Laatst bijgewerkt: 24-06-2020

Onze selectiecriteria

19Onderzochte producten

27Bestede uren

9Beoordeelde onderzoeken

98Verzamelde opmerkingen

Onze huid is ons grootste orgaan. Het speelt een belangrijke rol in onze gezondheid. Het vormt de bescherming tegen de externe omgeving, reguleert de lichaamstemperatuur en beschermt ons tegen infecties. Daarom is het erg belangrijk om voldoende aandacht aan onze huid te geven.

De huid op ons gezicht is misschien wel het stukje huid dat de meeste aandacht vereist. Het is het meest blootgestelde gedeelte van ons lichaam en daarmee het meest kwetsbaar voor externe factoren. Bovendien vind je op onze gezichtshuid de eerste tekenen van veroudering. Het gebruik van een dagcrème is een belangrijk element in een goede gezichtsverzorging. Als je wilt weten waarom, lees dan snel verder.
Belangrijk om te weten

 • Onze gezichtshuid wordt de hele dag blootgesteld aan verschillende externe factoren. Deze factoren kunnen onze huid beschadigen.
 • Dagcrèmes zijn speciaal samengesteld om overdag aan alle behoeften van onze huid te voldoen. De behoeften van onze huid zijn overdag en ‘s nachts niet hetzelfde. Het is daarom raadzaam om ‘s nachts een andere crème te gebruiken.
 • Er zijn veel verschillende soorten dagcrèmes. Kies degene die het beste bij je huidtype en de gewenste resultaten past.

Onze Selectie: De beste dagcrèmes op de Nederlandse markt

Hieronder vind je een lijst met de 5 beste dagcrèmes op de markt. We hebben van elk van hen een beschrijving opgenomen, zodat je de producten goed met elkaar kunt vergelijken. Dit kan je helpen om te beslissen welke dagcrème het meest geschikt is voor jou.

De beste dagcrème tegen huidveroudering

Op de eerste plaats in onze rankinglijst staat de dagcrème van het prestigieuze merk L’Oréal Paris. De crème hydrateert en heeft een anti-aging effect. De samenstelling van adenosine, hyaluronzuur en Pro-Xylane geeft dit product een sterke en goede werking. Het corrigeert rimpels en fijne lijntjes en herstelt de stevige en jeugdige textuur van de huid.

Het wordt aangeraden om de dagcrème dagelijks op je gezicht en hals aan te brengen, nadat je deze goed hebt schoongemaakt. De innovatieve textuur zorgt voor een diepe hydratatie zonder de huid vettig of glanzend te maken. Het langdurig gebruik van dit product verbetert de kwaliteit van de huid en versterkt de contouren van het gezicht. De huid ziet er daardoor steviger en jonger uit.

De beste dagcrème voor een gezonde gloed

De Dramatically Different Lotion van Clinique zorgt voor een zachte en gladde huid. Door de Moisturizing Lotion tweemaal per dag te gebruiken, zal je huid al snel een gezonde gloed krijgen. Het product is 100% parfumvrij en geschikt voor de zeer droge tot de gecombineerde droge huid. Je kunt de crème gebruiken op een schoon gezicht en de hals. De lotion geeft een mooi effect en voelt zeer comfortabel aan.

De beste dagcrème voor de droge huid


AffiliateLinkTijdelijk niet leverbaar

De Biodermal dagcrème is speciaal geschikt voor een droge, gevoelige en onzuivere huid. De crème vermindert de zichtbaarheid van rode vlekken. Het product helpt de huid zichzelf te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Voor een optimale verzorging masseer je de crème zachtjes in op een gereinigd gezicht en de hals. De crème trekt snel in en is een prima basis voor make-up. Je kunt het product ook als nachtcrème gebruiken.

De beste dagcrème voor een betere huidteint

De getinte moisturizer van Estée Lauder verbetert je huidteint en zorgt op die manier voor een gezonde en egale gloed. De transparante kleur past bij bijna elke huidteint. De dagcrème beschermt je huid bovendien tegen vroegtijdige veroudering dankzij een krachtige antioxidante werking. Vrouwen geven aan een zachtere, frissere en gezondere huid te krijgen. Het product voelt comfortabel en licht aan, zodat je bijna niet doorhebt dat je de crème draagt.

De beste dagcrème voor een langdurig effect

Op de vijfde plaats in onze rankinglijst staat de Aquasource dagcrème van Biotherm. Het is een crème die de gezichtshuid hydrateert en veerkrachtig en comfortabel laat aanvoelen. Deze crème zorgt na 48 uur na gebruik nog steeds voor de perfecte hydratatie.

De dagcrème bevat mannose, een nieuw gepatenteerd hydraterend bestanddeel, dat in staat is de diepe huidlagen van de epidermis te bereiken. Het bevat verder 36 vitale voedingselementen in het celvocht van thermaal plankton: vitaminen, minderalen en aminozuren. De huid ziet er daardoor voller en stralender uit. Nooit eerder leek je huid zo levendig.

Shopgids: Wat je moet weten over dagcrème

Het is belangrijk dat je, voordat je een dagcrème koopt, de belangrijkste aspecten van dit product kent. Hieronder vind je de meest relevante kenmerken van een dagcrème, zodat je jezelf goed kunt informeren voor je een product kiest. Om je hierbij te helpen beantwoorden we hieronder de meest gestelde vragen van andere gebruikers.

De ingrediënten die dagcrèmes kunnen bevatten, zijn zeer gevarieerd. De combinatie van bepaalde ingrediënten bepaalt de functie en het resultaat van de crème.
(Bron: Olegdudko: 83158980/ 123rf.com )Wat is een dagcrème precies?
Dagcrème is een cosmetisch product dat is ontworpen om een dagelijkse en optimale gezichtsverzorging te bieden. Zoals we eerder al vermeldden, vereist onze gezichtshuid speciale en zorgvuldige zorg. Om die reden hebben de cosmetische en dermatologische industrie speciale producten ontworpen voor onze gezichtsverzorging.

Zoals je misschien wel al bekend is, heeft onze huid overdag niet dezelfde behoeften als ‘s nachts. Overdag wordt de huid aan verschillende externe factoren blootgesteld, die deze kunnen veranderen en beschadigen. ‘s Nachts ziet de externe omgeving er heel anders uit. Daarom zijn dag- en nachtcrèmes ook anders.

Waarom wordt het aanbevolen een dagcrème te gebruiken?

Om het belang van het gebruik van een dagcrème te begrijpen, is het belangrijk om te onthouden dat onze gezichtshuid permanent wordt blootgesteld aan externe factoren. Kleding bedekt en beschermt het grootste gedeelte van de huid van ons lichaam, maar het gezicht blijft bijna altijd onbedekt. Hierdoor is dit het huidgedeelte dat het meest kwetsbaar is voor verschillende factoren uit de externe omgeving.

Overdag staat onze huid in aanraking met diverse externe factoren, zoals de zon, milieuvervuiling en giftige stoffen. Deze factoren kunnen schadelijk zijn voor onze huid en de structuur ervan wijzigen. Dagcrèmes zijn speciaal ontworpen om onze huid te beschermen tegen dergelijke agressieve invloeden.

Naast gezichtscrème adviseren we ook bescherming tegen de zon te gebruiken, om zo onze huid tegen de negatieve effecten van zonnestraling te beschermen.

Waar is dagcrème goed voor?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, heeft dagcrème niet alleen een hydraterende functie. Dagcrèmes zijn ontworpen om een integrale zorg voor de gezichtshuid te bieden. Ze voldoen aan alle behoeften van de huid en verbergen onze zwakke punten in het gezicht.

Dagcrèmes bieden talloze voordelen voor onze huid.
(Bron: Miltsova: 10883109/ 123rf.com)

Kort samengevat hydrateert dagcrème het gezicht tot in de diepe lagen van de huid en voorkomt het irritaties en het schilferen van de huid. Het revitaliseert en voedt het weefsel, waardoor je huid er gezonder en uitgeruster uitziet. Bovendien versterkt het de hydratatie van de huid om zo tekenen van veroudering te voorkomen en te corrigeren.

Maar dat is nog niet alles. Een betere hydratatie van de huid veroorzaakt minder talgproductie en daardoor minder acne. Bepaalde dagcrèmes bestrijden oneffenheden en andere onvolkomenheden in het gezicht. Ze beschermen ons bovendien tegen de schadelijke gevolgen van zonnestraling en luchtvervuiling.

Hieronder vind je een lijst met de belangrijkste voordelen van het gebruik van een dagcrème:

 • Hydrateert grondig
 • Voedt de huid en het weefsel
 • Voorkomt rimpels
 • Verzwakt tekenen van veroudering
 • Voorkomt en behandelt huidvlekken
 • Beschermt de huid tegen zonnestraling
 • Vermindert de aanwezigheid van acne
 • Vermijdt schilfers en huidirritatie
 • Bestrijd de blootstelling aan giftige stoffen in de lucht
 • Geeft een gezond uiterlijk aan de huid

Hoe werkt een dagcrème?

Het is lastig de gunstige effecten van een product te begrijpen zonder te weten hoe het daadwerkelijk werkt. De sleutel tot het succes van dagcrèmes ligt in de samenstelling ervan. Over het algemeen bestaan dagcrèmes uit drie soorten elementen, die hieronder verder worden beschreven. Het zijn de occlusieven, bevochtigingsmiddelen en vetinbrengers.

Occlusieven houden vocht vast en voorkomen zo dat het uit onze huid verdwijnt. Bevochtigingsmiddelen zorgen ervoor dat het vocht uit de diepere lagen naar het oppervlak van de huid worden gebracht. De vetinbrengers vullen de holle ruimtes tussen de lagen van de huid, waardoor deze consistent en stevig wordt. Deze 3 producten samen, helpen de huid een gezond vocht- en vetgehalte te bewerkstelligen .

Wat zit er in een goede dagcrème?

Vandaag de dag zijn er veel verschillende gezichtscrèmes verkrijgbaar, ieder van hen met zijn eigen kenmerken en eigenschappen. Wat maakt de ene dagcrème anders dan de andere? De ingrediënten. Dagcrèmes kunnen verschillende ingrediënten bevatten en de combinatie hiervan bepaalt het effect van de crème. Hieronder vind je enkele voorbeelden.

Vetzuren, bijenwas, vitamine B en glycerine zijn krachtige moisturizers. Andere ingrediënten, zoals het co-enzym Q10, retinoïnezuur en vitamine A en E derivaten hebben een anti-aging effecten. Het is verder belangrijk dat je een dagcrème kiest met ingrediënten die je tegen de zon beschermen. Zonnestraling is zeer schadelijk voor de huid.

In de tabel hieronder vind je de belangrijkste ingrediënten die in dagcrème voor kunnen komen, samen met de functie ervan:

Ingredient Functie
Macadamia notenolie Geeft een zijdezacht gevoel.
Citroenzuur Reguleert en stabiliseert de zuurgraad van de huid.
Vetzuren Beschermen de huid, zorgen voor een gladdere huid en een gezondere teint.
Hyaluronzuur Hydrateert.
Melk- en fruitzuren  Hydrateren en bestrijden acne.
Aminozuren  Stabiliseren en hydrateren de huid.
Bijenwas Hydrateert.
Co-enzym Q10  Vermindert tekenen van veroudering.
Glycerine  Hydrateert.
Glycosylrutin  Antioxidant.
Retinyl Palmitate  Regeneert en hydrateert de huid en voorkomt of corrigeert rimpels.
Zinksulfaat  Desinfecteert en ontgeurt.

Waarom wordt het aanbevolen dagcrème en nachtcrème apart te gebruiken?

Cosmetica-experts adviseren om verschillende crèmes voor overdag en ‘s nachts te gebruiken. Veel gebruikers vragen zich af waarom dit zo is en of het ook mogelijk is om een enkel product voor beide momenten te gebruiken. Het antwoord op die vraag is: nee! Dag- en nachtcrèmes zijn 2 totaal verschillende producten. Ze zijn gemaakt met verschillende doeleindes volgens de verschillende behoeften van onze huid.

Enerzijds beschermt dagcrème ons tegen de stoffen van buitenaf waar onze huid overdag mee in aanraking komt, zoals zonnestraling, vrije radicalen en vervuiling. De functie van nachtcrèmes anderzijds is het herstellen en regenereren van de huid. Ze versterken de celvernieuwing en herstellen de overdag opgelopen schade.

Er zijn dagcrèmes voor overdag en nachtcrèmes voor ‘s nachts verkrijgbaar.
(Bron: Zatevahin: 91628191/ 123rf.com)

Welke soorten dagcrème zijn er?

De hoeveelheid verschillende dagcrèmes die er zijn, gaat waarschijnlijk verder dan je je kunt bedenken. De cosmetische industrie heeft gezichtscrèmes ontwikkeld voor allerlei soorten omstandigheden en behoeften. Dankzij dit brede scala aan producten, kunnen we het soort dagcrème kiezen dat het beste bij ons past. Het is daarbij belangrijk je keuze op je huidtype en andere cosmetische aspecten te baseren.

Enerzijds zijn er crèmes voor verschillende huidtypes. Dat wil zeggen, voor een normale, droge, gemengde of vettige huid. Er zijn ook crèmes voor de gevoelige huid. Anderzijds zijn er crèmes voor de verschillende effecten die we willen bereiken, bijvoorbeeld crèmes met een anti-rimpelfunctie, bescherming tegen de zon en antioxidanten.

Hieronder vind je een tabel met de belangrijkste soorten dagcrèmes die er verkrijgbaar zijn:

Dagcrème Eigenschappen
Voor de normale huid Bevat bevochtigingsmiddelen en vetinbrengers die het vochtgehalte van de huid reguleren.
Voor de droge huid Hydrateert tot in de diepte van de huid.
Voor de gemengde of vettige huid Reguleert de productie van talg en hydrateert.
Voor de gevoelige of allergische huid  Bevat neutrale componenten die de huid niet irriteren.
Voedend  Biedt de stoffen die de huid nodig heeft om gezond te blijven.
Anti-rimpel effect  Hydrateert en verzacht de huid. De componenten verzwakken de tekenen van veroudering.
Reinigend  Verwijdert onzuiverheden en overtollig vet en hydrateert.
Hydraterend  Vergemakkelijkt het vasthouden van vocht, hydrateert en beschermt de huid.
Verstevigend  Maakt de huid glad, herstructureert het weefsel, hydrateert en voedt de huid.

Wanneer, op welk moment van de dag, gebruik je een dagcrème?

Zoals de naam al doet vermoeden, moet dagcrème ‘s ochtends worden gebruikt. Het wordt aanbevolen om de crème dagelijks eenmaal per dag aan te brengen. Het is belangrijk om een bepaalde regelmaat in het gebruik van dagcrème te hebben, om het effect zo groot mogelijk te houden.

Om een maximaal effect te bereiken, is het belangrijk te weten op welk moment je de dagcrème aanbrengt binnen je dagelijkse routine. De eerste stap is altijd het grondig reinigen van je gezicht en hals. Vervolgens doe je reinigingstonic op, gevolgd door een oogcontour crème en gezichtsserum. Daarna is het tijd om de dagcrème te gebruiken. Als je dagcrème geen bescherming tegen de zon bevat, breng dan tot slot zonnebrandcrème aan.

Hoe breng je dagcrème aan?

Om de gezichtscrème op de juiste manier te gebruiken, is er een bepaalde techniek vereist. We bieden je een eenvoudige en praktische methode om de gezichtscrème correct aan te brengen. Het is heel eenvoudig: begin met het verdelen van 5 punten op je voorhoofd, jukbeenderen, neus en kin. Op deze manier zorgen we ervoor dat het hele gezicht wordt bedekt.

Daarna masseer je de crème met je vingertoppen de huid in, met zachte cirkelvormige bewegingen. Doe dit van binnen naar buitenuit en altijd naar boven. Dit helpt je de effecten van zwaartekracht tegen te gaan en de stevig- en soepelheid van de huid te bevorderen. Dit bewijst hoe belangrijk de techniek is waarmee je de dagcrème aanbrengt.

Gezichtscrèmes hebben bijna geen nadelige effecten.
(Bron: Takehana: 15897614/ 123rf.com)

Welke nadelige gevolgen kan een dagcrème hebben?

De meest recente studies tonen aan dat het gebruik van een dagcrème maar weinig nadelige effecten kan hebben. Ondanks de verschillende ingrediënten die ze bevatten, zijn er nauwelijks gevallen bekend van nadelige reacties. Als deze zich al voordoen, is dat meestal bij mensen die last hebben van een huidaandoening.

Dit kan als volgt worden verklaard. Dagcrèmes, op een aantal speciale varianten na, worden in principe ontworpen voor een gezonde huid. Ze moeten in de bovenste lagen van de huid blijven. Sommige huidziekten kunnen ervoor zorgen dat het product de diepere lagen binnendringt. Als gevolg hiervan kunnen er ongewenste effecten optreden.

De belangrijkste bijwerkingen ontstaan bij contactdermatitis. Er treden dan veranderingen van de huid op door het contact met een specifiek product. Sommige symptomen kunnen verergerd worden door blootstelling aan de zon. Echter, zoals we eerder al aangaven, gaat het hierbij om zeer specifieke gevallen. Ze zijn de uitzondering op de regel.

Hieronder vind je een lijst met voor- en nadelen die kunnen ontstaan bij het gebruik van een dagcrème:

Voordelen
 • Hydratatie
 • Voedt de huid en het weefsel
 • Anti-verouderingseffect
 • Vermindert de aanwezigheid van acne
Nadelen
 • Overgevoelige reacties
 • Allergieën

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Bij de aanschaf van een dagcrème is het belangrijk om van tevoren een aantal criteria te beoordelen. Hieronder vind je de meest relevante factoren die je dient te overwegen voordat je een dagcrème koopt. Op deze manier zorg je ervoor dat je het product kiest dat het beste bij je past. De belangrijkste aankoopcriteria zijn:

Huidtype

Elk persoon heeft een unieke huid met bepaalde kenmerken. Sommige mensen hebben een drogere huid, anderen hebben een vettige huid. Jouw huidtype is essentieel bij het kiezen van een dagcrème. Elk type huid heeft specifieke behoeften die de keuze voor een bepaalde crème bepalen.

Zo hebben bijvoorbeeld droge huiden een dagcrème nodig met een groter hydratatievermogen. Tegelijkertijd zal een crème met talgregulerende middelen beter zijn voor de vettige huid. Overweeg daarom altijd eerst welk type huid je hebt. Op basis hiervan kun je de meest geschikte dagcrème kiezen.

Tijd van het jaar

Nog niet iedereen weet dat je ook rekening dient te houden met de verschillende jaargetijden. De weeromstandigheden hebben een grote impact op onze huid. Om die reden moeten we kiezen voor een gezichtscrème die voldoet aan de behoeften van het desbetreffende seizoen. In de zomer geven we er meestal de voorkeur aan om lichte producten te gebruiken. In de winter gaan we op zoek naar een meer hydraterende crème.

Functie

Zoals we eerder al opmerkten, hebben dagcrèmes niet maar één functie. Naast het hydrateren van onze huid, bieden ze veel meer gunstige eigenschappen. Deze hangen van de samenstelling van elk product af. Daarom is het belangrijk om van tevoren te bepalen welk effect je wilt bereiken met het gebruik van een dagcrème.

Misschien ben je wel geïnteresseerd in het aanschaffen van een crème met anti-aging eigenschappen. Of in een product dat onze huid niet irriteert, als je een gevoelige huid hebt. Er bestaan veel verschillende soorten dagcrèmes, ieder met zijn eigen functies en eigenschappen. Kies het product dat het beste bij je behoeften past.

Samenstelling

Dit criterium hangt samen met het vorige. We weten inmiddels dat de functie van een gezichtscrème afhangt van de ingrediënten ervan. Dus zodra we weten met welk doel we de dagcrème gebruiken, dienen we naar de samenstelling te kijken. Het is daarom belangrijk dat je de functies van de belangrijkste ingrediënten kent.

Het is van vitaal belang dat je rekening houdt met de bescherming van je huid. Onze huid wordt dag in dag uit blootgesteld aan zonnestraling. De zon kan ernstige gevolgen hebben voor onze huid en onze gezondheid, zoals vlekken, brandwonden en zelfs kanker. Het is daarom raadzaam om een dagcrème te gebruiken die ingrediënten bevatten die je huid tegen de zon beschermen.

Kwaliteit

Zoals bij ieder cosmetisch product het geval is, moeten we ook in het geval van een dagcrème altijd op zoek naar de beste kwaliteit. Dagcrèmes zijn producten die zijn ontworpen voor een dagelijks gebruik. Bovendien worden ze aangebracht op een kwetsbaar en onbedekt stuk huid. Het is daarom essentieel dat we ervoor zorgen dat onze dagcrème van goede kwaliteit is.

Bijwerkingen als overgevoelige reacties, irritaties en het schilferen van de huid komen vaker voor bij het gebruik van producten van slechte kwaliteit. Om dit soort reacties te voorkomen, raden we je aan altijd een crème van hoge kwaliteit te kiezen. Je kunt dit controleren door te kijken naar de samenstelling, beoordelingen van andere kopers of de betrouwbaarheid van het merk.

Prijs

Tot slot moeten we ook het prijskaartje van de dagcrème niet vergeten. Gezien het brede scala aan dagcrèmes, is het logisch dat ook de prijs sterk kan variëren. Als je een dagcrème kiest, is het belangrijk om een balans te vinden tussen de voordelen en de prijs van het product. Vergeet daarbij niet dat een hogere prijs niet altijd synoniem is voor een beter product.

Samenvatting

Onze gezichtshuid is een gevoelig deel van ons lichaam, dat speciale aandacht vereist. Het wordt dagelijks blootgesteld aan oneindig veel externe factoren die het kunnen beschadigen, zoals de zon, vervuiling en een ongunstig klimaat. Ook factoren zoals stress of onvoldoende rust worden weerspiegeld op onze huid.

Dagcrèmes bieden alle zorg die ons gezicht overdag nodig heeft. Maar niet alleen dat. Ze helpen ook om een gezond en stralend uiterlijk te houden. Bijwerkingen komen gelukkig weinig voor. De crèmes bieden veel voordelen voor onze gezondheid en huidverzorging. Het wordt daarom aangeraden dagelijks dagcrème te gebruiken.

Je hoeft je dus niet langer zorgen te maken over je huidtype of het effect dat je met het gebruik van een crème wilt bereiken. Er zijn crèmes voor alle verschillende huidtypes en doeleinden. Je vindt vast en zeker de ideale dagcrème, waarmee je zowel de binnen- als buitenkant van je gezicht kunt zorgen. Heb je al besloten welke dagcrème je in je dagelijkse gezichtsverzorging routine wilt opnemen?

Als je ons arikel over dagcrème leuk vond, deel het dan op social media of laat hieronder je reactie achter.

(Bron van de header afbeelding: Cvorovic: 43702623/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies