Laatst bijgewerkt: 03-08-2021

Onze selectiecriteria

17Onderzochte producten

23Bestede uren

2Beoordeelde onderzoeken

65Verzamelde opmerkingen

De Dyson Supersonic haardroger is het luxe model onder de haardrogers. In tegenstelling tot conventionele producten biedt het speciale ingebouwde technologieën die het drogen en stylen van haar kinderspel maken. Bovendien is de Dyson haardroger bijzonder zacht voor het haar en zorgt ervoor dat het niet breekt.

Met onze Dyson haardroger review 2023 willen we je helpen meer over het apparaat te weten te komen en het perfecte model voor je te vinden. In onze grote gids vind je alle belangrijke vragen die je hebt voordat je de Dyson haardroger koopt. We hebben ze voor je onderzocht en beantwoord. Veel leesplezier.
De belangrijkste feiten in het kort

 • De Dyson haardroger droogt je haar in een handomdraai dankzij een speciale motor en precieze luchtstroom. Het haar wordt beschermd tegen hittebeschadiging door een ingebouwde temperatuurregeling en blijft glanzend en gezond.
 • Er zijn tot vijf verschillende opzetstukken voor de haardroger van Dyson. Ze zijn speciaal ontworpen voor verschillende haartypes en kunnen elke haartextuur aan. Ze föhnen niet alleen je haar, maar stylen het ook.
 • Behalve de buitengewone technologie valt vooral het unieke en praktische ontwerp op. De Dyson Supersonic haardroger ziet er niet alleen stijlvol uit, maar is ook klein en handig.

Dyson haardroger: Onze selectie

Koop- en beoordelingscriteria voor haardrogers van Dyson

Dyson biedt meestal maar één model aan. Je hebt dus het voordeel dat je geen grote beslissing hoeft te nemen, want dit model is geperfectioneerd. Hier kom je meer te weten over de technologie en andere voordelen van deze Dyson haardroger in vergelijking met haardrogers van andere merken. Dit zijn de criteria die hier het belangrijkst zijn.

In het volgende vind je een meer gedetailleerde uitleg van de afzonderlijke punten.

Gewicht en afmetingen

Een groot verschil met gewone haardrogers is de plaats van de motor. De motor zit in de handgreep van de Dyson haardroger. Dit is een pluspunt voor de totale gewichtsverdeling, die zich beter over de hele haardroger verdeelt. In totaal weegt de haardroger 630 gram, maar dankzij de intelligente verdeling wordt hij tijdens het föhnen nooit te zwaar in de hand.

De Dyson Supersonic meet 245x78x97 millimeter, en is daarmee een van de kleinere en handzamere haardrogers op de markt. In tegenstelling tot de meeste haardrogers is de kop kleiner en de compacte vormgeving maakt de Dyson haardroger gemakkelijk te vervoeren.

Luchtstroom en motor

Een van de bijzondere kenmerken van de Dyson haardroger is de zeer krachtige digitale motor “Dyson Digital Motor V9”. Hij draait tot 110.000 omwentelingen per minuut. Dyson gebruikt een specifieke luchtstroom technologie, de “Air Multiplier” technologie. 41 liter lucht wordt per seconde rondgedraaid.

Het volume van de aangezogen lucht wordt verdrievoudigd. Daardoor droogt de Dyson haardroger je haar meestal sneller dan gewone modellen. Een ingebouwde temperatuurregeling meet 40 keer per seconde de temperatuur en zorgt ervoor dat er geen oververhitting optreedt. Zo wordt je haar optimaal tegen hitte beschermd.

Hulpstukken en accessoires

De meeste haardrogers die je op de markt kunt kopen bieden één of misschien twee hulpstukken. Dyson, daarentegen, is een van de weinige fabrikanten die verschillende opzetstukken voor hun haardrogers aanbieden. Drie ervan zijn inbegrepen bij de aankoop van de Dyson haardroger.

De Dyson haardroger is speciaal ontworpen voor verschillende haartexturen en past zich aan elk haar aan.

Ze zijn speciaal gemaakt voor verschillende haarsoorten en texturen, dus welk soort haar je ook hebt, je zult het ook met gemak kunnen föhnen en stylen. Want de Dyson opzetstukken zijn er niet alleen om je haar te drogen, ze zijn er ook om het in model te brengen. Als je een Dyson haardroger koopt, worden bepaalde accessoires meegeleverd. Niet alle haardrogers bieden dit.

Behalve de hulpstukken krijg je ook een lus om op te hangen en een hittebestendige antislip mat. Je vindt een meer gedetailleerde beschrijving in onze gids. Als je je assortiment wilt uitbreiden, biedt Dyson op zijn homepage nog twee opzetstukken aan. Er zijn ook verschillende opbergbakken. Je vindt er hier meer over in onze gids.

Prestaties en technische gegevens

Dyson adverteert met een bijzonder krachtige motor. De Dyson haardroger heeft een vermogen van 1600 watt, wat een relatief laag cijfer is vergeleken met andere haardrogers.

Dit wijst echter niet op een lagere prestatie, maar alleen op een lager energieverbruik. Hoe hoger het wattage, hoe hoger de elektriciteitsrekening. We hebben de andere technische gegevens hieronder opgesomd.

 • Snoer: De lengte van het snoer van de Dyson Supersonic haardroger is 2,70 meter. Ook al zijn er haardrogers op de markt met langere snoeren, de lengte is voldoende. Hij biedt bewegingsvrijheid en heeft geen extra verlengkabel nodig.
 • Spanning: De spanning in Duitsland is 230 volt.
 • Volume: Met 64 decibel is de Dyson haardroger een van de stillere modellen.

Design

Wat vooral opvalt aan de Dyson haardroger is zijn futuristische uiterlijk, dat geen enkel ander bedrijf biedt. Het hoofdgedeelte heeft een ringvormig uiterlijk en het algemene ontwerp is nogal minimalistisch. De knoppen voor de bediening van de haardroger zitten in het midden van de ventilator en niet, zoals meestal het geval is, op de handgreep.

Zo zitten ze niet in de weg als je de haardroger gebruikt. Je kunt deze haardroger kopen in drie verschillende kleuren. De afzonderlijke versies zijn elk tweekleurig. Je kunt kiezen tussen ijzer/fuchsia, zwart/paars en zwart/nikkel.

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je een Dyson haardroger koopt

Als je overweegt een Dyson haardroger te kopen, heb je waarschijnlijk een paar vragen die je eerst beantwoord wilt hebben. We hebben alle relevante vragen in onze gids gebundeld en voor je beantwoord. Zo kun je precies te weten komen wat je moet weten over de Dyson Supersonic haardroger voordat je hem koopt.

Wat maakt de Dyson haardroger anders dan andere fabrikanten?

De Dyson Supersonic haardroger is ontworpen voor verschillende haartypes. Afhankelijk van de haartextuur zijn er geschikte opzetstukken die het haar niet alleen föhnen, maar ook stylen. Ook de hulpstukken worden voortdurend verder ontwikkeld en verbeterd.

In tegenstelling tot gewone haardrogers zit de krachtige digitale motor in de handgreep, zodat het gewicht beter verdeeld wordt. De Air Multiplier technologie die Dyson gebruikt verdrievoudigt het volume van de aangezogen lucht. Samen met de motor creëert hij een krachtige en gecontroleerde luchtstroom voor nauwkeurig stylen en snel drogen.

Dyson Föhn-1

Zelfs weerbarstige krullen zijn gemakkelijk te hanteren door de Dyson haardroger.
(Image source: StockSnap/Pixabay)

De ingebouwde intelligente temperatuurregeling meet 40 keer per seconde de temperatuur om de warmte te regelen. Het gaat nooit boven de 150 graden, want te veel hitte beschadigt het haar en laat het er pluizig uitzien. Dus de Dyson haardroger is zacht voor je haar, en houdt het gezond, zacht en glanzend.

Behalve de technologie biedt Dyson ook een chique en stijlvolle vormgeving. De haardroger is klein, licht en daardoor erg handig. De kabellengte van 2,70 meter is ook relatief lang. Omdat de motor in het handvat zit, is het kopdeel ontworpen met een chic gat. De knoppen zitten in het midden.

Welke soorten opzetstukken zijn er voor de Dyson haardroger?

De Dyson haardroger past zich aan alle haartypes aan en biedt daarom drie verschillende opzetstukken die je kunt gebruiken naargelang je individuele behoeften. Je kunt ze ook op elk moment veranderen en vervangen. De spuitmonden zijn met behulp van een magneet aan het handvat bevestigd, wat het je bijzonder gemakkelijk maakt ze te verwisselen. De volgende hulpstukken worden bij je aankoop van de Dyson haardroger meegeleverd

 • Styling mondstuk
 • Gladstrijkend mondstuk
 • Diffuser

Als je een ouder model hebt, maak je dan geen zorgen. Nieuwe opzetstukken zijn compatibel met oudere Dyson haardrogers. Als je geïnteresseerd bent in meer hulpstukken, kun je er hieronder in de gids meer over lezen. Hier vind je een meer gedetailleerde uitleg van elke bijlage.

Styling mondstuk

Dit opzetstuk is om je haar te stylen. Het ontwerp van het styling mondstuk is breed en dun, waardoor een samengeperste en precieze luchtstroom ontstaat. Hiermee kun je afzonderlijke plukken haar richten en stylen. Het deel dat niet gestyled moet worden wordt niet aangetast en je haar wordt beschermd.

Dit mondstuk is bijzonder geschikt voor gevormd haar of een zeer zijdeachtige haartextuur. Je kunt er bijvoorbeeld een klassiek geföhnd kapsel mee maken. Gebruik een stylingspray voor je begint. Stijl en krul daarna je haar.

Gladstrijkend mondstuk

Het gladmakende mondstuk droogt je haar door een zachte en gecontroleerde luchtstroom te creëren. Het geeft ze een glad uiterlijk. Het geeft je wortels volume en vormt de uiteinden van je haar. Dit geeft je haar een prachtig natuurlijke uitstraling.

Smoothing nozzle is het beste voor vol en glad haar.

Gebruik voor het drogen een volumegevende spray en föhn je haar ondersteboven. Probeer voor het beste resultaat wijd uit te föhnen en de uiteinden in te draaien. De koude stand van de haardroger helpt om alles in te stellen. Als je je haar steil wilt hebben, kun je ook dit opzetstuk gebruiken. De luchtstroom vormt het tot een rechte stroom langs je hoofd.

Diffuser

De lucht uit de diffuser wordt wijd en gelijkmatig rond je haar verdeeld.

Dit simuleert en bevordert het natuurlijke droogproces. Pluis wordt verminderd en je haar ziet er minder pluizig uit.

Dit opzetstuk is het meest ideaal voor krullen en golven. Met deze manier van föhnen zijn ze beter gedefinieerd. Het opzetstuk heeft lange tanden aan de voorkant, waarmee je dieper in je haar kunt reiken. Dit geeft je meer controle bij het stylen van je haar.

Als je steil haar hebt, kun je de diffuser gebruiken om meer volume te creëren. Je van nature steile haar krijgt meer vorm. Golven en lichte bewegingen kunnen gemakkelijk aan je haar worden toegevoegd.

Voor het föhnen kun je een krulcrème aanbrengen. Om maximaal volume te krijgen, föhn je je haar ondersteboven. Aan het eind moet je het gewoon uitschudden om het resultaat te krijgen dat je wilt.

Welke accessoires worden bij de Dyson haardroger geleverd?

Behalve de drie zojuist genoemde hulpstukken wordt de Dyson haardroger ook geleverd met andere hulpstukken. Je vindt alle producten die bij de levering inbegrepen zijn in de volgende tabel:
Voorwerp Beschrijving
Haardroger Met een snoerlengte van 2,70 meter kun je de hulpstukken hieraan bevestigen
Antislipmat Om ertussen te leggen, hittebestendig, haardroger kan niet naar beneden glijden
Houder Praktische lus, kan zo aan een haakje gehangen worden

Dyson biedt nog meer accessoires aan op zijn site. Als je geïnteresseerd bent, kun je erover lezen in het volgende punt.

Welke andere accessoires kan ik voor mijn Dyson haardroger kopen?

Behalve de al bijgeleverde opzetstukken heeft Dyson nog twee actuele in zijn assortiment. Op de Dyson website kun je ook extra opbergmogelijkheden vinden. Hier hebben we alle accessoires op een rijtje gezet die Dyson aanbiedt.

 • Kamhulpstuk met brede tanden: Het helpt je je getextureerde haar vorm te geven terwijl je het föhnt. Het is speciaal ontwikkeld voor krullend en weerbarstig haar. De extra brede tanden breken niet, hoe dik je krullen ook zijn.
 • Extra zacht luchtstroom opzetstuk: Vooral als je een gevoelige hoofdhuid hebt en fijn haar, kun je dit opzetstuk het beste gebruiken. Het is bijzonder zacht. De lucht wordt in een lichte luchtstroom bij een lage temperatuur verspreid en droogt je natte haar snel.
 • Opbergdoos: Als je je Dyson Supersonic haardroger in een tas wilt opbergen, is de opbergdoos verkrijgbaar in twee verschillende kleuren. Je kunt kiezen tussen zwart en zilver. Hij is van binnen bekleed en sluit met een magnetische sluiting.
 • Reistas: Er is ook een geschikte tas voor op reis, in blauw of in grijs/fuchsia. De twee modellen verschillen wat hun kenmerken betreft. Het eerste is hittebestendig en gevoerd voor betere bescherming.
 • Opbergstandaard: Hij is gemaakt van staal en biedt je een manier om de Dyson haardroger netjes neer te zetten. De magnetische hulpstukken kunnen er ook aan bevestigd worden.

Hoeveel kost de Dyson haardroger en zijn accessoires?

Afhankelijk van waar je je Dyson haardroger wilt kopen, variëren de prijzen een beetje. De aanbiedingen variëren van tijd tot tijd. We hebben een overzicht samengesteld van de kosten van de haardroger en zijn accessoires.
Objekt prijs
Haardroger met drie opzetstukken, Mat en opberglus rond 360 euro
Kamhulpstuk met brede tanden rond 40 euro
Hulpstuk voor extra zachte luchtstroom rond 40 euro
Opbergtas rond 70 euro
Reistas in blau rond 70 euro
Reistas in grau rond 50 euro
Opberghouder rond 70 euro

We hebben de prijzen als een officiële richtlijn van de Dyson website gehaald.

Hoe bedien ik de Dyson haardroger?

De haardroger heeft drie verschillende luchtstroomstanden. Je kunt kiezen tussen ‘Normaal drogen’, ‘Snel drogen’ en ‘Stijl’.

Dyson Föhn-2

De Dyson Supersonic haardroger is heel gemakkelijk in gebruik. Je haar is er in een handomdraai mee gestyled.
(Image source: Ryan McGuire/Pixabay)

Je kunt ook de temperatuur veranderen. Voor snel drogen en stylen is de 100 graden stand geschikt. Voor normaal drogen is er de 80 graden stand en met de 28 graden optie biedt de haardroger ook een koude stand. Lucht- en temperatuurinstellingen zijn af te lezen op een praktisch LED display. De hulpstukken zijn gemakkelijk te verwisselen omdat ze magnetisch bevestigd zijn.

Wat zijn de alternatieven voor de Dyson haardroger?

De Dyson haardroger is een van de elite haardrogers. Helaas komt dit ook tot uiting in de prijs. Wil je een vergelijkbaar resultaat bereiken als met de Dyson haardroger, maar minder geld uitgeven? We hebben twee producten op een rijtje gezet die een goed alternatief bieden voor de Dyson Supersonic haardroger.

Xiaomi Jimmy F6

De haardroger van Xiaomi lijkt erg op die van Dyson qua ontwerp en ook qua afmetingen. De Xiaomi Jimmy F6 is echter minder minimalistisch. Het Xiaomi alternatief ziet er over het geheel genomen ook minder elegant uit. Er zit geen gat in de kop en de bedieningsknoppen zitten op de handgreep, net als op gewone haardrogers.

De kabel is een meter korter, d.w.z. nog maar 1,70 meter lang. De motor is als normaal in de kop ingebouwd. Net als bij het Dyson product zijn er drie luchtstroom- en vier temperatuurinstellingen. De Xiaomi haardroger droogt ongeveer even snel als die van Dyson en over het algemeen sneller dan gewone haardrogers. De temperatuurregeling werkt echter niet even goed, zodat de hoofdhuid soms te heet kan worden. De

Xiaomi is ook wat luidruchtiger. De hulpstukken zijn vergelijkbaar. Net als de Dyson haardroger heeft het alternatief drie verschillende opzetstukken om te drogen en te stylen.

De Xiaomi Jimmy F6 blijft hier en daar een beetje achter bij de Dyson Supersonic haardroger, maar levert toch een behoorlijk resultaat. Het is te koop voor ongeveer 160 euro en biedt een iets zwakker maar veel goedkoper alternatief.

Philips HP8280/00

De Philips HP8280/00 is geen luxe haardroger zoals de Dyson haardroger, maar hij is toch een goed alternatief. Hij ziet eruit als een gewone haardroger, maar het ontwerp is chic en stijlvol.

De Philips haardroger is geen luxeproduct, maar hij stijlt even goed als de Dyson haardroger.

Deze haardroger weegt 550 gram, en is daarmee veel zwaarder dan de Dyson haardroger. Hij is ook groter, maar je kunt er nog steeds langer mee föhnen zonder dat het te zwaar wordt. De Philips versie is iets langzamer, maar levert een vergelijkbaar stylingresultaat als de Dyson.

Philips gebruikt ook een speciale technologie om zacht te zijn voor het haar en het vocht ervan te beschermen. Het heet “Moisture Protect” en heeft een ingebouwde infraroodsensor die de temperatuur van het haar meet en de warmte daarop aanpast. Het haar droogt niet uit, glanst en ziet er gezond uit.

Dyson Föhn-3

Is er een alternatief voor de Dyson haardroger? We stellen je twee verschillende modellen voor.
(Image source: Element5 Digital/Unsplash)

Je kunt op de haardroger maar drie temperatuurniveaus handmatig instellen, de rest wordt door het apparaat geregeld. Je kunt de Philips HP8280/00 kopen voor 80 tot 90 euro. Hoewel het stylen net zo goed werkt als met de Dyson haardroger, biedt de Philips haardroger veel minder luxe.

Hoe en hoe vaak moet ik de Dyson haardroger schoonmaken?

Om het beste uit je Dyson Supersonic haardroger te halen, moet je hem regelmatig schoonmaken. Dyson raadt aan minstens een keer per maand schoon te maken. Schoonmaken gaat snel en gemakkelijk.

Alles wat je nodig hebt is een zachte, droge doek. Verwijder eerst het vuil van de buitenste filterhuls. Daarna zorg je voor het filterrooster onderaan de handgreep, dat je ook eenvoudig kunt afvegen. Zo verzamelt zich daar minder stof.

Foto bron: Deli/ 123rf.com

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies