Laatst bijgewerkt: 14-10-2021

Onze selectiecriteria

6Onderzochte producten

24Bestede uren

5Beoordeelde onderzoeken

74Verzamelde opmerkingen

Heb je al gehoord van Roblox? Het is een online spelplatform, waarvan de belangrijkste bijzonderheid is dat de 3D videospellen door de gebruikers zelf worden gemaakt.

Via deze virtuele modus heb je toegang tot meerdere thematische varianten. Wil je meer weten over dit multimedia amusement?

Welkom in ReviewBox! Roblox spellen zijn een leuk en leerzaam alternatief voor kinderen (vooral pre-tieners) om online met andere mensen om te gaan. Er is een grote verscheidenheid aan categorieën, waaronder creatieve uitdagingen, sport, mysterieuze videospelletjes, avontuur, vechten, enz.

Door het hele artikel heen vertellen we je veel meer over Roblox spellen, zodat je de belangrijkste kenmerken ervan kunt leren kennen en je kunt onderdompelen in de wereld van de gamers. We vertellen je ook over hun voor- en nadelen, criteria om ze te kiezen en nog veel meer! Mis het niet!
Belangrijk om te weten

 • Roblox spellen behoren tot een multimedia platform waar 3D videospellen (bouw, avontuur, mysterie, vechten, sport, enz.) door de gebruikers zelf gemaakt worden. Daar kun je kiezen om gewoon te spelen of je kunt je creaties maken, ontwikkelen en delen.
 • Er is een enorme verscheidenheid aan virtuele platforms om online videospelletjes te spelen. Minecraft, bijvoorbeeld, is een andere uiterst bekende online spelvariant, die vooral van Roblox verschilt in inhoud, dynamiek, beveiliging, kosten, enz.
 • Bij de aanschaf van een Roblox spel is het belangrijk dat je rekening houdt met bepaalde belangrijke factoren, zoals de verschillende thema’s, de voorgestelde leeftijden, de aanschaf van Robux, thematische merchandising, en veiligheidsmaatregelen.

Beste roblox spelletjes: Onze selectie

Koopgids: wat je moet weten over Roblox

Het belangrijkste doel van deze koopgids is om je nuttige en relevante informatie te geven over het product dat je wilt kopen. Daarom vertellen we je over de belangrijkste kenmerken van Roblox spellen, inclusief de voordelen en de aspecten die niet zo gunstig of positief zijn.

Roblox spellen stellen je in staat verschillende thema’s te kiezen en je eigen videospelletjes te maken. (Foto: Aleksandrs Tihonovs/ 123rf.com)

Roblox spellen zijn gratis te spelen op elk mobiel apparaat. (Foto: Sharaf Maksumov/ 123rf.com)

Wat is het verschil tussen Roblox spellen en Minecraft spellen?

In de volgende vergelijkingstabel noemen we de belangrijkste kenmerken van Roblox spellen en Minecraft spellen, een multimediabedrijf dat ook op de videospelletjesmarkt uiterst beroemd is om zijn creatieve en educatieve inhoud.

De belangrijkste verschillen tussen de twee spelbedrijven liggen in het soort spelinhoud, de creatie van de inhoud, de geschatte leeftijd van de gebruikers, de veiligheidsrisico’s en de vergelijkende kosten. De uiteindelijke beslissing hangt af van je persoonlijke voorkeuren.

Wat zijn de voor- en nadelen van Roblox spelletjes?

Het grootste voordeel van Roblox spelletjes is dat de gebruikers zelf de videospelletjes in 3D maken, zodat je de keuze hebt om de vele speelse varianten te spelen die op de site te vinden zijn, of je eigen inhoud te maken, die te ontwikkelen en met anderen te delen.

Aan de andere kant zijn er talloze thema’s om uit te kiezen, waaronder creatieve, strategie, actie, sport, enz. categorieën. Bovendien kun je gratis vanaf elk mobiel toestel spelen (hoewel je om toegang te krijgen tot bepaalde voordelen een maandelijkse of jaarlijkse bijdrage moet betalen).

Behalve de videospelletjes is er ook een uitgebreid assortiment merchandising voor, waaronder speelgoed, rugzakken, T-shirts, boeken en nog veel meer. Roblox spellen stimuleren de verbeelding, vindingrijkheid, concentratie, geheugen, cognitieve en zintuiglijke ontwikkeling, naast vele andere voordelen.

Voordelen
 • Gebruikers kunnen hun eigen spellen maken
 • Er is een grote verscheidenheid aan thema”s
 • Je kunt met andere mensen communiceren
 • Je kunt je spellen verkopen en geld verdienen
 • Ze ontwikkelen creativiteit en verbeeldingskracht
 • Ze stimuleren cognitieve en zintuiglijke functies
Nadelen
 • Er zijn chats die seksuele inhoud of ongepast taalgebruik kunnen bevatten
 • Er zijn gewelddadige of zeer competitieve spellen
 • Om toegang te krijgen tot verbeteringen in het spel moet je een maandelijkse of jaarlijkse bijdrage betalen

Nieuwsgierige feiten: wat je nog niet wist over Roblox spellen

In dit deel van het artikel vertellen we je een aantal merkwaardige feiten over Roblox spellen, waardoor je meer te weten komt over dit virtuele platform en je voordeel kunt doen met alle inhoud ervan. Ze helpen je ook de privacy van je kind te beschermen en te voorkomen dat het contact heeft met vreemden.

Hoe krijg ik toegang tot Roblox spellen?

Je hebt toegang tot Roblox spellen vanaf elk apparaat, of het nu PC, Mac, Android, IOS, of Amazon toestellen, Xbox, One, Oculus, Rift, en HTC Vive is, naast vele andere; je hebt dus een grote verscheidenheid aan mogelijkheden om deze multimediaspellen te downloaden en ervan te genieten.

Hoe kan ik de privacy van mijn kind beschermen op Roblox?

Om de privacy van je kind te beschermen en interactie met vreemden te vermijden, kun je het account zo instellen dat ze geen chats kunnen ontvangen van mensen buiten hun vriendengroep. Er is ook een inhoudsfilter dat verhindert dat ze toegang krijgen tot spellen die niet geschikt zijn voor hun leeftijdsgroep.

Wist je dat Roblox een uitgebreid assortiment merchandising heeft, waaronder speelgoed, accessoires en kleding, zodat je kind via fysieke voorwerpen kan genieten van de inhoud van de videospellen?

Wat zijn de officiële Roblox sites?

De officiële Roblox sites zijn die welke eindigen op .roblox.com. We raden je af andere sites te bezoeken die je goedkopere of gratis Robux (munten) aanbieden, omdat ze oplichterij kunnen zijn om je account te hacken, toegang tot je e-mail te krijgen, persoonlijke informatie, geld te stelen, enz.

Aankoopcriteria

In dit laatste deel van het artikel vertellen we je wat de belangrijkste aankoopfactoren zijn waar je op moet letten bij het kopen van een Roblox spel. Deze informatie maakt het je gemakkelijker een spel te kiezen, of het nu een digitale of een fysieke variant is.

Thema’s

Roblox spellen bieden een oneindig aantal thema’s om alleen of in groepen te spelen, dus er zijn meerdere varianten om uit te kiezen. Hieronder noemen we enkele van de populairste thema’s, zodat je kennis kunt maken met de hoofdcategorieën die deze videogames bieden.

Creative. Deze lijken het meest op Minecraft, want het hoofddoel van deze spellen is bouwen en beheren, dus stimuleren ze cognitieve ontwikkeling en verbeelding. Een van de populairste is “Theme Park Tycoon 2”, waarin je een themapark moet maken en het publiek blij moet maken.

Adventure. Roblox heeft veel avonturenspelletjes, zoals “Super Bomb Survival”, waarin je bommen en granaten moet ontwijken, of “Shark Bite Phantom Forces”, waarin je op een boot vaart en moet zien te voorkomen dat je door een reuzenhaai wordt opgegeten, naast vele andere varianten.

Mystery. Er zijn ook Roblox videospellen waarin je raadsels moet oplossen, zoals het videospel “Murder Mystery 2”, dat de spelers de rol van onschuldige, sheriff en moordenaar toebedeelt, en je moet ontdekken wie wie is, door strategie en zorgvuldige bestudering van elk personage.

Leeftijden

Hoewel Roblox spellen geen leeftijdsfilters hebben, zijn er toch bepaalde thema’s of soorten videospellen die voor bepaalde stadia worden aangeraden. Hier zijn wat suggesties, hoewel de uiteindelijke beslissing afhangt van de interesses van je kind en je persoonlijke mening.

Kinderen tot 12 jaar. Voor jongere kinderen raden we de creatieve of educatieve spellen van Roblox aan, zoals “Bird Simulator”, “Work at a Pizza Place” of “Natural Disaster Survival”, omdat ze onderhoudend zijn en niet aanzetten tot competitie of gewelddadige scènes bevatten.

12 jaar en ouder. Op deze leeftijd geven ze meestal de voorkeur aan actiespelletjes als “Phantom Forces” of “Speed Run 4”, sportspelletjes als “Kick Off”, anime-spelletjes als “Anime Cross” of “Pokemon Brick Bronze”, of mysteriespelletjes als “Fleet he Facilyte”, naast vele andere. Probeer ervoor te zorgen dat hij opties kiest die niet geladen zijn met geweld.

Robux krijgen

Wat is Robux? Robux is de in-game valuta van Roblox die je toegang geeft tot bepaalde voordelen, zoals de aankoop van speciale kostuums, wapens, thema-voorwerpen, vaardigheden, avatar animaties, enzovoort. Hier bespreken we de verschillende manieren om het te verkrijgen.

Aankoop. Je kunt Robux kopen via de Roblox website (waar je de hoeveelheid munten kunt kiezen die je wilt, wat de prijs van de munten bepaalt). Anderzijds, als je lid bent van de Bouwersclub (en een maandelijkse of jaarlijkse contributie betaalt), ontvang je een dagelijkse hoeveelheid Robux.

Handel of doneer. Je kunt voorwerpen uit je spel ruilen met andere gebruikers of ze doneren als je dat wilt. Niet alle accessoires hebben dezelfde waarde, want sommige kosten meer munten of moeite om te verdienen, dus moet je de ruil in evenwicht brengen (2 “dure” voorwerpen x 1 “eenvoudig” voorwerp, enz.).

Verzamelen. Je kunt voorwerpen of pasjes verkopen waarmee andere gebruikers videospelletjes kunnen spelen die jij gemaakt hebt. De verdiensten zijn 70% als je lid bent van de Bouwersclub, of 10% als je dat niet bent (om echt geld te verdienen moet je ouder zijn dan 13 jaar, lid van de Bouwersclub in de Extravagante modus en minstens 100.000 Robux hebben).

Merchandising

Je kunt ook toegang krijgen tot merchandising van Roblox spellen, bestaande uit verschillende accessoires met functies die met het spel te maken hebben. Hieronder bespreken we welke soorten voorwerpen of kleding je op de markt kunt vinden om op een fysieke manier van de inhoud van deze videospelletjes te genieten.

Toys. Op de markt is verschillend speelgoed met Roblox thema’s te vinden, zoals sets met de populairste personages uit de videospelletjes om te bouwen, de bekendste scenario’s (zoals de Robloxia buurt), of de populairste helden om te verzamelen, naast vele andere varianten.

Accessoires. Onder de verschillende Roblox accessoires vind je petten, koptelefoons, rugzakken, etuis, mappen (naast andere schoolbenodigdheden), maar ook sweatshirts, broeken en allerlei kledingstukken met verschillende thematische opdrukken (van de personages of met het logo van het merk).

Boeken. Je kunt ook boeken of gidsen vinden met informatie over deze videospelletjes en trucs om de verschillende spellen te winnen. Er zijn ook kleurvarianten, bedoeld voor jongere kinderen om hun favoriete personages en scènes uit Roblox spellen te schilderen.

Beveiliging

Zoals in het hele artikel vermeld, is een van de nadelen van Roblox dat er spelchats zijn waar afbeeldingen met seksuele inhoud gefilterd kunnen worden, of waarvan de gebruikers (in veel gevallen oudere gebruikers) ongepast of gewelddadig taalgebruik bezigen. Maar er zijn bepaalde maatregelen die je in dit verband kunt nemen:

Beveiligingsfilters. Roblox heeft bepaalde beveiligingsfilters waarin je persoonlijke gegevens van kinderen kunt weglaten, en ook een blokkeringsoptie kunt kiezen die voorkomt dat vreemden je berichten sturen. Er zijn ook alternatieven om het soort spellen waartoe ze toegang hebben te beperken.

Ouderlijk toezicht. Bovendien is er de “Parental PIN” waar je een 4-cijferig wachtwoord kunt toevoegen en de account instellingen kunt vergrendelen (telkens als je een wijziging wilt aanbrengen moet je deze sleutel invoeren). Met dit systeem kun je je privacy in Roblox en je e-mail account controleren.

Klachten. Bij misbruik of ongepaste situaties door andere gebruikers heb je de mogelijkheid deze te melden door op de “Meld misbruik” knop te drukken, en ook de mogelijkheid om iedereen te blokkeren die met ongepast gedrag de spelregels overtreedt. (Uitgelichte foto: Volodymyr Kalyniuk/ 123rf.com )

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies