Laatst bijgewerkt: 21-09-2021

Onze selectiecriteria

12Onderzochte producten

27Bestede uren

16Beoordeelde onderzoeken

99Verzamelde opmerkingen

De meeste kinderen houden van plezier en actie, dingen uitproberen en nieuwe vaardigheden leren. Als de glijwagen of de fiets niet meer volstaan, kan een gemotoriseerde kinderquad het juiste zijn om ze gelukkig te zien. Kinderen van 2 tot 16 jaar kunnen op de mini-quads rijden en zo spannende ervaringen opdoen.

Onze quad test voor grote kinderen 2022 is ontworpen om je te helpen het juiste voertuig te vinden. Daartoe hebben we de meest uiteenlopende modellen met elkaar vergeleken en de essentiële voor- en nadelen gebundeld. Ons doel is om je aankoopbeslissing zo gemakkelijk mogelijk te maken.
Belangrijk om te weten

 • De kinder quad is een voertuig voor de vrije tijd van kinderen. Naast veel plezier en actie kunnen kinderen hun eerste ervaring opdoen met gemotoriseerde voertuigen.
 • In principe kun je kiezen tussen een elektrische quad en een benzine quad, die vooral verschillen in hun prestaties.
 • De wat zachtere elektrische quads zijn meer geschikt voor onervaren of kleinere kinderen. Benzine quads zijn meer geschikt voor kinderen die al ervaring hebben opgedaan, vanwege hun hogere prestaties.

Beste Kinderquad: Onze selectie

Kinderquad: Koop- en beoordelingscriteria

Om je te helpen de juiste beslissing te nemen bij het kiezen van je toekomstige kinderquad, laten we je hieronder zien welke factoren je bij de aankoop niet mag verwaarlozen:

Waar je op moet letten vind je in de volgende paragrafen.

Soort motor

Als je van plan bent een quad voor kinderen te kopen, zul je snel merken dat er twee soorten aandrijving zijn waaruit je kunt kiezen. De soort aandrijving bepaalt de vorm van energie-omzetting waardoor het voertuig zich voortbeweegt. Kinderquads zijn uitgerust met een verbrandingsmotor of een elektromotor. Afhankelijk van de motor moet je op verschillende dingen letten.

Quads met een elektromotor zijn veel milieuvriendelijker dan verbrandingsmotoren die op benzine werken.

Je moet de benzinemotor regelmatig bijtanken en zorgen dat je voldoende brandstof hebt. Met een elektromotor daarentegen moet je zorgen dat de accu opgeladen is voor je op weg gaat.

Leeftijdsaanbeveling van de fabrikant

Afhankelijk van de grootte en snelheid van de kinderquad, beveelt de fabrikant een bepaalde minimumleeftijd aan. Kinderen tussen 2 en 16 jaar mogen in een Miniquad rijden. Het verschil in de quads van 2 – jarigen tot 16 – jarigen is enorm. Zelfs op jonge leeftijd kunnen kinderen hun eerste ervaring opdoen met gemotoriseerde voertuigen.

Uiteindelijk moeten de ouders individueel beslissen hoe ver het kind is in termen van motorische en cognitieve vaardigheden. Wegens de moeilijkheid van deze beoordeling moet een voertuig met snelheidsbeperking gekozen worden. Meer over snelheidsvermindering lees je in het volgende hoofdstuk.

Snelheid

De maximum snelheid van een kinderquadbike hangt af van het type aandrijving van het voertuig. Terwijl elektrische quads een topsnelheid halen van 30 tot 35 km/u, kunnen benzine-aangedreven quads tussen de 50 en 80 km/u halen, afhankelijk van hun grootte.

Door de zwakkere motor zijn elektrische quads meer geschikt voor beginnende rijders. Kinderen die al ervaring hebben opgedaan of ouder zijn voelen vaak de drang om sneller te gaan en juist voor deze kinderen kan een verbrandingsmotor verleidelijk zijn.

Laat je kind nooit zonder beschermende kleding rijden. Veiligheid eerst!

De meeste kinderquads hebben de mogelijkheid om af te remmen. Als de quad bedoeld is voor jongere kinderen of door beginners bereden zal worden, kan het een goed idee zijn om dit bij de aanschaf te controleren.

Door de snelheid te verminderen, kun je het voertuig gemakkelijk aanpassen aan de leeftijd en de mogelijkheden van het kind. Dit betekent dat zelfs een tamelijk snelle benzine quad geschikt gemaakt kan worden voor beginners.

Hoe sneller je gaat, hoe beter de beschermende uitrusting van je kind moet zijn. Maar zelfs bij lagere snelheden is veiligheid enorm belangrijk en mag niet genegeerd worden. Kinderen moeten plezier hebben en niet gewond raken. We hebben op een rijtje gezet hoe je je kind het beste kunt beschermen:

 • Helm
 • Handschoenen
 • Beschermers voor de knieschijven en ellebogen
 • Beschermend pak
 • Beschermende bril

Maximale belasting

Voor elektrische quads en benzine quads wordt altijd een bepaalde gewichtsklasse opgegeven. Als je een quad voor kinderen koopt, moet je letten op het toelaatbare maximum gewicht. Om veiligheidsredenen mag het aangegeven gewicht niet overschreden worden.

Afhankelijk van de afmetingen en prestaties van de kinderquadbike, varieert ook het maximum gewicht. Je moet altijd de specifieke instructies van de fabrikant raadplegen.

Omdat kinderen erg snel groeien en daardoor ook in gewicht toenemen, is het raadzaam een quad te kiezen die bij het huidige gewicht past en toch nog een zekere buffer naar boven heeft. Dit zorgt ervoor dat je kind de quad zo lang mogelijk kan gebruiken.

Tarragewicht

Afhankelijk van het type motor en de afmetingen van de quad, varieert het tarragewicht. Als je van plan bent je quad vaak van A naar B te vervoeren, kan het gewicht van het voertuig een grote rol spelen. Elektrische quads zijn lichter, met gewichten van 10 tot 30 kilo.

Bijgevolg is een elektrische quad meer geschikt voor frequente of lange transportritten. Quads met benzinemotor zijn de veel zwaardere modellen. Het gewicht van deze voertuigen is meestal tussen de 30 en 40 kilo. Je hebt hier geschikt transportmateriaal voor nodig, anders kun je je quad niet van de ene plaats naar de andere verplaatsen.

Vooral als de privé-ruimte waar je wilt rijden niet in je onmiddellijke omgeving is, is het gewicht niet te verwaarlozen. Afhankelijk van de transportmogelijkheden en -vereisten, moet je de factor gewicht van de voorwerpen in je beslissing betrekken.

Kleur

De prestaties van een kinderquadbike hangen niet af van de kleur, maar er is een ruime keuze aan kleuren. Met een quad in hun lievelingskleur zal elk kind waarschijnlijk nog meer plezier beleven aan het rondrijden dan het nu al doet. Van effen zwart tot helder groen of roze – er blijft niets te wensen over.

Tweekleurige ontwerpen, patronen of bijzonder in het oog springende velgen en bumpers spreken ook veel kinderen aan. Extra snufjes zoals een bagagerek of functionele koplampen kunnen van de quad een uiterst stijlvol voertuig maken waar elk kind dol op zal zijn.

Kinderquads: Veel gestelde vragen en antwoorden

Voor de meesten komen dezelfde vragen op bij het zoeken naar een kinderquad. Daarom hebben we in deze rubriek alle informatie verzameld die je moet weten over quads voor kinderen. Na het lezen van het volgende deel zul je alles weten over Kinderquads en geen onbeantwoorde vragen meer hebben.

Wat is een quad voor kinderen?

Een quad is een gemotoriseerd voertuig met vier wielen en meestal heel dikke banden, dat in de eerste plaats ontworpen is voor leuke sporten. Alleen of zelfs met z’n tweeën op een quad rijden is in de eerste plaats bedoeld om plezier te hebben.

Kinderquad-1

Een benzine quad is heel geschikt om in een off-road park te rijden. Hier hebben de kinderen alle ruimte om zich uit te leven. (Image source: Joe Neric / unsplash)

Zoals de naam al doet vermoeden, is een kinderquad bij uitstek geschikt voor kinderen en verschilt hij in grootte en prestaties van een quad voor volwassenen. De quad voor kinderen is geschikt om op jonge leeftijd de eerste ervaringen op te doen met een gemotoriseerd voertuig.

Welke soorten quads voor kinderen zijn er?

Als je van plan bent een quad voor kinderen te kopen, zul je snel merken dat er verschillende soorten zijn om uit te kiezen. In het volgende hebben we de belangrijkste voor- en nadelen op een rijtje gezet.

Type voordelen nadelen
Benzinemotor hoog vermogen, snelheden tot 80 km/u, altijd klaar voor gebruik als er voldoende benzine is er komen schadelijke stoffen vrij in het milieu, hoog eigen gewicht
Elektromotor milieuvriendelijker dan benzinemotor, geschikt voor beginners en jongeren, zeer stil, laag eigen gewicht oplaadtijd van de accu, elektromotoren meestal minder krachtig
 • Voordelen van benzine quads: Het grote voordeel van een kinderquad met een verbrandingsmotor is dat hij meestal veel beter presteert dan een quad met een elektromotor.
 • Nadelen van benzine quads: Een verbrandingsmotor is schadelijk voor het milieu omdat de benzine quad bij het omzetten van energie vervuilende stoffen in ons milieu uitstoot. Bovendien weegt een verbrandingsmotor veel en is daardoor verantwoordelijk voor een aanzienlijk dood gewicht van de quad. Dit kan een nadeel zijn, vooral tijdens het vervoer.
 • Voordelen van elektrische quads: De elektrische quad is de milieuvriendelijker collega onder de quads, dankzij de oplaadbare batterij. Met zijn iets zachtere elektrische motor is hij het veiliger en voorzichtiger alternatief voor beginnende ruiters of jongere kinderen. De motor is erg stil, wat vooral in woonwijken een voordeel kan zijn. Door het geringe gewicht van de elektronische quad kan hij zonder veel moeite van A naar B vervoerd worden.
 • Nadelen van elektrische quads: Een nadeel van de elektrische motor is dat er voldoende tijd moet worden uitgetrokken om de accu op te laden en dat, afhankelijk van de accu of batterij, de rijtijd beperkt is.

Wat kost een quad voor kinderen?

De prijsklasse voor quads voor kinderen is vrij breed. De prijs varieert naargelang de kwaliteit en prestaties van de kleine racer. Het bereik kan gaan van €55 tot €1.500. Terwijl de kleine kinderquads voor kinderen vanaf 2 jaar te koop zijn voor minder dan 100 €, beginnen de krachtigere en kwalitatief betere quads bij ongeveer 150 €. De tabel hieronder toont de prijsklasse van elektrische en benzinemotoren.

Type prijsklasse
Elektromotor circa 55 – 500 euro
Benzinemotor circa 400 – 1.500 euro

Onder quads voor kinderen worden benzinemotoren als duurder beschouwd. Een dure benzine quad kan rond de € 1.000 kosten. Er zijn echter ook hoogwaardige modellen die een veel lagere prijs hebben en toch krachtig zijn.

Een elektrische quad van 5 jaar oud die een topsnelheid van 30 km/u haalt, kun je kopen voor €350. Terwijl een elektrische quad voor 500 € al in het hoge prijssegment zit, zijn benzine quad bikes meer in de gemiddelde prijsklasse. Hoe meer vermogen het voertuig heeft, hoe hoger de prijs zal zijn.

Welke alternatieven zijn er voor een kinderquad?

Als een kinderquad je niet overtuigt, zijn er genoeg andere alternatieven waar je kind zich mee kan vermaken. Ook hier zijn er voertuigen die meer geschikt zijn voor jongere kinderen en voertuigen die meer geschikt zijn voor oudere kinderen. Van loopfietsen tot elektrische motorfietsen, alles is verkrijgbaar. Hieronder vind je een tabel die je een goed overzicht geeft van alle mogelijkheden.

Alternatief Aandrijving Beschrijving
Loopwiel Zonder Een loopwiel is in feite een kleine fiets alleen dan zonder pedalen. Het kind bereikt de grond met zijn voeten en kan snelheid maken door de voeten van de grond te duwen. Een loopfiets is bedoeld voor kleine kinderen en kan gebruikt worden vanaf de leeftijd van 1 jaar.
Glijauto Zonder Bij een glijauto beweegt het voertuig zich voort door peddelende bewegingen van de benen en wordt het ook door de eigen kracht van het kind aangedreven. Dit is een geweldige manier om de ontwikkeling van de motoriek van kinderen te ondersteunen.
Fiets Zonder Het bekende tweewielige voertuig voor kinderen van alle leeftijden wordt ook aangedreven door spierkracht en wordt niet alleen als praktisch beschouwd, maar ook als erg leuk.
Scooter Zonder of Met De plank met twee wielen en een stuur zie je vaak op straat en kan door zijn compactheid overal mee naar toe genomen worden.
Elektrische auto Met De elektrische auto is een droom van veel kinderen omdat hij lijkt op een echte auto, alleen dan in het klein. De auto wordt aangedreven door een oplaadbare accu.
Elektrische motorfiets Met De elektrische motorfiets voor kinderen lijkt ook op een kleine versie van de grote motorfiets. Met de elektronische aandrijving kan het rijden heel spannend zijn, vooral voor iets meer gevorderde kinderen.

Elk van deze voertuigen heeft bepaalde voordelen en daardoor zijn eigen aantrekkingskracht. Maar als je kind belangstelling heeft voor voertuigen met een motor, dan is de kinderquadbike de juiste keuze, samen met de elektrische auto en de elektrische motorfiets.

Hoe bepaal ik de grootte van de quad van mijn kinderen?

De grootte van de kinderquadbike hangt af van de grootte en de leeftijd van het kind. Hoe groter en ouder het kind, hoe groter de quad moet zijn. Met de juiste maat is de veiligheid tijdens de rit verzekerd. Dit is de reden waarom er in de eerste plaats extra kinderquads zijn. Er zijn twee verschillende maten kinderquads met verbrandingsmotor.

De modellen met een 49 cc motor zijn voor kinderen van 6 tot 12 jaar. De quads met een motorinhoud van 125 cc, daarentegen, moeten eerder bereden worden door 12 tot 16-jarigen. Hoe groter de motorinhoud, hoe krachtiger de motor van de quad.

Kinderquad-2

Afhankelijk van de grootte en de leeftijd moet de quad ook van een passende grootte zijn. Er zijn ook instapmodellen voor de allerkleinsten!
(Image source: Nadine Doerle / pixabay)

Maar de grootte van het kind moet ook passen bij de grootte van het quad. De voeten van het kind moeten de pedalen zonder problemen kunnen bereiken. Is dit niet het geval, dan is de quad te groot en moet je op zoek naar een kleiner model.

Als je van plan bent het voertuig online te kopen, moet je de binnenbeenlengte van je kind vergelijken met de specificaties van de fabrikant. Als je een fabrikant in de buurt hebt, kan het kind hem uitproberen en een gevoel krijgen voor de quad.

Waar kan ik met een quad voor kinderen rijden?

Voordat je een quad voor kinderen koopt, moet je weten waar je wel en waar je niet mag rijden. Afhankelijk van het type quad zijn verschillende gebieden geschikt om te rijden.

Kinderquad-3

Voor zware quads heb je een geschikt vervoermiddel nodig om van plaats te veranderen.
(Image source: Kilyan Sockalingum / unsplash)

In principe zijn kinderquads niet toegestaan op de openbare weg. Wegens het ontbreken van een wegenvergunning mogen kinderen ook niet op trottoirs of in voetgangerszones rijden. Dit betekent dat je een voldoende grote privé-ruimte nodig hebt om het racevoertuigje te gebruiken. In de volgende lijst laten we je zien welk type waar is toegestaan.

 • Petrol quad: Natuurlijk kun je met een benzine quad het beste rijden op speciaal aangelegd terrein. Maar weiden en bossen zijn ook heel geschikt. Als je geen privé-terrein bezit waar je kunt rijden, kun je particuliere boseigenaren om een vergunning vragen. Het is belangrijk dat je er nooit rijdt zonder toestemming van de eigenaar.
 • Elektrische quad: Met een elektrische quad heb je een paar meer mogelijkheden. Omdat de elektrische quad veel stiller is dan een kinderquad met een verbrandingsmotor, moet het rijden ermee in een grote tuin geen probleem zijn voor de buren. Maar rijden in grote gebieden is veel spannender en de pret kan er meer van genoten worden.

Of het nu om een benzine quad of een elektrische quad gaat, kinderen mogen nooit zonder toezicht rijden. Het is van essentieel belang dat je je kind altijd in de gaten houdt en kunt ingrijpen als dat nodig is. De veiligheid van je kind is tenslotte het allerbelangrijkste!

Conclusie

Een kinderquadbike kan de vrije tijd van je kind verzoeten, voor spannende momenten zorgen of een nieuwe hobby zijn. Met een quad kan je kind zijn eerste ervaring opdoen op een gemotoriseerd voertuig en zich onderdompelen in de wereld van de autocoureurs.

Bij de aanschaf van een quad kun je kiezen tussen een quad met een elektromotor of een benzinemotor. Elektrische quads zijn geschikt voor beginners en jongere kinderen, omdat ze meestal minder krachtig zijn dan hun verwanten met benzinemotor.

Quads met verbrandingsmotor, daarentegen, zijn perfect voor gevorderde of oudere kinderen en komen heel dicht in de buurt van de quad voor volwassenen. Of het nu een elektrische quad of een benzine quad is, niets zal het rijplezier van je kind in de weg staan.

Beeldbron: Kurt Bouda / Pixabay

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies