ook interessante testvideo’s aan. Verder vind je op deze pagina ook enkele belangrijke gegevens waar je beslist aandacht aan moet besteden als je een Bobby Car wilt kopen.
Belangrijk om te weten

  • Een Bobby Car is in de eerste plaats een speelauto voor kleine kinderen en wordt gebruikt om kleine kinderen te helpen leren lopen. Het is een vierwielig klein voertuig zonder pedalen waarop kleine kinderen zich kunnen voortbewegen door zich af te zetten met hun voeten.
  • De BIG Bobby Car is er in verschillende kleuren en uitvoeringen. Er zijn ook speciale edities die het klassieke ontwerp overboord gooien en gemodelleerd zijn naar hedendaagse echte auto’s, Mercedes-Benz SLK en Porsche.
  • De fabrikanten bevelen de Bobby-Car aan vanaf de leeftijd van 1 jaar. De sportwagenmodellen worden pas vanaf 18 maanden aanbevolen.

Beste Bobby Car: Onze selectie

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je een Bobby-Car koopt

Wat is een Bobby-Car?

De BIG-BOBBY-CAR is de eerste eigen auto voor peuters vanaf 12 maanden. De Bobby-Cars zijn ergonomisch gevormd en maken, door hun ontwerp, het aanleren van basis-motorische vaardigheden mogelijk.

Remmen, glijden en sturen in samenspel is een heel goede ontwikkelingstaak voor een eenjarig kind.

De Bobby-Car werd ontwikkeld om jonge kinderen te helpen bij het leren lopen. Door met de benen te peddelen, kan het kind de wagen in beweging brengen. De Bobby-Car heeft een volledig functionele besturing.

Het is een rode vierwielige auto van plastic, iets minder dan 60 cm lang en ongeveer 40 cm hoog. Hij rolt al sinds 1972 en wordt nog steeds bijna ongewijzigd geproduceerd. Zijn vriendelijke vormgeving is nog steeds erg populair bij kinderen.

Wist je dat er 47 jaar verstreken zijn sinds de eerste Bobby-Car gekocht werd?

Al 47 jaar maakt de rode Bobby-Car gewoon deel uit van de kinderkamer. Tegenwoordig zijn er echter niet alleen meer rode exemplaren, maar ze zijn ook in de handel verkrijgbaar in talloze kleuren en modellen.

De Bobby-Car is nu verkrijgbaar in verschillende kleuren en uitvoeringen. Bovendien zijn er nu BIG New Bobby Cars en speciale edities die het klassieke ontwerp overboord gooien en gemodelleerd zijn naar hedendaagse echte auto’s, Mercedes-Benz SLK en Porsche.

De robuuste voertuigen zijn tot in het kleinste detail gemodelleerd naar de grote originelen en zijn voorzien van veel speelse functies. De sportwagenglijbanen zijn iets groter dan de klassieke Bobby Cars en zijn daarom alleen geschikt voor kinderen van 18 maanden en ouder.

De glijwagen is niet geschikt voor baby’s die nog niet op hun voeten kunnen staan. Je kind zou al zelfstandig moeten kunnen staan en de eerste pogingen tot lopen al gedaan moeten hebben.

Vanaf welke leeftijd is een Bobby-Car geschikt?

De fabrikanten bevelen de Bobby-Car aan vanaf de leeftijd van 1 jaar. De sportwagenmodellen worden pas vanaf 18 maanden aanbevolen. In principe hangt het van de ontwikkeling van je kind af wanneer hij of zij in een Bobby-Car kan rijden. De meeste kinderen kunnen met 12 maanden al zelfstandig staan en lopen. Daardoor kunnen ze zonder problemen in een Bobby-Car rijden.

Welke voordelen hebben Bobby-Cars boven andere ride-on auto’s?

Andere ride-on auto’s zijn groter en soms breder dan de BIG Bobby-Car modellen. Daarom is het mogelijk dat je kind er met 12 maanden nog niet mee kan rijden. Grotere auto’s zijn zwaarder en daarom niet gemakkelijk te hanteren door eenjarigen.

Het voordeel van grotere schuifauto’s is dat er soms twee kleine kinderen achter elkaar kunnen zitten. In tegenstelling tot andere ride-on auto’s heeft de Bobby-Car fluisterbanden van massief rubber, die ideaal zijn voor geluidsgevoelige ouders. Bovendien zijn de stoelen comfortabeler omdat ze van hoogwaardiger materiaal gemaakt zijn.

Hoeveel kosten Bobby-Cars?

De klassieke rode BIG Bobby-Car Classic, die sinds 1972 in productie is, kost €34,95. De BIG New Bobby-Cars in verschillende kleuren en uitvoeringen, en met uitgebreide functies zijn iets duurder.

De prijzen variëren van € 44,95 tot € 62,95. Voor de sportauto’s, SLK-Bobby-Benz, Baby Porsche en Bobby-AMG GT, variëren de prijzen van € 64,95 tot € 89,95.

Waar kan ik Bobby-Cars kopen?

Je kunt Bobby-Cars direct bij de speelgoedfabrikant BIG kopen, waar je deskundig advies krijgt. Je kunt Bobby-Cars ook kopen in diverse online winkels zoals Amazon of Ebay, en in diverse speelgoedwinkels die rijdende voertuigen voor kinderen verkopen.

Welke extra accessoires zijn er voor Bobby-Cars?

Als het verlangen naar nog meer functies groot wordt, dan vind je in het assortiment accessoires de ideale aanvulling voor de schuifauto. Er zijn verschillende aanhangwagens die bij de respectieve ontwerpen passen.

Hiermee kunnen de kleine chauffeurs niet alleen speelgoed vervoeren, maar ook de waterkan of zware boodschappentassen mee naar huis nemen als ze boodschappen gaan doen. Echt uniek is de ombouw met het BIG Multi-Sound-Wheel.

Het gemakkelijk te hanteren stuurwiel heeft veel kindvriendelijke knoppen met originele geluiden uit de grote voertuigen. Je kunt de Bobby-Car ook uitrusten met LED-lichten en er een duwstang of trektouw aan bevestigen.

Het is mogelijk om veel accessoires aan de Bobby-Car te bevestigen. Of het nu een degelijk stuur is, een duwstang, een aanhangwagen, een sleeptouw of een nummerplaat.

Koopcriteria: Je kunt deze factoren gebruiken om Bobby-Cars te vergelijken en te evalueren

In het volgende willen we je laten zien welke factoren je kunt gebruiken om Bobby-Cars te vergelijken en te evalueren. Dit maakt het gemakkelijker voor je om te beslissen of een bepaalde Bobby-Car geschikt is voor je kind of niet. Samengevat zijn dat:

  • Leeftijd
  • Materiaal / Voorwerpgewicht
  • Maximale belasting
  • Ontwerp / Kleur / Extra voorzieningen

In de volgende paragrafen lees je meer over de afzonderlijke aankoopcriteria en hoe je ze kunt indelen.

Leeftijd

We zijn hierboven al uitvoerig ingegaan op leeftijd. Maar we willen er nogmaals op wijzen dat het in wezen afhangt van de motorische en lichamelijke mogelijkheden van je kind. Je moet in de eerste plaats individueel naar je eigen kind kijken om te voorkomen dat het al op jonge leeftijd overbelast wordt.

De belangrijkste factor bij het kopen van een Bobby-Car is dat je kind al veilig kan staan. In de regel kan je kind een Bobby-Car besturen als het 12 maanden oud is, op voorwaarde dat alle motorische en lichamelijke mogelijkheden van je kind in orde zijn.

Materiaal / artikelgewicht

Bobby-Cars zijn meestal van plastic gemaakt, omdat dit materiaal heel licht is en daardoor gemakkelijker door kinderen te hanteren. De meeste Bobby-Cars wegen 3 tot 4 kg.

Maximale draagkracht

De draagkracht is minder relevant. Bobby-Cars worden voor peuters gekocht als ze 12 maanden oud zijn en er wordt meestal niet langer in gereden dan tot zes jaar. Het maximale draagvermogen van bobby cars ligt tussen 35 en 50 kg. Omdat kinderen van deze leeftijd dit gewicht gewoonlijk niet bereiken, is het draagvermogen irrelevant.

Ontwerp / kleur / extra uitrusting

De BIG Bobby-Car-Classic heeft geen extra uitrusting en is sinds 1972 nog steeds trouw aan het origineel gemaakt. De BIG New Bobby Cars, daarentegen, zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en uitvoeringen. De schuifauto’s zijn echte blikvangers geworden dankzij de verschillende stickers.

Van politie-ontwerpen tot grotere modellen zoals de Mercedes-Benz SLK, BIG biedt kinderen een ruime keuze aan verschillende ontwerpen. Er is iets voor elk kind, of het nu een jongen of een meisje is.

Wist je dat er een Bobby-Car model bestaat van bekende automerken?

De wereldberoemde autofabrikant Audi maakt niet alleen auto’s voor de grote autofanaten, maar ook de kleine racers hoeven het niet zonder merkmodellen te stellen.

In het politie-ontwerp is dat het veiligheidsstuur met elektronische geluids- en lichtmodule, in andere modellen zijn het de fluisterbanden of de LED verlichting. De sportwagens hebben zelfs een snelheidsmeter en toerenteller.

Omdat kinderen hun Bobby-Car meestal kiezen naar hun lievelingskleur, moeten ouders letten op een paar andere kenmerken en uitrustingskenmerken van de ride-on auto’s.

Er zijn ook extra accessoires die je voor je kind kunt kopen. Er zijn bijvoorbeeld verschillende aanhangers die bij de respectieve modellen passen. Er zijn ook duwstangen en trekkoorden, bijpassende schoenbeschermers, nummerplaten, deugdelijke stuurwielen, claxons en nog veel meer.

Bijna iedereen kent de klassieke BIG Bobby Car. Deze versie zonder opsmuk is verreweg het meest geslaagd. (Image source: pixabay.com / ariesa66)

Wetenswaardigheden over Bobby Cars

Hoe lang kan mijn kind met de Bobby-Car rijden?

De speelgoedauto wordt aanbevolen voor kinderen van 12 maanden tot zes jaar. Het kan echter gebeuren dat je kind er op vierjarige leeftijd al te groot voor is en liever op een loopfiets of fiets rijdt.

Daarom raden we aan de Bobby-Car op vrij jonge leeftijd te kopen, zodat je kind hem kan gebruiken om het leren lopen te verbeteren en dan op een fiets over te stappen. Het maximale draagvermogen van een Bobby-Car is 50 kg.

Beeldbron: pixabay.com / Capri23auto

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies