Laatst bijgewerkt: 26-08-2021

Onze selectiecriteria

11Onderzochte producten

21Bestede uren

4Beoordeelde onderzoeken

75Verzamelde opmerkingen

Welkom! Een belangrijk deel van het ouderschap is de recreatie van je kinderen. Hen vermaken op een gezonde manier die hun geest stimuleert is een uitdaging waar alle ouders op een bepaald moment mee te maken krijgen, dus is het goed om alternatieven te hebben in speelgoed dat dit mogelijk maakt, zoals Pinypon poppen.

Buiten de afleiding die elk kinderspeelgoed kan opwekken, is de stimulatie van het kind belangrijk voor hun recreatie om een winstgevend resultaat te genereren, en deze parameters zijn wat ouders in overweging moeten nemen. Daarom is er speelgoed zoals Pinypon, dat ervaringen opwekt.

Het komt vaak voor dat je, omdat het een product is dat je waarschijnlijk niet goed kent, niet weet waar je moet beginnen met kiezen, en dat maakt de aankoop moeilijk. Als dit bij jou het geval is, maak je dan geen zorgen, want in dit artikel laten we je alles zien wat je over dit speelgoed voor kinderen moet weten.
Belangrijk om te weten

 • Pinypon is eigenlijk een lijn speelgoedpoppen, met verschillende modaliteiten en scenario’s, die de ontwikkeling van de fantasie van kinderen mogelijk maken door middel van verhalen die leven geven aan de personages, die de kinderen zelf creëren. Ze zijn klein en gemakkelijk op te bergen, met een verscheidenheid aan accessoires.
 • Binnen de markt zijn er verschillende soorten Pinypon modellen, maar één aspect waar je op moet letten is de manier waarop ze gepresenteerd worden, hetzij met afzonderlijke figuurtjes, die meer aanpasbaar zijn, hetzij met complete sets, die vooraf bepaald zijn, maar met meer accessoires.
 • Voor je een definitieve beslissing neemt, is het belangrijk dat je rekening houdt met bepaalde aspecten die je in staat stellen het ene model met het andere te vergelijken om te onderscheiden welk model voor jou het meest geschikt is. Factoren als thema, wijze van gebruik, soort decor en aantal figuurtjes zijn belangrijk.

Beste Pinypon: Onze selectie

Koopgids: Wat je moet weten over Pinypon

Als je de beste Pinypon modellen kent, heb je misschien een duidelijker beeld van wat het is en welke de juiste voor je kinderen kan zijn. Het is echter goed dat je, voordat je tot aankoop overgaat, rekening houdt met bepaalde voorwaarden en kenmerken die je meer zekerheid over het product geven.

Pinypon poppen kunnen meer zijn dan speelgoed, als een gelegenheid om met de kleintjes te delen, bijvoorbeeld. (Foto: Choreograph / 123rf.com)

Wat zijn Pinypon poppen en wat zijn hun voordelen?

Pinypon is, in een notendop, een pop met meerdere accessoires en scenario’s, waardoor je er een verhaal doorheen kunt ontwikkelen. Ze komen meestal in sets van verschillende poppen met verschillende eigenschappen om personages te helpen creëren, en ze zijn allemaal klein van formaat en gemakkelijk op te bergen.

Een van hun meest relevante voordelen is de stimulering van de creativiteit bij kinderen, want om het speelgoed echt te laten werken moet het kind het door zijn verbeelding tot leven brengen, waarbij het in de meeste gevallen een verhaal genereert. Bovendien zijn ze gemakkelijk op te bergen, omdat ze trappen hebben waarin de beeldjes kunnen worden opgeborgen.

Op het eerste gezicht lijkt dit het perfecte product. Maar zoals elk product op de markt heeft het zowel voordelen als nadelen, en het is belangrijk dat je op elk daarvan let voor je koopt, zodat je meer zekerheid hebt over het product dat je koopt.

Voordelen
 • Ze stimuleren de fantasie
 • Ze zijn gemakkelijk op te bergen
 • Verschillende modellen vullen elkaar aan.
Nadelen
 • Kunnen gemakkelijk zoek raken
 • Sommige kunnen erg duur zijn

Pinypon individuele figuurtjes of Pinypon complete sets – waar moet je op letten?

Bij het kiezen van een Pinypon model voor je kleintje is het belangrijk te kiezen tussen twee hoofdmodellen, die met individuele figuurtjes, en die met figuurtjes en een set met accessoires. Dit zijn: de afzonderlijke figuurtjes en de complete sets.

Pinypon van afzonderlijke figuurtjes: Dit is Pinypon’s voorstel voor de aankoop van afzonderlijke figuurtjes. Ze worden aangeboden in pakketten of één personage per aankoop. Ze zijn uitstekend geschikt om een speelset compleet te maken, door er de figuren van de voorkeur van het kind aan toe te voegen.

Ze zijn meestal goedkoper, omdat het alleen om de figuur gaat. Voor een eerste aankoop van Pinypon zijn ze niet zo aan te bevelen, want het decor helpt veel bij de ontwikkeling van het verhaal. Daarom zijn ze meer aanvullend dan hoofdsets.

Pinypon complete sets: Dit zijn de grotere versies van het Pinypon speelgoed. Ze komen meestal met een of twee poppen, vergezeld van een bepaalde grote set, met accessoires die gebruikt kunnen worden om de ervaring met het speelgoed te vergroten.

Veel van deze modellen zijn middelgroot voor de sets als zodanig, want ze hebben meestal verschillende details om het verhaal dat je kinderen met deze personages maken voor hen levensechter te laten aanvoelen. Dit soort modellen zijn zeer geschikt als eerste geschenk van dit merk, hoewel ze duurder zijn.

Pinypon van afzonderlijke figuurtjes Pinypon van complete sets
Aantal figuurtjes Meestal per eenheid Tussen 1 en 2
Set inbegrepen No Ja
Afmetingen Zeer klein, ongeveer 7 cm Groot, het podium kan tot 20 cm hoog worden
Prijs Betaalbaar Iets duurder dan de afzonderlijke modellen

Aankoopcriteria

Voor je tot de definitieve aankoop overgaat, is het belangrijk dat je rekening houdt met bepaalde factoren waarmee je het ene model van het andere kunt onderscheiden, en vergelijkingen kunt maken, zodat je het model kunt kiezen dat het meest geschikt is, zowel voor wat je zoekt en nodig hebt, als voor je beschikbare budget.

 • Aantal beeldjes
 • Soort landschap
 • Thema
 • Wijze van gebruik

Hoeveelheid beeldjes

Op de markt vind je de beeldjes, op het moment dat je ze koopt, in een bepaalde hoeveelheid, en afhankelijk van de bedoeling die je hebt bij het kopen van het beeldje, en je kunt kiezen uit de 3 meest voorkomende hoeveelheden; individueel, in paren of in trio’s.

Individueel beeldje: Het is de minimale hoeveelheid om aan te schaffen. Ze worden per eenheid gekocht, ze zijn meestal erg goedkoop en gepersonaliseerd, zodat je er een kunt kiezen die je het mooist vindt. Uitstekend als aanvulling op een Pinypon set die de kleine al heeft.

Figurines per paar: Twee figuurtjes in een verpakking, een iets goedkopere optie dan de vorige, maar minder aanpasbaar, want ze komen voorgedefinieerd. Ze zijn ideaal om te geven aan iemand die al een Pinypon set heeft of die dat nog niet heeft, want dan kunnen ze met de figuurtjes gaan spelen.

Figurines pack of 3: Dit is een van de grootste packs die je op de markt vindt, ze komen met in totaal 3 voorgedefinieerde figuurtjes, zodat je ze niet van elkaar kunt laten verschillen. Ze zijn misschien iets duurder dan het paar, maar het verschil is minimaal, en dat maakt ze tot een betere investering. Uitstekend geschikt voor het begeleiden van een podium.

Soort podium

Bij het merk Pinypon zijn er twee soorten podia, en afhankelijk van de beschikbare ruimte en het budget dat je hebt, kun je een van de twee soorten kiezen die je op de markt vindt.

Compleet podium: Het is meestal een enkele constructie, die gemonteerd of gemakkelijk in elkaar gezet kan worden geleverd. Ze zijn meestal groter, zodat je er 1 tot 5 tekens in kunt zetten. Ze geven een perfect decor, afhankelijk van hun thema. Ze zijn uitstekend geschikt als hoofdspeelplaats.

Scenario bij stukjes: Hoewel deze scenario’s in een bouwpakket bij elkaar komen, bestaan ze meer uit elementen die, wanneer ze samengevoegd worden, een omgeving genereren, die uiteindelijk het scenario als zodanig is. Ze kunnen gemakkelijker opgeborgen worden, omdat het stukken zijn, en kunnen binnen complete sets geplaatst worden. Ze zijn uitstekend geschikt om aan te vullen.

Thema

Een van de meest opmerkelijke aspecten van Pinypon is dat het zich aanpast aan verschillende thema’s, zodat je kunt kiezen volgens het verhaal dat je wilt vertellen, of de omgeving waar je het wilt laten plaatsvinden, dus het is belangrijk dat je rekening houdt met de varianten in dit aspect.

Fantasie Pinypon: Deze variabele is een van de populairste, want het is een versie van Pinypon met personages die als bovennatuurlijk of mysterieus beschouwd kunnen worden, en die gewoonlijk met Halloween geassocieerd worden, zoals heksen en vampiers. Heerlijk voor die tijd van het jaar.

Pinypon werk: Dit is een herschepping van de Pinypon karakters in gewone beroepen, zoals pizzabezorger of kok, bijvoorbeeld. Ze zijn uitstekend geschikt om niet alleen de fantasie wat het verhaal betreft aan te moedigen, maar ook om situaties in de werkomgeving uit te leggen.

Pinypon dagelijks leven: Deze variant bevat bijna alle Pinypon figuurtjes en is het gemakkelijkst te vinden en te kopen, want hij is gebaseerd op de weergave van alledaagse situaties door de figuurtjes, zoals boodschappen doen, wandelen, autorijden, enzovoort. Perfect voor een startset Pinypon.

Hoe te gebruiken

Naar gelang het bijzondere gebruik dat aan de Pinypon poppen gegeven kan worden, kun je denken tussen het aanschaffen van het ene model of het andere. Daarom is het belangrijk dat je, voor je koopt, helemaal duidelijk bent waarvoor je de pop precies nodig hebt.

Verzamelaarsgebruik: Als je overweegt de poppen te verzamelen, iets wat de laatste tijd veel gezien wordt, is het aan te bevelen de personages per stuk te kopen, om je verzameling te personaliseren, net als de sets, en dat direct in de Pinypon winkel te doen.

Gebruik voor spelletjes: Als je de poppen vooral gaat gebruiken om kinderen te vermaken, dan is het aan te raden ze in pakketten te kopen, of in complete sets, want dat bespaart je op de lange duur geld. Daarna kun je losse poppen kopen, maar alleen om een hoofdset aan te vullen.

(Uitgelichte foto: Choreograph/ 123rf.com )

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies