Laatst bijgewerkt: 10-12-2020

Onze selectiecriteria

21Onderzochte producten

26Bestede uren

5Beoordeelde onderzoeken

79Verzamelde opmerkingen

Laten we je de volgende vraag stellen: Wat is lippenstift voor jou? Misschien beschouw je dit als één van de vele make-up producten die er op de markt te koop zijn. Een product om onze lippen een kleurtje te geven,  een product net als alle anderen, zoals oogmake-up of blush. Toch kunnen we met zekerheid zeggen dat dit niet zo is. Het belang van lippenstift gaat veel verder.

In de afgelopen decennia, heeft de sector van de lippenstiften een indrukwekkende revolutie doorgemaakt. Er bestaan honderden soorten lipstick. Elk soort met zijn eigenschappen en speciale pluspunten, iets wat voorheen ondenkbaar was. De wereld van de lippenstift laat ons niet onverschillig. Lees hier waarom.
Belangrijk om te weten

 • Lippenstift is een cosmetisch product dat als doel heeft om onze lippen kleur en textuur te geven.
 • Lippenstift heeft kwaliteiten op cosmetisch- gezondheids en psychologisch gebied.
 • Er bestaan vele soorten verschillende lippenstiften wat formaat en finish betreft

Onze selectie: De beste lippenstift op de markt

In dit segment hebben we een selectie van de 5 beste lippenstiften voor je uitgezocht die er op de markt te koop zijn. Bovendien worden de belangrijkste kenmerken van elk product vermeld. Op deze manier hopen we je te kunnen helpen om een keus te maken voor je je aankoop doet. Dit maakt het uitkiezen van de perfecte lippenstift voor jou wat eenvoudiger.

L’Oreal Paris Infallible

In twee simpele stappen zijn de lippen verzekerd van een intense kleur met een comfortabel gevoel gedurende de dag. De langhoudende lippenstift blijft namelijk tot 24 uur lang zitten een geeft niet af. De Infaillible 24H lipstick, eerst bekend als Infallible 24H lipstick, bevat intense kleurpigmenten. De L’Oréal lipstick krijg een glanzende finish door het aanbrengen van de verzorgende balsem. De verzorgende balsem van de langhoudende 2-step lipstick is vernieuwd. Het is nu een color booster balsem waardoor de lipkleur nu wordt verrijkt met een prachtige glans.

Maybelline SuperStay Matte Ink

De SuperStay Matte Ink lipsticks van Maybelline is langhoudende matte lipstick die tot 16 uur blijft zitten waardoor je de hele dag geniet van perfect matte lippen. De koperkleurige liquid lipstick accentueert je lippen rijkelijk zodat dat je je zorgen hoeft te maken om het bijwerken van de lipstick. Daarnaast is langhoudende lipstick gemakkelijk aan te brengen door de puntige applicator zodat je jouw lippen kunt definiëren hoe jij het wilt. De de totale Maybelline SuperStay lipsticks matte Ink familie bestaat nu maar liefst 20 kleuren zodat je eindeloos kan variëren!

Rimmel London Lasting Finish

Rimmel London brengt jouw een lippenstift die écht lang blijft zitten: de Lasting Finish lippenstift. Door de speciale Colour Protect formule blijft Lasting Finish er de hele dag uitzien alsof je de kleur pas net op je lippen hebt aangebracht. De intensiteit en het pigment blijft de hele dag of nacht mooi, terwijl het draagcomfort intact blijft. Rimmel laat jou zijn wie jij bent. En net als London, staat Rimmel voor cool, onvoorspelbaar en edgy. Zelfexpressie zonder regels: wees jezelf, altijd echt en toegankelijk. Live the London Look!

Maybelline Superstay 24H Lipstick

Een intensieve kleur, intensieve verzorging en lange houdbaarheid – de Maybelline Superstay 24H Lipstick heeft het allemaal. Deze vloeibare lippenstift biedt 24 uur per dag een buitengewoon intense kleur. De geïntegreerde balsem geeft de lippen extra verzorging en glans.

Verdere hoogtepunten: Dankzij de beproefde Micro-Flex formule past de lippenstift zich aan de bewegingen van de lippen aan – voor een bijzonder aangenaam draagcomfort. Tegelijkertijd worden uitdroging, verbleking en verkleuring voorkomen. Of het nu gaat om een cappuccino tussendoor of een lange datum – de kleur blijft op de lippen.

Max Factor Lipstick Marilyn Monroe

Het juiste rood voor elke huidskleur: de Marilyn Monroe Lipstick collectie inspireert met 4 verschillende tinten rood, zodat iedereen het perfecte rood voor zijn huidskleur kan vinden. Zorgt voor je lippen: De hydraterende formule met druivenpitolie en avocadoboter beschermt de lippen tegen uitdroging.

De Max Factor lippenstift creëert een verleidelijke geur en een aangenaam draaggevoel met frisse citrus en sensuele vanille noten. Gemakkelijk aan te brengen, met sterke en langdurige dekking  en een glossy finish.

Shopgids: Alles wat je over lippenstift moet weten

Het is van groot belang dat voor je een lippenstift koopt, je alle belangrijkste aspecten van dit product leert kennen. Hieronder hebben we de voornaamste aspecten voor je op een rijtje gezet om je te helpen bij je aankoop. Bovendien beantwoorden de meest voorkomende vragen van de gebruikers.

beautiful young woman applying glossy lipstick on lips

Al komen er in zeldzame gevallen bijwerkingen voor, over het algemeen zijn lippenstiften veilig en bestaat er een strenge regulering.
(Bron: Marctran: 82078466/ 123rf.com)

Wat is een lippenstift precies?

Lippenstiften, ook wel lipsticks genoemd, zijn cosmetische producten die als doel hebben de lippen kleur en textuur te geven. Lippenstiften maken al eeuwenlang deel uit van het leven van de mensen. In het oude Mesopotamië bijvoorbeeld werden er al technieken gebruikt om de lippen kleur te geven. Deze technieken hebben een evolutie doorgemaakt tot op vandaag de dag.

Tegenwoordig is lippenstift een make-up artikel dat dagelijks door duizende personen gebruikt wordt. In de hele wereld wordt dit product gebruikt, en met veel verschillende doeleinden. Bovendien bestaat er een ruim en gevarieerd assortiment lippenstiften, in ontelbare formaten en met verschillende effecten.

Extreme close up on model applying red lipstick.

Pastelkleuren zijn zeer in trek bij de gebruikers.
(Bron: Belchonok: 97002962/ 123rf.com)

Waarom wordt het gebruik van lippenstift aangeraden?

Waarom stiften we onze lippen? De meeste mensen denken dat het alleen om esthetische redenen is. Maar het gebruik van lippenstift heeft veel meer voordelen dan we denken en niet alleen die van de schoonheid. Er zijn ook voordelen op het gebied van de gezondheid en psychologie. Hierbij geven we wat meer duidelijkheid over deze voordelen.

Om op cosmetisch gebied te beginnen, is het een feit dat lippenstift onze mond laat uitkomen en daarmee onze glimlach. Se definiëren de lippen en ze kunnen ze volumineuzer en dikker laten lijken. Bovendien, afhankelijk van het soort lipstick dat we gebruiken kunnen we deze een bepaald effect geven. Bijvoorbeeld, een elegante, natuurlijke of sportieve look.

Close up portrait of attractive girl holding red lipstick over grey background

Voor het beste resultaat bij het stiften van onze lippen is het belangrijk om een aantal stappen te volgen.
(Bron: Marctran: 80999982/ 123rf.com)

Het gebruik van lippenstift laat ook de tanden beter uitkomen, zodat onze glimlach er mooier uitziet.Wat de gezondheid betreft, deze make-up producten kunnen de lippen beschermen tegen externe factoren. Ze vormen een barricade tegen kou, droogte en dehydratie. Sommige lippestiften hebben zelfs zonnebescherming.

Als laatste geeft het gebruik van lippenstift ook psychologische voordelen. Het gebruik van lippenstift verhoogt het zelfvertrouwen. Het is bewezen dat ze kracht en doorzettingsvermogen geven, vooral in moeilijke tijden. Het heeft een effect dat ons een goed gevoel geeft, en ons atractiever laat voelen. Met andere woorden, ze geven ons een positievere instelling.

Waar zijn lippenstiften van gemaakt?

Iedere lippenstift kan bepaalde ingrediënten bevatten in verschillende hoeveelheden. Toch zijn alle lippenstiften geformuleerd op basis van 4 componenten. Dit zijn was, olie, alcohol en pigmenten. Elk van deze ingrediënten heeft zijn eigen kenmerken en kwaliteiten, die samen deel uit maken van de lippenstift zoals wij die kennen. Behalve deze belangrijkste componenten, bevatten lippenstiften ook conserveringsmiddelen, antioxidanten en parfum. Wat de verhoudingen betreft, het 60% van het product bestaat uit oliën en was. Het 25% bestaat uit alcohol en pigmenten. Hieronder vind je een tabel met de eigenschappen van de belangrijkste ingrediënten van lippenstiften.

Belangrijkste ingrediënten van lippenstiften:

Ingrediënten Eigenschappen Voorbeelden
Was Geeft “body” en consistentie aan de lippenstift.

Maakt het aanbrengen eenvoudiger.

Van bijen, candelilla, carnauba.
Olie Betere distributie van de lippenstift, geeft glans en hydratatie. Minerale en plantaardige oliën, lanoline, vetten.
Alcohol Wordt gebruikt voor het oplossen van wassen en oliën. Wordt gebruikt voor het oplossen van wassen en oliën.
Pigmenten Geven de lippenstift kleur.   IJzeroxide, fluoresceïne, talk, kaolien, titanium, mica.
Conserveringsmiddelen en antioxidanten Vermijden het bederven van de make-up en bevorderen de duurzaamheid. Vermijden het bederven van de make-up en bevorderen de duurzaamheid.
Parfum Geven het product een aangename geur. Geven het product een aangename geur

Welke soorten lippenstiften zijn er te koop?

De evolutie van de wereld van de cosmetica kun je ook terugvinden bij de lippenstift. In het begin waren alleen de klassieke lippenstiften, voornamelijk in roodachtige tinten, beschikbaar. Vandaag de dag is de verscheidenheid aan lippenstift echter verbazingwekkend. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, effecten en tinten.

Er zijn over het algemeen 5 soorten lippenstiften beschikbaar, afhankelijk van hun formaat. Dit zijn: lippenstift in traditionele vorm, potlood, vloeistof, crème of marker. Bovendien kunnen lippenstiften zeer uiteenlopende resultaten bieden. Afhankelijk van hun finish spreken we van langhoudende, matte (en varianten), romige en glanzende lippenstift.

woman take lipstick

Je moet nooit vergeten om de lippenstift te verwijderen nadat je het gebruikt hebt.
(Bron: Puhha: 71353636/ 123rf.com)

Elk van deze soorten heeft zijn bepaalde eigenschappen. Deze eigenschappen brengen ook weer verschillende gebruiksaanwijzingen met zich mee, evenals verschillende voor- en nadelen.  Hieronder hebben we een tabel gemaakt met de soorten lippenstift. Bovendien staan er de voor- en nadelen van elk product.

Formaat lippenstift Voordelen Nadelen
Traditioneel formaat Practisch en comfortabel formaat.

Eenvoudig aan te brengen.

Diepe hydratering.

Van korte duur.
Potlood Eenvoudig aan te brengen.

Maximale precisie, zeer goed gedefinieerde lippen.

Duur kan verschillen.

Vereist techniek voor optimale resultaten.
Vloeibare Langhoudend, grote verscheidenheid aan effecten.

Uitgerust met kwastje voor gebruiksgemak.

Bevordert de hydratatie.

Moeilijk aan te brengen
Romig Eenvoudig aan te brengen.

Aangename en zachte textuur.

Hydrateren de lippen.

Langhoudend.

Kunnen vlekken.
Potlood Zeer eenvoudig te gebruiken.

Hoge precisie.

Langhoudend.

Droge lippen.
Langhoudend Langhoudend resultaat.

Vlekken niet.

Drogen de lippen uit.
Mat Elegant en sober effect.

Matte en intensieve kleur.

Blijft lang zitten.

Droge lippen.
Semi-Mat Geraffineerde en moderne kleurstelling.

Lippenstift is minder droog.

Minder mat en kortere duur.
Romig Grote verscheidenheid aan tinten, aangename en fluweelzachte consistentie.

Diepe hydratatie.

Kortere duur, kan vlekken en moet worden bijgewerkt.
Glanzend Geeft een ongedwongen, frisse en nonchalante uitstraling.

Sprankelende lippen.

Combineerbaar met andere lippenstiften.

Plakkerige textuur, korte duur.

Wanneer moet ik lippenstift gebruiken?

Lipsticks zijn zeer praktische en veelzijdige make-up producten. Gelukkig zijn er geen strikte regels die het gebruik ervan beperken. Ze kunnen dus op elk gewenst moment worden gebruikt. Ook is er geen leeftijd waarop lippenstift wordt geadviseerd of ontmoedigd. Iedereen kan lippenstift naar eigen inzicht gebruiken.

In de praktijk kunnen we lippenstift voor vele gelegenheiden gebruiken. Bijvoorbeeld, om indruk te maken met een elegente make-up  bij een speciale gelegenheid. Aan de andere kant kunnen we ze ook gebruiken in onze dagelijkse make-up om altijd goed voor de dag te komen.

Met andere woorden, verschillende soorten lippenstift voor elke smaak en gelegenheid.

Hoe breng je lippenstift aan?

We hebben allemaal vast wel eens een keer lippenstift gebruikt. Maar gebruiken we deze wel op de juiste manier? Hier leggen we je stap voor stap uit wat de juiste techniek is om lipstick te gebruiken. Om te beginnen moeten we de lippenstift niet zomaar direct aanbrengen. Het is aan te raden om de lippen eerst voor te bereiden.

Een goede voorbereiding krijg je als je je lippen eerst exfolieert en daarna hydrateert met een lipbalsem. We kunnen ook een primer gebruiken, dit is echter optioneel. Tot slot omlijnen we onze lippen met een lippotlood. Daarna gaan we verder met het aanbrengen van de lippenstift zelf. Het is het beste om dit te doen vanuit het midden naar de buitenkant van de lippen.

Beauty. Beautiful Woman Applying Black Mascara On Eyelashes

Lippenstift is ideaal om je make-up af te maken.
(Bron: Puhha: 71353636/ 123rf.com)

Het is belangrijk om te proberen alle barstjes in de lippen te bedekken. Vervolgens brengen we een tweede laag product aan. Om overtollige lippenstift te verwijderen, brengen we onze wijsvinger horizontaal tussen onze lippen en drukken de lippen hierop. Tot slot drukken we de lippen voor een langere tijd aan met een tissue en brengen we fixatiepoeder aan.

Verwijder de tissue en breng een laatste laag lippenstift aan. Voor een betere afwerking, corrigeer je een eventuele overmaat rond de lippen. Als we een “juicier” effect willen, kunnen we het afwerken met lipgloss. Zoals je kunt zien, is lippen opmaken niet zo eenvoudig als het lijkt. Het vereist enige techniek en handigheid.

Colorful lipstick

Er zijn vele kleuren lippenstift.
(Bron: Stetsyk: 46774286/ 123rf.com)

Hoe verwijder ik mijn lippenstift?

We vergeten vaak het belang van het verwijderen van make-up. Naast het opmaken van onze lippen moeten we weten hoe we de aangebrachte kleur kunnen verwijderen. Hoe moeten we lippenstift verwijderen en welke producten kunnen we gebruiken? De dermatologiedeskundige Wieke van Nuenen neemt ons uit de twijfels met haar advies hierover.

De specialist adviseert het gebruik van producten die speciaal zijn ontworpen voor gevoelige zones zoals de lippen. Zoals bijvoorbeeld de oog- en lipmake-up remover gels die op de markt verkrijgbaar zijn.

Deze producten kunnen de lippenstift verwijderen zonder hierbij de gevoelige huid te beschadigen. Ze zijn effectief, zelfs voor langhoudende lippenstift.

Welke bijwerkingen kan het gebruik van lippenstift veroorzaken?

De schadelijke effecten van lippenstift hebben geleid tot enige controverse op sociale netwerken. Het is echter belangrijk om de informatie op de juiste manier te analyseren en te interpreteren. Enerzijds is het waar dat bepaalde componenten van lippenstift schadelijk kunnen zijn. Dit is het geval bij parabenen, bepaalde kleurstoffen of lood.

Deze stoffen kunnen onder andere lipirritatie, celbeschadiging of hormonale veranderingen veroorzaken. Het is echter belangrijk om rekening te houden met de strenge regelgeving waaraan lippenstiften worden onderworpen. Kwaliteitscontroles en instanties beperken de hoeveelheid potentieel schadelijke producten in lippenstift in grote mate.

Beauty Face. Beautiful Woman With Natural Makeup And Sexy Full Lips Touching Her Mouth. Closeup Portrait Of Smiling Model Girl With Healthy Smooth Facial Skin Applying Lip Balm On Lip. High Resolution

Voordat we lippenstip gebruiken kunnen we ook eerst een primer gebruiken.
(Bron: Puhha: 68740526/ 123rf.com)

Kortom, lippenstift kan worden beschouwd als een veilig en goed gereguleerd make-up product. Het is echter raadzaam om lippenstift met schadelijke producten zoveel mogelijk te vermijden. Daarnaast is het belangrijk om allergieën of individuele pathologieën te beoordelen die ons gevoeliger maken voor bijwerkingen.

Wat zijn de voor- en nadelen van lippenstift?

Zoals we hebben gezien, zijn lippenstiften make-up producten waarvan de voordelen verder gaan dan alleen het esthetische aspect. Aan de andere kant heeft het, zoals elk product, bepaalde nadelen om rekening mee te houden. Daarom hebben we een tabel opgesteld met de belangrijkste voor- en nadelen van het gebruik van lippenstift.

Voordelen
 • Verschillende effecten afhankelijk van het product.
 • Maken onze glimlach mooier
 • Beschermt te lippen tegen externe factoren
 • Verbeteren de verzorging van onze lippen
 • Meer zelfvertrouwen en een positieve instelling
Nadelen
 • Kan de lippen uitdrogen
 • Duur kan verschillen
 • Ongewenste reacties in enkele gevallen

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Waar moet je op letten bij je aankoop? Met de basisbegrippen in gedachten, is de volgende stap bij het kopen van een lippenstift om rekening te houden met bepaalde aankoopcriteria. Om de lippenstift te vinden die het beste bij jou past, is het essentieel om bepaalde aspecten te overwegen. Hieronder vind je de belangrijkste aspecten die je helpen bij het kiezen van de lippenstift die je nodig hebt:

Gelaatstrekken

Bij het kiezen van een lippenstift is het heel belangrijk dat je aandacht besteedt aan de eigenschappen van je gezicht. De grootte van je lippen, je ogen, de kleur van je huid en haar en de vorm van je gezicht zijn belangrijk. Al deze aspecten maken de ene lippenstift geschikter dan de andere. Daarom zal het nodig zijn om hierover na te denken bij het nemen van beslissingen.

Als je bijvoorbeeld kleine lippen hebt, gebruik dan lichtere tinten om ze groter te laten lijken. Donkere kleuren daarentegen zijn beter om de grootte van je lippen te verminderen. Bij dunne lippen is het ook aan te raden om glanzende lippenstiften te gebruiken. Voor dikke lippen zijn matte lippenstiften meer aan te raden.

Op het gebied van huidskleur geeft de internationale visagist David Molina ons het volgende advies. Lichte huiden hebben niet veel problemen want zo goed als elke kleur kan worden gebruikt. Donkere kleuren kunnen de gelaatstrekken echter teveel versterken. Voor een donkere huid zijn warme kleuren zoals bruin of goud de beste opties.

Kleur

Zoals begrijpelijk is, is één van de belangrijkste aspecten van een lippenstift de kleur. De keuze van de kleur zal afhangen van verschillende factoren. Enerzijds zal het afhangen van je persoonlijke smaak. Je moet altijd de lippenstift kiezen die je het leukst vindt. Daarnaast spelen aspecten als de tijd van het jaar, de gelegenheid en je gelaatstrekken en huidskleur.

In de zomer zijn koele, warme en lichte tinten bijvoorbeeld geschikter. Roze, fuchsia en roodachtig zijn in dit geval een goede optie. Donkere tinten, zoals bruin, terra of donkerrood, worden daarentegen vaak gebruikt in de winter. De haarkleur is ook van groot belang bij het kiezen van de kleur van een lippenstift.

Als je blond haar hebt bijvoorbeeld, kun je roodachtige en bruine tinten gebruiken. Nudes en andere lichte kleuren zijn geschikter voor bruin of zwart haar. Voor roodharigen zijn koraalkleuren en bruinere kleuren de beste optie. Kortom, er zijn vele aspecten waar je aan moet denken. Gebruik je gezonde verstand, laat je meeslepen door je instinct en maak je keus.

Formaat en verpakking

Zoals we je al vertelden, kunnen we lippenstiften vinden in verschillende formaten. Elk van hen heeft bepaalde voor- en nadelen die moeten worden afgewogen. Als je bijvoorbeeld last hebt van droge lippen, kun je het beste kiezen voor  traditionele lippenstift of lipcrème.

Deze formaten geven je lippen meer hydratatie. Probeer ook lippenstift in viltstiften te vermijden, omdat deze de lippen uitdrogen. Als je een perfecte afwerking wilt, zijn potlood lippenstiften ideaal.

Als je op zoek bent naar een langhoudende duur, probeer dan vloeibare lippenstiften en viltstiften en vermijd lipcrème en de traditionele lippenstift.

Effect

Een ander belangrijk aspect om in gedachten te houden is de finish van de lippenstift. Zoals we hebben gezien, kunnen lippenstiften zeer verschillende resultaten geven. Hoe kunnen we de finish het beste kiezen? Op de volgende manier. Je moet de voor- en nadelen afwegen van elke mogelijke optie om daarna je keuze te kunnen maken.

Zo zijn bijvoorbeeld matte lippenstiften tegenwoordig erg in de mode. Ze zijn ideaal voor een elegante en glamoureuze look. Maar ze drogen de lippen wel uit. Hetzelfde geldt voor langhoudende of permanente lippenstift. Deze zorgt ervoor dat je make-up vele uren perfect blijft, maar ook dit soort lipstick wordt niet aanbevolen voor droge lippen.

Voor een betere hydratatie zijn romige lippenstiften een goede optie. Glanzende lippenstift kan ook een goede keuze zijn. Ze geven je look een nonchalant en ongedwongen aspect. Zoals je ziet  zijn er vele mogelijkheden. Kies altijd het product dat het beste past bij het resultaat dat je wilt hebben.

Gelegenheid

De verschillende aspecten en eigenschappen van lippenstiften maken ze geschikt afhangend van de gelegenheid. Om een lippenstift te kiezen, moet je nadenken bij welke gelegenheid je deze wilt gebruiken. Hier zijn een paar voorbeelden: Natuurlijke en lichtgekleurde lippenstiften zijn ideaal voor een informele look voor alle dagen.

Zowel een matte als een glanzende finish is goede keuze. Voor speciale evenementen moet je waarschijnlijk perfectionistischer zijn met je look. Probeer lippenstift in potloodvorm voor een perfecte afwerking.

In dit geval zullen de langhoudende lipsticks heel handig zijn om de hele dag of nacht te stralen.

Samenstelling

Last but not least moeten we altijd de tijd nemen om de samenstelling van onze make-up te bekijken. Zoals je weet zijn lippenstiften veilige producten die kwaliteitscontroles hebben ondergaan. Er zijn echter bepaalde ingrediënten die als gevaarlijk of potentieel schadelijk zijn vermeld.

Het is aan te raden om te kiezen voor lippenstift met een lagere hoeveelheid van deze stoffen. Bovendien moet speciale aandacht worden besteed aan allergieën of huidziekten. In deze gevallen is het essentieel om je ervan te verzekeren dat het product geen schadelijke ingrediënten bevat.

Samenvatting

Op dit punt is het heel waarschijnlijk dat je mening over lippenstift is veranderd sinds het begin van het artikel. Lipsticks zijn niet alleen een product om onze lippen te kleuren. Ze hebben nog veel meer voordelen, wat huidverzorging betreft of op psychologisch gebied. Het is ongelooflijk wat een vleugje kleur kan brengen.

Heb je er genoeg van om er altijd hetzelfde uit te zien? Wil je iets veranderen aan je uiterlijk? Lippenstift zal je daarbij kunnen helpen. Maak gebruik van vele formaten en oneindig veel verschillende effecten om de verveling tegen te gaan. Verbeter je gelaatstrekken, verander je look en geef jezelf een boost van energie met een goede lippenstift.

Vond je ons artikel over lippenstift interessant? Laat dan hieronder je reactie achter of deel het artikel met je vrienden en familie op social media, zodat ook zij de perfecte lippenstift kunnen vinden.

(Bron van de header afbeelding: Сердечный: 68507699/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies