Laatst bijgewerkt: 26-08-2021

Onze selectiecriteria

23Onderzochte producten

17Bestede uren

3Beoordeelde onderzoeken

85Verzamelde opmerkingen

Je kapsel intact houden tijdens de hele gebeurtenis is de droom van elke vrouw. Het is echter niet altijd gemakkelijk om je haar stevig op zijn plaats te houden, vooral bij steiler haar. Haarlak is het ideale product voor dit doel, maar wist je dat er verschillen zijn?

Daarover gaan we het vandaag hebben in dit artikel. Kom bij ons langs om de juiste spray voor je haartype te kopen.
Belangrijk om te weten

  • Haarspray en haarlak hebben dezelfde functie: het haar stevig laten staan. Het bereikte resultaat kan echter verschillend zijn, afhankelijk van de keuze van het product. We zullen het in deze hele gids uitleggen.
  • Er zijn verschillende niveaus van fixatie, die de haarfixerende spray onderscheiden in soorten: normaal, sterk en extra sterk.
  • Om een zwaar effect te vermijden, moet je het product op de juiste manier gebruiken. Een van de fouten is het te dicht bij de wortels aan te brengen. De haarlak moet op een afstand van 15 cm aangebracht worden.

Beste Haarlak: Onze selectie

Koopgids: alles wat je moet weten over

haarlak
Klaar om je kapsel mooi te maken? Doorheen deze gids zul je meer begrijpen over de verschillende soorten haarspray, tips voor een juiste toepassing en nog veel meer. Laten we samen gaan!

Mulher maquiada e de cabelo feito

De haarspray helpt om je haar langer stevig op zijn plaats te houden. Bron: streegar / Unsplash.com

Wat is het verschil tussen de haarspray en de haarspray?

In het kort is de haarspray een verbeterde versie van de goede oude haarspray. Hoewel de twee dezelfde functie hebben: het kapsel fixeren, staan ze garant voor verschillende eindresultaten.

Dit gebeurt omdat de sake gemaakt is met bestanddelen die de lokken zo verharden dat ze het kapsel verzwaren. Het laat het kapsel kunstmatiger achter, wat invloed heeft op het goede resultaat.

Moderne sprays daarentegen zijn gemaakt met oliën, vitaminen en andere bestanddelen die de gezondheid van het haar helpen handhaven, door meer hydratatie en voedingsstoffen te geven. Visueel ziet het kapsel er licht en natuurlijk uit.

Wat zijn de verschillende soorten haarspray?

Haarspray kan normaal, sterk of extra sterk zijn. Behalve dat ze invloed hebben op de duur van het kapsel, zijn ze ook aangewezen voor specifieke doeleinden of zelfs verschillende haartypes.

Om je te helpen ze te vergelijken, hebben we onderstaande tabel samengesteld:

Licht/Normaal Streng Extra sterk
Hold level Matig, met deze spray is het nog mogelijk de lokken te hanteren die kneedbaar worden Hoog, waardoor het haar meer verstijfd, maar nog steeds licht en ontward Zeer hoog, waardoor de lok urenlang onbeweeglijk blijft
Type haar Beste optie voor fijn haar, de andere kunnen het haar verzwaren Normaal of opstandig haar Dikkere en zeer weerbarstige lokken
Soorten haarstijlenle Perfect om volume aan de wortels te geven en voor losse kapsels die beweging vereisen Rimpelende coifs, kroeshaar en stevige toppen zonder een zwaar effect hx Het is het populairste model voor feestkapsels

Hoe breng ik de fixeerspray op de juiste manier aan?

Alle voordelen van haarlak gaan verloren als je het niet goed aanbrengt. Een van de meest voorkomende fouten is het product te dicht bij de wortels aan te brengen. Hier zijn enkele belangrijke tips om te voorkomen dat je een fout maakt

  1. Begin het product te schudden. Deze stap is belangrijk zodat de bestanddelen goed mengen voor het fixeren.
  2. Spuit pas als het kapsel klaar is.
  3. Spray op minstens 15 cm afstand van het haar. Zo voorkom je dat het product je haar verzwaart en het een kunstmatig uiterlijk geeft. Bovendien kan het te dicht aanbrengen je haar uitdrogen. Richt de straal ook niet op de wortels.
  4. Breng het niet op dezelfde plaats aan. Beweeg je handen over het hele kapsel. Anders kan de spray je haar er wittig uit laten zien.

Let op: Als je haar na het aanbrengen erg hard is, moet je in een of andere stap een fout gemaakt hebben.

Hoe verwijder je haarlak uit je haar?

Was je haar gewoon normaal tijdens het douchen, maar wees voorzichtig. Bedenk dat je haar meer stug is, daarom moet je het voorzichtig wassen. Zachte bewegingen voorkomen haarbreuk.

Maak het kapsel voorzichtig los, probeer het niet te kammen, verdeel het haar gewoon in lokken, maak de hele streng nat, breng je shampoo aan in je hand en masseer de hoofdhuid zachtjes door het schuim op de streng te laten stromen.

Een ander essentieel punt is haarhydratatie. Het is natuurlijk dat je haar droger wordt na het gebruik van de fixerende spray, probeer daarom de volgende dag een vochtinbrengend masker.

Mulher de costas lavando o cabelo

Je haar zorgvuldig wassen na het stylen is belangrijk om het haar niet te beschadigen Bron: Armin Rimoldi / Pexels.com

Koopcriteria: Waarop letten bij het vergelijken van verschillende soorten haarfixerende spray

Nu je de verschillende soorten haarfixerende spray al kent, moet je nog op enkele punten letten om zeker te zijn van de beste aanbieding. Bekijk ze hier:

Duur

Veel fabrikanten zetten de duur van het fixeermiddel op het etiket. Zoals we in deze hele gids gezien hebben, is de beste gok, als de wens is dat het kapsel het hele feest blijft zitten, de extra sterke haarspray, waarvan sommige tot 72 uur duur beloven.

Maat

Er zijn flessen van de meest uiteenlopende maten. Je vindt sprays van 50 tot 300 gram. Deze keuze hangt af van hoe vaak je het gebruikt, want een fixatief dat te groot is, kan verlopen voor je alles gebruikt hebt. Het volume en de lengte van het haar kunnen ook de hoeveelheid gebruikte spray beïnvloeden.

Mulher de roupão passando spray fixador nos fios

Wie de fixerende spray vaak gebruikt kan inzetten op een groter model Bron: Polina Tankilevitch / Pexels.com

Geur

De fixerende spray kan verschillende geuren hebben, maar er zijn ook mogelijkheden zonder parfum. Als je de geur van het produkt niet kent en je koopt online, dan is een goed alternatief de spray zonder aroma te kiezen.

Extra’s

Zoals we zagen, zijn de bestanddelen die de fixeerspray van de lak onderscheiden, veranderlijk in het resultaat. Ga daarom na welke extra voordelen het product aan je haar belooft. Het kan gaan om bescherming tegen zonnestralen, hydratatiehulp, een grotere pluisbeheersing of andere differentiaties.

Samenvatting

De haarfixerende spray is een verbeterde versie van de haarspray. Er zijn verschillende soorten, afhankelijk van de mate van houvast. De spray kan gebruikt worden voor kapsels of zelfs om pluis te verminderen, vooral bij rebels haar.

We hopen je vragen hiermee beantwoord te hebben, maar als er nog vragen over zijn, reageer dan hieronder. En stuur natuurlijk deze super tips door zodat je vriendin het kapsel ook kan rocken.

(Image source: engin akyurt / Unsplash.com)

Recensies