Laatst bijgewerkt: 27-08-2021

Onze selectiecriteria

12Onderzochte producten

18Bestede uren

3Beoordeelde onderzoeken

75Verzamelde opmerkingen

Vandaag gaan we het hebben over een pop die een wereldwijde koorts onder kinderen is geworden: de LOL pop. Als je meer informatie zoekt voor je LOL koopt of je weet niet waarom meisjes zo’n grote fan van deze pop zijn, dan ben je op de juiste plaats.

In dit artikel leggen we uit wat de grote aantrekkingskracht van de LOL pop is, wat haar kenmerken zijn, hoeveel ze kost en met welke criteria je rekening moet houden voor je de beste pop koopt.
Belangrijk om te weten

 • De LOL pop komt verborgen in een balvormige verpakking. En het grote plezier bestaat erin de aanwijzingen en accessoires te ontdekken die in de bal zitten, voor de identiteit van de pop onthuld wordt.
 • Naast de verrassingsfactor beleven kinderen plezier aan het aanpassen en verzamelen van de verschillende LOL poppenfiguren, die behalve met accessoires als kleding en fles zelfs van kleur kunnen veranderen.
 • Maar bereid je zak voor. Dit is zeker een van de duurste poppen die er zijn.

Beste LOL Pop: Onze selectie

Koopgids

Met zo veel mogelijkheden is het geen eenvoudige opgave de beste LOL pop te kiezen. Daarom is het belangrijk dat je, voor je het speelgoed koopt, iets begrijpt van het universum van deze pop en waarom kinderen ze zo leuk vinden.

Om je daarbij te helpen, hebben we deze Koopgids gemaakt met alle informatie die je nodig hebt om in de beste LOL pop te investeren.

Mão segurando uma boneca LOL e outra boneca ao lado.

De LOL pop is klein en eenvoudig, maar is een koorts geworden onder kleine meisjes over de hele wereld. (Bron: Anna Denisova / 123rf.com)

Wat is een LOL pop?

Zo nu en dan komt er een ander stuk speelgoed langs dat een koorts wordt onder kinderen. De LOL Surprise pop is er een van en heeft in zijn naam zijn belangrijkste aantrekkingskracht: de verrassingsfactor.

Dat komt omdat als je deze pop koopt ze verborgen zit in een balvormig pakketje, dat kinderen liefkozend een ei noemen.

Het ei komt verpakt in verschillende lagen plastic en de pret begint precies als de meisjes het laagje voor laagje eraf halen.

Om uit te vinden welke de LOL pop is, moet je de hele bal uitpakken.

Zo onthult elke verwijderde plastic laag een accessoire en wat aanwijzingen, tot je het midden van de bal bereikt waar de LOL pop staat. Met andere woorden, om uit te zoeken welke de LOL pop is moet je de hele bal uitpakken.

Zowel de accessoires als de poppen zijn gemaakt van piepkleine stukjes plastic, in tegenstelling tot een andere bekende pop, Baby Alive. Maar dat doet niets af aan LOL’s roem.

Als het verrassingseffect voorbij is, is het tijd voor het kind om de minipop aan te kleden en te spelen met water geven, in bad doen, laten slapen en zijn fantasie de vrije loop te laten.

Maar wat als de LOL in een herhalingsopdracht komt? Dit is een groot risico, maar als dit gebeurt krijgt het spel een nieuwe dimensie, want het is gemakkelijk om ruilgroepen te vinden op sociale netwerken.

En dan maken de meisjes natuurlijk een verzameling van LOL. Dat komt omdat er, zoals we hieronder zullen zien, een paar dozijn verschillende karakters zijn.

Waarom is de LOL pop zo’n fenomeen geworden?

Uitpakken om te ontdekken wat er in zit. Doet dit proces je ergens aan denken? Denk maar aan momenten als verjaardagen en zelfs Kerstmis, wanneer het grote plezier voor de kleintjes bestaat uit het openmaken van cadeautjes zonder te weten wat ze zullen krijgen.

In zekere zin kwam het idee van de LOL pop echt voort uit de opwinding van kinderen die cadeautjes openmaken. Maar feit is dat het succes van deze pop bij kinderen niet zo’n spontaan verschijnsel is.

De LOL pop werd bedacht samen met een publiciteitsstrategie die gebruik maakt van de invloed van kids youtubers en hun ‘unboxing’ video’s, een term die de handeling van het uitpakken van een product betekent.

De ‘unboxing’ video’s waren dus grotendeels verantwoordelijk voor het succes van de LOL pop, die verschillende lagen plastic heeft die verwijderd moeten worden.

Tegelijk met het bereiken van kinderen werd deze strategie ook een controverse onder ouders, vooral vanwege de agressieve, op kinderen gerichte reclame, die het consumentisme stimuleert.

Hoe werkt de LOL pop en wat zijn haar functies?

Zoals we gezien hebben onthult elk laagje plastic dat verwijderd wordt een verrassing voor het kind. En hoewel het aantal verrassingen en de soort stukjes variëren, is er toch een standaard dynamiek.

Hieronder tonen we je de belangrijkste stappen in de werking van de LOL pop, gezien een model dat met zeven verrassingen komt

 1. Bij het verwijderen van de eerste laag plastic verschijnt een stukje papier met een geheime boodschap, dat aanwijzingen geeft over welke LOL pop midden in de bal zit.
 2. Op de tweede laag vindt het kind een set stickers die aangeven wat de LOL pop kan doen: plassen, huilen of van kleur veranderen.
 3. Dan ontdekken de meisjes in een plastic zak een fles of fles om water aan de LOL pop te geven.
 4. Als ze de vierde laag plastic verwijderen, ontdekken ze een paar schoentjes.
 5. In het volgende stadium is de verrassing, in het algemeen, een kleine outfit die LOL wordt aangedaan.
 6. In de zesde laag verschijnt een ander accessoire, dat een bril, een tasje, een mobiele telefoon, enz. kan zijn.
 7. En tenslotte, in de laatste fase, opent het kind de bal in tweeën. Binnenin zit de langverwachte LOL pop.

Bij de kit worden ook de verzamelgids en andere accessoires geleverd, zoals een handvat om de bal in een mini tasje te veranderen, een tiara voor de pop en dergelijke.

De bal, waarin de LOL pop komt, kan ook gebruikt worden om mee te spelen, want behalve dat hij in een tasje verandert, dient hij ook als sokkel om de pop in te zetten, als badkuip of zelfs als bed.

Door water aan de LOL pop te geven kom je te weten of ze huilt, plast of het water weer uitspuugt.

Verder kan de LOL Surprise pop verschillende functies hebben.

Dit hangt af van het model en de serie waar de pop deel van uitmaakt.

Maar in het algemeen vind je bij LOL dat ze water opneemt en spuit, plast, huilt en zelfs van kleur kan veranderen als ze met water in aanraking komt. En ook hier kom je pas tijdens het spelen achter de eigenschappen van de pop.

LOL Doll: welke zijn het meest gewild?

LOL Surprise pop heeft al verschillende series en elke serie heeft meer dan 40 verschillende karakters, met verschillende huidskleur, haarvorm, stijl en gelaatstrekken.

Je kunt, als je geluk hebt, “zeldzame” of “zeer zeldzame” LOL poppen vinden.

Maar tussen alle personages kun je, als je geluk hebt, de “zeldzame” of “zeer zeldzame” LOL poppen vinden. En natuurlijk zijn dit de meest begeerde LOL poppen voor meisjes.

Maar je weet toch nog wel dat je de pop niet kunt kiezen als je ze koopt?

Daarom, en niet voor niets, beginnen meisjes aan een kruistocht om zoveel mogelijk LOL poppen te verzamelen in de hoop het gewenste personage te vinden.

Om je dit universum beter te laten begrijpen, hebben we de belangrijkste zeldzaamheden van de speciale serie uitgezocht, kijk maar eens:

 • LOL Fancy: LOL Fancy is een collectie poppen met een heel stijlvol uiterlijk en het grootste aantal zeldzame poppen, met totaal verschillende persoonlijkheden. Er zijn in totaal zes poppen: Marjorette, de cheerleader; Super B.B., de superheldin; Diva, met een jaguar outfit; Roller Skber, de schaatsster; Center Stage, de ballerina LOL; Leading Baby, de meest glamoureuze LOL pop uit de serie.
 • Little Sisters: Deze serie heeft vier superzeldzame poppen. Een van hen is Cheer Captain, die een sushi en een hashi als accessoires heeft. Naast haar kun je ook Lil Center Stage vinden, dat de piepkleine versie is van LOL Center Stage. De andere twee zijn: Lil M.C. Swang, het kleine zusje van M.C. Swang; en Lil Roller Skber, ook de kleinere versie van de LOL Roller Skber pop, die geleverd wordt met een mobiele telefoon.
 • Glitter serie: In deze serie hebben de poppen accessoires, haar en andere delen vol glitter. Een van de zeldzaamste is Crystal Queen, met schoentjes, blauwe sjaal en een prinsessenjurk met tiara. Naast haar is er de Glitterkoningin, die haar haar helemaal roze en met glitters heeft. En hier is de meest zeldzame en moeilijk te krijgen LOL pop in de hele verzamelgids: de Queen Bee. Met een bijenoutfit, helemaal in goud en zwart, met een mobiele telefoon als accessoire.

Pessoa dando mamadeira para boneca LOL.

Het vinden van de zeldzame poppen is een deel van het plezier. (Bron: Anna Denisova / 123rf.com)

Wat zijn de speciale edities van de LOL pop?

Behalve de LOL poppen die in de bal zitten, heeft het merk van de fabrikant ook gediversifieerd en enkele speciale edities gemaakt met verschillen zowel in de verpakking als in de dynamiek van het uitpakken. Bekijk hier de populairste

 • LOL Under Wraps Doll: Het staat in Brazilië bekend als LOL Cápsula omdat het formaat van de verpakking anders is dan het traditionele. Er zit ook een vergrootglas bij en mysteries die het kind moet oplossen om het pakje te openen.
 • LOLPearl Doll: Deze pop wordt geleverd met een blauw en glanzend koffertje. Als je hem opent, gooi je de schelp in het water en binnenin krijg je een speciale uitgave van LOL en haar kleine zusje.
 • Grotere LOL Doll: Dit is een ultra speciale editie met 60 verrassingen.

Wat zijn de voor- en nadelen van de LOL pop?

Het is een feit dat de LOL pop, ondanks het feit dat ze een eenstemmigheid onder kinderen is, een controverse onder ouders oproept.

Dit komt omdat de pop volgens sommige ouders uitloopt op het voeden van een consumptieve kant die niet bevorderlijk is voor kinderen. De LOL pop is immers niet erg aantrekkelijk en vaak laten kinderen hem, nadat ze hem ontdekt hebben, links liggen.

Niet te vergeten is dat de prijs van de LOL pop inderdaad erg hoog is. Dit komt omdat de pop geïmporteerd is. Gefabriceerd door de Amerikaanse firma MGA Entertainment, wordt het in Brazilië gedistribueerd door Candide.

Imagem de bonecas LOL.

Er zijn LOL poppen met huidskleur, haar en stijlen van de meest uiteenlopende. (Bron: Divulgação / Amazon.com.br)

Een ander nadeel is dat de onderdelen van de poppen erg klein zijn en voor kleine kinderen ongevallenrisico’s kunnen opleveren. Daarom wordt LOL niet aanbevolen voor kinderen jonger dan 6 jaar.

Anderzijds valt niet te ontkennen dat het spelen met een pop bewezen voordelen en weldaden heeft voor de ontwikkeling van kinderen.

Bovendien heeft de LOL pop een verrassingseffect dat het kind ook aanmoedigt de pop die langskomt te aanvaarden.

LOL Surprise heeft ook het voordeel dat je de pop kunt aanpassen met kleding en accessoires, en niet te vergeten dat elk personage verschillende fysieke kenmerken en stijlen heeft, wat bijdraagt tot respect voor verschillen en representativiteit.

Om je een overzicht te geven van de voor- en nadelen van de LOL pop, zie je de tabel hieronder:

Voordelen
 • Verscheidenheid aan lichaamsvormen, huidskleur, haar en stijlen
 • Verrassingseffect
 • Kan in elkaar gezet worden en met accessoires aangepast worden
 • Is verzamelbaar
 • Bal verandert in een handtas, bed en badkuip
 • Kan huilen, plassen en van kleur veranderen
Nadelen
 • Zeer hoge prijs
 • Weinig functies
 • Moedigt consumentisme aan
 • Zeer klein

Hoe weet je of een LOL pop origineel is?

Zoals met bijna alle succesproducten is ook de LOL pop het doelwit geworden van namakers.

En het is een feit dat, omdat het een heel duur stuk speelgoed is, de verleiding om een namaak LOL pop te kopen uiteindelijk groter is.

Maar het is een feit dat de namaak LOL pop, in tegenstelling tot het origineel, al in het nadeel begint omdat ze niet de garantie van het Inmetro kwaliteitszegel heeft. Dit betekent dat noch de onderdelen, noch het fabricagemateriaal veilig zijn voor kinderen.

Bovendien komt de namaak LOL pop in veel gevallen niet met alle verrassingen die bij het origineel horen.

Wist je dat er in 2019 meer dan 250 LOL poppen zijn uitgebracht tussen de traditionele, kleine zusjes, jongens en huisdieren? Maar ze zijn nog niet allemaal in Brazilië aangekomen.

Nog afgezien van het feit dat de namaak niet de kenmerken heeft van de originele LOL pop, zoals plassen, huilen en van kleur veranderen. Wat uiteindelijk een frustrerende ervaring voor het kind kan worden.

Let dus, om een namaak LOL pop te herkennen, op enkele patronen die door vervalsers gebruikt worden, zoals het feit dat de bal in een doosje gestoken is.

Als je het origineel koopt, wordt de pop alleen in de bal geleverd. De naam is meestal ook anders op de namaak LOL en het plastic rond de verpakking is meestal doorzichtiger.

Bekijk hieronder de belangrijkste verschillen tussen de originele en de namaak LOL pop:

LOL origineel LOL namaak
Nome LOL Surprise LQL en variaties
Inmetro Seal Ja Nee
Bal in een doosa No Ja

Aankoopcriteria: Waarop moet je letten voor je de LOL pop

koopt Zoals we gezien hebben, is het niet mogelijk om vooraf het karakter te kiezen dat in de LOL poppenbal komt. Maar het is mogelijk de beste koopoptie te maken als je met een aantal factoren rekening houdt.

Daarom hebben we hieronder de belangrijkste criteria opgesomd die je aankoop beïnvloeden en natuurlijk je budget. Neem een kijkje:

 • Soorten LOL
 • Serie
 • Aantal verrassingen
 • Eenheid of kit

Hieronder begrijp je beter hoe je elk van deze factoren kunt analyseren.

Soorten LOL

Behalve de LOL pop zagen we dat het ook mogelijk is haar kleine zusje te vinden, Lil Sister genaamd.

Maar het merk ging verder en lanceerde ook de huisdieren, de jongens en zelfs een LOL bal die alleen met accessoires wordt geleverd.

Het eerste criterium dat je dus moet analyseren voor je de aankoop doet, is de soort LOL. Zie hieronder de kenmerken van elk van beide

 • LOL Surprise: Dit is de bal die bij de traditionele LOL pop hoort, die ongeveer 8 cm lang is en met accessoires wordt geleverd.
 • LOL Lil Sisters: Dit is de verkleinde versie van de LOL die bekend staat als het kleine zusje. Hij wordt geleverd met minder accessoires en is daarom goedkoper.
 • LOL Charm Fizz: In deze bal, die bruisend is en in water oplost, vindt het kind alleen accessoires, die kunnen zijn: ring, tatoeage, sticker, enz. Met andere woorden, er wordt geen pop bij geleverd.
 • LOL Lil Pets: Bij aankoop van deze bal vind je de huisdieren van de poppen, plus accessoires.
 • LOL Boys: De nieuwste nieuwigheid zijn de LOL karakters in de jongensversie, die ook met accessoires en gevarieerde functies komen.

Serie

Merk ook op wat de serie van de LOL pop is. Zoals we gezien hebben zijn er momenteel al vier series in Brazilië verkrijgbaar en elke serie heeft meer dan 40 verschillende personages.

Maar er zijn nog de speciale series, de Boys serie en de limited edition serie. Bovendien zijn er in elke serie poppencategorieën: Populair, Chic, Zeldzaam en Ultra zeldzaam.

De poppen van elke serie hebben verschillende huid- en haarkleuren, zelfs gekleurd. De thema’s zijn ook divers en bepalen de stijl van de pop, zoals: Glitter, atletiek, slaaptijd, dans, toneelclub, enz.

Let er ook op dat, afhankelijk van de serie, de functionaliteit van de pop kan veranderen.

Hoeveelheid verrassingen

Een andere factor die je moet overwegen is de hoeveelheid verrassingen. Dat wil zeggen, hoeveel lagen het kind zal moeten uitpakken om dan accessoires en aanwijzingen te vinden.

De meest voorkomende LOL poppenbal komt met zeven verrassingen. Maar er zijn ook keuzemogelijkheden met drie, vijf, negen en zelfs 60 verrassingen.

In de Grote LOL pop vindt het kind bijvoorbeeld 26 accessoires, 18 pruiken, zes stickers, een LOL Lil Sister, een LOL pop, een LOL Pet en 4 geheime boodschappen.

Surprise of Kits

Analyseer tenslotte wat voor jou de beste optie is: een bal kopen met de LOL pop of de kits.

Je vindt er sets met twee of drie ballen, en ook sets met andere mogelijkheden, zoals de koffer, het LOL poppenhuis en de experimentenfabriek, waarmee kinderen hun eigen bruisballen kunnen maken.

(Zichtbare afbeelding bron: Anna Denisova / 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies