Laatst bijgewerkt: 09-12-2020

Onze selectiecriteria

19Onderzochte producten

29Bestede uren

11Beoordeelde onderzoeken

120Verzamelde opmerkingen

Met het ouderworden ondergaat ons lichaam veranderingen die onder andere aan de huid te zien zijn. Expressielijntjes, rimpels of verlies van stevigheid. Veroudering is een normaal en fysiologisch proces dat we allemaal moeten ondergaan. Dit betekent echter niet dat het aangenaam is.

In de loop van de geschiedenis zijn er meerdere behandelingen ontwikkeld om veroudering tegen te gaan. In de cosmeticasector zijn crèmes het paradepaardje. Eén van de werkzame stoffen tegen de tekenen van veroudering is het bekende hyaluronzuur. Maar weet je eigenlijk wel wat hyaluronzuur is? Hieronder leggen we je het uit.
Belangrijk om te weten

 • Hyaluronzuurcrèmes zijn cosmetica met anti-aging eigenschappen. Hyaluronzuur is van nature aanwezig in veel van de weefsels van het lichaam.
 • Hyaluronzuur heeft een grote hydraterende werking en is zeer effectief in het bestrijden van verouderingssymptomen. Er zijn vele soorten producten met hyaluronzuur, hiervan zijn crèmes de veiligste en meest betaalbare.
 • Hyaluronzuurcrèmes bevatten andere bestanddelen met een anti-rimpel effect om hun resultaten te verbeteren. Het wordt aanbevolen om vanaf je 30ste hyaluronzuurcrèmes te gebruiken.
 • Deze producten zijn zeer veilig, met nauwelijks nadelige effecten.

Onze selectie: De beste producten met hyaluronzuur op de markt

In dit segment hebben we een selectie van de 5 beste producten met hyaluronzuur voor je uitgezocht die er op de Nederlandse markt te koop zijn. Bovendien worden de belangrijkste kenmerken van elk product vermeld. Op deze manier hopen we je te kunnen helpen om een keus te maken voor je je aankoop doet. Dit maakt het uitkiezen van het perfecte hyaluronzuurproduct voor jou wat eenvoudiger.

De hyaluronzuur dagcrème met de beste prijs-kwaliteitverhouding

De Anti Age 50+ dagcrème van Biodermal ondersteunt en verstevigt de huid gedurende de dag. Het vult rimpels en egaliseert de huid. De huid bevat niacinamide, hyaluronzuur, collageen, vitamine E en huideigen Q10 voor een stralende en jonge huid. De crème voelt fijn aan en is niet vettig. Je gezicht voelt direct heerlijk zachtjes aan. De prijs-kwaliteitverhouding van dit product is uitstekend. Kopers raden de aanschaf van de dagcrème dan ook zeker aan anderen aan.

Het serum met Hyaluronzuur en Collageen booster

Het serum van Nivea met hyaluronzuur en collageen booster vult rimpels en verbetert de huidstevigheid. Het maakt de huid direct gladder en zachter. Het product is eenvoudig aan te brengen, laat geen vettig laagje achter op de huid en trekt snel in. Je huid krijgt hier een echte oppepper van. Maak je verzorgingsset compleet met de oogcrème uit dezelfde lijn. De prijs van het product is bovendien erg goed te betalen.

De meest professionele hyaluronzuur crème

De Anti Aging crème van de Rosenberg Skin Clinic is betrouwbaar en werkt als een trein. Het product is opgebouwd uit de 4 PCHP-elementen: peeling, collageenstimulatie, hydratatie en protectie. De crème is verrijkt met hyaluronzuur, vitamine C, E en olijvenextract. De hyaulonzuur is aanwezig in kleine moleculen die tot in de diepere lagen rimpels herstelt. De crème is eenvoudig aan te brengen en doet wat het belooft.

De hyaluronzuur crème met avocado-olie

De RAU Hyaluron + Cream bevat een UV-filter en is verrijkt met avocado-olie en hyaluronzuur. De crème stimuleert de celstofwisseling en bevordert de collageenopbouw. Hierdoor krijg een lekkere zachte huid die tegelijkertijd tegen huidveroudering door zonlicht wordt beschermd. De avocado geeft de crème een heerlijke romige textuur die ook nog eens heel lekker ruikt. De crème bevat geen parabenen, minerale oliën en andere ongewenste toevoegingen.

De hyaluronzuur dagcrème met een 3-voudige werking

Het alombekende L’Oréal Paris heeft een complete lijn producten die hyaluronzuur bevatten. Dit is de dagcrème van de Revitalift Laser X3-lijn. De crème beschikt over een anti-agingeffect die verzorging biedt met een drievoudig anti-rimpeleffect: Maakt rimpels minder zichtbaar, hydrateert de gezichthuid en maakt deze steviger en strakker.

De crème versterkt en verdicht de ondersteunende vezels van de huid. Na een langlopende test werd bewezen dat na 6 maanden de huid 34% strakker en 44% egaler wordt en er jonger en verzorgder uitziet.  Ook verkrijgbaar als nachtcrème, oogcrème, serum en pads als complementen.

Shopgids: Alles wat je moet weten over crèmes met hyaluronzuur

Het is van groot belang dat je voordat je een hyaluronzuurcrème koopt, alle belangrijkste aspecten van dit product leert kennen. Hieronder hebben we de voornaamste aspecten voor je op een rijtje gezet om je te helpen bij je aankoop. Bovendien beantwoorden we de meest voorkomende vragen van de gebruikers.

Deskundigen raden aan om de crème op vijf punten van het gezicht aan te brengen, meestal op het voorhoofd, de neus, de kin en de wangen.
(Bron: Evgeny Atamanenko: 33140066/ 123rf.com)

Wat is hyaluronzuur precies?

Hyaluronzuur is een bestanddeel van de familie van de koolhydraten die in alle weefsels van ons lichaam aanwezig zijn. Het wordt geproduceerd door verschillende soorten cellen in ons lichaam en vooral in de huid. Vrije radicalen, warmte en bepaalde chemische reacties zijn enkele van de factoren die de afbraak van het zuur veroorzaken.

Het is een bestanddeel dat betrokken is bij meerdere processen in het lichaam. Onder hen, de meest gebruikte in cosmetica is de hydraterende werking. Bovendien zit het in de synoviale vloeistof van onze gewrichten, die als glijmiddel fungeert.

Het draagt ook bij aan de genezing van wonden en heeft grote antioxiderende eigenschappen.

Hoe werkt hyaluronzuur op onze huid?

Op cosmetisch gebied zijn de eigenschappen van hyaluronzuur op de huid bijzonder aantrekkelijk. Dit component heeft het vermogen om watermoleculen aan te trekken en vast te houden. Dit verhoogt de hydratatie van onze huidcellen, waardoor deze gladder wordt. Daarnaast is het betrokken bij de regeneratie en het herstel van verschillende weefsels.

Het speelt een belangrijke rol bij de regeneratie van de meest oppervlakkige lagen van de huid. Het bevordert ook het herstel van gewrichten en bindweefsel, zoals pezen en kraakbeen. Kortom, hyaluronzuur bevordert de regeneratie en het herstel van de huid en andere weefsels, waardoor een goede conditie van de huid en andere weefsels wordt bevorderd.

Het belangrijkste doel van hyaluronzuurcrèmes is het tegengaan van de tekenen van veroudering.
(Bron: Rido: 41263311/ 123rf.com)

Welke voordelen en weldaden heeft hyaluronzuur voor mijn gezondheid?

De eerder beschreven eigenschappen hebben tot gevolg dat hyaluronzuur een zeer positief element voor onze gezondheid is. Enerzijds bevordert het de hydratatie van de huid door haar waterretentievermogen. Bovendien bestrijdt het de slapte en versterkt het de stevigheid van de huid. Dit komt omdat hyaluronzuur de synthese van collageen bevordert.

Zoals je weet, heeft deze stof grote anti-aging eigenschappen. Het geeft volume aan je huid en vult rimpels en expressielijntjes op. Dit houdt onze huid jonger en voor langere tijd.

Ten slotte geeft hyaluronzuur een aangename textuur aan onze huid, waardoor deze zachter en zijdeachtig aanvoelt.

Welke hyaluronzuur producten zijn er?

De voordelen van hyaluronzuur hebben geleid tot de ontwikkeling van verschillende producten die hier rijk aan zijn. De meest gebruikte zijn hyaluronzuurcrèmes. Ze vormen een niet-invasieve behandeling met goede cosmetische resultaten. Deze resultaten zijn echter niet direct waarneembaar, maar hebben enige tijd nodig.

Aan de andere kant worden hyaluronzuurinjecties steeds populairder. Ze werken door het opvullen van rimpels en expressielijntjes en verbeteren de elasticiteit en volume in het gezicht. De resultaten zijn meteen zichtbaar, maar het is invasiever. Er zijn ook orale supplementen en gezichtsserums van hyaluronzuur.

Niet alle huidtypes zijn hetzelfde, daarom is het nodig om de cosmetica aan te passen aan de verschillende kenmerken ervan.
(Bron: Puhhha: 48892723/ 123rf.com)

Waarom wordt het gebruik van hyaluronzuurcrèmes aanbevolen?

Het belangrijkste doel van hyaluronzuurcrèmes is om de gevolgen van veroudering tegen te gaan. Ze zijn een comfortabele, eenvoudige en betaalbare oplossing die bovendien goede resultaten oplevert. Na het aanbrengen van het product wordt het hyaluronzuur snel door de huid opgenomen, waar het binnen enkele minuten inwerkt.

Dankzij de eigenschap om watermoleculen vast te houden, zorgt hyaluronzuur voor een diepe hydratatie van de huid.

Dit vult rimpels en expressielijnen op en vervaagt deze zichtbaar. Aan de andere kant wordt de karakteristieke verslapping van de verouderde huid gecorrigeerd. Zo wordt de huid steviger en elastischer.

Wist je dat hyaluronzuur het vermogen heeft om water vast te houden in een percentage dat gelijk is aan duizenden malen zijn gewicht?

Wat zit er in een hyaluronzuurcrème?

De samenstelling van een crème kan zeer gevarieerd zijn. Uiteraard zijn alle hyaluronzuurcrèmes verrijkt met hyaluronzuur. We kunnen deze echter in verschillende concentraties vinden, wat de effectiviteit van het product zal bepalen. Naast hyaluronzuur zijn er nog vele andere ingrediënten.

Bepaalde anti-aging crèmes bevatten actieve ingrediënten met anti-rimpel effect om hyaluronzuur aan te vullen. Dit is het geval voor collageen, elastine, minerale oliën en co-enzym Q10. Ze hebben verschillende eigenschappen die de tekenen van ouderdom tegengaan. Hun combinatie maakt de crème effectiever en krachtiger.

Hyaluronzuur geeft onze huid een aangename textuur, waardoor deze zacht en zijdeachtig aanvoelt.
(Bron: Ilka Erika Szasz-Fabian: 37121898/ 123rf.com)

Aan de andere kant zijn niet alle bestanddelen van crèmes anti-aging actieve stoffen. We kunnen ook componenten zoals alcohol, parfums en parabenen vinden. Dergelijke ingrediënten kunnen irriterend en dus schadelijk zijn voor onze huid. Alle bestanddelen van het product moeten worden geëvalueerd.

Wanneer moet ik beginnen met het gebruik van hyaluronzuurcrèmes?

Hyaluronzuurcrèmes vallen in de categorie van de anti-aging producten. Er bestaan twijfels over het moment van gebruik van deze cosmetica. Wordt de ontwikkeling van rimpels voorkomen door vroegtijdig gebruik? De dermatoloog Annelies van de Meulen adviseert ons hierover met de volgende aanbeveling.

De aanbevolen leeftijd om anti-rimpelcrèmes te gebruiken is 30 jaar. Dit komt omdat de behoeften van onze huid niet altijd dezelfde zijn, maar in de loop van de tijd veranderen. Het is op de leeftijd van 30 jaar wanneer de expressieregels beginnen te verschijnen. Dit proces wordt gevolgd door verlies van volume en verslapping.

https://www.instagram.com/p/Byw3dydCODb/

Dit is echter geen strikt vastgestelde leeftijd. Het is afhankelijk van de kenmerken van elk specifiek huidtype. Het eerder gebruiken van deze producten zal geen enkel voordeel opleveren, integendeel. Het zijn zeer vette crèmes, die niet aan te raden zijn voor jonge huiden. Bovendien zijn hun actieve bestanddelen overbodig op jongere leeftijd.

Hoe moet je hyaluronzuurcrèmes aanbrengen?

Om het gewenste resultaat te bereiken, is het belangrijk om het product op de juiste wijze aan te brengen. Deskundigen raden aan om de crème aan te brengen op vijf punten van het gezicht, meestal het voorhoofd, de neus, de kin en de wangen. Verspreid deze vervolgens met cirkelvormige opwaartse bewegingen om het effect van de zwaartekracht tegen te gaan.

Het product moet ook worden aangebracht op de nek en het decolleté. Het is raadzaam om de oogcontour te vermijden, omdat het een delicaat gebied is met andere behoeften dan de rest van het gezicht. Aan de andere kant is het belangrijk om de anti-rimpelcrème in je schoonheidsroutine te gebruiken.

Het is raadzaam om het te gebruiken na het serum, na het reinigen van het gezicht.

Wat is het verschil tussen hyaluronzuurcrèmes- en serums?

Zoals we al vertelden, bestaan er verschillende soorten hyaluronzuurbehandelingen. De verschillende huidsproducten omvatten crèmes en serums. Beide zijn niet-invasieve procedures die bestaan uit het rechtstreeks op de huid aanbrengen van het product. Het zijn echter geen synoniemen, maar verschillende procedures.

Serums hebben een lichte en niet-vette consistentie en worden snel door de huid opgenomen. Ze hebben een hoge concentratie actieve bestanddelen, waardoor hun effectiviteit groter is dan die van crèmes. Hun functie is het hydrateren en voeden van de huid vanuit de binnenste lagen tot op het niveau van de huid. Ze vullen rimpels van binnenuit op.

Hyaluronzuur is een bestanddeel van de familie van de koolhydraten die in alle weefsels van ons lichaam aanwezig zijn.
(Bron: Transurfer: 79425732/ 123rf.com)

De crèmes daarentegen werken door de huid oppervlakkig te hydrateren, in de opperhuid. Ze vervagen kleine rimpels en verminderen de grootte van de poriën. Ze maken je gezicht egaler en zorgen voor een stevigere en gladdere textuur. Daarom zijn crèmes en serums complementaire producten om de hydratatie en huidverzorging te optimaliseren.

Welke negatieve effecten kan het gebruik van hyaluronzuurcrèmes hebben?

Een van de belangrijkste voordelen van hyaluronzuurcrèmes ten opzichte van andere behandelingen is hun veiligheid. Zoals je weet, is het een niet-invasieve behandeling voor uitwendig gebruik, met minimale negatieve effecten. De enige mogelijke ongewenste effecten zijn allergieën voor crèmecomponenten en irritatie bij contact met de ogen.

Hyaluronzuurinjecties daarentegen kunnen meer ongewenste reacties veroorzaken. De meest voorkomende zijn pijn op de injectieplaats, roodheid en blauwe plekken. In enkele gevallen zijn allergieën en ernstigere reacties beschreven.

Vergeet niet dat de crèmes zeer veilig en effectief zijn.

Wat zijn de voor- en nadelen van hyaluronzuurcrèmes?

Zoals we hebben gezien, biedt hyaluronzuur meerdere cosmetische voordelen. Het zorgt voor een integrale verzorging van onze huid op een veilige manier. Het is ook noodzakelijk om mogelijke negatieve effecten te evalueren. Hieronder laten we je een vergelijkende tabel zien met de voor- en nadelen van hyaluronzuurcrèmes:

Voordelen
 • Diepe hydraterende werking
 • Bestrijdt slapheid
 • Geeft stevigheid en elasticiteit
 • Vult rimpels en expressielijnen op
 • Verjongend efftect
 • Aangename textuur
 • Zeer veilig
 • Betaalbaar
 • Eenvoudig aan te brengen
Nadelen
 • Mogelijke allergische reacties op de crème
 • Irritatie bij contact met de ogen

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Met de basisbegrippen in gedachten, is de volgende stap bij het kopen van een crème met hyaluronzuur om rekening te houden met bepaalde aankoopcriteria. Om de hyaluronzuurcrème te vinden dat het beste bij je past, is het essentieel om bepaalde aspecten te overwegen. Hieronder vind je de belangrijkste aspecten die je helpen bij het kiezen van de hyaluronzuurcrème die je nodig hebt:

 • Leeftijd
 • Huidtype
 • Gewenste resultaat
 • Samenstelling
 • Kwaliteite

Leeftijd

Bij de keuze van een anti-aging crème moet rekening worden gehouden met de leeftijd. Je verandert met het ouder worden en je behoeften veranderen met de leeftijd. Je kunt namelijk niet hetzelfde product gebruiken op je 30-ste als op 60-jarige leeftijd. Daarom moeten we kiezen voor verschillende anti-rimpelcrèmes, afhankelijk van onze leeftijd.

In het derde decennium van het leven beginnen bijvoorbeeld de eerste tekenen van veroudering te verschijnen. Aangezien er weinig rimpels zijn, is het voldoende om een crème met basis hyaluronzuur te gebruiken. Na je 50-ste verliest de huid echter aan veerkracht en krijg je meer rimpels. Om deze reden is het raadzaam om meer complete producten te gebruiken.

De aanbevolen leeftijd om anti-rimpelcrèmes te gebruiken is 30 jaar.
(Bron: Choreograph: 19753677/ 123rf.com)

Huidtype

Ondanks de keuze voor een crème met hyaluronzuur mogen we andere aspecten niet verwaarlozen. Niet alle huidtypes zijn hetzelfde, dus zal het nodig zijn om de cosmetica aan te passen aan de eigenschappen ervan. Een droge huid zal bijvoorbeeld baat hebben bij crèmes met een grote hydraterende kracht. Jojoba of argan plantaardige oliën zijn goede opties.

Voor vette huiden daarentegen zullen we proberen te kiezen voor niet-comedogene producten. Op deze manier voorkomen we een overmaat aan talg op het gezicht. Voor een huid met vlekken is het belangrijk om een crème met zonnefilter te kiezen.

Ze kunnen ook producten bevatten die de teint egaliseren of depigmenteren. Het is een kwestie van kiezen op basis van het huidtype.

Gewenste resultaat

Zoals met alle cosmetica, zal je keuze afhangen van het resultaat dat je wilt bereiken. De huidige markt in Nederland biedt een grote verscheidenheid aan producten met verschillende eigenschappen. Je moet de crème met hyaluronzuur kiezen die het beste bij je voorkeur past. Laten we enkele voorbeelden geven om het duidelijk te maken.

Als het probleem een te slappe huid en een gebrek aan stevigheid is, kun je crèmes gebruiken om dit te verbeteren. Collageen, elastine en co-enzym Q10 zijn daarbij een goede optie. Maar als we alleen de eerste lijnen van de veroudering willen verzachten, is een basiscrème met hyaluronzuur voldoende. Het hoeft hiervoor alleen maar je gezonde verstand te gebruiken.

Het is essentieel om aandacht te schenken aan de samenstelling van de cosmeticaproducten.
(Bron: Baiba Opule : 69472721/ 123rf.com)

Er zijn echter ook crèmes met specifieke effecten ontwikkeld. Dit zijn producten die, naast een anti-aging effect dankzij hyaluronzuur, nog andere voordelen bieden. In deze situaties zullen we een crème moeten kiezen die zich precies richt op wat we zoeken. Bijvoorbeeld, liftend effect, anti-vlekken en nog veel meer.

Samenstelling

Het is essentieel om aandacht te besteden aan het evalueren van de compositie van de cosmetica. De ingrediënten van de crème bepalen namelijk twee aspecten. Enerzijds bepalen zij het resultaat en de effectiviteit van het product. Bijvoorbeeld, als ze een hogere of lagere concentratie hyaluronzuur bevat.

Ook als deze andere werkzame stoffen met anti-rimpel functies of met andere specifieke eigenschappen bevat. Aan de andere kant is het belangrijk om negatieve effecten te voorkomen. Evaluatie van de samenstelling is essentieel om allergische of overgevoeligheidsreacties te voorkomen. Daarom moeten we er zeker van zijn dat ze geen producten bevatten die schadelijk voor ons zijn.

Hyaluronzuur bevordert de regeneratie en het herstel van de huid en andere weefsels.
(Bron: Piotr Marcinski: 44048477/ 123rf.com)

Kwaliteit

Tenslotte is ook de kwaliteit van belang. We moeten altijd in gedachten houden dat we een product kiezen voor ons gezicht. De huid van het gezicht is zeer gevoelig en wordt voortdurend blootgesteld. In het gezicht zijn er ook organen die we in gevaar kunnen brengen, zoals de ogen, die bijzonder gevoelig zijn.

Daarom is het essentieel om een crème van goede kwaliteit te kopen. Er zijn verschillende manieren om dit te bereiken. Bijvoorbeeld, als het dermatologisch getest is of als het afkomstig is van een erkend laboratorium of merk. Aan de andere kant kunnen we de samenstelling ervan analyseren. Een andere mogelijkheid is het evalueren van de adviezen van deskundigen en specialisten op dit gebied.

Samenvatting

Crèmes met hyaluronzuur zijn zeer effectieve en veilige anti-rimpelcosmetica. Ze verminderen de tekenen van veroudering op een natuurlijke manier en voorzien de huid van de hydratatie en verzorging die ze nodig heeft. Bij dagelijks gebruik worden werkelijk verbluffende resultaten bereikt op een niet-invasieve manier en binnen ieders bereik.

Beginnen de eerste rimpels te ontstaan? Wil je een praktisch en veilig anti-aging product? Zoek niet verder en kies de hyaluronzuurcrème die het beste bij je past. Herstel de jeugdige, glanzende uitstraling van je huid met een eenvoudige crème. Weet jij al welke crème met hyaluronzuur je gaat kiezen?

Vond je ons artikel over crèmes met hyaluronzuur interessant? Laat dan hieronder je reactie achter of deel het artikel met je vrienden en familie op social media, zodat ook zij de perfecte hyaluronzuurcrème kunnen vinden.

(Bron van de header afbeelding: Paolopagani : 20174173/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies