Laatst bijgewerkt: 26-08-2021

Onze selectiecriteria

15Onderzochte producten

21Bestede uren

7Beoordeelde onderzoeken

69Verzamelde opmerkingen

Ben je op zoek naar een manier om je feest nog meer op te fleuren? Een pinata kan het perfecte spel zijn, naast het helpen bij de versiering. Ze zijn erg populair bij kinderen, maar ook volwassenen spelen graag met het accessoire.

Welkom. Om meer over dit feestartikel te weten te komen, blijf je bij ons. Vandaag leer je alles over de oorsprong van de pinata, hoe je ermee kunt spelen en je feestjes nog meer kunt opvrolijken.
Belangrijk om te weten

 • De pinata zou van Chinese oorsprong zijn, en werd later naar Spanje en Portugal gebracht, maar het is in Mexico dat de traditie ingeburgerd is, en een onmisbare attractie is op Mexicaanse feesten.
 • Het is in principe gemaakt van karton en versnipperd papier, dat met de hand gemaakt wordt om de vorm aan te nemen die je wilt. De traditionele piñata heeft de vorm van een ster.

Beste Piñata: Onze selectie

Als je je feest leuker wilt maken, is de pinata een geweldig voorwerp dat kinderen en volwassenen zal vermaken. Hieronder hebben we opties geselecteerd voor allerlei soorten feesten, kijk maar:

Koopgids

We de al bekende verrassingsballon, maar de pinata krijgt steeds meer plaats in de feestjes van ons land. Omdat hij resistenter is, staat hij garant voor meer plezierige momenten.

Als je alles over de pinata wilt weten, volg ons dan in deze Koopgids en maak je feestjes nog leuker.

Crianças ao redor de uma pinhata de borboleta pendurada em uma árvore enquanto menina vendada tenta destruir o artigo.

De pinata is een spel dat plezier garandeert voor kinderen en volwassenen. (Bron: Cathy Yeulet/ 123rf.com)

Wat is een piñata en hoe is hij ontstaan?

Men denkt dat de pinata in China ontstaan is. Oorspronkelijk werd het gebruikt om het nieuwe jaar te vieren, en er werden zaden en granen in gelegd. Aan het eind van het feest werd het verbrand en werd de as ervan verzameld omdat het geluk betekende.

In het Mexicaanse land werd de piñata aanvankelijk gebruikt voor religieuze festiviteiten. Het vertegenwoordigde het kwaad en moest vernietigd worden. Tegenwoordig heeft het een nieuwe betekenis gekregen. Het werd een onderdeel van kerstfeesten, oudejaarsavond, en natuurlijk van kinderverjaardagen.

De structuur van de piñata is van karton en de buitenkant is van versnipperd papier. Het eindresultaat hangt alleen af van de creativiteit van degene die het maakt. Hij kan elke gewenste vorm hebben en tegenwoordig worden er snoepjes of klein speelgoed in gedaan.

Pinhata de fantasma com crianças e adultos ao redor.

De traditie die in China ontstond, heeft zich uitgebreid en tegenwoordig wordt hij bij verschillende festiviteiten gebruikt. (Bron: Craig Adderley/ Pexels.com)

Hoe speel je met een piñata?

De piñata kan gebruikt worden om elk willekeurig feestje op te vrolijken en is zeker een van de grote attracties bij kinderen, en zelfs bij volwassenen die het spel serieus nemen.

Als het voor een verjaardagsfeestje is, moet het spel altijd beginnen met het jarige kind. De piñata moet opgehangen worden, en met behulp van een houten stok en geblinddoekte ogen probeert het kind de piñata te raken om hem te vernietigen.

Het is mogelijk enkele regels te stellen, zoals een maximum aantal pogingen, zodat meer mensen kunnen meedoen. Als de jarige er niet in slaagt de stok te vernietigen, geeft hij of zij de stok en de blinddoek door aan een ander kind. Probeer een leeftijdsvolgorde aan te houden, beginnend met de jongste.

Als de kinderen het snoep niet kunnen bevrijden, is het de beurt aan de volwassenen om het te proberen. Schrijf enkele tips op om het spel tot het eind leuk te houden

 • Hang hem stevig op: sommige van de riemen zijn erg breekbaar en eindigen met breken nog voor je de pinata kapot hebt gemaakt; dit maakt een eind aan het spel en frustreert de kinderen. Gebruik een resistent touw.
 • Verstelbare hoogte: Probeer de piñata zo mogelijk zo op te hangen dat je hem in hoogte kunt verstellen, zo kun je garanderen dat iedereen erbij kan, van de allerkleinsten tot de volwassenen. Dit kan meer werk kosten, maar het is de moeite waard om meer tijd te investeren in het opzetten ervan, zodat iedereen kan meedoen.
 • Stevige slagen: Om de pinata te kunnen vernietigen, moet je de stok stevig vasthouden en stevige, stevige slagen geven, met inachtneming van het eerder bepaalde maximum aantal slagen.
Terwijl één persoon probeert de pinata te vernietigen, kunnen de anderen rondcirkelen en helpen aanwijzingen te geven als “hogerop”, “meer naar links”… De persoon die de stok vasthoudt opvrolijken met een refrein is ook fundamenteel.

En als het feest alleen voor volwassenen is, zoals bij een bedrijfssluiting aan het eind van het jaar, kan de piñata gevuld worden met andere voorwerpen, zoals cadeaubonnen, kleine cadeautjes en zelfs enveloppen met geld.

Wat zijn de voor- en nadelen van het gebruik van de piñata op een feest?

Zeker het grootste voordeel is het plezier dat het biedt. Het is een spel dat alle gasten bij elkaar kan brengen, ongeacht hun leeftijd. Hij kan bij elk soort feest gebruikt worden, ook als er niet eens kinderen bij zijn.

De piñata is resistent, waardoor het spel langer meegaat. Dit kan echter ook een nadeel zijn, want kinderen kunnen moeite hebben het te vernielen.

Een ander hoogtepunt is dat ze deel uitmaken van de feestversiering en dat je op Internet gemakkelijk pinata’s met verschillende thema’s kunt vinden.

Voordelen
 • Gegarandeerd plezier voor alle leeftijden
 • Voor elk soort feest
 • Langdurig spel
 • Helpt bij de versiering
 • Gemakkelijk te vinden op het Internet
Nadelen
 • Kinderen kunnen moeite hebben om hem kapot te maken

Wat is het verschil tussen de piñata en de verrassingsballon?

De piñata is een spel dat erg lijkt op de verrassingsballon, die al gebruikt wordt op verjaardagsfeestjes.
Het idee is hetzelfde, maak het voorwerp kapot om snoepjes en cadeautjes vrij te laten die binnenin geplaatst zijn. belangrijkste verschil zit in de structuur en de manier van spelen.
Terwijl de verrassingsballon super breekbaar is, is een naald voldoende om hem te laten knappen, is de piñata een spel waar iedereen, een stok en veel meer inspanning bij betrokken zijn, zoals we zagen.

De verrassingsballon is ook goedkoper, maar hij geeft niet meer versiering dan de piñata. Vergelijk de tabel hieronder:

Pinata Verrassingsballon
Structuur Gemaakt van karton en versnipperd papier om te bedekken Reuze ballon
Interieur Snoep en klein speelgoed Snoep en klein speelgoed
Installatie Moet opgehangen worden met stevig touw Kan opgehangen worden met nylon
Hoe kapot te maken Moet met een stok en stevige klappen geven Een puntig voorwerp is genoeg om hem te laten knallenit
Aanbevolen Voor volwassenen en kinderen Alleen kinderen

Aankoopcriteria: Kies de perfecte piñata voor je feest

Wil je je feest verlevendigen met pinata plezier? We zijn bijna klaar met deze uitgebreide gids met tips voor je om de beste aankoop te doen. Bekijk het hier:

Bekijk elk van de onderwerpen om te weten hoe je de perfecte pinata voor je feest kunt kiezen.

Thema

Wat het thema van je feest ook is, je kunt de perfecte pinata gemakkelijk op het internet vinden. Begin met de vorm van je pinata af te stemmen op het thema van je feest, zodat je hem als decoratief voorwerp kunt gebruiken.

Er zijn neutrale modellen, zoals sterren, die je kunt gebruiken voor oudejaars- en nieuwjaarsfeesten. De modellen voor kinderen zijn talrijk, en het succes zit bij eenhoorns en dinosaurussen. Maar er zijn pinata’s van lama’s, donuts, bal, kasteel, personages en nog veel meer.

Pinhata da Masha pendurada.

Je kunt de pinata vinden van het thema dat je wilt. (Bron: franvielman7/ Pixabay.com)

Afwerking

Het is de goed verzorgde afwerking die je pinata er mooi uit laat zien om je feest te versieren. De materialen zijn karton en versnipperd papier, dus er is niet veel geheimzinnigs aan deze keuze, maar je moet wel letten op de vorm en de details.

Grootte en capaciteit

Dit criterium is essentieel voor wie kiest voor online kopen. Controleer altijd de beschrijvingen en afmetingen van de pinata, laat je niet misleiden door de foto’s die je geen echt idee geven van de afmetingen.

Denk na over het hoogtepunt dat je eraan wilt geven en alles wat je erin wilt stoppen, rekening houdend met het aantal gasten.

(Uitgelichte foto bron: Victor Ballesteros/ Unsplash.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies