Laatst bijgewerkt: 24-06-2020

Onze selectiecriteria

18Onderzochte producten

23Bestede uren

4Beoordeelde onderzoeken

56Verzamelde opmerkingen

Ben jij iemand die altijd dezelfde make-up producten gebruikt omdat je niet weet waar de andere zijn? Kun je de lippenstift die je wilt gebruiken niet vinden en doe je daarom uiteindelijk maar een andere op? Denk je, dat als je niet eindeloos in je make-up tasje zou hoeven te zoeken, je vaker make-up op zou doen en meer uit je producten zou halen?

Als al het bovenstaande bekend klinkt, moet je misschien opnieuw nadenken over de manier waarop je je cosmetica bewaart. Weet je hoe handig een make-up organizor kan zijn? Je hoeft geen schoonheidsgoeroe te zijn, ze zijn handig voor iedereen, want je kunt veel beter van je producten profiteren als je ze bij de hand hebt.
Belangrijk om te weten

 • Je hoeft geen grote collectie cosmetica te hebben om een make-up organizer te gebruiken: het is genoeg als je je spullen (veel of weinig) op orde wilt hebben.
 • Make-up organizers kunnen transparant of ondoorzichtig zijn, verticaal of horizontaal, en ze kunnen veel of weinig compartimenten hebben. Jij beslist welke het beste bij je past.
 • Bij de aankoop van een make-up organizer is het belangrijk dat je rekening houdt met bepaalde factoren, zoals de ruimte waar je over beschikt, de grootte van je collectie of het materiaal waarvan het gemaakt is.

Onze selectie: De beste make-up organizers

In dit segment hebben we een selectie voor je gemaakt van de beste make-up organizers die er op de Nederlandse markt te koop zijn. Bovendien worden de belangrijkste kenmerken van elk product vermeld. Op deze manier hopen we je te kunnen helpen om een keus te maken voor je je aankoop doet. Dit maakt het kopen van de perfecte organizer een stuk eenvoudiger.

De meest functionele make-up organizer

Met deze organizer van Songmics heb je alles overzichtelijk bij de hand. De organizer van acryl heeft 11 vakken aan de bovenzijde met verschillende afmetingen waarin je je lippenstiften, nagellak, make-uppenselen, mascara, wenkbrauwpennen, eyeliners enz. kwijt kunt. De onderste 6 lades zijn zeer geschikt voor het opbergen van sieraden en allerlei make-upmateriaal, waarbij deze tegen stof en vuil worden beschermd.

De beste draaibare make-up organizer

Op dit moment is het genoemde product niet leverbaar bij de leverancier. Daarom hebben wij het vervangen door een ander product met soortgelijke kenmerken. Meld een probleem.

Das Problem mit diesem Produkt wurde gemeldet. Danke!

Dankzij de hoogte heeft de make up organizer van Boxalls niet veel ruimte nodig en door de draaifunctie kun je altijd bij je cosmetica. Door het open design heb je altijd een goed overzicht over de inhoud van de acryl organizer. De draaibare organizer is niet alleen geschikt voor cosmetica-artikelen, maar ook als bureau organizer op kantoor is hij geweldig. Afmeting H x B x D: ca. 38 x 26 x 26 cm.

Het beste make-up ladenkastje

In deze acryl make-updoos van InterDesign kunnen naast cosmetische producten ook haarspullen en sieraden perfect opgeborgen worden. De inhoud is duidelijk te zien in de drie laden. Bovendien past de cosmeticabox met zijn compacte vierkante afmetingen (16,5 x 16,5 x 16,5 cm) moeiteloos op het badkamermeubel, een ladekast of de make-uptafel.

De beste horizontale make-up organizer

Deze praktische en mooie make-up organizer van Glam is een fantastisch accessoire voor elke slaapkamer of badkamer. Er is ruimte voor 12 lippenstiften met twee compartimenten voor make-up kwasten en langere items zoals mascara en nog twee compartimenten voor zaken als poeder, foundation of nagellak. Afmetingen: L 21,5 x B 13,5 cm.

Shopgids: Alles wat je moet weten over make-up organizers

Het is van groot belang dat je voordat je een make-up organizer koopt, alle belangrijkste aspecten van dit product leert kennen. Hieronder hebben we de voornaamste factoren voor je op een rijtje gezet om je te helpen bij je aankoop. Bovendien beantwoorden we de meest voorkomende vragen van de gebruikers.

Woman taking lip gloss from organizer for makeup cosmetic products on table

Een make-up organizer wordt gebruikt om allerlei soorten cosmetica op orde te houden.
(Bron: Belchonock: 110338594/ 123rf.com)

Waarom heb ik een make-up organizer nodig?

De vraag is eerder waarom je er niet een nodig zou hebben! Je kunt deze make-up en cosmetica organizers voor zowel grote als kleine make-up collecties gebruiken en ze hebben vele voordelen, waar we het verderop over zullen hebben. Kortom, ze zijn zeer praktisch en functioneel.

De visagist James Kaliardos, die wel iets over het onderwerp moet weten, wijst erop dat orde op de kaptafel niet alleen een fysieke aangelegenheid is, maar dat het ons rust kan geven. We weten niet of jij je door op te ruimen evenwichtiger voelt, maar je zult zeker veel meer uit je producten halen en tegelijkertijd ruimte maken om nieuwe producten aan te schaffen.

Organizer with cosmetic products for makeup on table near brick wall

Het voordeel van transparante organizers is dat je kunt zien wat er in zit.
(Bron: Belchonock: 111290721/ 123rf.com)

Welke voordelen hebben make-up organizers?

We hebben je al verteld wat de meest voor de hand liggende voordelen van deze organizers zijn: ze zijn zeer praktisch en bieden je ook veel veelzijdigheid. Voor het geval je nog niet overtuigd bent om er een te kopen, laten we je hieronder nog meer voordelen zien, waar je misschien nog niet aan gedacht had:

 • Ze besparen tijd en ruimte: Wanneer je je make-up op orde houdt, weet je precies waar elk product zich bevindt en verlies je geen tijd met zoeken.
 • Je kunt je make-up per categorie bewaren, zodat het makkelijker is om ze op orde te houden: als je klaar bent met het gebruik van een bepaald product, hoef je het alleen maar terug te leggen.
 • De make-up blijft schoon: Het doel van deze organizers is om te voorkomen dat je kaptafel een rommelige en vuile puinhoop wordt.
 • Je haalt meer uit je make-up collectie: Heb je nooit een lippenstift in een laatje gevonden waarvan je niet eens wist dat je die had? Met een make-up organizer zal dit nooit meer gebeuren, omdat je hiermee al je producten overzichtelijk bij de hand hebt.

Welke soorten make-up organizers zijn er?

In dit artikel hebben we ons vooral gericht op transparante organizers van acryl, omdat we ze het meest praktisch vinden om op de kaptafel te zetten in de kamer waar je je opmaakt en alles direct kan zien. Er zijn echter ook andere mogelijkheden om rekening mee te houden:

 • Make-up cases: Dit type box wordt veel gebruikt door professionals, omdat het veel capaciteit heeft, verschillende compartimenten heeft en ook zeer gemakkelijk te vervoeren is.
 • Make-up tassen: Dit zijn een soort grote toilettassen. Maar omdat ze gesloten zijn, zijn ze niet handig als je je make-up in één oogopslag wilt zien. We raden ze aan voor mensen met een kleine hoeveelheid make-up producten.
 • Make-up trolley: Deze optie is perfect voor make-up verzamelaars. Normaal gesproken hebben ze meerdere compartimenten en wieltjes aan de onderkant.
 • Hangende organizers: Deze organizers zijn handig voor mensen die thuis nauwelijks ruimte hebben. Ze kunnen zowel achter een deur als in de kast worden opgehangen, omdat ze een hanger hebben. Ze hebben een veelvoud aan compartimenten die het mogelijk maken om alles overzichtelijk bij elkaar te houden.

Wat is beter, een transparante of ondoorzichtige organizer?

Wij zijn voorstander van doorzichtige en, indien mogelijk, kleurloze acryl organizers, maar misschien heb jij een andere mening. Er zijn ook mooie organizers die gemaakt zijn van hout, bamboe of glas en metaal, en we vinden dat dit soort organizers zeer goed passen bij verschillende stijlen van decoratie.

Het voordeel van de transparante organizers is dat je kunt zien wat er in zit zonder dat je de lades hoeft te openen. Zoek je een fuchsia lippenstift? Je verspilt geen minuut, want je ziet hem gewoon, zonder te hoeven zoeken. Een ondoorzichtige organizer daarentegen geeft je meer privacy als je niet alleen woont.

Makeup cosmetic products with tools in organizer on dressing table. Space for text

Je moet goed nadenken over de ruimte die je voor je make-up organizer hebt.
(Bron: Belchonock: 110781694/ 123rf.com)

Is het beter om een verticale of horizontale organizer te kopen?

Wanneer je besluit een organizer voor je make-up te kopen, kan je verticale modellen vinden en andere modellen die meer horizontaal of plat liggen. Wat is praktischer? In principe moet jij dat zelf beslissen, maar het is ook waar dat elk type zijn eigen voor- en nadelen heeft:

Modellen Voordelen Nadelen
Verticale Ze zijn compacter.

Ze bieden meer stapelmogelijkheden.

Ze zijn lichter en gemakkelijker te vervoeren.

Omdat ze een gereduceerde basis hebben, kunnen er producten zijn die niet passen, zoals grote pallets.
Horizontale Het is gemakkelijk om alles in een oogopslag te zien.

Ze zijn geschikt voor kleine hoeveelheden.

Ze zijn er in verschillende afmetingen.

Ze kunnen veel ruimte innemen op de kaptafel.

Als je veel make-up hebt, zal je waarschijnlijk niet genoeg ruimte hebben.

Is het makkelijk om een make-up organizer schoon te maken?

Het is heel eenvoudig, veel makkelijker dan het schoonmaken van een rommelige lade of een toilettas. Deze producten zijn ontworpen voor een praktisch gebruik, daarom zijn ze dan ook heel simpel te reinigen. Hoe rommelig of lui je ook bent, er zijn geen excuses. Hieronder geven we een aantal tips:

 • Het eerste wat je moet doen is al je producten eruit halen en ze goed gescheiden van elkaar neerleggen, bij voorbeeld op een tafel.
 • Breng met een pluisvrije doek of spons zeep aan op het hele oppervlak van de organizer. Let vooral op de hoekjes, waar restjes van poedervormige producten zich vaak ophopen.
 • Spoel het goed af met water. Je kunt hiervoor een vochtige handdoek gebruiken of, als het een organizer van acryl is, deze direct onder de kraan zetten.
 • Laat de organizer opdrogen of droog hem af met een droge doek.

Kan ik mijn make-up organizer in de badkamer bewaren?

Nee, absoluut niet! Het opslaan van make-up producten in de badkamer is een veelgemaakte fout – natuurlijk hebben we het allemaal gedaan: het is praktisch en de verlichting is meestal erg goed – die je duur kan komen te staan. Cosmetica die in een vochtige omgeving worden opgeslagen, kunnen bacteriën en zelfs schimmels ontwikkelen en uiteindelijk sneller bederven.

Niet alleen de warmte en de luchtvochtigheid beïnvloeden ze, maar ook fel licht beschadigt de kleuren van de producten, om nog maar te zwijgen van de ziektekiemen die uit het toilet komen als we doorspoelen – je wilt er niet eens aan denken! Make-up moet altijd op een droge, koele plaats uit de buurt van direct licht bewaard worden, of het nu natuurlijk of kunstlicht is.

Set of decorative cosmetics on table

Het schoonmaken van een make-up organizer is heel eenvoudig.
(Bron: Belchonock: 97532959/ 123rf.com)

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Met de basisbegrippen in gedachten, is de volgende stap bij het kopen van een make-up organizer om rekening te houden met bepaalde aankoopcriteria. Om het product te vinden dat het beste bij je past, is het essentieel om bepaalde aspecten te overwegen. Hieronder vind je de belangrijkste factoren die je helpen bij het kiezen van de make-up organizer die je nodig hebt:

Grootte

Aan de ene kant moet je nadenken over de ruimte die je nodig hebt om de organizer neer te zetten. Als je in een kleine ruimte woont, zal je waarschijnlijk moeten kiezen voor compactere opties. Je moet ook rekening houden met de grootte van je make-up collectie. Denk je dat het allemaal in het ladenkastje past dat je wilt kopen?

Natuurlijk moet je ook aan je toekomstige collectie denken. Misschien past een bepaald model nu wel bij je, maar denk je eraan om op korte of middellange termijn meer producten aan te schaffen, of ben je van plan om een deel van je spullen weg te gooien? Vergeet niet dat een make-up organizer praktisch moet zijn.

Flat lay of makeup cosmetics on yellow background

Er zijn organizers van alle soorten materialen op de markt te vinden.
(Bron: Belchonock: 96969281/ 123rf.com)

Compartimenten

Een make-up organizer moet een bepaalde indeling hebben zodat je de verschillende soorten producten afzonderlijk kunt bewaren. Dit zijn onder andere schotten, laden en de interne indeling van de laden zelf. Zoals we je al eerder vertelden, zoekt niet iedereen in dit opzicht hetzelfde.

Aan de ene kant heb je organizers met grote, aanpasbare ruimtes waarmee je je eigen indeling kunt ontwerpen. Er zijn echter ook andere die zelfs een specifieke indeling hebben voor het plaatsen van lippenstiften of make-up kwasten. Je moet zelf beslissen welke het beste bij je past.

Combinaties met andere modules

Als je een minimalist bent, kun je dit criterium over het hoofd zien, maar als je iemand bent die de neiging heeft om veel te verzamelen en die het moeilijk vindt om dingen weg te gooien, dan is dit voor jou interessant. Make-up organizers zijn vaak ontworpen om te worden gecombineerd met andere modules, die hetzelfde of anders kunnen zijn.

Zo bestaat er bijvoorbeeld de mogelijkheid om een organizer te kopen die vier afzonderlijke modules met elkaar combineert. Je kunt ook je eigen modulaire meubels samenstellen door meerdere modellen aan te schaffen en deze vervolgens op elkaar te stapelen. Natuurlijk moet je eerst controleren of de afmetingen en de basis ervan compatibel zijn.

Materiaal

Er zijn organizers van allerlei materialen op de markt: kunststof, hout, metaal, glas of zelfs karton. Deze factor heeft natuurlijk invloed op de prijs, maar ook op de kwaliteit van het product. Natuurlijk zijn glazen organisatoren erg mooi, vooral in combinatie met metaal, maar de prijs ervan is meestal nogal hoog.

Wij bevelen vooral de organizers van acryl aan omdat je hierbij al je spulletjes goed kunt zien, daarom zijn ze bijzonder praktisch. Ook houten organizers zijn geen slechte optie, want ze stralen warmte uit, zijn goed te combineren met je interieur en raken nooit uit de mode.

Reiniging

Als je een make-up organizer koopt, is deze nieuw en onberispelijk en zal je hem meteen willen gebruiken, zonder een minuut te verspillen. Maar vroeg of laat komt er een moment dat hij vuil wordt en je hem moet schoonmaken, dus misschien waren die mooie bloemenreliëfs toch niet zo’n goed idee.

Het is belangrijk de de organizer praktisch is, want make-up kan erg vlekken – laten we hopen dat je geen oogschaduw breekt! Ons advies is om te kiezen voor een organizer met strakke lijnen en zo min mogelijk hoekjes en gaatjes. We raden kartonnen meubelen niet aan, omdat ze met de luchtvochtigheid achteruitgaan.

Samenvatting

Make-up producten zijn voor slordige mensen vaak een uitdaging. We willen niemand beledigen, maar er zijn echt make-up tasjes waar je van schrikt… Met een make-up organizer kun je dit soort producten netjes bewaren, goed zichtbaar en bij de hand. En kun je meer uit je verzameling halen, of deze nu groot of klein is.

We hopen dat deze gids dat duwtje in de rug is geweest dat je nodig had om je cosmetica op orde te krijgen. Vergeet niet dat je, voordat je een organizer koopt, goed moet weten hoeveel ruimte en vakken je nodig hebt, en dat je daarvoor eerst een grondige selectie van de producten die je wilt bewaren moet maken. Gooi of geef alles weg wat je niet meer gebruikt.

Vond je ons artikel over make-up organizers interessant? Laat dan hieronder je reactie achter of deel het artikel met je vrienden en familie op social media, zodat ook zij de perfecte organizer kunnen vinden!

(Bron van de header afbeelding: Belchonock: 111026472/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies