Laatst bijgewerkt: 21-09-2021

Onze selectiecriteria

15Onderzochte producten

40Bestede uren

26Beoordeelde onderzoeken

143Verzamelde opmerkingen

Zelfs jonge kinderen vertonen voorkeuren voor bepaald speelgoed. Een Bosch kinderwerkbank kan hun liefde voor knutselen en gereedschap versterken en helpen de juiste waarden bij te brengen die later nodig zullen zijn als het om het echte gereedschap gaat.

In onze grote Bosch kinderwerkbank test 2022 hebben we bekeken welke kinderwerkbank welke voor- en nadelen heeft, wanneer welke kinderwerkbank handig is en op welke criteria je ook moet letten als je overweegt een Bosch kinderwerkbank te kopen.
Belangrijk om te weten

 • Bosch kinderwerkbanken zijn er in een grote verscheidenheid aan maten. Er is een kinderwerkbank voor elke situatie, of hij nu zo groot mogelijk is, precies passend, of zelfs opvouwbaar en draagbaar.
 • Met een Bosch kinderwerkbank kan je kind veel leren voor het latere leven. Of het nu gaat om het hanteren van het gereedschap of de nodige veiligheidsmaatregelen.
 • Een Bosch kinderwerkbank is geschikt voor de leeftijd van 3 tot 8 jaar. Maar vooral in de beginjaren moet een volwassene over de schouder kijken om te voorkomen dat hij onderdelen en dergelijke inslikt.

Beste Bosch Kinderwerkbank: Onze selectie

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je een Bosch kinderwerkbank koopt

Wat is een Bosch kinderwerkbank?

De Bosch kinderwerkbank is ideaal als speelgoed en als leerhulp. Als kind leer je het best door te spelen. Een kleine werkbank met voor kinderen ontworpen gereedschap helpt enorm.

Een Bosch kinderwerkbank is net als een gewone werkbank, alleen kleiner en minder gevaarlijk.

Bosch heeft de werkbank speciaal ontworpen voor de behoeften van kinderen. Met een hoogte van ca. 50 cm is het werkoppervlak perfect voor kleine kinderen, en de gereedschappen zijn klein, licht en ongevaarlijk. Er zijn geen spitse uiteinden of iets dergelijks. Er wordt zelfs een veiligheidsset meegeleverd, bestaande uit een helm, oorbeschermers, veiligheidsbril en werkhandschoenen.

Dit niveau van veiligheid is in geen geval noodzakelijk, maar het leert je kind belangrijke grondbeginselen voor het geval het ooit met echt gereedschap gaat werken.

Voor welke leeftijd wordt een Bosch kinderwerkbank aanbevolen?

Bosch kinderwerkbanken zijn geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar, maar ze kunnen ook later nog voor veel plezier zorgen. In het algemeen is de aanbevolen leeftijdsgroep 3-8 jaar. In de beginjaren is het het meest de moeite waard om een kinderwerkbank van Bosch te kopen, want je kind kan dan veel leren over knutselen. Hoewel de afzonderlijke onderdelen geschikt zijn voor kinderen, kunnen ze zich creatief uitleven en dingen in elkaar zetten.

Op heel jonge leeftijd, zo’n 2-5 jaar, moet je je kind echter nog steeds in de gaten houden terwijl het met de werkbank speelt. Het kan altijd gebeuren dat je kind een deel inslikt.

Wat zijn de afmetingen van een kinderwerkbank?

De afmetingen van de Bosch kinderwerkbank variëren van model tot model, maar over het algemeen liggen ze vrij dicht bij elkaar.

Richting Grootte
Diepte ca. tussen 30 en 40 cm
Hoogte ca. tussen 90 en 100 cm
Breedte ca. tussen 55 en 65 cm

De werkbank staat meestal op een hoogte van ongeveer 50 cm, zodat kinderen er gemakkelijk bij kunnen. De afmetingen zijn niet definitief, er zijn talloze modellen, waarvan sommige ook in hoogte verstelbaar zijn, zodat er voor elk kind wel een Bosch werkbank te vinden is

Wat kost een Bosch kinderwerkbank?

De vraag naar de prijs van Bosch kinderwerkbanken is moeilijk te beantwoorden. Kinderwerkbanken beginnen bij 20€ en gaan tot 100€. Bovendien zijn er accessoires die apart gekocht kunnen worden en die ook sterk in prijs variëren.

Voor een echt goede kinderwerkbank van Bosch met voldoende gereedschap en bouwmateriaal voor je kind, moet je al 50€ uitgeven. Het hangt er echter altijd van af wat je precies wilt. Er is bijvoorbeeld ook een Bosch kinderwerkbank die je in een koffer kunt vouwen. Dit biedt niet veel werkruimte of gereedschap, maar het heeft een heel ander doel, namelijk draagbaarheid.

Welke alternatieven zijn er voor de Bosch kinderwerkbank?

Er zijn talloze fabrikanten van kinderwerkbanken. Een alternatief voor de Bosch kinderwerkbank kan niet zomaar door het merk bepaald worden. Een van de beste alternatieven zijn houten werkbanken. Er zijn veel fabrikanten met soms heel goede, soms minder goede kwaliteit.

Dit brengt ons echter bij het eerste knelpunt. Houten werkbanken, al of niet voor kinderen, kosten gewoon meer. Terwijl je bij Bosch een stevige kinderwerkbank kunt kopen voor zo weinig als € 30, moet je minstens € 100 uitgeven voor een houten werkbank. Maar het is mooier, milieuvriendelijker en gaat niet zo snel kapot. Hout is veel natuurlijker om mee te werken dan plastic, en je kind zal dat intuïtief merken.

Besluit: Welke soorten kinderwerkbanken biedt Bosch en welke is geschikt voor jou?

Dus als je nu besloten hebt een Bosch kinderwerkbank te kopen, is de enige vraag nog welke precies? Dat is precies wat we je in dit gedeelte willen vertellen. Voor dit doel hebben we drie criteria voor een kinderwerkbank gekozen en hun beste vertegenwoordigers samengevat met hun voor- en nadelen.

De voor- en nadelen van de Bosch kinderwerkbank met het grootste werkoppervlak

Met bijna 70 cm heeft de Bosch kinderwerkbank 8461 het grootste werkoppervlak van alle modellen. Het werkblad heeft een houten uiterlijk, ook al zit er geen echt hout in het model. We hebben de voor- en nadelen van deze mooie kinderwerkbank hier duidelijk voor je op een rijtje gezet.

Voordelen
 • Groot werkoppervlak
 • Mooie houtlook
 • 82 accessoires
Nadelen
 • Houtlook is alleen van kunststof
 • Geen veiligheidsaccessoires

Dus als een groot werkoppervlak en een mooie look belangrijk voor je zijn, dan is dit de kinderwerkbank voor jou en je kind. Met 82 accessoires is het niet het model met de meeste accessoires, maar het hoeft zich ook niet te verstoppen. Bij twijfel kunnen nog steeds accessoires gekocht worden.

De voor- en nadelen van de Bosch kinderwerkbank met

de meeste accessoires De Bosch kinderwerkbank 8485 heeft verreweg de meeste accessoires van alle modellen. 150 in totaal, inclusief een snoerloze schroevendraaier, zaag en veiligheidsaccessoires zoals een helm en handschoenen. Zo veel accessoires hebben natuurlijk voor- en nadelen. Hier hebben we er een aantal duidelijk voorgesteld.

Voordelen
 • Veel accessoires
 • Op één na grootste werkoppervlak
 • Veiligheidsaccessoires voor maximaal leereffect
Nadelen
 • Duurste kinderwerkbank van Bosch
 • 100% kunststof

Dus als de accessoires het belangrijkst zijn voor jou en je kind, dan is dit de juiste kinderwerkbank van Bosch voor jou. Met de 150 onderdelen kan je kind zich creatief uitleven, zijn eigen dingen in elkaar zetten en bij twijfel ze weer uit elkaar halen. Maar je moet er wel een hoge prijs voor aanvaarden. Maar het is nog altijd goedkoper dan een andere werkbank kopen en de accessoires apart aanschaffen.

De voor- en nadelen van de Bosch kinderwerkbank met geluiden

De Bosch kinderwerkbank 8637 heeft een realistisch geluidsdecor, dat de speelervaring naar een nieuw niveau tilt. Dit gevoel komt echter ook met een prijs. De volgende tabel toont je de voor- en nadelen van deze Bosch kinderwerkbank:

Voordelen
 • Geluidseffecten
 • Relatief goedkoop
Nadelen
 • Relatief klein
 • Minder accessoires dan andere

Het belangrijkste verkoopargument van deze Bosch kinderwerkbank zijn de geluidseffecten. Het wordt gevoed door AA batterijen, die echter onbereikbaar zijn voor kinderen. Ze zijn niet bij de levering inbegrepen.

Koopcriteria: Je kunt deze factoren gebruiken om Bosch kinderwerkbanken te vergelijken en te beoordelen

In dit deel laten we je zien met welke factoren je rekening moet houden bij de aanschaf van een Bosch kinderwerkbank. Sommige van deze factoren hebben hierboven al een rol gespeeld, maar hier kom je te weten waar je bij elke factor precies op moet letten om te krijgen wat je werkelijk wilt. De 3 belangrijkste criteria voor kinderwerkbanken zijn:

Nu gaan we iets meer in op elk item om je zoveel mogelijk informatie te geven.

Accessoires

De accessoires zijn waarschijnlijk het belangrijkste van een kinderwerkbank. Immers, wat zou een werkbank zijn als je er alleen maar naar kunt kijken en hem als opbergruimte kunt gebruiken? Accessoires zoals snoerloze schroevendraaiers en schroevendraaiers zijn even belangrijk als schroeven en ringen. Hoe meer accessoires je je kind geeft, hoe creatiever hij of zij kan worden.

Bosch Kinderwerkbank-1

Accessoires zijn het allerbelangrijkste, zodat je kind zich creatief kan uitleven zonder tegen grenzen aan te lopen.
(Image source: unsplash.com / Brett Jordan)

Creativiteit is tegenwoordig een belangrijke eigenschap, en het vroeg aanmoedigen ervan zal je kind alleen maar goed doen. Accessoires voor de “veiligheid” van je kind, daarentegen, bevorderen het bewuste en respectvolle gebruik van gereedschap.

Dit is nog niet nodig, want de werkbanken van de kinderen hebben nog geen echte bron van gevaar, maar het kan nooit kwaad zulk gedrag zo vroeg mogelijk te trainen. Zo zal je kind opgroeien tot een verantwoordelijke volwassene.

Maat

Maat doet er toe. Of niet. Afhankelijk van wat je precies hoopt. Bosch kinderwerkbanken zijn er in verschillende maten. Je kunt ze zelfs opvouwen en met je meenemen. Er is iets voor elke situatie. Of je nu een kleine nis hebt met precieze afmetingen of gewoon de grootste, meest hanteerbare of kleinst mogelijke werkbank voor je kind wilt. Alles is beschikbaar.

Er is geen goed of fout met dit criterium, er is alleen geschikt of niet geschikt. Je moet zelf beslissen.

Leereffect

Kinderen leren vooral door te spelen, dus zorg ervoor dat je ze de juiste dingen leert als ze spelen.

Het leereffect is een van de belangrijkste criteria als het om kinderspeelgoed gaat. Zelfs de kinderwerkbank is hier niet van vrijgesteld. Waarden als precisie, ambitie, verantwoordelijkheid of teamwork kunnen met behulp van een kinderwerkbank aangeleerd worden. Er zijn er nog zoveel meer, het belangrijkste is dat je je met je kind bezighoudt en impulsen in de goede richting geeft.

Bosch Kinderwerkbank-2

Samen met je kind spelen, knutselen en leren is niet alleen goed voor je kind, maar ook voor jullie relatie. (
(Image source: unsplash.com / Vishnu Nishad )

Dan zal je kind niet alleen plezier beleven aan iets leren, maar ook kwaliteitstijd met zijn ouders doorbrengen. Natuurlijk hoef je niet de hele tijd naast je kind te staan, maar als je hem een keer laat zien hoe je je handschoenen aantrekt om te boren, zal hij je zeker imiteren, ook als hij alleen speelt.

Wetenswaardigheden over Bosch werkbanken

Zijn de montage-instructies ook op het Internet te vinden?

Ja, je kunt de montage-instructies voor je Bosch kinderwerkbank op het Internet vinden. Ga gewoon naar de website van my-klein-toys.de en zoek je product. Dan kun je een PDF van de montage-instructies downloaden. Als je wilt, kun je ze uitprinten om het oorspronkelijke gevoel zo dicht mogelijk te benaderen.

Kan ik accessoires kopen?

Ja, accessoires kunnen later gekocht worden. Je kunt dit rechtstreeks doen op de website van de fabrikant (my-klein-toys.de) of op sites van derden zoals Amazon voor nieuwe artikelen of Ebay voor gebruikte.

Dus als er een onderdeel stuk gaat of een nieuwe wens ontstaat, is dat geen enkel probleem. Maar hoe duurder de afzonderlijke onderdelen zijn, hoe meer “individueel” ze zijn. Het is daarom aan te raden toch al een kleine set accessoires te kopen, want je betaalt aanzienlijk minder per onderdeel.

Leert mijn kind echt iets van een Bosch kinderwerkbank?

Vooral jonge kinderen zijn altijd aan het leren. Dit voortdurend leren lukt het best door middel van plezier en spelletjes. Je weet dit uit eigen ervaring. Als je van iets geniet, leer je het vanzelf, en zelfs als je actief moet leren, is het geen marteling, het is bijna plezier.

Dit verschijnsel is nog extremer bij kinderen, omdat ze nog heel snel dingen leren en ze diep in hun hersenen verankeren. Als een kinderwerkbank dan hun lievelingsspeelgoed is, dan kan het verantwoord gebruik van gereedschap snel worden geïnternaliseerd.

Bosch Kinderwerkbank-3

De werkbank van een kind kan al snel een volledig uitgeruste werkplaats worden, dus is het prettig dat je al op jonge leeftijd de belangrijkste dingen geleerd hebt.
(Image source: unsplash.com / Maxim Selyuk )

Zo kun je je kind al op jonge leeftijd leren hoe het zich goed kan beschermen en effectief met gereedschap kan omgaan.

Beeldbron: Lampang/ 123rf.com

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies