Laatst bijgewerkt: 26-08-2021

Onze selectiecriteria

15Onderzochte producten

21Bestede uren

6Beoordeelde onderzoeken

52Verzamelde opmerkingen

Welkom! De chemische industrie heeft ons veel faciliteiten verschaft, maar ze heeft ons ook de natuurlijke stoffen doen vergeten die onze gezondheid ten goede komen, en die geen averechtse effecten veroorzaken, in tegenstelling tot sommige chemische producten.

Het is algemeen bekend dat gezondheid en esthetiek hand in hand gaan, en je kunt over beide aspecten uiterst bezorgd zijn, iets dat volkomen begrijpelijk is. Het is typisch dat er veel producten zijn om bij deze aspecten te helpen, maar wat als een natuurlijk product je op verschillende gebieden kon helpen je gezondheid en esthetiek te verbeteren? Dat is wat rozenbottelolie doet!

Het is misschien de eerste keer dat je over deze olie hoort, wat je bij de aanschaf ervan in verwarring brengt, want er zijn veel voordelen en verschillende presentaties om rekening mee te houden. Daarom leren we je in dit artikel alles wat je moet weten.
Belangrijk om te weten

 • Rozenbottelolie is een natuurlijk bestanddeel dat werkt voor de huid, vooral bij de behandeling van acne, droogheid, littekens, rimpels, expressielijntjes, enzovoort. Ook kan het, wanneer het ingenomen wordt, diabetes of hartproblemen helpen voorkomen.
 • De presentaties van rozenbottelolie kunnen variëren, dus het is belangrijk om duidelijk te zijn over wat je er echt van nodig hebt. De maagdelijke versie, bijvoorbeeld, is te verkiezen voor een eenmalige behandeling, terwijl de crème gunstiger is voor diepe hydratatie en snelle absorptie.
 • Er zijn verschillende factoren die je in staat stellen de juiste keuze te maken, zoals het gebruik, de grootte, de toepassingswijze en de zuiverheid van de olie. Bedenk dat elk van beide van het grootste belang is bij het winkelen, en geanalyseerd moet worden aan de hand van wat je zoekt.

Beste Rozenbottelolie: Onze selectie

Koopgids: Wat je moet weten over rozenbottelolie

Na het zien van de ranglijst heb je misschien een duidelijker beeld van wat rozenbottelolie is en hoe het op de markt wordt aangeboden; toch is het belangrijk dat je het product in detail leert kennen voor je het koopt, om er zeker van te zijn dat je de juiste aankoop voor je doet. Dat leer je in deze koopgids.

Zuivere rozenbottelolie geeft je een verzachtend gevoel op je huid, evenals de zoete geur, die perfect is voor een gezichts- of lichaamsmassage. (Foto: Madeleinesteinbach / 123rf.com)

Wat is rozenbottelolie en wat zijn de voordelen ervan?

Rozenbottelolie is in principe het pure extract van het zaad van de struik die tot dezelfde gilde behoort als rozen. Het is een natuurlijke vloeistof die gebruikt wordt op het gebied van natuurgeneeskunde en esthetische huidverzorging.

Tot de meest relevante voordelen behoort de diepe hydratatie van de huid, vermindering van littekens, bestrijding van veroudering, verzacht striae, verwijdert huidvlekken, helpt artritispijn te verlichten, regenereert verbrande huid, voorkomt diabetes, hartziekten, stimuleert de bloedsomloop, o.a..

Elk product, natuurlijk of niet, heeft een reeks voor- en nadelen waar je bij aankoop rekening mee moet houden. Het is normaal dat het “nadelen” heeft, maar dat betekent niet dat het een slecht product is, het is echter beter dat je beide “kanten” kent voor je besluit het te kopen.

Voordelen
 • Verbetert huidbeschadigingen, zoals littekens, striae of acne
 • Voorkomt diabetes en hartproblemen
 • Hydrateert de huid diepgaand.
Nadelen
 • Bij vette huiden kan het &#8220
 • glimmen&#8221
 • opwekken
 • Zeer gevoelige huiden kunnen niet tegen de pure of maagdelijke olie
 • Als je het overdag aanbrengt, veroorzaakt de zon vlekken

Rozenbottelolie in crème of maagdelijk – Waar moet je op letten?

Er is een zekere variatie in presentaties van rozenbottelolie, en afhankelijk van factoren als het gebruik of de hoeveelheid is dat je kunt onderscheiden welke je moet kiezen. In dit geval zijn de twee voornaamste de maagdelijke en de crème versie.

Het verschil ligt niet in de voordelen, want die vervullen ze allebei, maar veeleer in de functies waarvoor ze elk bestemd zijn, de manier waarop ze gebruikt kunnen worden, het gemak van aanbrengen en de praktische bruikbaarheid.

Maagdelijke rozenbottelolie. Deze presentatie is het gemakkelijkst te vinden, want het is de typische. Het is perfect voor vochtinbrengende en gezichtsmassages. Naast consumptie (onder medisch toezicht) helpt het om diabetes of hartproblemen te voorkomen.

Door zijn olieachtige textuur duurt het langer voor het geabsorbeerd wordt, zodat een volledige toepassing op het lichaam niet erg praktisch is, tenzij het voor massage of therapie is. De omvang is (meestal) klein, waardoor het het beste op specifieke plaatsen kan worden aangebracht om onvolkomenheden te corrigeren of om te hydrateren.

Rozenbottelolie crème. Deze presentatie is synoniem met praktische bruikbaarheid. Het is ontwikkeld om gebruik te maken van de hydraterende en corrigerende voordelen die de olie van nature heeft, dus het is een uitstekende optie voor jou als je van deze kwaliteiten gebruik wilt maken.

Het kan niet ingenomen worden, want de effecten ervan kunnen averechts werken, dus het helpt je niet bij de behandeling van diabetes of hartziekten. De absorptie is snel, doeltreffend en praktisch voor dagelijks nachtelijk gebruik, waarbij een plakkerig gevoel vermeden wordt.

Maagdelijke rozenbottelolie Rozenbotteloliecrème
Gebruiksgemak Beperkt, alleen voor bepaalde plekken Gemakkelijk over het hele lichaam aan te brengen
Risico van inname No Zeer riskant
Snelheid van absorptie Duurt even, laat een plakkerig gevoel achter Een paar minuten, zoals elke lichaamscrème
Gebruik Op aangetaste plekken of onvolkomenheden Gebruikt om de hele huid te hydrateren (behalve gevoelige plekken)

Aankoopcriteria

Tenslotte moet je, voor je tot aankoop besluit, enkele belangrijke aspecten kennen die je helpen de ene presentatie met de andere te vergelijken, zodat je de presentatie kunt kiezen die het best aan je behoeften voldoet, zodat de aankoop helemaal naar je zin is.

Daarom laten we je hier 4 hoofdcriteria zien die je moet begrijpen en waarmee je rekening moet houden. Onthoud dat de sleutel tot dit alles een juiste keuze is, het belangrijkste is dat aan het eind van de dag het product ideaal is en je in je behoefte kunt voorzien.

Gebruik

Afhankelijk van het gebruik dat je aan rozenbottelolie geeft, kun je kiezen voor de ene of de andere presentatie, op deze manier maak je optimaal gebruik van het product, plus je krijgt meer gemak en praktische bruikbaarheid. Om het belangrijkste gebruik te kennen moet je direct denken aan de behoefte die je wilt bevredigen.

Huidhydratatie. Zoals je al gezien hebt, is de belangrijkste aantrekkingskracht van deze olie de diepe hydratatie van de huid, daarom zijn er presentaties van deze crème, waarmee je het hele lichaam kunt bedekken, en niet alleen het gezicht. We raden je aan om vochtinbrengende crèmes met rozenbottelolie te kopen.

Ziektepreventie. In dit geval is de presentatie die deze consumptie mogelijk maakt die welke gewoonlijk in apotheken gekocht wordt. Het moet goedgekeurd zijn voor menselijke consumptie en het verdient de voorkeur dat je het op verwijzing van een arts doet. Ze worden meestal geleverd met een druppelaar.

Correctie van onvolkomenheden. Als je expressielijntjes, striae of littekens wilt gladstrijken, acne of huidoneffenheden wilt wegwerken, is de juiste presentatie olie van eerste persing met kleine dispensers, want ze is bedoeld voor een specifieke dekking.

Rozenbottelolie crème is ideaal om rimpels en expressielijntjes die na verloop van tijd op het gezicht verschijnen glad te strijken. (Foto: Rido/ 123rf.com)

Hoe toepassen

Terwijl we je aanraden welke presentatie het beste voor je werkt, moet je begrijpen waarom. De manieren waarop je rozenbottelolie aanbrengt geven je aangename gewaarwordingen, al naar gelang de persoonlijke behoefte die je hebt.

Houd er rekening mee dat de voordelen niet al te veranderd zijn, dit omdat het een natuurlijk product is, maar de manier van aanbrengen stuurt welke voordelen versterkt worden voor het specifieke gebruik dat je eraan geeft.

Vochtinbrengende crèmes. Het is duidelijk dat dit concept gericht is op het hydrateren van de huid. Rozenbottelolie crèmes geven de heilzame functies van olie van de eerste persing, maar met een groter gemak van absorptie. Dit maakt een handiger dagelijks gebruik mogelijk zonder een plakkerig of olieachtig gevoel.

Maagdelijke olie. Deze optie komt het meest voor, en is perfect voor incidentele gezichts- of lichaamsmassage of correctie van huidimperfecties. Het kan gebruikt worden om te hydrateren, maar het vette gevoel blijft een beetje hangen. Het is perfect voor minimale toepassingen, op plaatsen die enige vorm van beschadiging vertonen.

Verbruiksolie. Het is speciaal voor preventief gebruik, bedenk dat er een farmaceutische toelating en een doktersrecept moeten zijn om averechtse effecten te voorkomen. De gewaarwording zit meer in de smaak dan in het lichaam, het wordt meestal verdund of in kleine druppels aangeboden, de smaak kan niet erg aangenaam zijn, het hangt van je gehemelte af.

Grootte

Hoewel het voor de hand ligt, is het van essentieel belang op te merken dat de grootte waarin je rozenbottelolie koopt, in overeenstemming is met hoeveel je van plan bent het te gebruiken. In zowel vloeibare als crème zijn er kleine en grote maten. De prijs hangt gedeeltelijk af van de grootte, dus het is belangrijk dat je nagaat hoeveel je bereid bent te investeren.

Vloeibare presentaties. Gewoonlijk kunnen ze gaan van 30 ml tot 90 ml, vergelijk de hoeveelheid die in het flesje zit met het gebruik dat je eraan zult geven. Als het heel af en toe is, werkt een flesje van 30 ml of 45 ml prima. Als het voor uitgebreid en dagelijks gebruik is, is het verkieslijk 90 ml presentaties met verstuiver te kopen, voor een grotere werking.

Presentatie in crème. Deze vorm van toepassing van rozenbottelolie is vast, dus wordt hij gemeten in grammen. Het komt voor van 60 gram tot 100 gram, waarbij sommige presentaties een grotere hoeveelheid hebben. Koop het naar gelang de gebruiksfrequentie, vooral als het voor volledige hydratatie is.

Zuiverheid

Zoals met alle biologische producten is zuiverheid van vitaal belang. Je moet nagaan of het product 100% biologisch is, deze certificaten of zegels moeten op de presentatie van het product staan.

Een volledig biologisch rozenbottelolie product is niet hetzelfde als een met “olie-extract”, want er kan een combinatie van het product met chemicaliën zijn, die het eindresultaat verandert.

Bijwerkingen zijn waarschijnlijker bij chemische dan bij natuurlijke producten, houd daar rekening mee en controleer de samenstelling van de olie, om een verkeerde aankoop te voorkomen. Ook natuurvoedingswinkels verkopen geheel natuurlijke producten, dus daar ben je veiliger bij het kopen.

(Bron: Viktoriya Chursina/ 123rf.com )

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies