Laatst bijgewerkt: 25-08-2021

Onze selectiecriteria

15Onderzochte producten

27Bestede uren

6Beoordeelde onderzoeken

78Verzamelde opmerkingen

Welkom! Het is voor niemand een verrassing dat de natuur een groot aantal voordelen met zich meebrengt. Er zijn een aantal bestanddelen die, als we ze gebruiken, uitstekende resultaten in onze gezondheid brengen, zonder dat er synthetische chemicaliën aan te pas komen.

Persoonlijke verzorging is ongetwijfeld een belangrijk onderdeel van de dag. Dit bestaat uit verschillende gebieden, zoals haarverzorging, tandverzorging, huidverzorging, enz. De natuur heeft hiervoor het perfecte product, en dat is neemolie.

Het is normaal dat je je bij de aankoop verward voelt, dus zijn we altijd blij je te helpen, zodat je het ideale product kunt kiezen. In dit geval zal het niet anders zijn, dus we vertellen je alles wat je moet weten over deze wonderlijke olie en hoe je weet welke je moet kiezen.
Belangrijk om te weten

 • Neemolie is een van de meest aanbevolen natuurlijke oliën voor persoonlijke verzorging. Het wordt verkregen uit de vrucht van de neemboom, en heeft ontstekingsremmende en bacteriedodende eigenschappen die helpen om problemen zoals acne of roos uit de weg te ruimen.
 • Neemolie is er in verschillende vormen, zoals druppels en spray. Hoewel ze elk hetzelfde product aanbieden, vergemakkelijken ze toch verschillende toepassingen. De druppeldispenser verdient de voorkeur voor toepassing op de huid, en de spray voor haarverzorging.
 • Er zijn bepaalde factoren die je helpen een beslissing te nemen bij het kopen, zoals hoe je de olie zult gebruiken, de geur die ze heeft, de natuurlijke zuiverheid die je gegarandeerd wordt, of de hoeveelheid die je verkocht krijgt. Als je deze elementen goed analyseert, kies je de perfecte presentatie.

Beste Neemolie: Onze selectie

Koopgids

Na het bekijken van de aspecten die in de rangschikking gecondenseerd zijn, kun je iets beter begrijpen hoe met neem olie wordt omgegaan, in welke presentaties je het kunt vinden en welke voordelen het biedt. Het is echter essentieel dat je deze informatie nader opheldert, en we helpen je daarbij via deze koopgids.

Neem olie kan je huid revitaliseren, waardoor je er frisser en stralender uitziet. (Foto: mrscaz / Pixabay.com)

Wat is neemolie en welke voordelen biedt het?

Neemolie is het pure extract van de vruchten van de neemboom. Het is een van de meest gebruikte natuurlijke oliën in de persoonlijke verzorging, en een van de beste alternatieven voor chemische producten. Het heeft allerlei eigenschappen, waaronder antibacteriële, ontstekingsremmende en hydraterende eigenschappen.

Dit product zit boordevol voordelen, die vooral gericht zijn op persoonlijke verzorging. Daaronder zijn diepe hydratatie van huid en haar, eliminatie van infecties, vermindering van onvolkomenheden (acne), en zelfs eliminatie van tandplak (bij aanpassing aan natuurlijke tandpasta’s).

Zoals met elk product zijn er voor- en nadelen die je moet evalueren, want niet alles kan perfect zijn. Het is belangrijk dat je deze lijst in gedachten houdt als je het product koopt, zodat je alle varianten (positief en negatief) van het product kunt beoordelen.

Voordelen
 • Diepe hydratatie
 • Bestrijdt roos en luizen
 • Verwijdert tandplak, dode cellen en acne.
Nadelen
 • Moeilijk af te spoelen omdat het een olie is
 • Onaangename geur
 • Kan duur zijn

Neem olie in druppels en spray – Waar moet je op letten?

Zoals je in de ranglijst al gezien hebt, komt deze olie in verschillende verpakkingen en presentaties, ofwel omdat ze zich aan andere toepassingen aanpast, ofwel omdat ze de toepassing vergemakkelijkt; de meest voorkomende die je ziet zijn bijvoorbeeld in druppels en met behulp van een spray. Dit roept de vraag op welke handiger is?

Hoewel beide formaten alleen de manier van toedienen veranderen, zou je verbaasd zijn hoezeer het gebruiksgemak kan veranderen met het ene of het andere, al naar gelang de behoefte die je met neemolie denkt te bevredigen.

Dispenser in druppels. Deze presentatie is de meest voorkomende, en hoewel ze multifunctioneel kan zijn, is ze toch echt bedoeld voor gebruik op het lichaam of het gezicht, d.w.z. de huid. Omdat het in druppels wordt geleverd, is het namelijk gemakkelijker aan te brengen op heel specifieke plaatsen van het gezicht, waar zich onvolkomenheden of infecties bevinden.

Als je de huid wilt hydrateren, gebeurt hetzelfde. Je hebt niet meer dan ongeveer vier druppels nodig om de huid te kunnen inmasseren (dit kan toenemen naar gelang de zone), in het geval van het gezicht zou het bijvoorbeeld voldoende zijn met de T-zone, omdat de olie, die zo voedend is, niet in grote hoeveelheden gebruikt hoeft te worden om resultaat te geven.

Verstuiverdispenser. Het gebruik van deze dispenser is heel praktisch, want hij levert besparingen op die de druppelversie niet doet. Maar behalve de duidelijke besparing op de inhoud is de sproeidispenser uitstekend geschikt om neemolie op het haar aan te brengen.

Bedenk dat als je het van de hoofdhuid tot de uiteinden moet aanbrengen, er meer olie wordt gebruikt, dus met een sproeidispenser kun je het over de hele lengte van het haar aanbrengen zonder te veel uit te geven. Bovendien maakt het de taak gemakkelijker, want met de druppelaar kon het erg omslachtig worden.

Druppeldispenser Verstuiverdispenser
Gebruik Aanbevolen voor de huid Uitstekend voor de haarverzorging
Spaarstand Laag, geeft vloeistof af in kleine maar dichte hoeveelheden Zeer hoog, gebruik slechts zoveel als nodig is
Gebruiksgemak Bij voorkeur voor kleine areash Brengt de olie perfect aan op grote oppervlakken

Neem olie voor mondhygiëne of voor de huid?

Dit product is volkomen natuurlijk, en daarom is het niet gebruikelijk bijwerkingen te zien, want het is zeer vriendelijk voor ons lichaam. De in elke presentatie geplaatste toepassingen mogen echter niet miskend worden.

Hoewel het waar is dat de olie meerdere functies heeft, wordt ze aangepast aan de plaatsen waar ze zal worden toegepast, om het risico van giftigheid te vermijden. Bovendien moet de hoeveelheid aangepast worden om een overdaad te vermijden die verspillend of averechts kan werken.

Neem olie voor mondhygiëne: Het is heel delicaat om de olie voor dit gebied van persoonlijke verzorging te gebruiken, want alleen goedgekeurde producten mogen gebruikt worden. Dit komt door het risico van het innemen zonder goede controle en aanpassing, want hoewel het een natuurlijk product is, worden de eigenschappen ervan niet benut als het op deze manier wordt geconsumeerd.

Daarom wordt het gebruik van zuivere olie voor deze doeleinden niet aanbevolen, want het is niet bekend wat de gevolgen kunnen zijn. Evenzo bevatten tandpasta’s die neemolie bevatten meestal andere ingrediënten die de werking en het gevoel van het product verbeteren, waardoor het aangenamer wordt.

Neemolie voor de huid. Als het gebruikt gaat worden voor hydratatie, het wegwerken van onvolkomenheden of de behandeling van infecties, kan neemolie zuiver gebruikt worden, wat betekent dat je niet per se een crème of zeep nodig hebt die ervoor bestemd is, want het genereert uit zichzelf en zonder risico’s grote voordelen.

Een soortgelijke situatie doet zich voor met het haar, want omdat het in de hoofdhuid wordt opgenomen en hydratatie genereert, is het niet helemaal nodig een product te zoeken dat het aan dit gebruik aanpast. De kwaliteiten ervan worden direct door de huid gebruikt. Iets om in dit geval echter rekening mee te houden is de geur van de olie, die niet erg aangenaam is.

Wist je dat… Neem olie niet aanbevolen of zelfs verboden is als een vrouw zwanger is? Het is bewezen dat het in het lichaam effecten teweegbrengt die tot een miskraam kunnen leiden.

Aankoopcriteria: factoren waarmee je de verschillende presentaties van neem olie kunt vergelijken en beoordelen

Als laatste punt moet je rekening houden met enkele factoren die van vitaal belang zijn in het keuzeproces, zodat je de juiste presentatie van neem olie kunt kiezen, die bij je behoeften en je portemonnee past.

Daarom stellen we 4 van de criteria voor die je bij je aankoop moet evalueren. Elke factor helpt je bij het bepalen van de voordelen die neemolie je bij gebruik oplevert, dus je moet rekening houden met je behoefte

 • Gebruik
 • Hoeveelheid
 • Aroma
 • Zuiverheid

Gebruik

Zoals je misschien wel weet is neemolie multifunctioneel, maar niet al zijn functies worden in zijn zuivere vorm aangepast, sommige moeten een bewerking ondergaan om averechtse effecten te voorkomen. Je moet rekening houden met waar neemolie voor gebruikt kan worden en de juiste presentatie kiezen.

Het gezicht hydrateren. Dit is misschien wel zijn beste en voornaamste kwaliteit. Het kan in zijn pure vorm gebruikt worden zonder vrees voor bijwerkingen. Neemolie wordt van nature heel goed in de huid opgenomen, en genereert in dit geval betere resultaten.

Alle voedingsstoffen worden beter opgenomen als de olie zuiver is en je hem druppelsgewijs aanbrengt, door hem rond je gezicht, armen of benen te masseren. Daarom is het aan te bevelen dat de olie 100% biologisch gecertificeerd is, dat het sterke aroma behouden blijft en dat de consistentie zo olieachtig is als elke andere olie.

Wegwerken van onvolkomenheden. Onder de eigenschappen zijn ontstekingsremmende en bacteriedodende eigenschappen, die helpen om acne te elimineren. In dit geval kun je hiervoor het beste een zeep gebruiken (hoewel het niet verplicht is). Zepen met neemolie hebben bestanddelen die het afschilferen van de huid vergemakkelijken.

Tandplak verwijderen. In de schoonmaak is deze olie geweldig, maar in dit geval moet je voorzichtig zijn, en alleen producten gebruiken die toegelaten zijn. Tandpasta’s met neemolie zijn de enige formulering die voor dit doel gebruikt kan worden. De olie in zuivere vorm is niet gemakkelijk af te spoelen en inname kan riskant zijn.

Behandeling tegen luizen en roos. Shampoos met neemolie geven uitstekende resultaten tegen deze haarontstekingen. Hoewel zuivere olie gebruikt kan worden, is het niet de beste optie, want het kan omslachtig zijn om uit te spoelen, en de geur is niet aangenaam.

Neem olie shampoo helpt, naast zovele voedingsvoordelen, om veel voorkomende haarproblemen, zoals roos en luizen, uit de weg te ruimen. (Foto: Social Butterfly / Pixabay.com )

Hoeveelheid

Omdat het een vloeistof is, wordt het gemeten in milliliters. Als de olie zuiver is, wordt ze niet op de markt gebracht voor meer dan 30 of 60ML, want het is een product dat niet veel gebruikt hoeft te worden om resultaat te zien. Daarom moet je, als je het koopt, niet verbaasd zijn dat het flesje in zo’n kleine hoeveelheid komt.

Bedenk ook dat als je het in grote hoeveelheden koopt het omslachtig kan worden. Bijvoorbeeld als het stolt door lage temperatuur. Het is belangrijk te begrijpen dat de hoeveelheid neemolie die je gebruikt niet erg veel is, of het nu voor huid- of haarverzorging is. Ze verkopen het zelfs met druppelaars.

Dat gezegd hebbende, als je bijvoorbeeld een neemolie vindt die in een overdreven presentatie verkocht wordt (200ml, 300ml…) is het zeer waarschijnlijk dat het om een neem-extract gaat, en dat het geen zuivere olie is, maar gecombineerd met andere natuurlijke bestanddelen die de werking bevorderen. (Voorbeeld: tandpasta’s, zepen, shampoos…).

Aroma

Geloof het of niet, een van de methoden om zuivere neemolie te detecteren is door het aroma. Als je de olie zonder ander natuurlijk bestanddeel wilt kopen, kun je die waarnemen aan de eigenaardige geur, die sterk en enigszins onaangenaam is.

Dit is een van de redenen waarom de olie in haar- en mondproducten met een ander natuurlijk bestanddeel wordt gemengd, zodat dat de leiding heeft over het aroma van het product, want het gewone aroma van neemolie is niet naar de zin van velen. Het wordt zelfs vergeleken met zuivere knoflook.

Zuiverheid

De zuiverheid van de olie helpt je te begrijpen hoeveel profijt je ervan zult hebben. In het geval van zuivere neemolie is dat prima, want je krijgt alle voordelen direct; maar als je een product koopt zoals tandpasta of zeep, is het duidelijk dat er andere bestanddelen in zitten.

Controleer voor je zulke producten koopt of ze een zegel bevatten dat verklaart dat ze 100% natuurlijk zijn, zo ben je er zeker van dat er geen chemicaliën in het spel zijn die de werking van de neemolie kunnen schaden.

(Zichtbare foto: Mirza Abdullah Beg / 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies