Laatst bijgewerkt: 09-12-2020

Onze selectiecriteria

19Onderzochte producten

21Bestede uren

3Beoordeelde onderzoeken

59Verzamelde opmerkingen

Als je de verzorging van jouw gezicht erg belangrijk vindt, dan zal dit artikel je zeker interesseren. Veel vrouwen hebben hun eigen dagelijkse schoonheidsrituelen. Bij deze rituelen gebruiken zij een breed spectrum aan cosmetische producten. Zo staan er vaak heel wat potjes en flesjes klaar, met die fijne tonic, dat geweldige serum en die perfecte crème.

Helaas laat het resultaat van deze producten nogal eens te wensen over. Wat kunnen we daaraan doen? Iets anders dan wat we dagelijks doen in elk geval, want door iets anders te doen, krijg je andere resultaten. We presenteren je in dit artikel de gezichtsroller. Een gereedschap, waarmee je niet alleen de kracht van jouw cosmetica kracht bijzet, maar ook de huid vanbinnen uit verzorgt. Ben je klaar om te rollen?
Belangrijk om te weten

 • De gezichtsroller is een cosmetisch gereedschap, waarmee je de uitstraling en de gezondheid van jouw gezichtshuid kunt verbeteren.
 • Een gezichtsroller stimuleert de bloedcirculatie, de lymfedrainage en de aanmaak van collageen in de huid. Daarmee bestrijdt een gezichtsroller de tekenen van het ouder worden. Ze laten de huid er jonger en steviger uitzien.
 • Er zijn hele verschillende soorten gezichtsrollers te koop in Nederland. Van verschillende materialen, met andere mechanismen en diverse eigenschappen.
 • Je kunt een gezichtsroller heel eenvoudig gebruiken, want je masseert simpelweg het te behandelen gebied.
 • In principe kun je een gezichtsroller elke dag gebruiken, wanneer je maar wilt. Bij voorkeur na jouw dagelijkse verzorgingsritueel, want dan absorberen de stoffen beter.

Onze selectie: De beste gezichtsroller op de markt

In het gedeelte hieronder vind je een selectie van de vijf beste gezichtsrollers. Momenteel in de Nederlandse markt verkrijgbaar. Daaronder hebben we de belangrijkste eigenschappen van deze gezichtsrollers vermeld. Zo zijn ze gemakkelijker met elkaar te vergelijken. Het zal je van pas komen, bij het bepalen van de gezichtsroller die het beste bij jou past.

De meest stijlvolle gezichtsroller

De OneCare gezichtsroller helpt je bij de strijd tegen huidveroudering, rimpels, striemen en cellulitis door middel van microneedling. De roller is geschikt voor de fijne lijntjes rond de ogen en oppervlakkige littekens, stimulatie van de aanmaak van collageen, anti-aging, hyperpigmentatie en voor betere opname van huidverzorgingsproducten. Direct na het gebruik zal je huid tegelijkertijd zachter en steviger aanvoelen. De gezichtsroller ziet er ook nog eens prachtig uit.

De beste gezichtsroller voor een zachte huid

Dit apparaat biedt een geheel nieuwe manier van huidverzorging. De 540 roestvrijstalen micronaaldjes van 0.3mm van deze dermaroller activeren de verbranding in de huidcellen en zijn effectief om de huid te regenereren en acne, litteks, rimpels, celullitis en striae te verminderen. De gezichtsroller is eenvoudig in gebruik. Zonder al te veel kracht te gebruiken rol je de dermallor soepel over je huid. We zijn erg tevreden met het eindresultaat: een zachte en rustige huid.

De beste gezichtsroller om mee-eters te verwijderen

De gezichtsroller van RDCO is onderdeel van een complete set die helpt om je huid er beter uit te laten zien. Heb je veel last van verstopte poriën, mee-eters of dode huidcellen? Probeer dan deze set eens uit. De gezichtsborstel zorgt ervoor dat jouw huid optimaal gebruik maakt van skincare producten. De roller werkt tegen acne, hoofdpijn, stress en andere factoren. Verder bevat de set nog handige opbergdoosjes en herbruikbare wattenschijfjes.

De gezichtsroller voor een ontspannen gezicht

De gezichtsroller van Confibel helpt je om een onrustige huid weer rustig te krijgen. Dankzij het goed doordachte ontwerp is er sprake van een optimaal contact tussen de rol en de huid. Het handvat is erg comfortabel, ligt lekker in de hand en zorgt voor een gemakkelijk gebruik. De 2 bollen zorgen niet alleen voor een gemasseerde huid maar masseren ook de spieren eronder. De truc zit hem in het handvat dicht tegen de huid aan houden.

De gezichtsroller voor de gadgetfan

Met deze prachtige gezichtsroller van Sunmay, houd je je huid in topconditie. Het kleine zonnepaneel op deze gezichtsroller neemt energie op, die het als microstroom afgeeft aan de huid. De 3D waterdichte bollen kunnen 360 graden draaien en passen overal op de huid. Op het gezicht en het lichaam.

De drukpunt bollen die in een Y vorm op het handvat zijn geplaatst, masseren de verzorgingsproducten in de huid. Ze blijven er dus niet op de huid liggen, maar doen hun verzorgende en hydraterende werk. De gezichtsroller ligt lekker in de hand en zit in een handige hoes, om overal mee naartoe te nemen. Geef jezelf in een paar minuten per dag een face-lift, waar geen naald of mes aan te pas komt.

Shopgids: Alles wat je moet weten over de gezichtsroller

Voordat je een gezichtsroller koopt, is het handig om alvast kennis te nemen van de belangrijkste kenmerken. Hieronder vind je de belangrijkste aspecten van de gezichtsroller, zodat je jezelf goed kunt inlezen voor je aankoop. Verder geven we antwoord op de door gebruikers meest gestelde vragen over de gezichtsroller.

Met een gezichtsroller bereik je een betere doorbloeding van de gezichtshuid.
(Bron: dolgachov: 52767449/ 123rf.com)

Wat is precies een gezichtsroller?

Een gezichtsroller staat ook wel bekend als dermaroller en face roller in het Engels. Schoonheidsspecialisten wijzen deze tool aan als nieuwe beauty hit van het jaar. Het gaat om kleine instrumenten die de vorm van een roller hebben. Ze zijn bedoeld om de huid mee te masseren, wat verschillende cosmetische effecten met zich meebrengt. Oorspronkelijk komt de gezichtsroller uit Korea, waar het al jaren als schoonheidsinstrument wordt ingezet. Met een gezichtsroller zijn uitzonderlijke resultaten bereikt.

Er zijn momenteel veel soorten en maten gezichtsrollers op de Nederlandse markt. Iedere gezichtsroller heeft een andere vorm, is gemaakt van specifiek materiaal en werkt anders. Het gebruik van een gezichtsroller is zeer eenvoudig, dat is de belangrijkste overeenkomst.

Gezien de eigenschappen en bereikte resultaten, zijn gezichtsrollers een succes. Veel vrouwen hebben al een gezichtsroller opgenomen in hun dagelijkse schoonheidsritueel.

Waartoe dient een gezichtsroller?

Een gezichtsroller kan het aanzien en de gezondheid van de gezichtshuid verbeteren. De meeste gebruikers, rollen een gezichtsroller over hun gezicht. Maar, dit instrument is ook op de hals en in het decolleté, of de rest van het lichaam te gebruiken. De voordelen van de gezichtsroller zij legio. Iedere gezichtsroller heeft een aantal specifieke eigenschappen en een eigen mechaniek.

Samengevat, kunnen gezichtsrollers de tekenen van veroudering afremmen. Denk hierbij aan expressie lijntjes en rimpels. Ze blijken ook nuttig in het tegengaan van wallen en gezwollen ogen. Een gezichtsroller stimuleert de doorbloeding van de huid en helpt bij het afvoeren van afvalstoffen via de huid. Tenslotte dragen deze instrumenten bij aan de aanmaak van collageen.

Het gebruik van een gezichtsroller is eenvoudig. Je masseert gewoon het te behandelen gebied.
(Bron: Lightfieldstudios: 116317315/ 123rf.com)

Als je regelmatig een gezichtsroller gebruikt, dan mag je uitgaan van een aantal verbeteringen aan de huid. Zoals een gezondere, steviger en verjongde huid. Er bestaat echter nog geen wetenschappelijk bewijs voor de effecten van de gezichtsroller. Dermatoloog Dr. Monica Li beweert net als andere huidspecialisten, dat een gezichtsroller een positief effect heeft op de bloedsomloop.

Hoe werkt een gezichtsroller?

Iedere gezichtsroller werkt anders, volgens een eigen mechanisme. Dit hangt af van hoe een bepaald model gezichtsroller eruit ziet. Er zijn bijvoorbeeld gezichtsrollers met minuscule naalden te verkrijgen, die in de huid dringen. Ook zijn er gezichtsrollers die bepaalde mineralen afgeven aan de huid. In de selectie hierboven, zie je al een aantal verschillende werkwijzen van de gezichtsroller.

Ondanks alle verschillen, schuilt de kracht van iedere gezichtsroller in de massagefunctie. Hiermee bereik je een betere doorbloeding van de huid in het gezicht. Ook zorg je met een gezichtsmassage voor het afvoeren van schadelijke stoffen en overtollig vocht. Met een gezichtsroller kun je jouw gezichtshuid strakker maken en de spieren in jouw huid masseren.

Welke soorten gezichtsrollers zijn er?

Zoals we eerder in dit artikel schreven, bestaan er veel verschillende soorten en maten gezichtsrollers. Iedere gezichtsroller heeft een aantal specifieke kenmerken en voordelen. Ook het mechanisme van iedere gezichtsroller is weer anders, net als het ontwerp en de gebruikte materialen. Wat ze delen, is het gunstige effect op de gezichtshuid.

De meest klassieke gezichtsroller is gemaakt van jade, met een steen aan beide zijden van de roller. Er zijn ook gezichtsrollers met micronaalden, honderden op een rij, voor de behandeling van de huid. Daarnaast zijn er speciale liftende gezichtsrollers, gezichtsrollers van platina en andere gezichtsmassage apparaten. In de tabel hieronder, zie je de belangrijkste eigenschappen samengevat.

Type gezichtsroller Kenmerken Eigenschappen
Klassieke jade gezichtsroller Bevat een jade steen in verschillende maten aan beide zijden van de gezichtsroller. Gaat vochtophopingen tegen en masseert de cosmetische producten als het ware in de huid.
Gezichtsroller met micronaalden Heeft een draaikop met daarop honderden kleine naalden, die de gezichtshuid doordingen. Bevordert het natuurlijke celherstel in de huid en de aanmaak van collageen. Bestrijdt tekenen van het ouder worden en pigmentvlekken.
Liftende gezichtsroller Zeshoekige vorm met 24 verschillende soorten stenen om de huid te behandelen. Maseert de huid en verjongt en verfrist deze.
Platina gezichtsroller Bevat twee ronde bollen op een platina basis. Masseert jouw gezicht, hals en schouders. Werkt met microstroom technologie, wat de collageen productie en elasticiteit van de huid bevordert.
Massage gezichtsroller Meestal gemaakt uit een plastic. Kan hele verschillende vormen hebben, meestal met een draaiende kop. Versterkt de gezichtsspieren en bevordert de bloedsomloop. Ook haalt het mogelijke spanningen uit het gezicht.

Hoe gebruik ik een gezichtsroller?

Om de gewenste resultaten te bereiken, is het belangrijk om de gezichtsroller op de juiste manier te gebruiken. De meeste gezichtsrollers zijn geschikt, om op elk moment van de dag te gebruiken, wanneer je wilt. We raden je aan, om je gezicht twee tot drie keer per week te masseren met een gezichtsroller. Dit kan tijdens jouw gebruikelijke schoonheidsrituelen, na het aanbrengen van een verzorgende crème. De gezichtsroller zorgt ervoor, dat de producten beter worden opgenomen door de huid.

Om te beginnen moet je huid schoon zijn. Rol de gezichtsroller van het puntje van je neus naar je voorhoofd. Daarna van je kin, naar je slapen, via je wangen. Masseer in eerste instantie verticaal en diagonaal, daarna horizontaal. Oefen een lichte druk uit op de roller om de bloedsomloop te stimuleren, maar druk niet te hard. Vermijd waar mogelijk de oogcontouren.

Masseer met de gezichtsroller eerst van het puntje van je neus, tot aan je voorhoofd.
(Bron: Carther: 60952019/ 123rf.com)

Heb je je gezicht eenmaal gemasseerd, ga dan over tot je hals en decolleté. Sommige gezichtsrollers, zijn tevens geschikt voor de schouders en andere delen van het lichaam. Experts raden aan de gezichtsroller te gebruiken, nadat je jouw verzorgingsroutine gedaan hebt. Op deze wijze absorbeert de huid de producten goed en bereik je nog opvallender resultaten.

Welke nadelen heeft een gezichtsroller?

Een gezichtsroller is een veelbelovend instrument bij de lichaamsverzorging, maar er kleven ook een paar nadelen aan. Deze nadelen hangen sterk af van het type gezichtsroller, gezien de verschillende werkingen. Soms kan een gezichtsroller de roodheid in het gezicht verergeren, net als eventuele zwellingen. Dit gebeurt vooral, als je teveel druk uitoefent op de gezichtsroller.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een gezichtsroller?

Zoals je hebt gelezen, is een gezichtsroller een handig instrument in de verzorging van jouw gezicht. Ze kunnen jouw huid er strakker uit laten zien en tekenen van veroudering bestrijden. Maar, er zijn ook een paar minder leuke kanten aan het gebruik van een gezichtsroller. In de volgende tabel vind je de voordelen en nadelen van een gezichtsroller.

Voordelen
 • Maken het gezicht gladder
 • Bestrijden de tekenen van het ouder worden
 • Verstevigen jouw huid
 • Stimuleren de bloedtoevoer
 • Helpen bij het afvoeren van schadelijke stoffen
 • Voorkomen overtollige vochtophopingen
 • Bevorderen de aanmaak van collageen
Nadelen
 • Mogelijk opzwellen van de huid

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Op het moment dat je een gezichtsroller gaat kopen, is het handig om een aantal dingen in de gaten te houden. Hieronder voorzien we je van een aantal tips over de gezichtsroller. Deze tips kunnen je helpen om de gezichtsroller te kiezen, die het beste past bij jouw behoeften. Let bij het kopen van een gezichtsroller op de volgende aspecten:

 • Model gezichtsroller
 • Huidtype
 • Doelstelling
 • Leeftijd

Model gezichtsroller

Dit is het belangrijkste aspect dat je moet overwegen. Zoals je al gezien hebt, zijn er veel verschillende soorten gezichtsrollers op de Nederlandse markt. Iedere gezichtsroller bezit een aantal unieke eigenschappen en werkt net even anders dan andere modellen. Om een goede beslissing te kunnen maken, weeg je deze eigenschappen tegen elkaar af.

Een jaderoller, zoals hieronder afgebeeld, is de meest basic gezichtsroller. Ze zijn eenvoudig in gebruik en respecteren de huidintegriteit. De micronaald gezichtsroller bereikt echter aanzienlijk betere resultaten, maar deze kan agressiever zijn voor jouw huid. Een platina gezichtsroller of een liftende gezichtsroller zijn geavanceerdere soorten gezichtsrollers, die minder ingrijpend zijn.

Tot slot, zijn er nog massage gezichtsrollers. Zij pakken vooral het spierweefsel in het gezicht aan en herstellen de stevigheid daarvan. Zoals je ziet, heeft iedere soort gezichtsroller een ander doel en een andere werking. Kies er een, die het beste past bij wat jij nodig hebt en wilt bereiken met een gezichtsroller.

Huidtype

Hoewel het op zich geen cosmetische producten zijn, zijn gezichtsrollers wel degelijk instrumenten voor een mooiere huid. Daarom is het zinvol, om even stil te staan bij jouw huidtype, voordat je een gezichtsroller koopt. Voor de jonge huid, is een gezichtsroller met jade een hele goede optie. Het is eenvoudig in gebruik, respecteert de huid en is nuttig bij het afvoeren van overtollig vocht in de huid.

Voor de wat rijpere huid, met littekens en mogelijk pigmentvlekken, is de gezichtsroller met micronaalden ideaal. In het geval van een slappe huid, is een gezichtsroller met liftend effect de beste bondgenoot in beauty.

Massage gezichtsrollers zijn nuttig bij het verstevigen van de spieren in het gezicht.

Houd rekening met jouw huidtype bij het kopen van een gezichtsroller. Misschien heb je een gevoelige huid, of lijdt je aan een huidaandoening. Jouw huidtype is vooral van belang, bij het gebruik van een gezichtsroller met micronaalden. Gegeven de agressiviteit van dit type gezichtsroller, raden we je aan het gebruik hiervan te stoppen, als jouw huid er niet mooier op wordt.

Doelstelling

Wat hoop je met een gezichtsroller te bereiken? Oftewel, welke doelstelling heb je voor jouw gezichtshuid? Bijvoorbeeld, het tegengaan van onnodige vochtophopingen, of het bevorderen van de doorbloeding van de gezichtshuid. Iedere gezichtsroller kan hierbij ondersteunen, want ze bevorderen allemaal de bloedsomloop en de afvoer van schadelijke stoffen.

Als je de tekenen van het ouder worden wilt afremmen, of vlekjes en rimpels wilt aanpakken, dan raden we de gezichtsroller met micronaalden aan. Ditzelfde advies geldt, wanneer je littekens of onzuiverheden op de huid wilt aanpakken, zoals acné. Om slapheid tegen te gaan, raden we een platinum gezichtsroller aan, of een andere gezichtsroller met een liftend effect.

Leeftijd

Leeftijd is van invloed op de keuze voor de juiste gezichtsroller, net als het doel dat je ermee hebt en jouw persoonlijke huidtype. Op een bepaalde leeftijd, heeft een huid bepaalde kenmerken. Daarom zal de doelstelling die mensen met een gezichtsroller hebben, verschillen per leeftijd. Daarmee samenhangend, de behoeften van de huid op die leeftijd.

Voor de jonge huid is een jaderoller een goede optie. Het houdt jouw huid gezond en stralend. Een gezichtsroller met micronaalden doet het echter beter op de wat rijpere huid. Net als de liftende gezichtsroller en de gezichtsroller van platina. Deze gezichtsrollers gaan huidveroudering tegen en houden jouw gezicht langer stralend en gezond.

Samenvatting

Gezichtsrollers zijn veelbelovende schoonheidsinstrumenten die bovendien eenvoudig te gebruiken zijn. Ze hebben een positief effect op de huid, zoals de bevordering van de doorbloeding en het afvoeren van onnodig vocht. Een gezichtsroller kan ondersteunen bij het afremmen van de tekenen van veroudering.

Heb je genoeg uitgegeven aan wondercrèmes en wil je wat nieuws proberen? Ga dan eens voor een gezichtsroller. Het is een eenvoudig, voordelig en veelzijdig instrument. Wat je behoeften van jouw huid ook zijn, er is een ideale gezichtsroller voor jou.

Weet je al welke gezichtsroller je gaat kiezen? Deel het hieronder met ons, deel het ook op social media.

(Bron van de uitgelichte afbeelding: Olena Kachmar: 74486684/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies