Laatst bijgewerkt: 14-10-2021

Onze selectiecriteria

9Onderzochte producten

16Bestede uren

2Beoordeelde onderzoeken

76Verzamelde opmerkingen

Welkom bij de Wellness Gids. Vandaag hebben we het over de kinderauto, een stuk speelgoed dat de kleintjes aanmoedigt hun eerste avonturen te beleven en dat zowel voor kinderen als ouders leuk is.

Maar de kinderauto is niet alleen leuk, het speelgoed heeft ook verschillende voordelen voor de psycho-pedagogische ontwikkeling van het kind, want het stimuleert de fantasie, creativiteit, logisch denken, motorische coördinatie, richtingsgevoel en ruimtegevoel.

Als je een model kinderauto zoekt als cadeau voor je kind, blijf dan dit artikel lezen, want we hebben essentiële tips voorbereid voor het kopen van het ideale model.
Belangrijk om te weten

 • De kinderauto kan met pedalen of motor aangedreven worden. Het elektrische model kan door het kind zelf bestuurd worden via de pedalen, de versnellingspook en het stuur, of door de ouders, via een afstandsbediening die bij het produkt wordt geleverd.
 • Het speelgoed wordt aanbevolen voor kinderen van drie tot acht jaar, met een gewicht tot 20 of 30 kg.
 • Je vindt er kinderautomodellen van de volgende merken: Xplast, Bel Brink, Belfix, Bandeirante en Xalingo. De met pedalen aangedreven modellen kosten ongeveer R€ 150 en de gemotoriseerde kosten tussen R€ 800 en R€ 4.200.

Beste speelgoedauto: Onze selectie

Het winnen van een gemotoriseerde kinderauto is een droom voor veel kinderen. Als je erover denkt dit speelgoed voor je kind te kopen, bekijk dan onze selectie met de beste modellen in de onderstaande lijst.

Koopgids

Wil je je kind een cadeautje geven, maar weet je niet welk speelgoed je moet kiezen? Wat dacht je van het kiezen van een kinderauto? Succes bij de kleintjes, het speelgoed is ideaal voor jongens en meisjes van drie tot acht jaar.

Dit speelgoed biedt momenten van plezier voor kinderen en ouders en stimuleert de ontwikkeling van de kleintjes. Als je de eigenschappen en voordelen van de kinderauto wilt weten, lees dan deze Koopgids.

Imagem de um menino em um carro infantil.

De kinderauto vermaakt het kind en de ouders. (Bron: Holyman70 / Pixabay)

Wat zijn de kenmerken van een kinderauto?

De gemotoriseerde kinderauto lijkt op een echt voertuig in die zin dat hij deuren heeft, een stuur, versnellingen met tot drie versnellingen, een veiligheidsgordel, een claxon, achteruitkijkspiegels, achter- en voorlichten met LED lampjes, een dashboard en motorgeluid.

De snelheid is progressief en varieert van 2,5 tot 5 kilometer per uur.

Het speelgoed heeft een metalen structuur, een resistente plastic bekleding en het zitje is van synthetisch leer. Het gewicht van het minivoertuig varieert van 10 tot 25 kilo en deze eigenschap voorkomt dat het wagentje kantelt.

Het kinderwagentje kan bestuurd worden door het kind met behulp van de pedalen, het stuur en de versnellingspook, of door de ouders met een op batterijen werkende afstandsbediening, die de richting en snelheid van het wagentje regelt.

Het speelgoed kan op verschillende plaatsen gebruikt worden, in huis of flat, in de recreatieruimte, in het winkelcentrum, in parken, op pleinen en op vele andere plaatsen.

De kinderauto heeft een oplaadbare batterij (de voeding wordt bij het product geleverd), die van 8 tot 12 uur oplaadt. De autonomie van de batterij, d.w.z. de tijd dat het speelgoed werkt met een volledig opgeladen batterij, varieert van 30 minuten tot een uur.

Voordelen
 • Het kan door het kind zelf of door een volwassene bestuurd worden
 • Het speelgoed is ideaal voor kinderen van drie tot acht jaar
 • Het kan verschillende accessoires hebben
 • Het stimuleert de psycho-pedagogische ontwikkeling van het kind
Nadelen
 • Het duurt tot 12 uur voor de batterij opgeladen is
 • De autonomie van de batterijis tot 1 uur
 • Het is duur speelgoed

Hoe oud wordt het speelgoed aanbevolen voor kinderen?

De kinderauto wordt aanbevolen voor kinderen vanaf 3 jaar en ze kunnen het speelgoed gebruiken tot ze acht jaar zijn, zolang het binnen het door de fabrikant aanbevolen maximum gewicht past.

De gewichtslimiet varieert van 20 tot 30 kg. Dit is een belangrijk koopcriterium, want hoe hoger de gewichtsgrens die het speelgoed ondersteunt, hoe langer het kind er mee zal kunnen spelen.

Tip: Voor een langere levensduur van het speelgoed kies je een multifunctioneel model, waarvan de structuur de groei van het kind volgt.

Hoe wordt de kinderauto bestuurd?

De kinderauto kan door het kind zelf bestuurd worden, bij de trapauto en het gemotoriseerde model, want het speelgoed heeft gaspedalen, rem en achteruit, versnellingspook en stuur.

Imagem de crianças brincando com um carro infantil.

Het kind kan de kinderauto alleen besturen. (Bron: famveldman / 123RF)

Als het kind nog erg jong is, kunnen de ouders de kinderauto besturen met de afstandsbediening, waarmee je de voor- en achterwaartse beweging, snelheid en manoeuvres kunt regelen.

Zelfs als het kind de kinderauto alleen bestuurt, kan een volwassene hem vergezellen met de afstandsbediening om het speelgoed op elk noodzakelijk moment te begeleiden.

Kinderauto: trap-aangedreven of gemotoriseerd?

Het klassieke model van de kinderauto is trap-aangedreven. Het speelgoed stimuleert lichaamsbeweging, geeft het kind meer zelfstandigheid en is goedkoper voor de ouders.

Met dit model heeft het kind jou niet nodig om te spelen, en je hoeft je geen zorgen te maken over het mechanisch onderhoud van het minivoertuig, alleen af en toe een beetje olie op de tandwielen doen.

De gemotoriseerde kinderauto lijkt erg op een echte auto.

De gemotoriseerde kinderauto lijkt erg op een echte auto. Hij kan worden aangedreven door batterijen (6, 12 of 24 volt) of door gewone brandstof (het is zeldzaam modellen in deze configuratie te vinden).

Dit speeltje is duurder en vereist meer zorg bij het onderhoud. Bovendien kan hij tot 30 kg wegen, dus je hebt een auto nodig om hem te vervoeren als je je kind mee uit spelen neemt.

Waar koop je een kinderauto?

Kinderauto’s worden verkocht bij speelgoedwinkels zoals Ri-Happy, PbKids en Bmart. Je kunt ze ook kopen bij warenhuizen zoals Magazine Luiza en Americanas.

Als je liever online koopt, hebben we een paar suggesties: Amazon, Mercado Livre, Submarino, onder andere. Als je online koopt, vraag dan om de factuur van het product. Dit document is van essentieel belang om het speelgoed in geval van defect te kunnen ruilen.

Aankoopcriteria: Factoren om kinderautomodellen te vergelijken

Als je een model kinderauto zoekt om aan je kind cadeau te geven, moet je gemerkt hebben dat er een grote verscheidenheid aan minivans is. Om je te helpen de ideale te kiezen, hebben we de criteria op een rijtje gezet die je bij de aankoop moet analyseren

 • Auto Stijl
 • Kenmerken
 • Leeftijds- en gewichtsbepalingen
 • Veiligheidskenmerken

We leggen elk van de onderdelen in de loop van het hoofdstuk uit.

Stijl van de auto

Je kunt de kinderauto in verschillende stijlen vinden. Er zijn miniatuur versies van beroemde auto’s en meer kinderlijke modellen, met speelse kleuren en/of bedrukt met kinderfiguren.

De replica’s zijn er in cabrio-, sport-, terrein- en SUV stijl. De meest populaire modellen zijn: Pick Up, Porsche (Spyder of Macan), Mini Cooper, Mercedes, Maserati, Bentley Bentayga en Ferrari.

Kenmerken

De kinderauto kan vele interessante eigenschappen hebben, die het kinderspel nog realistischer maken

 • Driepuntsgordel
 • Gas- en rempedalen
 • Deuren openen en vergrendelen
 • Versnellingsbak met maximaal drie versnellingen
 • Acceleratiegeluid
 • Hoorn
 • Koplampen voor en achter met LED verlichting
 • Koplampschakelaar
 • Lampjes op het dashboard
 • Mp3 geluidsinstallatie (met volumeregeling)
 • Bekerhouder

Leeftijds- en gewichtsspecificaties

Speelgoed heeft leeftijdsspecificaties. Om deze aanbeveling te bepalen, kijken de fabrikanten naar kenmerken als grootte, gewicht en minimum kennisniveau. Je mag de aanwijzing niet negeren.

Als je kind jonger is dan drie jaar, is er speelgoed dat meer geschikt is voor zijn leeftijd, hetzelfde geldt als het ouder is dan acht jaar of meer weegt dan de grens die ondersteund wordt (30 kg).

Imagem de diversos modelos de carros infantis.

De kinderauto wordt niet aanbevolen voor kinderen jonger dan drie jaar. (Bron: moderatenorthwind / Pixabay)

Veiligheidsartikelen

De kinderauto heeft enkele veiligheidsartikelen, zoals

 • Kruisgordel, die door een volwassene moet worden omgegespt
 • Kantelbeveiligingssysteem voor en achter
 • Beschermingschassis
 • Deursloten

Imagem de crianças brincando com um carro infantil.

Het is van essentieel belang dat de kinderauto met een autogordel geleverd wordt. (Bron: Divulgação / Amazon)

Vermijd modellen met scherpe randen of snijkanten. Als je het speelgoed op het internet koopt, lees dan de commentaren van andere consumenten. Kijk ook of het product een Inmetro veiligheidscertificaat heeft. Als het kind het speelgoed alleen bestuurt, is het belangrijk toezicht te houden op het spel, om te voorkomen dat het naar plaatsen met trappen en verhogingen gaat.

En hoewel de snelheid van het speeltje laag is, is het belangrijk te voorkomen dat het bergaf gaat, want het karretje kan schommelen. (Bron van de gemarkeerde afbeelding: coolunit / Pixabay)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies