Laatst bijgewerkt: 26-08-2021

Onze selectiecriteria

14Onderzochte producten

22Bestede uren

3Beoordeelde onderzoeken

79Verzamelde opmerkingen

Een van de belangrijkste dingen voor een vrouw is het hebben van perfecte nagels. Daarom zijn er veel methoden ontstaan om ze te verfraaien, waaronder gelnagels. Hier vertellen we je wat je nodig hebt om perfecte gelnagels te hebben.

Gelnagels zijn een techniek in de nagel-esthetica die bestaat uit het aanbrengen van kunstnagels bedekt met een laagje gel. Deze gel wordt verhard met ultraviolet licht, en kan, eenmaal verhard, wekenlang blijven zitten. Gel kan ook over de natuurlijke nagel aangebracht worden om ze semi-permanent te versieren. We vertellen je later meer over het proces en deze producten.
Belangrijk om te weten

 • Gelnagels horen bij de nagelesthetiek, en zijn een van de populairste methoden om nagels te versieren. Ze worden gemaakt door een laagje gel over de kunstnagel of natuurlijke nagel te leggen, dat dan met ultraviolet licht wordt uitgehard.
 • Hoewel het geen overdreven ingewikkeld of gevaarlijk proces is, is het raadzaam het door professionals te laten doen. Met chemicaliën werken en het welzijn van je nagels erbij betrekken zonder de nodige deskundigheid is onverstandig.
 • Er zijn veel producten betrokken bij het gelnagelproces. Er zijn onder andere sealers, primer en UV licht nodig. We geven je later de details over deze producten.

Beste Gel: Onze selectie

Winkelgids: wat je moet weten over gelnagels

Gelnagels maken deel uit van de nagelesthetiek, en zijn een van de populairste methoden van nageldecoratie.
(Foto: Sergii Petruk/ 123rf.com)

Wat zijn gelnagels en wat zijn de voordelen?

Gelnagels zijn een methode van nageldecoratie waarbij een gel op de nagels wordt aangebracht die verhardt bij blootstelling aan ultraviolet licht. Het kan op kunstnagels of op natuurlijke nagels aangebracht worden, en geeft een glanzend resultaat met een veel natuurlijker uitzicht dan de meeste technieken.

De meeste nagelgels moeten door dit UV droogproces. Maar er zijn er ook die niet met licht hoeven te worden uitgehard, en sommige hebben zelfs geen primer of top coat nodig.

De verscheidenheid aan versieringen die met gelnagels kunnen worden gedaan is immens, waaronder gekleurde gels en inlays op de nagels. De esthetische mogelijkheden zijn dus enorm en er is vast en zeker de juiste stijl voor jou.

Voordelen
 • Je kunt er een eersteklas manicure mee krijgen
 • Het gaat lang mee
 • Het ziet er natuurlijk uit
 • Het heeft een glanzende afwerking
 • Het is goedkoper dan andere versiertechnieken
 • Het is minder schadelijk voor de natuurlijke nagels
Nadelen
 • Langdurig gebruik verzwakt de natuurlijke nagels
 • Het vereist touch-ups
 • Het verwijderen van de gel kan agressief zijn voor je nagels
 • Langdurige UV stralen zijn schadelijk voor de huid

Hoe lang gaan gelnagels mee?

Gelnagels kunnen tot een paar maanden blijven zitten, maar om dit te bereiken moet je om de 3 weken gedetailleerde touch-ups doen. Een bepalende factor voor hoe lang ze meegaan is echter de snelheid waarmee je nagels uitgroeien. Hoe sneller ze uitgroeien, hoe minder lang je gelnagels meegaan.

Nageltips: Amandel, Marilyn, Vierkant en Stiletto – waar moet je bij elke stijl op letten?

Gelnagels horen bij nagelkunst, dus er zijn heel veel stijlen om uit te proberen. Een van de verschillende aspecten waaruit de stijl bestaat, is de vorm van de punt, bekend als de ‘nagelpunt’.

Alvorens de tip te kiezen moet je de soort gel overwegen, want die beïnvloedt het uiteindelijke resultaat. Gel sculpting kent 3 fasen: basisgel, die als eerste de verbinding met de kunstnagel sluit; builder gel, waarmee de gewenste vorm wordt geboetseerd; en finishing gel, om de vorige gel te verzegelen en een goede afwerking te geven.

Als alternatief werd een gel ontwikkeld die alle 3 fasen omvat. Dit verkortte de procestijd met tweederde en bespaarde door 1 gel te kopen in plaats van 3. Maar deze éénstaps gel is sterk genoeg voor lange nail art. Dus als lange nail art in je plannen zit, kun je beter kiezen voor de 3-stappen gel.

Als je eenmaal de soort gel bepaalt of kent, kun je beslissen welke “tip” je wilt proberen. Er zijn 4 bijzonder populaire modellen: Almond, Marilyn, Square en Stiletto. Welke stijl je verkiest hangt af van je persoonlijke smaak. Maar sommige van deze stijlen zijn onpraktisch, dus denk aan je dagelijks leven voor je kiest.

Amandelnagels hebben gebogen zijkanten om in het midden een punt te vormen. Vierkante nagels zijn rechthoekig gevijld en worden meestal kort gedragen. Marilyn nagels lijken op vierkante nagels, maar zijn lang en aan de zijkanten iets bijgevijld om de nagel smaller te maken. En Stiletto nagels zijn aan de zijkanten gevijld en hebben een scherpe punt.

Amandel Marilyn Vierkant Stiletto
Gebogen randen Nagels die verder gaan dan de vingertop Recht vijlen Scherpe punt
Geen recht vijlen, licht en zacht vijlen aan de zijkanten Scherpe hoeken maar niet te scherp Recht gevijlde randen Geen recht vijlen, licht en zacht vijlen aan de zijkanten. Lang

Hoeveel kosten gelnagelproducten?

De producten die gebruikt worden om kunstnagels te maken zijn gevarieerd, en voor elk van hen zijn er vele mogelijkheden. Daarom is het prijsbereik voor deze producten zeer groot. De prijs van elk product wordt beïnvloed door, onder andere, de grootte van de verpakking, de kwaliteit van de producten en de prestaties van elk product.

Hoewel het niet te ingewikkeld of gevaarlijk is, is het toch aan te raden het door vakmensen te laten doen.
(Foto: Irina Parnikova/ 123rf.com)

Aankoopcriteria

Alvorens gelnagels te laten zetten moet je rekening houden met deze criteria:

Kwaliteit van de producten

Je nagels zijn een belangrijk deel van je uiterlijk en gezondheid, dus is het nodig er producten op te smeren die ze geen kwaad kunnen. Daarom moet je er zeker van zijn dat de gelnagelproducten die je gebruikt van goede kwaliteit zijn. Hiervoor kun je het merk op internet zoeken en nagaan wat gebruikers zeggen op opiniefora.
Vergeet

niet de voor de hand liggende dingen te controleren, zoals de houdbaarheidsdatum van het product en of de bestanddelen de juiste zijn.

Er zijn veel producten betrokken bij het gelnagelproces. Er zijn onder andere sealants, primer en ultraviolet licht nodig.
(Foto: Oleksandr Smirnov/ 123rf.com)

Reliëf- of inlegversieringen

Een van de hoofddoelen van gelnagels is om decoratief te zijn, dus zijn er vele stijlen en lotussen ontstaan. Tot de meest populaire behoren reliëf- of inlegdecoraties.

Deze bestaan uit het inbrengen van stukjes strassteentjes van verschillende grootte of kleine figuurtjes in de gel om patronen te maken. De motieven zijn divers en kunnen over de hele nagel aangebracht worden voor een opvallende stijl of laat het bij een paar vingers en kies voor een minimalistische look.

Thema-decoraties

Bij deze vorm van decoratie concentreer je je op een personage, film, of een bekend thema dat je maar wilt. Er kan reliëf in, inleg of gewoon verf, of het nu minimalistisch of geladen is, er is mogelijkheid om elke stijl te gebruiken om de versiering te maken.

Ook hierbij wordt de versiering in de heldere gel ingebed, zodat het motief aanwezig is zonder het reliëf. Je moet zelfs rekening houden met de “nagelpunt” of vorm die je wilt, en zorgen dat de rest van de versiering consistent is.

Gelnagels kunnen tot een paar maanden meegaan, maar om dat te bereiken moet je om de 3 weken gedetailleerde touch-ups doen.
(Foto: Irina Parnikova/ 123rf.com)

Decoratiegereedschap

Het is niet genoeg om alleen gelnagels te versieren, je moet er ook een uitstekende versiering van maken. Hiervoor moet je het juiste gereedschap hebben, dat een goede hantering van de verf en een goede precisie voor de inlegwerkjes kan garanderen.

Een van de basisbeginselen zijn de nippelpotloden. Deze bestaan uit kleine metalen potloden met verschillend gevormde koppen, die in verf gedoopt worden om de nagels te beschilderen. Elke vorm is erop gericht een bepaald patroon te maken, zodat de bolvormige kop een stip achterlaat, terwijl de peddelkop een lijn markeert.

Er zijn ook gummen met patronen, die in dunne sponningen worden geknipt en in de gel worden gelegd. Decoratieve stroken, die op de gewenste maat gesneden worden en op of in de gel gelegd worden. Paletten om glazuren vrij te mengen, dunne penselen om details te tekenen en goede belichting.

(Zichtbare foto: Iurii Golub/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies