Laatst bijgewerkt: 25-08-2021

Onze selectiecriteria

11Onderzochte producten

21Bestede uren

4Beoordeelde onderzoeken

53Verzamelde opmerkingen

Minecraft Lego’s zijn ongetwijfeld een perfecte combinatie van traditionele educatieve blokken en de vernieuwende thema’s van een van de beroemdste videospelletjes aller tijden. Wat kan er misgaan? Welkom! Blijf bij ons en ontdek dit fantastische speelse universum!

De meeste kinderen zijn bekend met zowel Lego’s als Minecraft videospelletjes, omdat ze beide leuk en origineel vinden. De vereniging van deze twee varianten van kindervermaak is voor hen een uitstekend alternatief om van hun favoriete personages te genieten, maar met ze in interactie te treden via echte replica’s.

In dit artikel vertellen we je over de verschillende soorten Minecraft Legos, waaronder de best verkochte en meest gewaardeerde producten, hun verschillende kosten en de commerciële sites waar je ze kunt kopen, naast andere aspecten die je zullen helpen het perfecte model voor je kind te kiezen.
Belangrijk om te weten

 • Minecraft Legos zijn blokken die geïnspireerd zijn op de thema’s van het populaire kindervideospel. Deze stenen kunnen gebruikt worden om verschillende scenario’s te bouwen die verband houden met de verschillende thema’s die via het virtuele spel ontwikkeld worden.
 • Onder de verschillende soorten Minecraft Legos vind je modellen van dieren, piraten en zombies, naast vele andere thema’s. Deze varianten verschillen vooral van elkaar door hun thema’s, personages, benaderingen, leeftijden, geslacht, enz.
 • Als je een Minecraft Lego spel koopt, is het belangrijk dat je rekening houdt met bepaalde relevante aspecten, zoals de verschillende thema’s, personages, leeftijd en geslacht, naast andere bijzonderheden.

Beste Minecraft Lego: Onze selectie

Koopgids

Het belangrijkste doel van deze koopgids is dat je alle nodige informatie krijgt over het product dat je wilt kopen. Daarom vertellen we je over de belangrijkste eigenschappen van Minecraft Legos, inclusief de voordelen en de aspecten die niet zo gunstig zijn.

Minecraft Legos ontwikkelen de fantasie en creativiteit van kinderen. (Foto: famveldman /123rf.com)

Wat zijn Minecraft Lego’s en wat zijn hun voordelen?

Minecraft Lego’s zijn kleine bouwvoorwerpen bestaande uit blokken, stenen en personages, gebaseerd op het beroemde videospel waarnaar het genoemd is. Het hoofddoel van dit kindervermaak is het bouwen van bouwwerken met elementen uit het Minecraft universum.

In 2009 kwam een videospel op de markt dat vandaag, meer dan 10 jaar later, nog steeds helemaal in is bij kinderen (en niet zo kinderen) vanwege zijn creativiteit en originaliteit. Daarom begon de Minecraft wereld andere alternatieven te genereren om met de hoofdfiguren en elementen van het videospel om te gaan.

Naast de vele voordelen zijn Minecraft Lego’s een leuk en onderhoudend alternatief om verschillende spelscenario’s en avonturen te maken. Ze stellen kinderen ook in staat hun fantasie te ontwikkelen, hun cognitieve functies te stimuleren, hun motorische vaardigheden te verbeteren en hun empathie aan te moedigen.

Voordelen
 • Ze ontwikkelen verbeelding en creativiteit
 • Ze stimuleren cognitieve en motorische functies
 • Ze verbeteren aandacht en concentratie
 • Ze zijn leuk, speels en didactisch
 • Ze zijn van uitstekende kwaliteit
Nadelen
 • Kleine stukjes kunnen gevaarlijk zijn voor baby”s
 • Sommige thema”s kunnen wat gewelddadig zijn
 • Ze zijn duur

Minecraft dieren-, piraten- of zombie-lego’s – Waar moet je op letten?

Er zijn veel verschillende modellen Minecraft Legos op de markt, aangepast aan de verschillende smaken en interesses van kinderen. Hier noemen we enkele van de populairste thema’s van dit spel, zodat je het thema kunt kiezen dat je het leukst vindt voor je kind.

Dieren. Je vindt verschillende modellen Minecraft Legos met dieren, want dat zijn fundamentele personages in dit universum. Er zijn sets met kippenhokken (omdat kippen een van de hoofdfiguren zijn), of je kunt kleinere sets krijgen met een mens vergezeld door een dier.

Met piraten. Hier ontdek je de spannende wereld van de piraten met hun gethematiseerde accessoires, zoals schepen, vlaggen, loopplanken, kanonnen en Minecraft personages. Met deze veelzijdige Legoset kunnen kinderen scenario’s aanpassen en nieuwe verhalen maken, waardoor hij erg leerzaam is.

Zombies. Minecraft Zombie Lego’s staan helemaal in het teken van het bestrijden van de roekeloze ondoden.
Hier vind je ijzeren spijkers, vleermuizen, ladders, goud, diamanten en steenkool, naast andere elementen die je helpen ze te verslaan (al schrikken sommige kinderen van dit thema).

Dieren Piraten Zombies
Type spel Ontdekking Avontuur Vchten, actie
Personages Kippen, honden, schapen, varkens, papegaaien, enz. Piraten, zombie, dolfijn, papegaai, enz. Zombie, baby zombie, vleermuis, enz.
Vergelijkende leeftijden 4 tot 7 jaar, ca. 7 tot 10 jaar, ca. 7 tot 10 jaar, ca. 7 tot 10 jaar, ca.
Geslacht Beide Kinderen, voornamelijk Kinderen, voornamelijk
Belangrijkste kenmerken Het zijn meestal eenvoudige lego’s, voor jongere kinderen Het zijn meer complete lego’s, waarmee je verschillende verhalen en scenario’s kunt maken Het zijn vecht- en actie-lego’s, waarin je zombies moet verslaan en hindernissen moet overwinnen

Aankoopcriteria: factoren waarmee je de verschillende modellen van Minecraft Legos kunt vergelijken en beoordelen

In dit laatste deel hebben we het over de belangrijkste koopcriteria waarmee je rekening moet houden als je een Minecraft Lego koopt, want het is een product met vele variëteiten, aangepast aan de verschillende leeftijden en interesses van kinderen. Mis het niet!

 • Andere thema’s
 • Personages
 • Leeftijden
 • Geslacht

Andere thema’s

Behalve de thema’s die in de vergelijkingstabel worden genoemd, zijn er ook andere thema’s van Minecraft Lego sets die bij de belangstelling van kinderen passen. Hier zijn er een paar, zodat je er een kunt kiezen die je geschikt vindt voor je kleintje.

Schedels en skeletten. Er zijn modellen van Minecraft Legos met schedels die modder spuwen en borrelende lava om te springen, en ook waaghalzerige skeletten. Als je kind van actie- en vechtspelletjes houdt, zullen deze varianten perfect voor hem zijn, net als de zombie varianten.

Creatieve mix. Deze originele varianten komen met een mix van thematische voorwerpen, zoals bakstenen, schuilplaatsen, torens, mijnen en boerderijen, waarmee je verschillende scenario’s kunt bouwen en die voortdurend kunt aanpassen. Deze variant is een geweldige optie voor kinderen om hun fantasie en creativiteit te ontwikkelen, zonder vast te houden aan modellen om na te maken.

Karakters

Minecraft Legos komen met de eigen karakters van het videospel; je kunt dus de hoofdfiguren van dit kinderuniversum met elkaar zien interageren in verschillende scenario’s. Hier zijn er een paar van hen om je te laten ontmoeten.

Steve en Alex. Steve en Alex zijn de hoofdpersonen van de Minecraft verhalen, dus zijn ze een must in de Lego spellen. Ze zijn belast met het bestrijden van zombies en andere kwaadaardige wezens, het bouwen van huizen, het omgaan met dieren, het vervullen van verschillende doelstellingen, enz.

Villagers. Dorpelingen, die in Minecraft ook karakteristieke personages zijn, leven van landbouw en veeteelt, en ontkomen aan zombies (hoewel er zombiedorpelingen zijn die opnieuw bekeerd moeten worden). Ze staan centraal in het spel omdat ze met de dieren omgaan en verschillende doelen dienen.

Dieren. Dieren spelen ook een centrale rol in dit spel, en worden meestal in de verschillende thematische sets geïntegreerd als hoofdpersoon in de verhalen. Je vindt er kippen, schapen, varkens, honden, spinnen, papegaaien, vleermuizen, schildpadden en inktvissen, onder andere.

Creepers and Slimes. Creepers en Slimes zijn kwaadaardige personages in deze verhalen. De eerste zijn explosief, en de laatste ergeren de ontdekkingsreizigers. Deze nogal schattige monsters voegen spanning en avontuur toe aan de verschillende spelscenario’s.

De Minecraft Lego sets bevatten een verscheidenheid aan personages die gebaseerd zijn op het populaire videospel. (Foto: Ekaterina Minaeva /123rf.com)

Leeftijden

Minecraft Lego’s zijn aangepast aan de verschillende leeftijden van kinderen. Hieronder vertellen we je welke spelletjes het beste zijn voor elk stadium, hoewel het altijd zal afhangen van de persoonlijke voorkeuren en interesses van je kind.

4 tot 7 jaar oud. Op deze leeftijd zijn kinderen erg geïnteresseerd in dieren, dus je kunt verschillende soorten modellen kiezen waarin de huisdieren van dit spel de boventoon voeren (en dat zijn er heel wat!). Anderzijds zoek je best naar sets met weinig stukken, zodat het voor hen niet ingewikkeld is om de scenario’s in elkaar te zetten.

7 tot 10 jaar oud. Op deze leeftijd beginnen ze al meer over de personages in dit videospel te weten te komen en te leren kennen, dus zoeken ze naar specifieke thema’s naar hun persoonlijke voorkeur. In dit stadium kun je op zoek gaan naar complexere spellen om te bouwen (vooral als je kind 10 jaar oud is).

10 jaar en ouder. Vanaf 10 jaar zijn kinderen al veel meer verbonden met de virtuele wereld, zodat ze uit het hoofd weten hoe ze verschillende scenario’s moeten bouwen. Je kunt kiezen voor spellen met veel stukjes om hun fantasie, creativiteit en concentratie te ontwikkelen.

Geslacht

Hoewel jongens en meisjes tegenwoordig gemeenschappelijke interesses delen zonder in een hokje gestopt te worden (meestal), zijn er bepaalde Minecraft Legos spelthema’s die meestal door meisjes en andere door jongens gekozen worden. Hier zijn er een paar, maar idealiter geef je voorrang aan hun vrijheid van keuze.

Boys. Jongens geven meestal de voorkeur aan Minecraft Lego’s met thema’s als zombies, piraten, skeletten, doodshoofden en alles wat met vechten, actie en avontuur te maken heeft, hoewel oudere jongens misschien de voorkeur geven aan de meer ingewikkelde bouwvarianten.

Meisjes. Meisjes hebben de neiging de voorkeur te geven aan Minecraft Legos spellen met dieren-, tuin-, en creatieve bouwthema’s. Maar er zijn ook veel kleine meisjes die van zombies of piraten houden, dus ze kunnen een grote verscheidenheid en assortiment thema’s vinden om zich mee te vermaken.

(Zichtbare foto: Ekaterina Minaeva / 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies