Laatst bijgewerkt: 21-02-2022

Onze selectiecriteria

23Onderzochte producten

54Bestede uren

15Beoordeelde onderzoeken

120Verzamelde opmerkingen

Een shampoo zonder microplastics is een product dat geen plastic deeltjes bevat. Het kan gemaakt zijn van natuurlijke ingrediënten, of het kan synthetische materialen gebruiken om de kunststoffen in de formule te vervangen. In beide gevallen komt er geen plastic in je lichaam terecht als je dit soort shampoo op je haar en hoofdhuid gebruikt.

Onze Shampoo Zonder Microplastics is een traditionele shampoo die geen microbeads bevat. Het werkt op dezelfde manier als andere shampoos, maar met één belangrijk verschil – het bevat geen plastic. We gebruiken natuurlijke ingrediënten om je haar te reinigen en te verzorgen zonder de schadelijke effecten van microbeads.
Beste Shampoo zonder microplastics: Onze selectie

Shampoo zonder microplastics: Vaak gestelde vragen

Welke soorten Shampoo Zonder Microplastics zijn er en wat bepaalt een goed product?

Shampoo Zonder Microplastics kan in twee soorten verdeeld worden, de ene is vloeibaar en de andere is vast. De eerste soort is handiger in gebruik omdat er vóór gebruik geen water aan toegevoegd hoeft te worden. Maar bij de laatste moet je eerst met water mengen voor je het op je haar of lichaam aanbrengt.

Een Shampoo Zonder Microplastics kopen is vrij veel gezond verstand, maar je moet toch op enkele details letten. Eerst en vooral moet je zeker zijn dat het product geschikt is voor je haartype. Ga dan na of het chemische stoffen bevat die meer kwaad dan goed kunnen doen voor de gezondheid van je haar en hoofdhuid – parabenen zijn een goed voorbeeld van deze chemische stoffen. En controleer tenslotte de lijst van actieve ingrediënten – er mag geen SLS of SLES in de samenstelling zitten. Als een ingrediënt onbekend of verdacht klinkt (bv. cocamide DEA), zoek het dan op in een online database zoals EWG’s Skin Deep Database voordat je iets koopt dat deze stof bevat.

Wie zou een Shampoo Zonder Microplastics moeten gebruiken?

Iedereen die microplastics in zijn shampoo wil vermijden. Als je bezorgd bent over het milieu en je plastic voetafdruk wilt verkleinen, is dit een prima manier om dat te doen.

Op basis van welke criteria moet je een Shampoo Zonder Microplast kopen?

Er zijn veel factoren waarmee je rekening moet houden als je een Shampoo Zonder Microplast koopt. Een van de belangrijkste factoren is het materiaal. Je moet iets kopen dat je doel goed dient. Vroeger dacht men aan de prijs, maar tegenwoordig is het gebruikte materiaal even belangrijk. Het eerste wat je je moet afvragen is waar je het product gaat gebruiken. Is het voor persoonlijk gebruik, dan is er geen probleem met het kiezen van een goedkoop exemplaar; wil je echter iets duurzaams en langdurigs, wees dan bereid meer uit te geven of zoek naar andere mogelijkheden in winkels in de buurt van mij .

De kosten zijn een belangrijke factor, maar kijk ook naar de leveringsdiensten en de garantie die voor je Shampoo Zonder Microplast gegeven wordt. Als je online koopt, zorg er dan altijd voor dat je de klantenbeoordelingen van een product gelezen hebt voor je het koopt. Je vindt al deze gegevens gemakkelijk op onze website door op de “Vergelijk” knop te klikken die vlak boven deze alinea staat.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een Shampoo Zonder Microplast?

Voordelen

Een shampoo zonder microplastics is een veiliger product. Het bevat geen plastic deeltjes die door de consument kunnen worden ingeslikt of schade aan huid en haar kunnen toebrengen. Deze producten zijn ook beter voor het milieu omdat ze niet bijdragen tot verdere vervuiling van onze oceanen, rivieren, meren en beken met kunststoffen.

Nadelen

Het belangrijkste nadeel van een shampoo zonder microplastics is dat hij je haar minder effectief reinigt. Dat betekent dat je misschien meer product moet gebruiken, wat tot hogere kosten en milieu-impact kan leiden. Sommige bedrijven werken echter aan alternatieven zoals natuurlijke plastic parels of biologisch afbreekbare kunststoffen, dus daar zou binnenkort verandering in kunnen komen.

Wat voor aanvullende hulpmiddelen zijn nodig om een Shampoo Zonder Microplast te gebruiken?

Je hebt een borstel van goede kwaliteit nodig om de shampoo gelijkmatig door je haar te verdelen. We bevelen onze eigen houten kam en borstels van zwijnenhaar aan, die in onze online winkel verkrijgbaar zijn.

Welke alternatieven voor een Shampoo Zonder Microplastics bestaan er?

Er zijn veel alternatieven voor een shampoo zonder microplastics. Enkele van de meest populaire opties zijn zuiveringszout, appelciderazijn en kokosolie shampoos. Deze natuurlijke ingrediënten kunnen als alternatief gebruikt worden voor wie plastic in zijn haarverzorgingsproducten wil vermijden.

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • TIGI

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste Shampoo zonder microplastics in onze review kost ongeveer 13 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 13 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies