Laatst bijgewerkt: 21-09-2021

Onze selectiecriteria

23Onderzochte producten

29Bestede uren

21Beoordeelde onderzoeken

79Verzamelde opmerkingen

Als je merkt dat je huid haar elasticiteit begint te verliezen en minder stevig wordt, wil je daar misschien iets aan doen. Er zijn allerlei producten die rimpels glad kunnen strijken, je huid kunnen hydrateren of je huid kunnen verhelderen.

Een bewezen effectief product is hyaluron serum, dat het water in je huid bindt. Dit hyaluronzuur, dat ook van nature in het lichaam voorkomt, helpt je niet alleen om een jongere huid te krijgen, maar kan ook helpen bij gewrichtspijn.

Met onze grote hyaluron serum test 2022 willen we je helpen het beste hyaluron serum voor jou te vinden. Daartoe hebben we de verschillende voor- en nadelen bekeken. We vergelijken ook hoog-moleculaire en laag-moleculaire serums. Dit moet je aankoopbeslissing zo gemakkelijk mogelijk maken.
Belangrijk om te weten

 • Hyaluronzuur is een stof die op natuurlijke wijze in het lichaam wordt aangemaakt en die de huid hydrateert. Tijdens het natuurlijke verouderingsproces verliest het lichaam hyaluronzuur. De reserves kunnen aangevuld worden met een serum.
 • Een toepassing van hyaluronzuur kan helpen tegen rimpels, vlekken, algemene onzuiverheden, gewrichtspijn en droge huid.
 • Hier kun je kiezen tussen laag-moleculair en hoog-moleculair serum. Laagmoleculair serum heeft een blijvend effect in de onderste lagen van de huid. Hoogmoleculair serum heeft een kortstondig hydraterend effect op de bovenste huidlaag.
 • Er zijn verschillende serums voor verschillende doeleinden.
 • Je kunt ook kiezen uit verschillende ingrediënten. Stoffen als vitamine C of extra collageen kunnen huidverstrakking bevorderen.

Beste Hyaluron serum: Onze selectie

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je hyaluron serum koopt

Wat is hyaluron serum en hyaluronzuur?

Hyaluron serum is sterk geconcentreerd hyaluronzuur. Door de hoge concentratie heeft een serum een sterker effect dan alternatieven zoals hyaluron crème. Het lichaam maakt zijn eigen hyaluronzuur aan, dat tot de glycosaminoglycanen behoort.

Hyaluron serum zorgt voor een soepele en steeds rimpellozer wordende huid als je het serum op de juiste manier en voortdurend gebruikt. (Image source: unsplash.com / Amplitude Magazine)

Het zuur komt het meest voor in de huid: Het is een belangrijk onderdeel van het bindweefsel en zorgt zo voor een stevige huid. Geleidelijk aan wordt het natuurlijke hyaluron in de huid minder en krijgt de huid langzaam rimpels.

Hoe werkt Hyaluron Serum?

Het aanbrengen van hyaluron vertraagt het verouderingsproces van de huid, omdat het hyaluron het water in de huid bindt en de huid hydrateert.

Een hyaluron serum werkt precies zo als het natuurlijke hyaluronzuur. Het hyaluronzuur voorziet de huid van voedingsstoffen en de huid ziet er frisser uit.

In deze video vertelt Judith Williams ons meer over hyaluronzuur en hyaluron serums: Een breed toepassingsgebied zijn de gewrichten. Hyaluronzuur kan gewrichtspijn verlichten en de beweeglijkheid verbeteren.

Waar kan ik hyaluron serum kopen?

Je kunt Hyaluron Serum kopen in elke drogisterij of parfumerie. In parfumerieën kunnen de vakmensen je waarschijnlijk beter advies geven.

 • douglas
 • dm
 • Müller
 • Parfümerie Pieper
 • in apotheken

Je kunt het serum ook zonder problemen online kopen. Ook hier vind je de beste informatie op de relevante pagina’s. Hier hebben we mooie aanbiedingen gevonden voor dit hoogwaardige cosmetische product:

 • douglas.de
 • amazon.de
 • dailybeauty.de

Werkt hyaluron serum echt zo goed?

Omdat hyaluronzuur ook van nature in het lichaam voorkomt en het serum het voorkomen ervan verhoogt, werkt het echt goed. De huid wordt steviger, frisser en krijgt meer voedingsstoffen door het hyaluronzuur.

Door de consistentie van het serum kunnen de ingrediënten sneller en dieper in de huid dringen. De hoge concentratie van het serum versterkt ook het effect.

Kunnen mannen ook een hyaluron serum gebruiken?

Natuurlijk kunnen ook mannen hyaluron serums gebruiken. Ook de mannelijke huid verliest op een gegeven moment vocht en wordt slapper.

Mannen kunnen ook weer een stevige en gezonde huid krijgen met een hyaluron serum (Image source: unsplash.com / Lumine)

Mannen kunnen de gewone producten voor de vrouwelijke huid gebruiken of de speciale producten voor mannen.

Wat zijn de bijwerkingen van hyaluron serum?

Hyaluronzuur heeft geen bijwerkingen.

Omdat hyaluronzuur een natuurlijk bestanddeel in het lichaam is, zijn er geen bijwerkingen. Je kunt dus het serum gebruiken en je er geen zorgen over maken. Het serum heeft een positief effect op je huid zonder haar te belasten. Het gebruik van een hyaluron serum is volkomen veilig.

Welke alternatieven zijn er voor hyaluron serum?

Als alternatief kun je kiezen voor andere vochtinbrengende producten om je huid te verfrissen. Een moisturizer kan echter geen hyaluronzuur aanvullen, dus dit effect treedt niet op.

Er zijn verschillende manieren om rimpels glad te strijken: algemene anti-rimpelcosmetica of zogenaamde anti-verouderingscosmetica kunnen helpen.

Kan hyaluron serum tijdens de zwangerschap gebruikt worden?

De uitwendige toepassing van een hyaluron serum is meestal veilig en ongevaarlijk, zelfs tijdens de zwangerschap. Dit geldt ook voor borstvoeding. Het serum mag echter niet op de borst aangebracht worden tijdens de borstvoeding.

besluit: Welke soorten hyaluron serums zijn er en welke is geschikt voor jou?

Als je een hyaluron serum wilt kopen, zijn er drie verschillende soorten waar je uit kunt kiezen.

 • Hoog-moleculair hyaluron serum
 • Laag-moleculair hyaluron serum

De verschillende hyaluron serums hebben enkele voor- en nadelen bij gebruik. Afhankelijk van waar je hyaluron serum voor nodig hebt, is een van de alternatieven meer geschikt voor je. In het volgende gedeelte willen we de beslissing voor je gemakkelijker maken.

Wat zijn de voordelen en nadelen van hoogmoleculair hyaluronserum?

Hoogmoleculair (of lange-keten) hyaluronserum heeft een hogere molecuulmassa, nl. vanaf 1500 kD (kiloDalton). Door de grootte van de moleculaire massa kan het serum niet in de huid dringen, maar vormt het een hydraterende film op de huid.

Nadelen
Voordelen
 • heilzaam
 • hydraterend
 • ontstekingsremmend
 • bevordert de elasticiteit
 • werkt maar kort
 • dringt niet diep in de huid door
 • werkt alleen in de bovenste laag van de huid

Deze hydraterende film geeft de huid het vocht dat anders zou ontbreken, waardoor ze frisser wordt en de elasticiteit bevordert.

Wat zijn de kenmerken van laagmoleculair hyaluronserum en wat zijn de voor- en nadelen?

Laagmoleculaire (korte-keten) serums zijn serums die een molecuulmassa tot 50 kD hebben. Door dit kleine formaat kunnen de moleculen in diepere lagen van de huid doordringen.

Voordelen
 • langdurig effect
 • werkt in diepere huidlagen
 • aanzienlijke toename van de huidelasticiteit
Nadelen
 • hogere prijs
 • zit maar in enkele producten

Water wordt in deze diepere huidlagen opgeslagen. Dit maakt de huid steviger en vermindert rimpels. Het effect is in verschillende studies bewezen.

Koopcriteria: Je kunt deze factoren gebruiken om hyaluron serums te vergelijken en te evalueren

In het volgende laten we je zien welke aspecten je kunt gebruiken om een keuze te maken tussen de vele mogelijke hyaluron serums. De criteria die je kunt gebruiken om hyaluron serums te vergelijken zijn:

 • Hoe te gebruiken
 • Ingrediënten
 • Waar te gebruiken
 • Reden voor gebruik In de volgende paragrafen leggen we uit wat de afzonderlijke criteria zijn.

Hoe te gebruiken

Als je het hyaluron serum op een bepaalde manier wilt gebruiken, moet je het juiste product kopen. Er zijn verschillende manieren om het serum aan te brengen:

  • Serum met pipet: De vloeistof kan met de pipet op de gewenste plek aangebracht worden.
  • Hyaluron crème: Hyaluron crème (ook vochtinbrengende crème genoemd) heeft meestal een lagere concentratie hyaluronzuur. Het is gemakkelijk aan te brengen als elke andere crème.
  • Hyluron capsules/pillen:Het innemen van hyaluronzuur capsules kan een positief effect hebben op de huid, gewrichten en nagels. De capsules of pillen worden gewoon doorgeslikt.
  • Hyaluron injecties: Hier wordt hyaluronzuur met een injectiespuit in de middelste en diepe lagen van de huid geïnjecteerd. Het hyaluron kan daar een grote hoeveelheid water binden. Rimpels worden zo verminderd. Deze variant van het gebruik van hyaluron serum moet echter alleen door bekwame professionals worden uitgevoerd.
  • Hyluron pennen: Hyaluronpenen worden gebruikt voor de lippen en de zogenaamde microneedling. Hier worden de lippen nauwkeurig met hyaluron gevuld via de hyaluron pen. De kleine naaldjes bij microneedling kunnen het hyaluron met een snelheid van meer dan 800 km/u in de lippen spuiten. Ook deze toepassing moet door geschoold personeel worden uitgevoerd. Ook deze toepassing moet door geschoold personeel worden uitgevoerd.
  • Het hyluron drinken: Anti-verouderingsdranken kunnen het hyaluron goed schenken, omdat de door het water opgeloste voedingsstoffen gemakkelijker door het lichaam worden opgenomen. Toegevoegde smaken zoals granaatappel maken dit drankje ook lekker!
  • Hyaluronzuur poeder: Hyaluronzuur gel wordt gemaakt door het hyaluronzuur serum poeder. Het poeder bestaat vaak uit ultra-laag moleculair hyaluron. De huid kan zo het opgeloste poeder bijzonder goed absorberen.

Ingrediënten

Hyaluronzuur serum wordt aangeboden met verschillende extra ingrediënten. Hier vind je een klein overzicht.

Ingrediënt Werking
Vitamine C – bestrijdt vrije radicalen – bevordert de vorming van collageen
Collageen – bevordert bovendien de elasticiteit – maakt de huid bovendien strakker
Glycolzuur/Glycolzuur – helpt tegen onzuiverheden en acne – bevrijdt de huid van dode cellen
Rozenbottelolie/Wilde Rozenolie – stimuleert de regeneratie van de huid – voor de verzorging van een droge, schilferige huid, pigmentvlekken en littekens
Ureum – maakt het huidoppervlak glad – voedt en verzacht
Retinol – verhoogt de bloedsomloop – stimuleert de aanmaak van fibroblasten en collageen

Je kunt dus de effecten versterken door bepaalde ingrediënten te gebruiken en zo de huid verder te verstevigen en gezonder te maken. Maar je moet er ook op letten dat bepaalde stoffen er niet in zitten:

  • Vrij van parfum of geurstof: Serums die vrij zijn van parfum zijn bijzonder geschikt voor mensen met allergieën. De geurstoffen in cosmetische producten kunnen de huid irriteren. Dus als je een gevoelige huid hebt, kies dan zeker een serum dat vrij is van parfum of geurstoffen.
  • Vrij van parabenen: Parabenen zijn additieven die de houdbaarheid van cosmetische producten verlengen. Daarom bevatten veel producten ze. Ze kunnen echter schadelijk zijn voor de menselijke gezondheid.
  • Vrij van siliconen: Je hyaluron serum moet beslist vrij zijn van siliconen. Siliconen hebben aanvankelijk een rimpelvullend effect en maken de huid soepel. Ze zijn voor de industrie goedkoper dan ingrediënten van hoge kwaliteit. Siliconen zijn niet schadelijk voor je huid of voor jou, maar je kunt toch beter producten zonder dit additief kiezen, want siliconen hebben alleen een optisch effect.
  • Alcoholvrij: Er zijn goede en slechte alcoholen in cosmetische producten. Deze slechte alcoholen drogen je huid uit, dus hebben ze precies het effect dat je niet wilt. Ze beschadigen cellen en bevorderen huidveroudering. Er zijn echter alcoholen die niet schadelijk zijn voor je huid. Deze worden vaak gebruikt om vocht in de huid vast te houden.

Hier geven we je ook een overzicht van goede en slechte alcoholen:

Goede Alcoholen Slechte Alcoholen
Behenyl Alcohol, Cetearyl Alcohol, Cetyl Alcohol, Lanolin Alcohol, Stearyl Alcohol en Myristyl Alcohol Alcohol Denat, Ethanol, Ethyl Alcohol, SD Alcohol, Methanol, Propyl Alcohol, Propanol, Isopropanol, Isopropyl Alcohol, Benzyl Alcohol en Phenethyl Alcohol

Er zijn ook producten die helemaal vrij zijn van kunstmatige stoffen. Natuurlijke cosmetische producten bevatten alleen natuurlijke ingrediënten. Bovendien is de productie van deze serums vaak veganistisch en vrij van dierproeven.

Plaats van toepassing

Verschillende serums zijn geschikt, afhankelijk van de plaats op je lichaam waar je je huid strakker wilt maken, puistjes wilt bestrijden of rimpels wilt verminderen. Er zijn bijvoorbeeld gezichtsserums die alleen op het gezicht gebruikt mogen worden.

Er zijn ook speciale hyaluron serums voor de lippen, die bijzonder geschikt zijn voor dit gevoelige deel van je lichaam. Als je het hyaluron serum vooral op plekken zoals je knieën, gewrichten of artritis wilt gebruiken, zijn injecties bijzonder geschikt. Deze worden door een arts uitgevoerd.

Er zijn echter ook serums die je zelf kunt gebruiken. Sommige hyaluronzuur serums kunnen ook op bijna elk deel van het lichaam gebruikt worden. Bedenk dus van tevoren goed of je een serum nodig hebt voor specifieke zones, zoals het decolleté, of dat je liever een all-rounder serum gebruikt.

Reden voor gebruik

Waarom wil je hyaluronzuur gebruiken? Afhankelijk van de reden waarom je een hyaluron serum wilt gebruiken, zijn verschillende serums zinvol voor je. Om

welke reden je ook hyaluron serum gebruikt, zorg er altijd voor dat je een serum met hoge dosering kiest, zodat de geïnvesteerde centen de moeite waard zijn!

Bijna alle hyaluron serums zijn geschikt om rimpels te verminderen en de huid strakker te maken. Hier heb je bijna vrije keus. Vooral als je huid snel geïrriteerd raakt, kun je beter een hyaluron serum met natuurlijke ingrediënten kiezen. (Image source: pixabay.com / dungthuyvunguyen) Hyaluron serum is ook uitstekend tegen acne. Het kan littekenvorming verminderen en de vorming van nieuwe littekens voorkomen. De meeste hyaluron serums voor het gezicht zijn ook geschikt voor acne.

Wetenswaardigheden over hyaluron serum

Hoe breng ik hyaluron serum op de juiste manier aan?

Je moet ‘s morgens en ‘s avonds een normaal Hyaluron Serum aanbrengen. Met de in de handel verkrijgbare serums zijn 2 – 3 druppels voldoende. Wrijf het serum in de palm van je hand en werk het hyaluron dan met licht strijkende bewegingen in de huid.

Het hyaluron serum kan gewoon met de handen worden ingewreven (Image source: unsplash.com / Christine Hume) Je moet de lichaamszone altijd goed reinigen voor je het hyaluron serum aanbrengt! Gebruik na het aanbrengen van het hyaluron serum je dag- of nachtcrème.

Kan ik Hyaluron Serum elke dag aanbrengen?

Dit hangt af van het product en de reden van toepassing. De meeste hyaluron serums kunnen dagelijks als extra verzorging gebruikt worden. Er zijn echter uitzonderingen: Sommige producten zijn zo sterk geconcentreerd dat je ze beter niet zo lang kunt gebruiken.

Hoe kun je zelf hyaluron serum maken?

Hyaluronpoeder is een prima manier om doe-het-zelf hyaluronserum te maken. Los het gewoon op in water en je hebt een zelfgemaakte hyaluron gel! Hier is nog een suggestie: Deze video legt niet alleen uit waarom hyaluron serum bijzonder effectief is voor je huid en gewrichten, maar ook hoe je je eigen hyaluron serum kunt maken.

Waarom droogt mijn huid uit van hyaluron serum?

Hyaluron moet je altijd hydrateren! Je huid mag beslist niet uitdrogen van het serum Misschien verandert je huid en komt het niet door het Hyaluron serum. Soms is je huid gewoon droger dan gewoonlijk, bijvoorbeeld door het weer. Het kan echter ook zijn dat je een ingrediënt in het serum niet verdraagt. Probeer eens een andere!

Verder lezen: Bronnen en interessante links

https://derma-net-online.de/hyaluron-serum/ https://micro-needling-info.de/hyaloronsaeure https://www.meduni.com/wissenschaftliche-studien-zur-wirkung-von-hyaluronsaeure/ Beeldbron: 123rf.com / 61051971

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies