Laatst bijgewerkt: 25-08-2021

Onze selectiecriteria

16Onderzochte producten

18Bestede uren

3Beoordeelde onderzoeken

85Verzamelde opmerkingen

Wil je een make-up met een speciale toets, zorg dan dat je altijd de beste eyeliner in je make-uptasje hebt. Dit product wordt steeds populairder onder make-up liefhebbers en heeft de kracht om de blik meer getekend en in het oog springend achter te laten.

Omdat het preciezer aanbrengen vereist, schrikken veel mensen van het hanteren van eyeliner. De effecten ervan bevestigen echter het belang ervan in de samenstelling van de make-up. Wil je je twijfels erover wegnemen? Lees de volgende gids!
Belangrijk om te weten

  • Eyeliners worden op de wimperlijn aangebracht om de blik te accentueren. Het zijn de lievelingen van make-up liefhebbers voor het achterlaten van de meest professionele producties.
  • Er rijzen veel twijfels over het aanbrengen van eyeliner. Een stap die gemakkelijker kan zijn met de juiste keuze van het productformaat. De meest bekende modellen zijn gel, pen, vloeibaar, poeder of potlood.
  • Eyeliners zijn niet gemaakt voor specifieke oogvormen. Alle mensen kunnen het product gebruiken, wat zal veranderen is de tekening van de streek die naar de oogcontour moet worden gedaan.

Beste Eyeliner: Onze selectie

Koopgids: alles wat je moet weten over de beste eyeliner

De eyeliners hebben een koorts in de make-up gekregen, en zijn een verplicht item in de uitingen geworden. Als je dit product wilt gaan gebruiken, bekijk dan de belangrijkste vragen die we erover beantwoordden:

Mulher de olhos fechados, passando delineador, sentada em uma mesa com produtos de maquiagem.

Wat de situatie ook is, de eyeliners zijn onmisbare voorwerpen voor een make-up die nog completer is. (Bron: Mikhail Laptev /123rf)

Wat zijn de belangrijkste soorten eyeliners?

Het bereiken van de perfecte eyeliner hangt samen met het soort product dat je gebruikt. Voor je het model kiest dat het beste bij je mogelijkheden past, is het nodig de voornaamste bestaande eyeliner formaten te kennen, die we in de volgende tabel gedetailleerd weergeven:

Eigenschappen Nadelen Gebruiken
Vloeibare Eyeliner Gemakkelijk te vinden. Vereist stevigheid in de handen en vlekt gemakkelijk uit. Voor dunne streken of make-up met glitters.
Gel eyeliner Consistent en niet gemakkelijk uitlopend. Aanbrengen met penseel. Ideaal om de dikte van de streek te controleren.
Eyeliner in potlood Grotere stevigheid bij het aanbrengen. Zwakkere kleur en niet langhoudend. Aanbevolen voor beginners of voor wie dunne lijntjes wil.
Eyeliner in poederhx Zachte en rokerige dekking op het ooglid. Niet aangewezen voor dunne lijntjes. Gemakkelijk aan te brengen, dikkere lijnen en vlekt niet gemakkelijk uit.
Eyeliner Potlood Geeft meer stevigheid aan de applicatie. Heeft schaduw nodig en vlekt gemakkelijk uit. Doet dikkere contouren.

Hoe breng je de eyeliner aan?

Het aanbrengen is de meest gevreesde stap door wie eyeliner gebruikt. Om te beginnen plaats je je op de juiste manier voor de spiegel, met het voorwerp ter hoogte van de kin, met de ellebogen gesteund op een ondergrond.

Maak de streek niet in één keer, begin vanaf het ooglid en sleep geleidelijk tot de buitenste ooghoek, ga dan van het midden naar de binnenste ooghoek. Het is ook raadzaam om stippen te maken en ze te gaan verbinden.

Als de applicatie met een pen gebeurt, is het aan te bevelen het product schuin te gebruiken. Voor gelmodellen is het aan te bevelen er een vloeibare eyeliner over te gebruiken, die de tint intenser maakt.

Wat zijn de meest gemaakte fouten bij het gebruik van eyeliner?

Eyeliner gebruiken is geen gemakkelijke opgave. Om je op de hoogte te brengen van de veel voorkomende fouten bij het aanbrengen van dit product, hebben we hieronder de belangrijkste gebreken op een rijtje gezet:

  • Trekken aan de ogen tijdens het eyelinen: geeft bijna altijd andere resultaten dan je je had voorgesteld.
  • Eén oog dichtknijpen bij het aanbrengen van eyeliner: Dit maakt het moeilijker om de tekening goed te krijgen, waardoor je de hoogte en kromming van de streek op beide ogen niet op elkaar kunt afstemmen.
  • Om de eyeliner ver van de lijn van de wimpers door te laten lopen: Je kunt zelfs later afronden, maar de lijn zal dikker zijn.
  • Breng doorschijnend poeder aan na eyeliner: Je krijgt waarschijnlijk een ondoorzichtige en grijzige kleur als je dit doet.
  • Gebruik een kruller na eyeliner: Die kan het product verwijderen, waardoor een ongelijkmatige streek achterblijft. Als je een kruller gaat gebruiken, breng die dan van tevoren aan.

Kunnen alle mensen eyeliner gebruiken, ongeacht de vorm van het oog?

Er zijn geen lichamelijke kenmerken die het gebruik van eyeliner verhinderen. Wat echter verandert is de manier waarop de streek gemaakt wordt voor elke oogvorm.

Dit komt omdat getrokken ogen het aanbrengen van het product vergemakkelijken, terwijl de rondere wat kunstgrepen nodig hebben om de punt gebogen te maken.

Voor mensen met kleine ogen is het aangewezen om eyeliner alleen op het bovenste deel te gebruiken, de punt getrokken te laten en een beige oogpotlood op de waterlijn aan te brengen.

Mulher maquiada de olhos fechados.

Elke oogvorm vereist specifieke technieken om de streek met eyeliner te maken. (Foto: Elena Vagengeim / 123rf)

Is er een soort eyeliner die het meest aan te bevelen is voor beginners?

Als je een beginner bent en onzeker bent over het gebruik van eyeliner, geef dan de voorkeur aan stiftmodellen. Ze zijn intuïtief en je hoeft alleen maar het product op te pakken en de lijn te trekken.

Het is ook aan te bevelen pennen met fijne punten te kiezen, die precisie bieden bij het trekken van de lijn. Een andere aanbeveling is om te beginnen met een bruine eyeliner. Ze zijn zacht en geven meer kans op herstel bij vergissingen bij het aanbrengen.

Kan de eyeliner gecombineerd worden met andere producten in de make-up?

Van de make-up bestanddelen zijn de oogschaduwpaletten de grote bondgenoten van de eyeliners. Wel is het nodig enkele regels in acht te nemen om geen fouten te maken bij het aanbrengen van de twee producten in dezelfde productie.

Als het de bedoeling is een make-up met highlight in de eyeliner te maken, breng dan eerst de schaduw aan. Maar als je een discreet effect wilt, draai je gewoon de vorige volgorde van aanbrengen om.

Een andere noodzakelijke aandacht heeft betrekking op de kleuren. Het beste alternatief is om toon op toon aan te brengen in het geval van gekleurde eyeliners. Modellen in zwart of bruin passen bij elke kleur.

Criteria voor aankoop: Waarop moet je letten bij het vergelijken van de modellen van de beste eyeliners

Elke make-up liefhebber droomt ervan de beste eyeliner te hebben. Maar weet je hoe je een goed product kunt herkennen? Lees verder en ontdek criteria waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van het juiste model!

Oogstreek

De bijzonderheden van de oogstreek zijn belangrijk bij het bepalen van de beste eyeliner. Mensen met kleine ogen kunnen beter kiezen voor modellen die dunnere en nauwere lijnen naar de ogen maken.

Wie grotere of getrokken ogen heeft, kan tekenen met eyeliners die dikkere sporen maken. Als je nu een dikker ooglid hebt, is het aan te bevelen om tekeningen in een rechte lijn te maken zonder gebogen randen achter te laten.

Duurzaamheid

Of ze nu in vloeibare vorm, gel of in andere formaten zijn, de eyeliners zijn over het algemeen producten die goed blijven zitten als ze in een make-up aangebracht worden.

De vloeibare modellen zijn het best resistent, terwijl de pen modellen zijn die minder fixeren. De houdbaarheid van de gel eyeliners hangt af van de kwaliteit van het product.

Toepassing

Met de eyeliner kunnen verschillende lijnvormen getekend worden. De manier van aanbrengen zal dus zeer betrekkelijk zijn, afhankelijk van de tekening van eyeliner die de persoon van plan is te doen.

Traditionele streken als in kittypoes of omgekeerd kunnen met elke eyeliner gedaan worden. Voor smoky applicaties of in het formaat “engelenvleugel” kun je beter modellen in pen of gel gebruiken.

Maquiadora passando delineador em uma mulher de olhos fechados. Elas estão em um salão de beleza.

De kitten eyeliner of omgekeerde zijn de bekendste modellen van streken (Foto: Mikhail Laptev/123rf

Kleur

Tegenwoordig zijn de eyeliners in verschillende tinten te vinden. De modellen in zwart en bruin worden nog steeds het meest gebruikt voor make-up compositie, vooral voor dag-tot-dag.

Maar als je wilt vernieuwen kun je een model gebruiken dat gekleurde streken maakt. Kies voor nachtelijke make-up evenementen formaten met glitter, in goud of zilver. Vergeet niet te analyseren of het gekozen model bij je huidskleur past.

Textuur

Evenals de andere criteria maakt ook de textuur verschil voor het effect van de eyeliner. Over het algemeen wordt de vloeibare textuur het meest gebruikt omdat ze meer consistentie heeft en fijne lijntjes garandeert.

Maar de markt biedt ook gelmodellen, beroemd om hun grote duurzaamheid, of in vaste vormen (zoals pennen en potloden), ideaal voor beginners omdat ze een vastere hand toelaten bij het aanbrengen.

Als je een fout gemaakt hebt bij het aanbrengen van eyeliner, begin dan niet van voren af aan met het werk. Je kunt de streek fixeren met een wattenstaafje gedrenkt in make-up remover lotion.

Samenvatting

De eyeliners zijn de lievelingen van de make-up wereld geworden omdat ze de ogen accentueren. Daarmee is het mogelijk verschillende streken uit te werken, die variëren naar gelang de oogvorm.

Om de beste eyeliner te kiezen, moet je kenmerken als textuur, kleur of aanbrengvorm van het product analyseren. Momenteel biedt de markt vele modellen en vele hebben een goede kosten-baten verhouding.

Ondanks dat ze moeilijk lijken om aan te brengen, kunnen de eyeliners vanaf een paar trucjes gebruikt worden, waardoor de make-up een bijzonder tintje krijgt.

(Bron beeld: rawpixel / 123rf)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies