Laatst bijgewerkt: 04-09-2021

Onze selectiecriteria

32Onderzochte producten

16Bestede uren

25Beoordeelde onderzoeken

57Verzamelde opmerkingen

Digitale horloges voor dames zijn erg populair bij vrouwen. Dit is niet verwonderlijk, want ze zijn erg praktisch om de tijd mee af te lezen. Bovendien is het veel gemakkelijker dan in je handtas te moeten rommelen naar je mobiele telefoon. Bovendien worden digitale horloges voor vrouwen vaak gebruikt om hun eigen outfits een bepaalde toets te geven.

Het grote assortiment maakt het echter vaak niet gemakkelijk voor vrouwen om een geschikt digitaal dameshorloge te vinden. Want afhankelijk van de gelegenheid zijn sommige kleuren beter geschikt dan andere om een bepaalde indruk over te brengen.
Beste Digitaal Horloge Dames: Onze selectie

Digitale horloges voor dames: De belangrijkste vragen beantwoord

De ontelbare modellen die op de markt zijn maken de keuze des te moeilijker. Dit geldt vooral als je nog geen duidelijk idee hebt welk digitaal dameshorloge het beste bij je past. Om je te helpen bij je keuze, hebben we de meest gestelde vragen over dit onderwerp in de volgende rubriek beantwoord.

Welke extra functies kan een digitaal dameshorloge hebben?

De datumaanduiding is een populaire functie voor digitale dameshorloges, en zelfs goedkope modellen hebben ze al. Als je actief aan sport doet, kun je met digitale dameshorloges met GPS ontvanger de afstanden die je afgelegd hebt registreren. Sommige digitale horloges voor vrouwen hebben ook een thermometer aanduiding.

Hoe stel je de tijd correct in op een digitaal dameshorloge?

Vanwege de vele modellen is er geen eenduidige manier om de tijd in te stellen. Niettemin zullen we ons best doen en je een gids voorleggen waarmee je met (bijna) elk digitaal dameshorloge kunt slagen.

  • Probeer knoppen uit: Afhankelijk van het merk heeft een digitaal dameshorloge een verschillend aantal knoppen. Probeer daarom uit welke functies elke knop heeft. De instelknoppen zitten links of rechts van de draaiknop of op de achterkant onder een klepje. In sommige gevallen zijn de knoppen voorzien van een label, zodat je alleen maar naar de knop “Mode”/”Mode” en/of de knop “Set” hoeft te zoeken.
  • Verander van modus: Als de “Mode” knop verzonken is, neem dan een pen (geen potlood) of een soortgelijk voorwerp. Als je in de juiste stand bent, beginnen de cijfers te knipperen. Als je digitaal dameshorloge geen “Mode” knop heeft, gebruik je de “Set” knop.
  • Druk op de “Set” knop: Als er maar één “Set” knop is, wordt die gewoonlijk gebruikt om de modus te veranderen en de instellingen op te slaan.
  • Ingestelde tijd: In de meeste gevallen zul je eerst de minuten en dan de uren kunnen veranderen. Om dit te doen gebruik je de z.g. fast-forward knop. Druk bij het instellen langzaam om het gewenste nummer niet te missen. Als de minuten juist zijn, druk je weer op de mode knop om nu de uren in te stellen. Dit werkt ook met de vooruitspoeltoets.
  • Verlaat de instellingen: Druk daarvoor op de knop “Set” of de knop “Mode” tot er niets meer knippert.

Tenslotte moet je altijd de originele gebruiksaanwijzing gebruiken als je die kunt vinden. Vooral met meer ingewikkelde digitale dameshorloges bespaar je jezelf veel tijd.

Zijn er ook waterdichte digitale horloges voor dames?

Afhankelijk van de fabrikant en het model zijn zulke digitale dameshorloges bestand tegen maximaal 20 bar. Dit betekent dat ze gemakkelijk in het zwembad gebruikt kunnen worden om je adem in te houden bij een wedstrijd met je vriendinnen. Je moet er echter rekening mee houden dat dergelijke modellen navenant duurder zijn.

Waar moet ik op letten bij het dragen van digitale dameshorloges?

Het is belangrijk dat een digitaal dameshorloge ongeveer ter hoogte van de pols gedragen wordt. Ook al hoeft het bij een vrouw niet zo strak te zitten, een afglijdend horloge is altijd impopulair. Als algemene regel geldt dat een digitaal dameshorloge aan de zwakkere kant gedragen moet worden, omdat men die arm minder beweegt. Niettemin dragen veel linkshandigen hun horloge aan hun linkerarm, omdat de meeste mensen verwachten dat het horloge aan die kant gedragen wordt.

Styling tips voor digitale dameshorloges: Hoe je de perfecte look kunt bereiken

Digitale dameshorloges hebben het voordeel dat, dankzij hen, elke vrouw gemakkelijk de tijd kan aflezen zonder eerst in haar tas te hoeven rommelen. Natuurlijk moet het perfecte digitale horloge voor vrouwen ook je individuele stijl onderstrepen. In het volgende geven we je daarom enkele styling tips.

  • Sportief: Als je door het park jogt, is het belangrijk dat het digitale dameshorloge goed om de pols past. Een kunststof of siliconen band is comfortabeler om te dragen en past goed bij een joggingbroek en een tanktop. Digitale dameshorloges met vierkante kast maken een technische indruk en kunnen gecombineerd worden met een met kleur gecoördineerd trainingspak en sportschoenen.
  • Zakelijk: Hoe formeler de afspraak, hoe discreter je digitale dameshorloge moet zijn. Op een vergadering maak je een professionele indruk als je een kleiner model draagt met donkere kleuren. Digitale dameshorloges met een rechthoekige wijzerplaat en roestvrij stalen kast passen perfect bij een pak en loafers. Je kunt nooit fout gaan met een discreet ontwerp.
  • Casual: Bij deze look kun je je fantasie de vrije loop laten. Kleurrijke digitale dameshorloges passen net zo goed bij nauwsluitende jeans als bij luchtige rokken. Draag je graag een leren riem of jasje als je met je vriendinnen gaat winkelen, dan past een digitaal dameshorloge met een leren band prachtig bij je outfit. Ook de kleurenvariatie van de plastic hoesjes geeft een speelse indruk.

We hopen dat we je wat inspiratie hebben kunnen geven voor je volgende outfit. Je krijgt de beste resultaten als je onder vier ogen met verschillende combinaties experimenteert.

Conclusie

Digitale horloges voor vrouwen kunnen in talloze situaties gedragen worden. Of je nu op een vergadering bent of met vriendinnen bij het ontbijt op zondag, je kunt de tijd gemakkelijk te weten komen met dit handige accessoire. Maar digitale dameshorloges zijn ook belangrijk voor sportvrouwen, want sommige modellen kunnen de gelopen afstand bepalen met behulp van GPS.

Afhankelijk van de vorm van de kast zien digitale dameshorloges er ofwel professioneel ofwel elegant uit. Ook het materiaal van de band speelt een zekere rol in de indruk die gemaakt wordt. Het belangrijkste is echter dat je je zelf prettig voelt in de outfit.

(Beeldbron: dusan jovic/ unsplash.com)

Recensies