Laatst bijgewerkt: 21-09-2021

Onze selectiecriteria

30Onderzochte producten

27Bestede uren

27Beoordeelde onderzoeken

81Verzamelde opmerkingen

Hier stellen we alle krulspelden voor die we uitvoerig getest hebben. We hebben gedetailleerde achtergrondinformatie samengesteld en een samenvatting van beoordelingen van klanten op het internet toegevoegd.

We willen je aankoopbeslissing gemakkelijker maken en je helpen de beste krulspelden voor jou te vinden. Je vindt ook antwoorden op veel gestelde vragen in onze gids. Bovendien vind je op deze pagina enkele belangrijke gegevens waarvan je op de hoogte moet zijn als je krulspelden koopt.
Belangrijk om te weten

 • Krulspelden toveren zachte golven in het haar. Dit geeft het haar meer body en volume.
 • Krultangen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Ze kunnen worden gebruikt voor alle haarlengtes en -structuren.
 • Vooral voor mensen met dun en fijn haar zijn krulspelden een manier om hun stijl te veranderen en nieuwe facetten toe te voegen aan hun eigen persoonlijkheid.

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je krulspelden koopt

Ons haar is ons handelsmerk, het vormt onze persoonlijkheid en geeft uitdrukking aan ons eigen gevoel voor mode en stijl. Maar niet iedereen is gezegend met een vloeiende haardos krullen. De oorzaak ligt in je genen. Als je een tekort aan trichohyalin hebt, blijft je haar steil. Als je toch een weelderige bos krullen wilt hebben, heb je de juiste krulspelden nodig en moet je weten hoe je ze goed gebruikt. Onze gids helpt je het juiste product te kiezen.

Wat zijn krulspelden?

De term krulspelden wordt gebruikt voor schoonheidsproducten die in steil of licht golvend haar gedraaid worden en het haar een krullende vorm geven. Dit zijn cilindrische rollen van verschillende materialen en diktes. Ze kunnen gebruikt worden om krullen in verschillende maten en stijlen te maken.

Krulspelden zijn er in verschillende maten en kunnen gebruikt worden om je krullen op allerlei manieren te stylen. (Image source: pexels.com / Element5 Digital)

Er zijn veel verschillen in grootte, materiaal en structuur. De hanteerbaarheid en de toepassingstijd van de krulspelden hangen hiervan af. Terwijl van verwarmde rollers na minder dan een half uur bevredigende resultaten verwacht kunnen worden, moeten eenvoudige draadrollers verscheidene uren of, beter nog, ‘s nachts in het haar gelaten worden om het gewenste resultaat te bereiken.

Hoe werkt een kruller?

De buisvormige behuizing van de kruller kan van verschillende materialen gemaakt zijn. De manier waarop het werkt verschilt niet. Na het wassen worden de afzonderlijke plukken haar gescheiden en op de kruller gedraaid.

De lokken zijn helemaal uit elkaar gedraaid en de krulspelden zijn vastgemaakt aan de bovenkant van het hoofd. Sommige modellen hebben ook fijne haren en hechten zich aan het hoofd zonder dat klemmen of elastieken nodig zijn.

Nu hebben de krulspelden wat tijd nodig. Gebruik van een haardroger of speciale droogmutsen kan de tijd verkorten die het haar nodig heeft om onder de rollers te drogen.

Als de rollers uit het droge haar gehaald worden, zitten de krullen op hun plaats. De grootte van de krullen hangt af van de grootte van de krulspelden die je kiest. Kleine rollers geven je kurkentrekker krullen. Grotere krulspelden geven je meer volume en navenant opvallende krullen.

Welke krulspelden heb ik nodig?

Je kunt het kiezen van de juiste krulspelden gemakkelijker maken door je haar eens goed te bekijken. Je zult geen vloeiende krul kunnen maken met kort en fijn haar. Een paar kleine krullers zijn voldoende.

Langer of gelaagd haar kun je het beste krullen met een set verschillende krulspelden.

Voor lang haar heb je extra grote rollers nodig en liefst een helpende hand, want lang haar is moeilijk te ontwarren, vooral achter op het hoofd.

Waar moet ik op letten bij het gebruik van krulspelden?

Een eerste vereiste voor het gebruik van krulspelden is nat of vochtig haar. De rollers worden meestal meteen na het wassen van het haar gebruikt. Wacht dan tot het haar gedroogd is. Bij lang en dik haar kan dit proces uren duren.

Daarom kan het proces verkort worden door een haardroger of droogmuts te gebruiken. Je hoeft je haar niet altijd helemaal te wassen om de krulspelden te gebruiken. Zelfs als je het haar maar een beetje vochtig maakt of met een vochtige kam werkt, kun je er daarna krulspelden in draaien. Het resultaat hangt af van je keuze van krulspelden.

Als je het niet zeker weet, kijk dan in de gebruiksaanwijzing van de fabrikant. Je kunt meestal op de verpakking lezen of de krulspelden voor dun, dik, kort of lang haar zijn.

Wat is de juiste manier om krulspelden te gebruiken?

Om er zeker van te zijn dat je tevreden bent over het resultaat, zijn er een paar dingen die je in gedachten moet houden als je krulspelden gebruikt. De haarstreng moet helemaal opgewonden zijn. Een beetje oefening is nodig om een gelijkmatig resultaat te krijgen.

Het is vooral belangrijk de uiteinden van het haar niet weg te laten. Anders zouden ze uit het hoofd steken en het kapsel verknoeien. Begin het draaien altijd met de uiteinden van het haar. Draai dan de kruller tot aan de haarlijn. Vooral de krullen achter op het hoofd zijn problematisch. Het is een goed idee om in het begin een tweede persoon om hulp te vragen.

De krulspelden moeten zo strak mogelijk zitten. Hoe meer gedefinieerd de krullen zullen lijken. Als je niet zeker weet of het haar al droog is, haal dan eerst een testkruller van het achterhoofd en controleer het resultaat.

De droogtijd hangt af van de lengte en de textuur van het haar. Als je een motorkapdroger of een föhn gebruikt, is de droogtijd ongeveer 20 minuten. Aan de lucht drogen, daarentegen, duurt één tot drie uur. Als je je haar aan de lucht wilt laten drogen, kun je de rollers het beste een nacht in je haar laten zitten.

Hoe lang moeten krulspelden in het haar blijven zitten?

Hoe lang je de krulspelden in je haar moet laten zitten, hangt af van de lengte en dikte van je haar en het resultaat dat je wilt. Voor licht golvend haar is een tot twee uur voldoende. Bijzonder intensieve resultaten krijg je als je de krulspelden ‘s nachts in je haar laat zitten en ze pas ‘s morgens verwijdert.

Als het snel moet, gebruik dan verwarmde rollers of help met een droogkapje of föhn. De hitte geeft goede resultaten en je kunt krulspelden in minder dan een uur verwijderen. Als je krulspelden zonder verwarming gebruikt, moet je ze minstens een uur in je haar laten zitten.

Welke krulspelden zijn geschikt voor lang haar?

Als je lang en dik haar hebt, zullen krulspelden het moeilijk hebben. Het haar voegt veel gewicht toe. Daardoor hangen de krullen snel uit en blijven ze maar kort zitten. Voor lang haar zijn warmterollers de beste keus.

Gebruik zo groot mogelijke krulspelden. Als je de krulspelden verwijderd hebt, moet je haarlak gebruiken om de krullen beter te fixeren en ze veel langer te laten meegaan.

Besluit: Welke soorten krulspelden zijn er en welke is de juiste voor jou?

In principe kun je zeven soorten krulspelden onderscheiden.

 • Fluwelen krulspelden
 • Draadkrulspelden
 • Klittenbandkrulspelden
 • Volumekrulspelden
 • Verwarmingskrulspelden
 • Krulspelden voor permanenten
 • Papilottes

Wat zijn fluwelen krulspelden en wat zijn de voor- en nadelen?

De basis van fluwelen krulspelden is een buis van aluminium, die een gevlochten structuur heeft. Het oppervlak is bedekt met een laag fluweel. Dit geeft de krulspelden een glad oppervlak en voorkomt dat ze in het haar blijven haken.

Door de doorlaatbare look droogt je haar snel. Je zult geen problemen hebben om de krulspelden in je haar te draaien en ze er weer uit te halen. De krulspelden moeten in het haar vastgezet worden. Hiervoor zijn speciale haarspelden geschikt, die spelden genoemd worden. Deze rollers zijn heel geschikt als je je haar wilt föhnen. De doorlaatbare structuur zorgt voor een goede luchtcirculatie. Zorg er wel voor dat de fluwelen bekleding niet beschadigd is, anders is er gevaar voor brandwonden.

Voordelen
 • Ruime keuze aan producten
 • Goede luchtcirculatie bij het föhnen
 • Geen klitten in het haar
 • Verschillende maten verkrijgbaar
Nadelen
 • Bevestiging met haarspelden noodzakelijk
 • Risico op brandwonden als de fluwelen bekleding beschadigd wordt

Wat zijn draadopwinderaars en wat zijn de voor- en nadelen?

Draadkrullers kunnen beschouwd worden als een klassieker onder de krullers. De krulspelden zijn gemaakt van draadgaas en hebben een inzetstuk van varkenshaar, waardoor ze prettiger zitten, maar tegelijk ook moeilijker te hanteren zijn.

Lang haar raakt vaak verstrikt in de borstelharen als de krulspelden verwijderd worden. Draadkrullers zijn er in verschillende maten. Je hebt haarspelden nodig om de krulspelden vast te maken. Een voordeel is de lage prijs van deze modellen.

De kwaliteit brengt echter vaak tekortkomingen aan het licht. Het materiaal vervormt gemakkelijk en kan brandwonden veroorzaken bij het föhnen.

Moderne versies van de klassieke draadkrullers zijn met plastic overtrokken en zijn daardoor visueel aantrekkelijker en waardevoller in gebruik.

Voordelen
 • Niet duur in aanschaf
 • Diverse maten verkrijgbaar
Nadelen
 • Ongunstig aanvoelen
 • Minderwaardige kwaliteit
 • Risico op brandwonden bij föhnen

Wat zijn klittenbandkrullers en wat zijn de voor- en nadelen?

Als je wilt dat je haar bijzonder gemakkelijk te hanteren is, zijn klittenband haarkrullers waarschijnlijk de juiste keuze voor jou. De verdere ontwikkeling van de klassieke draadwinder maakt het mogelijk de wikkel aan het haar te hechten zonder gebruik van elastieken of haarspelden.

De rollers worden zoals gewoonlijk ingedraaid en hechten zich onafhankelijk aan het haar dankzij hun plastic oppervlak. Het gamma van deze modellen is bijzonder breed. Alles is mogelijk tussen diameters van 10 en 80 millimeter.

Zelfs lang haar kan goed getemd worden met haak en lus krulspelden. Deze modellen onthullen hun zwakheden als ze niet gedraaid zijn. Lange haren kleven aan het klittenbandmateriaal. Je moet veel kracht gebruiken om ze te verwijderen. Dit leidt vaak tot het in de knoop raken van het haar. De krullen worden vaak grotendeels verwijderd door de trekkende beweging.

Voordelen
 • Ruime keuze
 • Geen bevestiging nodig
 • Snel aan te brengen
 • Goedkoop in aanschaf
Nadelen
 • xHaar raakt verstrikt in het klittenbandmateriaal
 • De krulspelden verwijderen is moeilijk, vooral met lang haar

Wat zijn volumekrulspelden en wat zijn de voor- en nadelen?

Wie wil er nu niet meer volume voor dun en fijn haar? Volumekrullers zijn speciaal ontworpen om dit werk te doen. Het is geen doorlopende buisvorm zoals de klassieke kruller, maar deze krulspelden zijn hol van vorm. De omtrek van de kruller neemt naar het midden toe af.

Dit effect creëert meer volume in het haar. Je hebt bobby pins nodig om ze vast te zetten. Je hebt wat oefening nodig om het haar goed op te winden. De zijkanten van de lokken moeten op de bredere buitenkanten liggen, anders eindig je met kleine krullen zonder het gewenste volume. Als je bijzonder dik haar hebt, zijn deze krulspelden minder geschikt.

Voordelen
 • Geeft volume
 • Goed voor dun haar
 • Verschillende maten verkrijgbaar
Nadelen
 • Moet vastgezet worden met bobby pinnen
 • Niet geschikt voor dikker haar
 • Vereist enige oefening om te gebruiken

Wat zijn haarrollers en wat zijn de voor- en nadelen?

Verwarmde rollers zijn de modernste versie van de klassieke krultang. Als je je haar snel en intensief wilt krullen, is het de moeite waard iets meer te betalen voor deze modellen. Verwarmingsrollen zijn meestal gemaakt van teflon of keramiek.

Om het uiterlijk te verbeteren en het haar te beschermen, zijn ze meestal met fluweel of velours overtrokken. Verwarmde rollers kunnen ook op droog haar gebruikt worden. Daartoe moeten ze eerst in een oplader op temperatuur gebracht worden.

De oplaadtijd varieert van model tot model en bedraagt ongeveer twee minuten. De rollen worden dan zoals gewoonlijk naar binnen gedraaid. Je moet echter wel op de temperatuur letten. De inweektijd is ongeveer 20 minuten. Daarna worden de afgekoelde rollers uit het haar gehaald. De resulterende krullen zijn bijzonder aangenaam en glad. De krullen blijven enkele uren zitten.

Voordelen
 • Snel resultaat
 • Gemakkelijk in gebruik
 • Weelderige en gladde krullen
 • Kan ook op droog haar gebruikt worden
Nadelen
 • Duur in aanschaf
 • Risico op brandwonden door hitte

Wat zijn perm rollers en wat zijn de voor- en nadelen?

Nog maar enkele decennia geleden was de keuze aan perm krulspelden bijna onhanteerbaar. Vandaag is het tegendeel waar. De klassieke perm is uit de mode geraakt en eenvoudige volumekrullers zijn er vaak voor in de plaats gekomen.

Maar als je jezelf thuis op je eigen permanent wilt trakteren, heb je deze kleine harde rubberen rollers nodig, die aan de uiteinden een elastiekje hebben om ze vast te maken.

Voordelen
 • Lichtgewicht
 • Handig
 • Gemakkelijk in gebruik
 • Ideaal om thuis te permanenten
Nadelen
 • Weinig verkrijgbaar
 • Rubberbandjes scheuren vaak
 • Weinig duurzaam

Wat zijn papilottes en wat zijn de voor- en nadelen?

Papilottes zijn moderne en praktische stylingproducten die heel anders zijn dan de klassieke krultang. De klassieke buis heeft plaats gemaakt voor een lange rubberen buis. Dit maakt Papilottes bijzonder soepel en comfortabel om ‘s nachts te dragen. Papilottes kunnen ook op droog haar gebruikt worden.

Je wikkelt het haar eenvoudig rond het schuimrubber en draait de rubberen buis aan het uiteinde samen. Zo ontstaat de vorm van een vlinder, wat ook de naam van deze krulspelden verklaart.

Voordelen
 • Gemakkelijk in gebruik
 • Zacht in gebruik
 • Flexibel
 • Knuffelig
 • Goed om ‘s nachts te dragen
 • Kan ook in droog haar gebruikt worden
Nadelen
 • Duurt even om aan te wennen
 • Duurzaamheid eerder gering

Koopcriteria: Dit zijn de factoren die je kunt gebruiken om krulspelden te vergelijken en te evalueren

In het volgende willen we je de factoren laten zien die je kunt gebruiken om krulspelden te vergelijken en te evalueren. Zo kun je gemakkelijker beslissen of een bepaalde haarkruller geschikt voor je is of niet. Samengevat zijn dat:

 • Type
 • Hoeveelheid
 • Maat
 • Materiaal
 • Behandeling

Type

We hebben al bericht over de verschillende soorten krulspelden. Het is belangrijk de juiste producten te vinden voor kort of lang, dun of sterk, nat of droog haar.

Haartype geschikte krulspelden
lang haar
 • Lang haar is bijzonder zwaar en krulspelden houden niet goed.
 • Er kunnen draadkrullers, fluwelen krullers of kleefkrullers worden gebruikt.
 • Om de krullen langer te laten zitten, fixeer je ze met haarlak.
kort haar
 • Het is moeilijk om krulspelden in kort haar te bevestigen.
 • Kleine draadrollers of kleefrollers zijn de juiste keuze.
 • Er kunnen ook kleinere verwarmingsrollen worden gebruikt om de krullen intenser te laten uitkomen.
Dun haar
 • Dun haar heeft volume nodig.
 • Dit kan worden bereikt met speciale volumekrullers.
 • Verwarmde rollers kunnen ook worden gebruikt.
sterk haar
 • Sterk haar brengt veel gewicht met zich mee.
 • De krulspelden zijn moeilijk op te rollen en moeten goed worden vastgezet.
 • Als alternatief, als je sterk haar hebt, kun je een krultang gebruiken.

Voor snelle krullen ‘s nachts gebruik je de handige papieren stippen. Als je wilt dat de krullen zo lang mogelijk blijven zitten, zijn verwarmde rollers de beste keus.

Nummer

Krulspelden worden meestal in sets verkocht. Het aantal rollers dat je nodig hebt hangt af van de lengte en dichtheid van je haar. Voor normaal kort tot halflang haar zijn zes tot acht rollers voldoende.

Als lang haar getemd moet worden, moeten twaalf of meer rollers gebruikt worden. Het aantal rollen hangt ook af van het soort rollen dat gebruikt wordt.

Terwijl een verhoudingsgewijs groot aantal rollen nodig is voor papilottes, kun je je met veel minder rollen redden bij volumetrische walsen.

Maat

Krulspelden zijn er in veel verschillende maten. Diameters tussen vijf en veertig millimeter zijn gebruikelijk voor volumetrische walsen. De meest gebruikte rollen zijn 70 millimeter lang. Er is echter ook een korte vorm op de markt die slechts de helft meet.

De grootte hangt af van je haar en de krul die je wilt bereiken. Als je brede rollers gebruikt, heb je er minder nodig. Kortere rollers creëren kleinere krullen. Een kruller met een grote diameter creëert volume in het haar. Kleinere rollers geven kurkentrekker krullen, dat zijn bijzonder kleine en intense krullen.

Materiaal

Het materiaal van de krulspelden bepaalt niet alleen het uiterlijk, maar ook de kwaliteit en het comfort. De goedkoopste producten op de markt zijn krulspelden van draad en plastic. Deze modellen worden veel gebruikt en hebben vaak een fluwelen omhulsel.

Het gewicht speelt ook een rol, je zult de krulspelden immers enige tijd moeten dragen. De zwaarste modellen zijn de keramische of teflon haarkrullers, maar die blijven maar korte tijd in je haar zitten. Papilottes zijn gemaakt van kunststofschuim, zijn bijzonder licht en daardoor goed geschikt om ‘s nachts in het haar te blijven.

Hanteren

Meestal moeten de krulspelden met speciale haarspelden vastgemaakt worden. Dit vergt enige oefening en wordt bemoeilijkt door de grootte en het gewicht van de krulspelden. Niet altijd zo gemakkelijk als het in het begin lijkt – het gebruik van krulspelden kan nogal wat frustratie veroorzaken, vooral bij de eerste pogingen.

Maar maak je geen zorgen, met een beetje routine is curling kinderspel. (Image source: pexels.com / Markus Spiske temporausch.com) Haarkrullers zijn gemakkelijk in gebruik omdat je ze niet aan je haar hoeft te bevestigen.

Deze modellen zijn echter maar beperkt geschikt voor lang haar, want bij het uittrekken kan het haar in het klittenbandmateriaal verstrikt raken en gaan klitten en matten. Papilottes zijn gemakkelijk in gebruik en zacht voor het haar. Volumekrullers zijn moeilijker in het gebruik omdat ze speciale krullen van de haarstrengen vereisen.

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies