Laatst bijgewerkt: 01-06-2022

Onze selectiecriteria

26Onderzochte producten

77Bestede uren

20Beoordeelde onderzoeken

188Verzamelde opmerkingen

Een Steam Straightener is een apparaat dat stoom gebruikt om je haar steil te maken. Het is als het beste van twee werelden, het combineert alle voordelen van een stijltang met die van een ionische föhn.
Beste Stoom stijltang: Onze selectie

Stoom stijltang: Vaak gestelde vragen

Welke soorten Steam Straightener zijn er en wat bepaalt een goed product?

Er zijn twee soorten stoom stijltangen. De eerste is het traditionele type dat je in de meeste kapsalons en schoonheidsspeciaalzaken vindt, en dat een kam gebruikt om je haar plat te houden terwijl het verwarmd wordt. Deze werken goed voor mensen met lang of dik haar, omdat je zo meer afstand tussen elke haarlok kunt leggen terwijl het droogt. Deze zijn echter niet erg effectief op kort of dun haar, want er is niet genoeg ruimte tussen de lokken om ze tijdens het drogen (dat ongeveer 20 minuten duurt) door de kam bij elkaar te houden. Dit betekent dat als je doel gladheid is en niet volumevermindering, dit je waarschijnlijk niet zal geven wat je van een thuisstomer verlangt.

De tweede soort stoomstomer gebruikt keramische platen in plaats van kammen en is speciaal ontworpen voor mensen met kortere of dunnere lokken zoals die van jou – dus we raden aan in plaats daarvan een van deze modellen te bekijken. Ze komen meestal in 2-in-1 sets met ook een strijkijzer erbij, maar sommige bieden ook alleen het stijltang zelf, als je alleen iets eenvoudigs nodig hebt zonder extra functies.

Er zijn een paar dingen waar je op moet letten als je er een koopt. Ten eerste wil je dat hij gemaakt is van hoogwaardig materiaal dat niet snel breekt en bestand is tegen de hitte van de stijltang. Ten tweede zoek je iets met regelbare temperatuurinstellingen, zodat je zelf kunt aanpassen hoe heet je stijltang wordt, afhankelijk van het soort haar dat je hebt of als het op een of andere manier beschadigd is (daarom raad ik het gebruik van goedkope exemplaren af). Ten derde, zorg dat er een automatische uitschakelfunctie is, want ongelukken gebeuren. Bekijk ook onze lijst van beste stoomstrijkijzers hier.

Wie moet een Steam Straightener gebruiken?

Iedereen die zijn haar wil steilen. Het is een geweldig hulpmiddel voor iedereen met dik, krullend of golvend haar die geen zin heeft in het gedoe van een traditionele stijltang. De stoom helpt je lokken glad te strijken en ze gemakkelijker handelbaar te maken zonder schade of breuk te veroorzaken.

Op basis van welke criteria moet je een Steam Straightener kopen?

Kwaliteit, duurzaamheid, en snelheid zijn drie van de belangrijkste factoren. Je moet ook nagaan hoe gemakkelijk je je stijltang kunt gebruiken. Een goede stoomkapseltang moet snel kunnen opwarmen, zodat je snel klaar kunt zijn.

Er zijn een paar dingen waar je op moet letten bij het vergelijken van stoomstrijkijzers. Het eerste wat je moet controleren is de grootte van de platen, en ook het materiaal ervan, en of ze van keramiek of titanium gemaakt zijn. Je moet er ook op letten dat het apparaat een regelbare temperatuurregeling heeft, zodat je de warmte-instellingen kunt afstemmen op je haartype en textuur. Omdat dit apparaat op nat haar gebruikt zal worden, moet je er ten slotte op letten dat het een veiligheidsuitschakeling heeft voor het geval er tijdens het gebruik een storing optreedt.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een Steam Straightener?

Voordelen

Stoom stijltangen zijn de meest effectieve manier om van pluis af te komen en het haar glad te maken. Ze kunnen gebruikt worden op alle soorten haar, ook krullend of golvend. De stoom opent je haarschubben, zodat je minder hitte hoeft te gebruiken bij het stylen van je haar met een stijltang. Dit betekent minder schade dan andere methoden zoals föhnen en krultangen, die gedurende lange tijd hoge temperaturen nodig hebben om effectief te werken. Omdat ze niet op verwarmingselementen werken (zoals keramische platen) is er ook geen risico dat je je brandt bij het gebruik ervan.

Nadelen

Stoom stijltangen zijn niet zo effectief om alle pluis en krul uit je haar te verwijderen. Ze doen er ook lang over om op te warmen, dus je moet wachten tot ze klaar zijn voor je ze gebruikt. En als je te veel product in je haar gebruikt kan dat ophoping op de platen veroorzaken, waardoor je haar er na het stylen dof of vettig uitziet.

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • BaByliss
  • BaByliss
  • L’OREAL

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste Stoom stijltang in onze review kost ongeveer 32 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 421 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

Recensies