Laatst bijgewerkt: 26-08-2021

Onze selectiecriteria

15Onderzochte producten

28Bestede uren

6Beoordeelde onderzoeken

85Verzamelde opmerkingen

Nogmaals welkom! Deze keer hebben we het over een van de meest veelzijdige en mooie accessoires die in de 17de eeuw populair werden: de pruik. Vandaag willen we je alles vertellen over dit wonderlijke product dat in de loop der eeuwen geëvolueerd is en nieuwe doeleinden dient in de wereld van de esthetiek en de gezondheid.

Vooroordelen behoren tot het verleden als het gaat om het dragen van pruiken, want tegenwoordig vinden we duizenden variaties die voor esthetische doeleinden en door alle seksen gebruikt worden. Of het nu is om een look compleet te maken, om op te treden, om je zelfvertrouwen te vergroten of om je elke dag prettig in je vel te voelen, er is altijd wel een pruik voor je.

We vinden het belangrijk dat je de pruik vindt die het beste bij je persoonlijkheid en je behoeften past. Daarom leggen we je alles uit wat je moet weten om de beste keuze te maken bij het kopen van een pruik: Zwart met franjes? Blond met krullen? Kort in pastelkleuren? Laten we beginnen!
Belangrijk om te weten

  • De pruik is een accessoire voor persoonlijk gebruik, bestaande uit een kap of basis waarin natuurlijk of synthetisch haar van verschillende texturen en kleuren samengevoegd is. Ze worden gebruikt voor esthetische en gezondheidsdoeleinden. In principe vervullen ze de functie om je uiterlijk te veranderen.
  • Onder het ruime assortiment pruiken vind je twee soorten: pruiken van natuurlijk haar (neutrale kleuren) en pruiken van synthetisch haar (in elke kleur). Elk heeft zijn voor- en nadelen, die we hieronder uitvoerig zullen bespreken.
  • Voor je een dergelijk product koopt, moet je bedenken waarom je het nodig hebt, hoe je er uit wilt zien en hoeveel tijd je aan de verzorging ervan zult besteden. Elk van deze factoren is doorslaggevend bij het nemen van de juiste beslissing.

Beste Pruiken: Onze selectie

Het is normaal dat je je een beetje verloren voelt bij het kiezen van een pruik, je afvragend welke er het mooist uit zal zien of het minste onderhoud nodig heeft. We willen je helpen bij je zoektocht, dus stelden we een kleine top samen met de populairste en beste kwaliteit pruiken op de markt.

Koopgids

We zijn er zeker van dat je al een idee hebt over welke pruik ideaal voor je zou zijn. Welnu, je moet elk detail van deze accessoires kennen, zodat je ze kunt indelen naar hun kwaliteit, eigenschappen en je smaak. Noteer dus al deze informatie.

Pruiken zijn perfecte accessoires om je persoonlijkheid in de verf te zetten (Foto: melpomen / 123rf.com)

Wat is een pruik en wat zijn de voordelen ervan?

Als we het over pruiken hebben, hebben we het over een kapje van gaas of stof waarin strengen natuurlijk of synthetisch haar worden gestoken. Deze vervult de functie van vervanging van het haar of de afwezigheid van haar bij mensen die besluiten ze te dragen, alles met de bedoeling het uiterlijk te veranderen.

Een van de grote voordelen van pruiken is de zekerheid die ze ons als individu bieden als we ze willen dragen. Ook als ze van goede kwaliteit zijn, of het nu natuurlijk of synthetisch haar is, zien ze er niet nep uit, zodat we ons erg op ons gemak voelen.

Als natuurlijk haar soms een puinhoop is, stel je dan een pruik voor. Synthetisch haar heeft de neiging in de knoop te raken en verdraagt geen hitte. Natuurlijk haar daarentegen heeft te lijden onder weersveranderingen en breekt na verloop van tijd.

Voordelen
  • Verander je uiterlijk
  • Persoonlijke veiligheid. Diversiteit aan kleuren en texturen
  • Natuurlijk haar kan met hitte behandeld worden
  • Synthetisch haar heeft geen last van weersveranderingen en breekt niet na verloop van tijd. Synthetisch materiaal heeft geen last van het weer.
Nadelen
  • Natuurlijk materiaal is duur
  • Synthetisch materiaal is onverdraagzaam tegen extreme hitte. Ze verslechteren
  • Ze hebben onderhoud nodig. Ze kunnen zwaar of oncomfortabel zijn.

Synthetische of natuurlijke pruiken – waar moet je op letten?

Als je op zoek gaat naar je perfecte pruik, zul je merken dat er een bijna overweldigende hoeveelheid op de markt is: kleuren, texturen, lengtes; er is van alles! Om deze reden, en om je leven gemakkelijker te maken, zullen we de kenmerken van de twee belangrijkste variabelen in de wereld van de pruiken uitleggen: natuurlijk haar en synthetisch haar.

Synthetisch. Op deze plaats bedoelen we de pruiken die met synthetisch haar ontworpen zijn. De kwaliteit van het haar hangt samen met de doorschijnendheid en zachtheid ervan. Dit is de variabele waar we de meeste verscheidenheid aan kleuren en texturen zullen vinden. Het nadeel is dat de meeste ervan niet met hitte gemanipuleerd kunnen worden.

Natuurlijk. Pruiken van natuurlijk haar zijn veruit van de beste kwaliteit. Daarom zijn ze ook het duurst. In het algemeen kunnen ze net als natuurlijk haar gemanipuleerd worden: met chemicaliën en hitte. Ze kunnen echter beschadigd raken door de tijd en het weer. En, afhankelijk van hun lengte, zijn ze vaak zwaar.

Hoe draag je een pruik?

Een van de vragen die je je misschien stelt als je een pruik koopt is: zal het gemakkelijk zijn hem thuis op te zetten? En het antwoord is ja. Door de populariteit van dit accessoire zijn er tegenwoordig veel handleidingen die je kunt bekijken of lezen.

In feite zijn pruiken erg populair in de youtube gemeenschap, dus het zal niet moeilijk zijn om inhoud te vinden over hoe je ze opzet, knipt, stylet en in perfecte conditie houdt. Dit geldt zowel voor synthetische als voor natuurlijke pruiken.

Koopcriteria:

Tenslotte willen we je nog enkele tips geven over de factoren waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van een pruik. Deze helpen je om pruiken te vergelijken op basis van kwaliteit en de kenmerken die het beste bij je passen: hoeveel tijd moet ik besteden aan verzorging, passen alle maten, met de hand of met de machine genaaid,

Textuur en maat

Een van de essentiële kenmerken die een pruik moet hebben is de juiste maat

Een van de essentiële kenmerken die een pruik moet hebben is dat ze de juiste maat heeft voor je hoofd en je de uitstraling geeft die je wilt. Het zou een totale teleurstelling zijn om een pruik te kopen die je gaat ergeren door te klein te zijn of waarvan je de haartextuur haat.

Aanpasbare maten. De meeste pruiken hebben tegenwoordig clips op de kap die in verschillende maten verstelbaar zijn. Als je van plan bent een synthetische pruik te kopen, is dit voldoende. Maar in het geval van een natuurlijke pruik zou het ideaal zijn om ze op maat te laten ontwerpen.

Haartextuur. Alleen natuurlijke pruiken kunnen een hittebehandeling ondergaan om ze te krullen of recht te trekken. Met andere woorden, als je een synthetische pruik koopt, moet je er zeker van zijn dat de haartextuur die is die je wilt dragen. Nu zijn er modellen van de laatste die warmte van lage intensiteit verdragen, dus als ze recht zijn, zou je ze kunnen golven.

Gebruiksfrequentie

Het aantal keren dat je van plan bent je pruik te dragen is iets waar je bij je keuze rekening mee moet houden. Er een kopen voor een speciale gelegenheid is niet hetzelfde als er een kopen om deel uit te maken van je dagelijkse look. Ook zul je merken dat de investering die je zult doen samenhangt met de gebruiksfrequentie.

Dagelijks. Als je vanwege een of andere pathologie een pruik nodig hebt om dagelijks te dragen, raden we je aan te kiezen voor een pruik van natuurlijk haar. Als je nu vaak pruiken wilt dragen, maar in verschillende kleuren en stijlen, raden we je aan synthetisch haar te kopen.

Maandelijks. Als je een pruik alleen draagt voor fotoshoots, feestjes, of heel speciale dagen. Je kon het kiezen naar gelang de look die het zal aanvullen en het bewaren om het in perfecte staat te houden.

Pet

Het is heel belangrijk rekening te houden met de constructie van de pet, of basis van de pruik, waar het synthetische of natuurlijke haar op bevestigd wordt. Dit kan met de hand of machinaal genaaid zijn, wat de kwaliteit ervan bepaalt. Laten we eens wat meer over elk type zien.

Handgemaakt Voorkant Machine
Haarbeweging Natuurlijk Gemiddeld natuurlijk hx Geen
Textuur Zacht Delicaat Stevig
Kammen Vrij Natuurlijk ogende voorste lijn hx Standaard

Verzorging en duurzaamheid

Als je een pruik koopt, moet je goed weten hoe je hem gaat verzorgen om hem in perfecte conditie te houden. Er zullen er zijn die meer tijd en toewijding vragen dan andere, en zelfs naar schoonheidscentra brengen om ze te verven, bijvoorbeeld.

Wassen. Natuurlijke pruiken moeten net als je haar gewassen en gehydrateerd worden. Het is echter niet aan te bevelen ze nat te maken met zwembad- of strandwater. Synthetische pruiken hebben minder verzorging nodig en kunnen na twintig keer gewassen worden met een speciale pruikenshampoo.

Drogen. Als je een synthetische pruik koopt, moet je er rekening mee houden dat ze in de open lucht gedroogd moet worden, dus is ze niet aan te bevelen voor koude streken. Nu kun je bij natuurlijke pruiken een föhn of diffuser gebruiken. Het laatste kon ook gestreken of gekruld worden.

Verven. Deze procedure kan alleen op natuurlijke pruiken gedaan worden om ze weer te laten glanzen. Hiervoor zul je naar een gespecialiseerde kapper moeten gaan. Synthetische pruiken verven is geen optie, dus we raden je aan ze in de kleur van je keuze te kopen.

(Foto: victorias / 123rf.com )

Recensies