Laatst bijgewerkt: 24-06-2020

Onze selectiecriteria

13Onderzochte producten

22Bestede uren

4Beoordeelde onderzoeken

78Verzamelde opmerkingen

Glitter-oogschaduw, concealers en highlighters, pikzwarte eyeliner, rode matte lippen. Dit zijn enkele van de belangrijkste make-up trends van de laatste tijd en steeds meer vrouwen besteden aandacht aan het creëren van deze professionele trucjes. Het is dan ook geen toeval dat de vraag naar make-up spiegels voor in huis sterk toegenomen is.

Met alle make-up tutorials die er tegenwoordig op YouTube te vinden zijn, leren we steeds meer over make-up en kunnen we echte wonderen verrichten vanuit onze eigen badkamer of toilettafel, waar waarschijnlijk een make-up spiegel staat. Dit is het geheim van de professionals. In deze shopgids vertellen we je alles wat je over deze artikelen moet weten!
Belangrijk om te weten

 • Het wordt steeds eenvoudiger om jezelf thuis op te maken op een professionele manier. Niet alleen zijn de huidige producten van hele goede kwaliteit, ook de make-up spiegel is van fundamenteel belang om aandacht aan ieder detail te besteden.
 • We hebben ontdekt dat deze artikelen een van de geheimen van de experts zijn, omdat ze hen in staat stellen om elke gelaatstrek gedetailleerd te bekijken en er zo het beste uit te halen.
 • Bij de keuze van de ideale make-up spiegel kun je het beste rekening houden met factoren als de grootte, het model, de verlichting en de vergroting. Op deze manier kan je er zeker van zijn dat je het juiste product koopt.

Onze selectie: De beste make-up spiegels op de markt

In dit segment hebben we een selectie voor je gemaakt van de beste make-up spiegels die er op de Nederlandse markt te koop zijn. Bovendien worden de belangrijkste kenmerken van elk product vermeld. Op deze manier hopen we je te kunnen helpen om een keus te maken voor je je aankoop doet. Dit maakt het kopen van de perfecte make-up spiegel een stuk eenvoudiger.

De make-up spiegel met de beste prijs-kwaliteitverhouding

Met deze CM 840 LED cosmetica-spiegel wordt je dagelijkse gezichtsverzorging thuis net zo professioneel als bij de schoonheidsspecialist. De spiegel heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Dankzij de heldere verlichting kun je de spiegel ook bij weinig licht gebruiken.

Dankzij het 360 graden draaibare kogelgewricht draait de make-up spiegel in alle richtingen. De spiegel staat op een stevige voet en je kan hem overal plaatsen omdat hij werkt op 4 AAA batterijen.

De beste make-up spiegel met drie lichtstanden

Deze make-up spiegel van Bright Beauty Vanity is de perfecte metgezel voor iedereen die zijn of haar eigen kaptafel in een beauty salon wilt veranderen. De spiegel heeft 3 verschillende lichtstanden zodat je voor elke look kunt testen hoe deze onder verschillende belichting eruit ziet: (warm) daglicht (4000K) / tussen licht (5000K)/ wit licht (6000K).

Beauty specialisten over de hele wereld zweren bij de elegantie en stijl van deze luxe spiegel, en wij snappen waarom!

Onze favoriete make-up spiegel met 10x vergroting en sterke zuignap

Door de vergroot functie van de Melodii make-up spiegel haal je alles tot wel 10 keer dichterbij. Dankzij de 16 witte LED-lampen heb je licht dat precies op daglicht lijkt. De make-up spiegel heeft een tijdloos design. Dit is het soort spiegels dat je boven de wastafel in hotelkamers kunt vinden.

De spiegel heeft een sterke zuignap waardoor je hem gemakkelijk aan de muur bevestigt. Dankzij de tienvoudige (vergroot) zoomfunctie is alles op de huid extreem goed zichtbaar.

De beste make-up spiegel van rond de 10 euro

De 2cheap make-up spiegel is vooral populair vanwege zijn goedkope prijs. Maar wees niet bang, zelfs voor dit goedkope prijskaartje ontvang je een make-up spiegel die aan al je basiswensen zal voldoen. De compacte spiegel is 2-zijdig.

Hij beschikt over een zijde met een normaal spiegelbeeld en aan de andere zijde een 3x vergrotend spiegelbeeld. Ideaal voor gezichtsverzorging, scheren en contactlenzen indoen. Een goede spiegel voor een klein prijsje.

Shopgids: Alles wat je moet weten over make-up spiegels

Het is van groot belang dat je voordat je een make-up spiegel koopt, alle belangrijkste aspecten van dit product leert kennen. Hieronder hebben we de voornaamste factoren voor je op een rijtje gezet om je te helpen bij je aankoop. Bovendien beantwoorden we de meest voorkomende vragen van de gebruikers.

woman applying makeup on he face

Eén van de voordelen van make-up spiegels is dat velen een speciale verlichting hebben. 
(Bron: Massonforstock: 43776375/ 123rf.com)

Welke soorten make-up spiegels zijn er?

Gelukkig bestaat er een grote verscheidenheid aan modellen, soorten en formaten van make-up spiegels. Op deze manier heb je de mogelijkheid om de spiegel te kiezen die het beste bij je past en waarmee je het meeste uit je make-up kunt halen, voor dagelijkse en speciale gelegenheden. Er zijn vier hoofdtypen:

 • De vaste make-up spiegel: Deze wordt aan de muur bevestigd, zoals een conventionele badkamer- of kaptafelspiegel, maar dankzij de specifieke kenmerken ervan kan je de details van je gezicht beter zien.
 • De draagbare make-up spiegel: zeer handig voor gebruik buitenshuis of in verschillende kamers (als ze geen goede verlichting hebben en het licht niet helemaal goed is in je badkamer). Ze zijn meestal licht, klein van formaat en gemakkelijk mee te nemen.
 • De opvouwbare make-up spiegel: deze wordt meestal aan de muur bevestigd, maar ze sluiten als een drieluik. Dit type spiegel heeft het voordeel dat het een beeld geeft van het gezicht vanuit verschillende perspectieven.
 • De verlengbare make-up spiegel: deze lijkt op de traditionele spiegel die in veel hotels te vinden is. Ze zijn verankerd aan de muur en hebben een uitschuifbare standaard die je naar behoefte dichterbij of verder weg kunt plaatsen.

De keuze van het type spiegel hangt af van je smaak en van de plaats waar je hem gaat gebruiken. De spiegels aan de muur zijn meestal stabieler en comfortabeler in gebruik, maar een draagbare spiegel kan je overal mee naartoe nemen, wat ongetwijfeld een groot voordeel is.

Wat voor soort make-up spiegel is het beste voor mij?

Als er zoveel verschillende modellen zijn, is het soms moeilijk kiezen. Om hier een antwoord op te geven, moet je rekening houden met de behoeften die je hebt, zoals het soort gebruik dat je ervan gaat maken, de grootte of het materiaal waar je de voorkeur aan geeft. Aangezien ze allemaal voor- en nadelen hebben, hebben we een vergelijkingstabel voor je gemaakt:

Vaste make-up spiegel Draagbare make-up spiegel Opvouwbare make-up spiegel Verlengbare make-up spiegel
Grootte Breed assortiment   Meestal klein Middelgroot of groot Klein
Formaat Rond, ovaal of rechthoekig Rond of ovaal Rechthoekig Meestal rond
Gebruik Thuis en professioneel gebruik Thuis en voor op reis / onderweg Meestal voor professioneel gebruik Meestal voor in huis
Materiaal Alle soorten Meestal van kunststof Metaal of kunststof Metaal

Met al deze informatie weet je misschien al welke make-up spiegel het beste voor je is. Vergeet niet om aandacht te besteden aan al deze aspecten zodat je de juiste keuze kunt maken bij de aankoop van je make-up spiegel.

Welke eigenschappen moet een goede make-up spiegel hebben?

Als je op zoek bent naar een perfect make-up resultaat, moet je geen genoegen nemen met minderwaardige accessoires. Je moet altijd de beste producten kiezen. Hieronder zie je alle kenmerken die een goede make-up spiegel moet hebben:

 • Wat het materiaal betreft, zijn de beste van metaal gemaakt. Ze zijn zwaarder, maar ook stabieler.
 • De ideale make-up spiegel heeft verlichting, bij voorkeur met LED of fluorescerend.
 • Als je spiegel vergroting heeft is het nog beter. Deze functie zal je in staat stellen om een professioneel eindresultaat te bereiken.

mirror light

Draagbare make-up spiegels zijn zeer nuttig voor gebruik op reis of onderweg.
(Bron: Ruslan Shramko: 61597883/ 123rf.com)

Waar moet ik op letten bij de verlichting van mijn make-up spiegel?

Alle make-up professionals zijn het erover eens dat het licht één van de belangrijkste factoren is voor een goed resultaat. Daarom is het belangrijk om een make-up spiegel te kiezen met optimaal licht. Dit zijn enkele tips:

 • Kies voor een neutraal wit licht, omdat dit het meest op natuurlijk licht lijkt.
 • Vermijd een te sterke of te felle verlichting, hiermee loop je het risico dat je teveel make-up gebruikt.
 • Het beste zijn lampjes met een opale afwerking, d.w.z. doorschijnend. Deze verminderen de reflecties en zorgen voor een meer gelijkmatige verlichting.
 • Het wordt aanbevolen om meer dan één lichtpunt te gebruiken om het zogenaamde “kruislicht” te creëren.
 • Het is absoluut af te raden om zenitaal licht (licht wat van bovenaf schijnt) te gebruiken. Dit soort licht is totaal ongeschikt voor het aanbrengen van make-up.

Wat is de meest voorkomende fout die gemaakt wordt bij het gebruik van een make-up spiegel?

Nu je precies weet wat de kenmerken van de ideale make-up spiegel zijn, moet je hem op de juiste manier gebruiken om de beste resultaten te bereiken. De meest voorkomende fout is het aanbrengen van de make-up te dicht bij de spiegel.

Als je te dicht bij de spiegel staat, heb je geen globaal perspectief op het gezicht en de uiteindelijke afwerking van de make-up. Daarom is het ideaal om een afstand van ongeveer een meter tussen jou en de spiegel te laten. Op deze manier kan je het echte resultaat zien van wat je doet en krijg je geen onaangename verrassing als je de straat op gaat.

Wat is de beste vergroting voor een make-up spiegel?

Het komt steeds vaker voor dat je make-up spiegels vindt met twee kanten, waarvan één vergrotend is. Deze functie is zeer nuttig, vooral wanneer je een bepaald detail wilt benadrukken dat precisie nodig heeft, zoals bijvoorbeeld de eyeliner. Hoewel er veel verschillende soorten vergrotingen zijn (van 2x tot 20x), zijn ze niet allemaal ideaal voor het aanbrengen van make-up.

De ideale vergroting is tussen 5x en 8x, omdat ze een gedetailleerder beeld mogelijk maken, maar niet vervormen. Als je de resolutie van de vergroting verhoogt is het moeilijk om het resultaat van de make-up duidelijk te zien. Om deze reden moet je ze vermijden voor het aanbrengen van make-up.

Waar moet ik de make-up spiegel plaatsen?

Om deze vraag te kunnen beantwoorden, moet je eerst weten wat voor soort make-up spiegel je wilt hebben. Als het een vaste spiegel is, moet de keuze van de plaats een weloverwogen beslissing zijn. Deze modellen kunnen het beste op een plek worden gezet waar je je comfortabel voelt en op een hoogte waarop je je gezicht helemaal kunt zien.

Als je daarentegen hebt gekozen voor een staande- of draagbare spiegel, dan moet je aandacht schenken aan de stabiliteit. Het is essentieel dat de spiegel op een stabiel oppervlak wordt geplaatst, zodat je hem niet hoeft te verplaatsen tijdens het aanbrengen van de make-up en je een duidelijk beeld krijgt.

woman looking at her in the mirror

Spiegels met vergroting helpen je bij het bereiken van een professioneel resultaat.
(Bron: Javier Sanchez Mingorance: 58016028/ 123rf.com)

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Met de basisbegrippen in gedachten, is de volgende stap bij het kopen van een make-up spiegel om rekening te houden met bepaalde aankoopcriteria. Om het product te vinden dat het beste bij je past, is het essentieel om bepaalde aspecten te overwegen. Hieronder vind je de belangrijkste factoren die je helpen bij het kiezen van de make-up spiegel die je nodig hebt:

Formaat

Zoals we al eerder hebben vermeld, is het assortiment aan make-up spiegels dat je kunt vinden vrij uitgebreid. Daarom is het eerste criterium waarmee je rekening moet houden het formaat waar je je het meest prettig bij voelt. Enerzijds zijn de vaste modellen zeer comfortabel, omdat je ze kunt ophangen op de hoogte die je wilt.

Aan de andere kant zijn tafelmodellen praktischer. Deze laatste zijn draagbaar en je kunt ze overal mee naartoe nemen. Er zijn veel vrouwen die ze allebei gebruiken, zodat ze kunnen kiezen, afhankelijk van de situatie waarin ze de spiegel gaan gebruiken.

elegant woman with curly hair looking at reflection in mirror

Spiegels met lampjes of lichtjes met een opale afwerking verminderen de reflecties en zorgen voor een meer gelijkmatige verlichting.
(Bron: Kirill Ryzhov: 37534015/ 123rf.com)

Vergroting

Vergroting is een andere belangrijke factor bij make-up spiegels. Niet alle modellen hebben deze functie, sommige mensen vinden ze zelfs ongemakkelijk om te gebruiken. Maar voor de meeste mensen zijn ze heel handig, vooral om de kleine details te markeren en te definiëren.

Hoewel je vergrotingen kunt vinden van 2x tot 20x, is geen van de twee uitersten meestal erg geschikt bij het opmaken. Terwijl de eerste bijna geen vergroting is, is de tweede te overdreven. De ideale vergroting is 5x tot 8x, omdat ze het beeld niet al te zeer vervormen.

Verlichting

Een kenmerk dat de meeste make-up spiegels al hebben is verlichting. Hoewel er vandaag de dag nog steeds spiegels met gloeilampjes worden verkocht, zijn de meest gangbare en moderne spiegels die met LED-licht. In het eerste geval is de verlichting te warm, wat geen getrouw beeld geeft.

De nieuwe modellen hebben echter voornamelijk LED-verlichting. Vooral omdat het een koud en wit licht biedt waarmee je alle onvolkomenheden kunt waarnemen om ze te corrigeren. Bovendien kun je ook verlichting vinden met TL-lampen.

Grootte

Natuurlijk kun je je ideale make-up spiegel niet kiezen zonder rekening te houden met de grootte. In dit geval, om twee verschillende redenen. Aan de ene kant is het belangrijk dat de grootte van de spiegel je in staat stelt om je hele gezicht te zien, zelfs als je er heel dichtbij staat.

Daarom is het niet nodig om een hele grote aan te schaffen. Er zijn middelgrote modellen die meer dan voldoende zijn. Aan de andere kant zijn de afmetingen ook belangrijk omdat je hem elke dag gebruikt. Of het nu gaat om een muurspiegel of een tafelmodel, de spiegel moet comfortabel in het gebruik zijn.

Materiaal

Tot slot zullen we het over het materiaal hebben. Dit criterium is ook zeer relevant, juist vanwege het feit wat we zojuist hebben genoemd: je zal de spiegel elke dag gebruiken. En zoals alle producten die je dagelijks gebruikt, moeten ze sterk en duurzaam zijn. De meest gebruikte materialen zijn roestvrij staal of aluminium.

Het is ook belangrijk om in gedachten te houden dat de spiegel vaak in de badkamer wordt geplaatst, wat een vochtige omgeving is vanwege de douche. Daarom moet je voorkomen dat er je er één koopt van een materiaal dat niet bestand is tegen dergelijke condities. Bovendien moet de spiegel makkelijk worden gereinigd.

Mirror with light

Wij raden je aan om je make-up spiegel op een hoogte te plaatsen waarbij je je hele gezicht kunt zien.
(Bron: Dmitrii Simakov: 88983256/ 123rf.com)

Samenvatting

De make-up spiegel is het geheime wapen van veel vrouwen. Niet alleen de kwaliteit van de cosmetische producten die je gebruikt is belangrijk, maar ook de spiegel beïnvloedt het eindresultaat bij het aanbrengen van make-up. Daarom is het zo belangrijk om er één te hebben die perfect bij je past.

Om de juiste beslissing te nemen, is het ideaal om op bepaalde aspecten te letten zoals de vergroting, de verlichting, de grootte of het materiaal. Deze criteria kunnen je helpen bij je keuze. Make-up spiegels worden steeds vaker gebruikt door vrouwen vanwege de praktische toepasbaarheid en veelzijdigheid ervan. We hopen dat we je hebben kunnen helpen bij je keuze!

Vond je ons artikel over make-up spiegels interessant? Laat dan hieronder je reactie achter of deel het artikel met je vrienden en familie op social media, zodat ook zij de perfecte make-up spiegel kunnen vinden

(Bron van de header afbeelding: Mayuree Moonhirun: 66118767/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies