Laatst bijgewerkt: 04-08-2021

Onze selectiecriteria

15Onderzochte producten

56Bestede uren

21Beoordeelde onderzoeken

89Verzamelde opmerkingen

Welkom bij onze grote Disney kleurplaten test 2023. Hier stellen we alle Disney kleurplaten voor die we getest hebben. Bovendien hebben we de belangrijkste productinformatie samengesteld om je aankoopbeslissing te vergemakkelijken.

Als jij of je kind fan zijn van kleurplaten en Disney, dan ben je hier aan het juiste adres! Als je geen genoegen wilt nemen met kleurplaten van het web, maar liever een mooi gebonden boek hebt, vind je hier wat je zoekt.
Belangrijk om te weten

  • Disney kleurplaten worden meestal relatief goedkoop uitgegeven als een best-of van verschillende Disney verhalen. Daarom worden in een Disney kleurboek vaak allerlei Disney motieven opgenomen, zodat er voor elk wat wils is.
  • Disney kleurplaten zijn ook gratis te downloaden op verschillende websites. Deze zijn nauwelijks verschillend van kwaliteit, maar ze zijn niet gedrukt op kleurpapier zoals bij een gebonden kleurboek het geval is.
  • Er zijn ook Disney kleurboeken voor volwassen Disney fans. De motieven zijn uitdagend om in te kleuren en zijn meestal door een kunstenaar speciaal voor het kleurboek geschilderd. Bovendien wordt verondersteld dat inkleuren je helpt te ontspannen en stress te verlichten.

Disney Kleurplaten: Onze selectie

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je een kleurboek van Disney koopt

Voor je een Disney kleurboek koopt, moet je nadenken over deze achtergrondinformatie. In de volgende paragrafen hebben we de belangrijkste informatie voor je samengebracht.

Wat onderscheidt Disney kleurplaten van andere fabrikanten?

Disney kleurplaten verschillen vooral in de voorkeuren van kinderen. Bijna geen enkel kind is geen fan van Disney en zou liever een Disney motief inkleuren dan een onbekend motief. Disney heeft met zijn vele films een plaats veroverd in het hart van elk kind over de hele wereld. Er zijn nauwelijks passender motieven om in te kleuren dan de aanbeden Disney prinsessen en de dappere Disney helden.

Ausmalbilder Disney-1

Hier is een foto van het beroemde Disney kasteel in Orlando, dat in elke openingscredits van de films voorkomt.
(Image source: pixabay.com / thetravelnook)

Tegen welke prijzen worden Disney kleurplaten verkocht?

Paperbacks met Disney kleurplaten zijn meestal heel goedkoop te koop op Internet. De prijzen variëren van 3 tot 15 euro. Ook moet opgemerkt worden dat duurdere kleurplaten niet automatisch uitgebreider of van betere kwaliteit zijn.

Disney kleurplaten zijn soms gratis van het internet te downloaden.

Disney kleurplaten kunnen vaak gratis van het Internet gedownload worden. Deze zijn echter meestal van mindere kwaliteit en natuurlijk moeilijk zelf uit te printen. Bovendien is het, met de lage prijzen voor kleurboeken, nauwelijks de moeite waard om de kleurmotieven zelf uit te printen en klaar te maken. Bovendien worden de gekochte kleurplaten afgedrukt op speciaal kleurpapier, dat meer geschikt is om mee te kleuren en ook het gebruik van aquarelverf mogelijk maakt.

Welke alternatieven zijn er voor Disney kleurplaten?

Behalve Disney kleurplaten zijn er ook diverse andere kleurboeken met zelfgemaakte motieven. Behalve fictieve personages zijn ook mandala’s erg populair bij kleurliefhebbers. Maar Disney motieven zijn meestal het interessantst voor kinderen om in te kleuren. Het is opvallend dat er veel verschillende kleurboeken voor volwassenen bestaan, die wat ingewikkelder zijn om te kleuren. Bovendien worden op het internet kleurboeken aangeboden die gestresste volwassenen moeten helpen ontspannen en tot rust komen.

Ausmalbilder Disney-2

Hier zie je bijvoorbeeld een kleurplaat die niet door Disney geïnspireerd is.
(Image source: pixabay.com / Sabrina B)

Besluit: Welke soorten Disney kleurplaten zijn er en welke zijn geschikt voor jou?

In het volgende laten we je zien welke aspecten je kunt gebruiken om een keuze te maken uit de vele mogelijke Disney kleurplaten. De criteria die je kunt gebruiken om Disney kleurplaten te vergelijken zijn o.a.

  • Voor kinderen of volwassenen
  • Dot-to-dot
  • Stickers en knutselplezier

In de volgende paragrafen leggen we uit wat de afzonderlijke criteria zijn.

Voor kinderen of volwassenen?

Disney kleurplaten zijn er niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Het in dit artikel gepresenteerde “Disney dromen coll kleurboek” van Thomas Kinkade is een kleurboek speciaal voor volwassenen. Bovendien zijn bijna alle andere kleurboeken voor kinderen ontworpen, zodat de moeilijkheidsgraad binnen de perken gehouden wordt.

Dot-to-dot

Dot-to-dot kleurboeken van Disney beperken zich niet tot het inkleuren van vooraf ontworpen motieven, maar omvatten ook het uitwerken van de motieven door cijfers met elkaar te verbinden. Dit is een uiterst leuke manier om wat ze geleerd hebben te versterken, vooral voor kinderen die nog maar pas met getallen vertrouwd zijn.

Voor kinderen combineert schilderen op nummer het leren van getallen met het plezier van schilderen.

Schilderen op nummer sluit echter het latere inkleuren van de verworven motieven niet uit. De motieven kunnen gemakkelijk ingekleurd worden nadat alle cijfers juist verbonden zijn.

Stickers en leuk

Speciale Disney kleurboeken, die iets goedkoper in aanschaf zijn, bevatten soms ook stickers. Er wordt onderscheid gemaakt tussen motiefstickers en schrijfstickers. Naast kleuren zijn de stickers bedoeld om kinderen nog meer mogelijkheden te geven hun creativiteit te uiten door te versieren.

Er zijn ook kleurboeken van Disney die extra plezier beloven. In de meeste gevallen kunnen de motieven met sjablonen worden uitgeknipt, weer vastgeplakt of aan elkaar geplakt.

Aankoopcriteria: Dit zijn de factoren die je kunt gebruiken om Disney kleurplaten te vergelijken en te beoordelen

In het volgende laten we je de factoren zien die je kunt gebruiken om een keuze te maken uit de vele mogelijke Disney kleurplaten. De criteria die je kunt gebruiken om de verschillende kleurboeken te vergelijken zijn:

In de volgende paragrafen leggen we uit wat bij elk van de criteria belangrijk is.

Thema

Het thema van een kleurboek is meestal het doorslaggevende criterium voor de aankoop. Wie wil voor zijn kind een kleurboek kopen met een thema dat het niet leuk vindt? Of welke volwassene kan door in te kleuren van zich afbijten als de motieven hem niet bevallen? Opgemerkt moet worden dat de themakeuze voor Disney kleurplaten iets gemakkelijker is dan voor andere kleurboeken.

Disney kleurboeken bevatten meestal motieven uit verschillende Disney verhalen.

De keuze van het thema voor Disney kleurboeken is meestal niet specifiek gekozen. Dit betekent dat de motieven in Disney kleurboeken niet beperkt zijn tot een enkel verhaal, zoals het Jungle Boek. De motieven zijn meestal samengesteld uit verschillende Disney verhalen, dus er is voor elk wat wils. Natuurlijk zijn er ook Disney kleurboeken die motieven uit slechts één Disney verhaal bevatten.

Er zijn ook kleurboeken met een thema naar keuze, maar de motieven zijn uit verschillende Disney verhalen. Een voorbeeld hiervan zouden de Disney Prinsessen kleurboeken zijn, waarin de populairste prinsessen uit alle Disney verhalen voorkomen.

Ausmalbilder Disney-3

Mickey Mouse en Minnie Mouse werden ook door Disney gemaakt en vind je dus in bijna elk Disney kleurboek.
(Image source: pixabay.com / Alexas_Fotos)

Leeftijd en moeilijkheidsgraad

De meeste Disney kleurplaten zijn bedoeld voor kinderen van alle leeftijden. Hoewel de moeilijkheidsgraad vaak varieert, is een kleurboek zelfs voor heel jonge kinderen niet gevaarlijk. Daarnaast zijn er ook Disney kleurplaten voor volwassenen, die iets ingewikkelder zijn om in te kleuren. Deze zijn meestal rechtstreeks ontworpen door kunstenaars die hun eigen motieven schilderen van de Disney figuren.

Prijs

Disney kleurplaten worden meestal in paperback verkocht voor 3 – 15 euro. Kleurboeken die stickers of knutselwerkjes beloven zijn meestal iets duurder in aanschaf. maar, Disney kleurplaten zijn vaak gratis te downloaden op Internet. Disney zelf stelt op zijn website gratis een hele reeks kleurplaten ter beschikking.

Wetenswaardigheden over kleurplaten van Disney

Waarom kleurplaten van Disney?

Welk kind is geen fan van Disney verhalen? Wie kan nog zeggen dat hij niet van Disneyfilms houdt? Bijna niemand kent en houdt niet van de Disney figuren. Het zijn betoverende verhalen die zowel kinderen als volwassenen in verrukking brengen. Waarom dan niet een kleurboek met motieven uit de populairste Disney verhalen? Zo is er voor iedereen wel een motief dat hij of zij leuk zal vinden om in te kleuren.

Vanaf welke leeftijd?

Disney kleurboeken hebben geen leeftijdsbeperking, maar alleen een leeftijdsadvies, als dat er is. De kleurboeken zijn volkomen veilig, dus zelfs peuters kunnen proberen hun favoriete Disney motieven in te kleuren. De leeftijdsaanbeveling is meestal beperkt tot minstens 2 jaar. Vóór deze leeftijd is het voor een kleuter nauwelijks mogelijk om een Disney motief in te kleuren.

Er zijn geen bovengrenzen aan het plezier van kleuren wat leeftijd betreft. Veel kleurboeken zijn zelfs ontworpen voor volwassenen, omdat volwassenen vaak ook Disney fans zijn. Bovendien wordt verondersteld dat het inkleuren van motieven kalmeert, ontspant en helpt tegen stress.

Zijn er kleurplaten speciaal voor meisjes en voor jongens?

De Disney kleurplaten, die vaak in een paperback boek gebonden zijn, zijn meestal niet speciaal voor meisjes of jongens ontworpen. De motieven voor de Disney kleurboeken zijn meestal ontleend aan verschillende Disney verhalen, dus er is voor elk wat wils. Alleen de Disney prinsessen kleurboeken zullen vaak leuker zijn voor meisjes dan voor jongens. Natuurlijk kunnen ook jongens zich vermaken met het inkleuren van prinsessenmotieven.

Hoe kan ik de verschillende kleurmotieven bekijken voor ik het kleurboek koop?

In de meeste gevallen kun je vóór de aankoop slechts enkele motieven uit een Disney kleurboek bekijken.

Een Disney kleurboek bevat vaak meer dan 50 verschillende motieven. Van de talrijke motieven kan echter meestal maar een klein deel bekeken worden vóór de aankoop. De nadruk ligt echter meer op de algemene vormgeving van de kleurplaten, d.w.z. hoe de kleurplaten geïllustreerd zijn, en minder op welke motieven ze bevatten. Dus als je het kleurboek online koopt, moet je je voor een groot deel laten verrassen wat de motieven betreft. Kopen in een winkel is aan te bevelen als je alle motieven wilt zien voor je koopt.

Beeldbron: Shevchuk/ 123rf.com

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies