Laatst bijgewerkt: 27-08-2021

Onze selectiecriteria

13Onderzochte producten

25Bestede uren

6Beoordeelde onderzoeken

74Verzamelde opmerkingen

Dank je voor je oplettendheid bij elk van onze nieuwe leveringen. Vandaag willen we het met je hebben over vloeibare zeep, een van de meest populaire en gebruikte hygiëneproducten in de wereld. Dus blijf bij ons en leer er meer over, want we zijn er om je te begeleiden!

Je denkt misschien dat kennis van de eigenschappen waaruit een vloeibare zeep bestaat overbodig is, maar als je voor de eerste keer een product wilt kopen, is het beter er volledig over geïnformeerd te zijn, om bij je aankoop het beste uitzicht te hebben. Daarom hebben we de beste informatie voor je.

We willen dat je je helemaal veilig voelt bij je aankoop, en daarom geven we je vandaag niet alleen de informatie die je nodig hebt, maar laten we je ook zien welke de beste vloeibare zepen op de markt zijn, zodat je de beste vergelijkingspunten hebt.
Belangrijk om te weten

 • Vloeibare zeep is een van de varianten van gewone zeep; hij werd in de 19e eeuw uitgevonden door William Shepphar en jaren later ontwikkeld met behulp van derivaten van olijf- en palmolie. Het is het meest gebruikte product voor persoonlijke hygiëne over de hele wereld, dankzij zijn uitstekende kwaliteit.
 • Er zijn vele soorten zeep, die kunnen variëren naar geur, kleur of grootte, maar de belangrijkste vergelijkingspunten zijn altijd die tussen vloeibare en staafzeep, die verschillen in prijs, duurzaamheid en andere eigenschappen.
 • Het aanschaffen van een product voor persoonlijke hygiëne, zoals vloeibare zepen, vereist dat je veel aandacht besteedt en ook rekening houdt met verschillende aspecten, zoals huidtype, contra-indicaties, enz. Als je dit weet kun je een totaal succesvol account hebben.

Beste Vloeibare zeep: Onze selectie

Koopgids: Wat je moet weten over vloeibare zeep

Het verkrijgen van een goed product hangt van veel factoren af, waarvan de belangrijkste de kennis is die je ervan hebt, want daarmee kun je de beste keuze maken. We hebben een koopgids voor je samengesteld, omdat we willen dat je volledig geïnformeerd bent om een succesvolle aankoop te doen.

Vloeibare zepen zijn een van de populairste hygiëneproducten, omdat ze gemakkelijk aan te brengen zijn en een hoog antibacterieel gehalte hebben. (Foto: Katarzyna Białasiewicz /123rf.com)

Wat is vloeibare zeep en wat zijn de voordelen ervan?

Vloeibare zeep is een van de varianten van gewone zeep; hij werd in de 19e eeuw uitgevonden door William Shepphar en jaren later ontwikkeld met behulp van derivaten van olijf- en palmolie. Vloeibare zeep kan verschillende soorten geuren hebben, net als gewone zeep.

Het belangrijkste voordeel van vloeibare zeep is dat het inzepen veel sneller gaat, dus ideaal voor wie de dingen graag onmiddellijk gedaan heeft of niet veel tijd op een bepaald moment heeft; dit is een van de redenen waarom velen de voorkeur geven aan deze variant van zeep.

Een ander uitstekend voordeel dat vloeibare zepen ons geven is dat, zoals we al eerder zeiden, de geuren waarin ze zitten veel geconcentreerder zijn, zodat de geur van bloemen of iets anders langer intact blijft; nog een reden waarom veel mensen de voorkeur geven aan dit soort zeep.

Voordelen
 • Gemakkelijker aan te brengen
 • Beschermt de huid tegen bacteriën
 • Schuimt sneller op
 • Meer geconcentreerde geuren
Nadelen
 • Kan meer werk zijn om af te spoelen
 • Is meestal sneller op
 • Kan duur zijn

Vloeibare of staafzeep – waar moet je op letten?

Er zijn veel soorten zeep, die kunnen variëren naar geur, kleur of grootte, maar de belangrijkste vergelijkingspunten zullen altijd die tussen vloeibare en staafzeep zijn, omdat die het meest over de hele wereld gekocht worden.

Vloeibare zeep: Zoals we al eerder gezegd hebben, is vloeibare zeep een erg populaire variant, omdat je er niet alleen sneller mee kunt werken, maar ook omdat je er maar een klein druppeltje voor nodig hebt, want het schuimgehalte is bijzonder hoog.

Stokzeep: Stokzepen daarentegen zijn een van de populairste zepen ter wereld. Je kunt ze vrij gemakkelijk in elke winkel krijgen. Ze gaan niet zo lang mee als vloeistoffen, maar de prijs ervan is altijd lager; een van de redenen waarom ze zo populair zijn.

Vloeibare zeep Stokjeszeep
Prijs Hoog Laag
Duurzaamheid 2 tot 3 maanden Ongeveer 1 maand
Meest populaire geuren Zoet en citrus Zoet en neutraal.

Aankoopcriteria

Het kopen van een product voor persoonlijke hygiëne, zoals vloeibare zepen, vereist dat je veel aandacht besteedt en ook rekening houdt met verschillende aspecten die je helpen de beste keuze te maken. Vandaag willen we met je in detail over elk van deze aspecten praten om je kennis te verbreden

 • Huidtype
 • Maat
 • Contra-indicaties
 • Marks

Huidtype

Een van de belangrijkste factoren om rekening mee te houden bij het kopen van onze vloeibare zeep is het evalueren van het huidtype dat we hebben, want dat zal ons helpen een volkomen relevante beslissing te nemen, die bovenal helemaal niet schadelijk voor ons is:

Droge huid: Voor de droge huid raden we altijd vloeibare zepen aan met hydraterende eigenschappen, zoals zepen op basis van aloë vera, honing of havermout; ze hebben niet alleen antioxidanten, maar ook een romige textuur die je huid zo zacht als zijde doet aanvoelen.

Vettehuiden: Vette huiden daarentegen hebben vloeibare zepen nodig die het vochtgehalte van de huid op peil brengen, daarom is het aan te bevelen vloeibare zepen op basis van citrusvruchten zoals sinaasappel, mandarijn, citroen, enz. te gebruiken, want ze zijn uiterst verfrissend en schoon van alle onzuiverheden.

Gemengde huiden: Gemengde huiden zijn altijd het ingewikkeldst te behandelen, maar het is niet onmogelijk om de ideale vloeibare zeep te krijgen voor wie er last van heeft. Vloeibare zepen op basis van aloë of eucalyptus zijn aan te bevelen voor dit huidtype, omdat ze tegelijk hydraterend en antioxidant zijn.

Maat

Er zijn verschillende maten waarin je je vloeibare zeep kunt kopen; het is belangrijk dat je ze stuk voor stuk kent, zodat je bij je aankoop kunt beoordelen welke maat voor jou het handigst is, niet alleen voor het gebruik dat je eraan zult geven, maar ook voor het geld dat je erin zult investeren:
Grote vloeibare zepen: Grote vloeibare zepen kunnen samengevat worden tussen die met

900 ml tot 750 ml. Deze zijn over het algemeen aan te bevelen voor plaatsen waar veel mensen wonen, want ze gaan meestal veel langer mee.

Middelgrote vloeibare zepen: Deze soorten zijn samen te vatten als die van 700 ml tot 450 ml. Ze worden meestal aanbevolen voor huishoudens waar een gemiddeld aantal mensen is en zelfs voor elk soort locatie, of het nu kleine restaurants, cafés of zelfs klinieken zijn.

Kleine vloeibare zepen: Tenslotte hebben vloeibare zepen een inhoud van 400 ml tot 200 ml. Ze hebben echter niet de neiging evenveel op te brengen, maar als je niet al te veel mensen in de buurt hebt, kan dit de soort zijn die voor jou het beste werkt.

Probeer je vloeibare zeep te bewaren op plaatsen met een koele temperatuur om de consistentie te behouden. (Foto: serezniy/123rf.com)

Contra-indicaties

Er zijn bepaalde contra-indicaties die kunnen optreden bij de aankoop van je vloeibare zeep, dus we vinden het van groot belang dat je er rekening mee houdt, want het zou niet alleen voor jou, maar ook voor je gezondheid van groot nut zijn:

Als je een erg tere huid hebt, kan overmatig gebruik irritatie veroorzaken.
Niet aanbevolen voor gebruik bij baby’s.
Niet aanbevolen voor gebruik als je voortdurend last hebt van allergieën.

Merken

Zoek je een vloeibare zeep van hoge kwaliteit, met minder kans op schuren, dan raden we je aan er een te kopen van een merk waarvan het prestige erkend is, want dat geeft je maximale zekerheid bij je aankoop.

Er is een enorme verscheidenheid aan merken vloeibare zepen, dus het zal je gemakkelijk vallen er een te vinden die je de kwaliteit geeft die je nodig hebt, maar de merken die er uitspringen zijn Dove, Kleenex en Palmolive. We zijn er vrij zeker van dat je van geen van deze merken spijt zult krijgen als je vloeibare zeep koopt.

(Gemarkeerde foto: Denys Dolnikov /123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies