Laatst bijgewerkt: 21-02-2022

Onze selectiecriteria

33Onderzochte producten

85Bestede uren

24Beoordeelde onderzoeken

78Verzamelde opmerkingen

Shampoo’s tegen haaruitval zijn speciaal samengesteld om haaruitval en dunner worden te behandelen. Deze producten bevatten ingrediënten die de groei van nieuw gezond haar stimuleren, terwijl ze ook overtollige olie van je hoofdhuid verwijderen.

Haaruitval shampoo is een soort haarverzorgingsproduct dat ingrediënten bevat als ketoconazol, zinkpyrithion en seleniumsulfide. Dit zijn dezelfde actieve bestanddelen die je vindt in op recept verkrijgbare shampoos die gebruikt worden om roos of hoofdhuidaandoeningen zoals psoriasis te behandelen. Ze werken door de groei van schimmel op je hoofdhuid tegen te houden, die schilfers, jeuk en dunner wordend haar kan veroorzaken. De beste manier om deze producten te gebruiken is door ze regelmatig elke dag aan te brengen gedurende minstens 4 weken voor je resultaat ziet – zo krijgen ze de tijd om zich in je systeem op te bouwen zodat ze klaar zijn als het tijd is voor nieuwe groei.
Beste Haaruitval shampoo: Onze selectie

Haaruitval shampoo: Vaak gestelde vragen

Welke soorten haaruitval shampoo zijn er en wat bepaalt een goed product?

Er zijn allerlei shampoos die beweren te helpen bij haaruitval. Sommige bevatten ingrediënten als zaagpalmet, biotine en cafeïne, terwijl andere natuurlijke oliën bevatten zoals jojoba olie of arganolie. De populairste shampoo voor mannen is Rogaine Foam, dat minoxidil bevat (het enige door de FDA goedgekeurde ingrediënt voor de behandeling van kaalheid bij mannen). Voor vrouwen is er Latisse, het wimpergroeiserum dat gebruikt wordt door beroemdheden als Brooke Shields en Jessica Simpson.

Antwoord: Een goede shampoo voor haaruitval moet bepaalde ingrediënten bevatten waarvan bewezen is dat ze effectief zijn bij de behandeling van haaruitval. Daartoe behoren Minoxidil, Ketoconazol en Zinkpyrithion.

Wie moet een Haaruitval Shampoo gebruiken?

Iedereen die bezorgd is over haaruitval. Dit omvat mannen en vrouwen van alle leeftijden, ook kinderen. Ook als je nu nog geen merkbaar dunner worden of kaal worden ervaart, is het een goed idee om de shampoo nu te gaan gebruiken om later verdere schade te voorkomen.

Op basis van welke criteria moet je een Haaruitval Shampoo kopen?

Antwoord: Het eerste waar je naar moet kijken zijn de ingrediënten. Het is belangrijk dat het ketoconazol, zinkpyrithion en saw palmetto bevat. Van al deze stoffen is bewezen dat ze helpen bij het voorkomen van haaruitval of de hergroei van je haar. Je kunt ook ons artikel over hoe je een goede shampoo kiest bekijken voor meer informatie over dit onderwerp.

Bij het vergelijken van een Haaruitval Shampoo moet je letten op het volgende:

1. De ingrediënten van het product, en ook het voornaamste doel en de actieve bestanddelen. Het is belangrijk dat je weet wat het doet, zodat je kunt bepalen of het bij je haaruitvalprobleem zal werken of niet.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een Haaruitval Shampoo?

Voordelen

Shampoo’s voor haaruitval bevatten ingrediënten die helpen de haargroei te stimuleren en verdere haaruitval te voorkomen. Ze reinigen ook de hoofdhuid van alle vuil, olie of productophopingen waarvan bekend is dat ze roos en andere problemen zoals jeuk veroorzaken. Dit helpt je hoofdhuid gezond te blijven, zodat hij sneller nieuwe haren kan laten groeien.

Nadelen

Het belangrijkste nadeel van een shampoo tegen haaruitval is dat hij de hoofdoorzaak van je haaruitval niet aanpakt. Het behandelt alleen de symptomen, wat erg frustrerend kan zijn voor mensen die willen voorkomen dat hun haar uitvalt en er nieuwe haren voor in de plaats willen laten groeien. Haargroei-shampoos hebben ook de neiging duurder te zijn dan andere behandelingen omdat ze hogere concentraties actieve ingrediënten bevatten zoals minoxidil of ketoconazol. Als je een budget hebt dan kan dit ze minder aantrekkelijk voor je maken in vergelijking met iets als finasteride pillen, die helemaal niet veel kosten maar die al vele jaren door duizenden mannen over de hele wereld bewezen effectief zijn (zie hieronder).

Heb je extra uitrusting nodig om een Haaruitval Shampoo te gebruiken?

Nee, je hebt geen extra uitrusting nodig. Al onze producten zijn ontworpen om met je handen en een gewone douchekop of handsproeier gebruikt te worden.

Welke alternatieven voor een Haaruitval Shampoo bestaan er?

Antwoord: Er zijn veel alternatieven voor een shampoo tegen haaruitval. Enkele van de meest populaire zijn Rogaine, Propecia en Nizoral shampoo.

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • Alpecin
  • OGX
  • Watermans

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste Haaruitval shampoo in onze review kost ongeveer 5 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 34 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies