Laatst bijgewerkt: 21-09-2021

Onze selectiecriteria

27Onderzochte producten

29Bestede uren

24Beoordeelde onderzoeken

94Verzamelde opmerkingen

Hier stellen we alle multistylers die we getest hebben in detail voor. We hebben gedetailleerde achtergrondinformatie samengesteld en een samenvatting van beoordelingen van klanten op het internet toegevoegd.

We willen je aankoopbeslissing graag gemakkelijker maken en je helpen de beste multistyler voor je te vinden. Je vindt in onze gids ook antwoorden op veel gestelde vragen. Verder vind je op deze pagina ook enkele belangrijke informatie waar je beslist aandacht aan moet besteden als je een multistyler wilt kopen.
Belangrijk om te weten

 • Een multistyler geeft u de mogelijkheid om een grote verscheidenheid van looks te stylen met slechts een apparaat. U hebt niet voor elk kapsel een ander toestel nodig, maar kunt gemakkelijk verschillende kapsels creëren met slechts één haarstyler.
 • In principe wordt een onderscheid gemaakt tussen multistylers, waarbij u voor elk kapsel een ander hulpstuk kunt gebruiken, en haarstylers waarmee u verschillende kapsels kunt stylen met slechts één hulpstuk. Warmeluchtstylers gebruiken föhnlucht om het haar in de gewenste vorm te stylen.
 • Met multistylers met verwisselbare opzetstukken en warmeluchtstylers kunt u uw haar heel gemakkelijk stylen, terwijl multistylers met slechts één opzetstuk vaak een nieuwe techniek vereisen voor andere stijlen. Met warmeluchtstylers kunt u uw haar ook stylen terwijl het nog droogt.

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je een multistyler koopt

Wat zijn de voordelen van een multistyler ten opzichte van een stijltang en krultang?

De multistyler combineert een krultang en stijltang in één apparaat. Dit betekent dat je maar in één haarstyler hoeft te investeren en het maximum aantal mogelijke stijlen krijgt. Samengevat biedt een multistyler je de volgende voordelen:

 • Veel stijlen met één toestel
 • Minder duur (dan alle toestellen apart)
 • Meer ruimtebesparend (dan alle toestellen apart)
 • Je hoeft geen nieuwe technieken te leren (behalve voor 2-in-1 stijltangen)
 • Haar zachtere alternatieven (hete lucht stylers)

Voor wie is een multistyler geschikt?

De Multistyler is de perfecte styler voor iedereen die veel verschillende kapsels wil creëren, maar niet wil investeren in veel verschillende haarstylingtools. Als je je haar elke dag in dezelfde stijl draagt, gekruld of gestreken, is een multistyler minder geschikt voor je. In dit geval kun je beter investeren in een goede stijltang of krultang voor je haar.

Een multistyler is bijzonder geschikt voor jou als je je haar graag in verschillende stijlen draagt en nieuwe kapsels uitprobeert. (Foto: PublicDomainPictures / pixabay.com)

Welke stijlen zijn mogelijk met een multistyler?

In principe zijn er geen grenzen aan het aantal stijlen dat je kunt maken en ze hangen af van het soort kapper dat je hebt. Hier zijn een paar voorbeelden van mogelijke kapsels:

 • Krullen in alle vormen en breedtes
 • Haar plooien
 • Haar steilen
 • Flicks (naar buiten gebogen haarpunten)
 • Krullen (naar binnen gedraaide haarpunten)

Hoe gebruik ik een Multistyler?

De toepassing hangt sterk af van het type Multistyler. Als je maar één opzetstuk hebt, heb je vaak een andere techniek nodig om te stylen. Met verwisselbare opzetstukken worden verschillende opzetstukken gebruikt voor verschillende stijlen.

In dit geval is het voldoende om het haar om de krultang te wikkelen voor krullende stijlen. Voor rechte stijlen wordt het haarijzer van boven naar beneden door het haar gehaald.

Welke multistyler is geschikt voor welk haar?

Het type multistyler hangt vooral af van de stijl die je wilt. Er zijn echter een paar richtlijnen die je kunt volgen: Voor lang haar zijn bijzonder brede platen geschikt voor de stijltang, want het haar wordt zo sneller steil. Voor korte delen van het haar, zoals franjes, zijn kleinere platen het beste, omdat hier meer precisie nodig is.

Welke alternatieven zijn er voor een multistyler?

In principe kunnen krullende kapsels ook met elke haarstyler gestyled worden. Het resultaat is echter veel beter met een geschikte stijltang of multistyler, en die is gemakkelijker in het gebruik. Bovendien wordt het haar minder beschadigd met de multistyler! Steilen kan ook met steilspray en een haardroger. Dit is echter tijdrovender en het resultaat is meestal niet zo goed als met een stylingtool.

Besluit: Welke soorten multistyler zijn er en welke is geschikt voor jou?

Er zijn in principe vier verschillende soorten multistylers, die vooral verschillen in het aantal mogelijke stijlen en de manier waarop ze gebruikt worden:

 • Haarstylingapparaat met verwisselbare opzetstukken
 • 2-in-1 haarstyler met krulfunctie
 • Warmeluchtstyler
 • InStyler

Alle multistylers hebben verschillende voor- en nadelen. Welke de perfecte styler voor je is, hangt vooral af van je favoriete kapsels en het aantal kapsels dat je wilt. In het volgende helpen we je de beste multi hair styler voor jouw behoeften te vinden. Daartoe laten we je kennismaken met alle hierboven genoemde haarstylers en geven je een duidelijk overzicht van de voor- en nadelen van elk alternatief.

Wat is een haarstyler met verwisselbare opzetstukken en wat zijn de voor- en nadelen?

Een haarstyler met verwisselbare opzetstukken biedt je het grootste aantal mogelijke steile en krullende stijlen. Een nadeel is de grotere omvang van het apparaat. Met de verwisselbare opzetstukken kun je een grote verscheidenheid aan stijlen bereiken. The sky’s the limit, je kunt gemakkelijk elke dag van de week een andere haarstijl dragen.

Je kunt grote krullen maken, kleine kurkentrekker krullen of golven. Je kunt zelfs variaties in rechte kapsels maken. Vaak wordt bijvoorbeeld een haarkruller bijgeleverd. Je kunt er de populaire haarkreukstijl uit de jaren ’80 mee stylen. Je kunt ook de breedte van de haarstretcher bepalen en zo het perfect passende hulpstuk vinden voor je gewenste stijl en je huidige haarlengte. Vooral voor kort haar en voor het steil maken van de pony is een smal opzetstuk meer geschikt. Als je dik, lang haar hebt, bereik je sneller het gewenste resultaat met een breed opzetstuk.

Voordelen
 • Veel verschillende stijlen mogelijk
 • Past zich aan de haarstructuur aan
 • Geen extra technieken te leren
 • Bijzonder geschikt voor beginners
Nadelen
 • Niet ideaal voor op reis
 • Moeilijk op te bergen door de vele accessoires

Omdat je voor elke stijl het juiste hulpstuk kunt gebruiken, hoef je niet te worstelen met het leren van nieuwe technieken en kun je gemakkelijk en snel verschillende stijlen maken. Daarom is een multistyler vooral geschikt voor beginnende haarstylers.

Sommige multistylers hebben zelfs een heteluchtborstel waarmee je je natte haar tegelijk kunt drogen en in model brengen. Dit betekent dat je multi-styler ook als warmeluchtstyler gebruikt kan worden. De haarstyler met verschillende opzetstukken geeft je een maximum aan mogelijkheden.

Het is echter ook erg uitgebreid en niet ideaal als je het onderweg wilt gebruiken. (Als je je multistyler ook graag op reis gebruikt, is het ook de moeite waard uit te kijken naar “Dual Voltage”! Wil je hier meer over weten, dan kun je verder lezen in de rubriek “Koopcriteria”)

Door de vele opzetstukken is hij ook niet bepaald ruimtebesparend in vergelijking met andere soorten haarstylers. Maar in vergelijking met elke eenheid van de multistyler afzonderlijk, is hij goedkoper en neemt hij minder plaats in. Maar als je maar een beperkt aantal stijlen nodig hebt, zijn de andere haarstylers misschien beter voor je.

Wat is een 2 in 1 stijltang en wat zijn de voor- en nadelen?

Een stijltang voor steil en krullend haar is bijzonder plaatsbesparend en kan dus ook op reis meegenomen worden. Andere stijlen zijn echter alleen mogelijk als nieuwe technieken gebruikt worden. Dit kan meer tijd en geduld vergen.

Met de juiste techniek kun je met elke stijltang krullen maken, maar er moet wel voorzichtig mee omgesprongen worden. Vierkante randen van de stijltang, en ook naden erop, zorgen ervoor dat je haar gemakkelijker breekt en beschadigd raakt. Het maakt het ook gemakkelijker om haar uit te trekken, want het haar glijdt niet gemakkelijk over de styler.

Stijltangen die gebruikt worden om krullende stijlen te maken moeten altijd een afgeronde vorm hebben. Zo mogelijk zonder randen of naden! Het is ook belangrijk dat niet alleen de platen een haarvriendelijk materiaal hebben. Bij het vormen van krullende kapsels moet het haar ook gemakkelijk over de buitenkant van de stijltang kunnen glijden.

Sommige combinaties van stijltang en krulstyler hebben ook een plaatje op de bovenkant van het ijzer. Dit geeft extra bescherming en gemakkelijk glijden van het haar, met als resultaat minder haarbreuk en -uitval. De mogelijkheden voor verschillende stijlen zijn echter beperkt met deze versie van de multistyler.

Er kunnen alleen medium krullen of golven gestyled worden. Kleine kurkentrekker krullen, bijvoorbeeld, zijn niet mogelijk. Bovendien heb je een speciale techniek nodig om krullende stijlen te maken, wat vooral voor beginners een probleem kan zijn, en enige tijd kan duren.

Voordelen
 • Ruimtebesparend (geen verschillende opzetstukken)
 • Je hoeft geen opzetstukken te verwisselen
 • Lang houdbare kapsels
Nadelen
 • Moet je nieuwe technieken leren
 • Beperkt aantal stijlen

Als je krullende kapsels wilt maken met een haarstretcher, moet je letten op afgeronde hoeken. Er mogen zo mogelijk geen naden of randen zijn. Het materiaal van de buitenkant van de stijltang is ook belangrijk.

Wat is een heteluchtstyler en wat zijn de voor- en nadelen ervan?

Een warmeluchtstyler, ook wel airstyler genoemd, gebruikt alleen warme lucht om het haar vorm te geven en tovert zo een mooi kapsel te voorschijn terwijl het nog droogt. Dit bespaart kostbare tijd bij het stylen van je haar.

Bovendien is deze variant zachter voor het haar, want er is over het geheel genomen minder warmte nodig. Een nadeel van de warmeluchtstyler is dat de kapsels niet zo lang blijven zitten. Warmeluchtstylers zijn ook verkrijgbaar met verschillende styling-opzetstukken, afhankelijk van het kapsel dat je wilt bereiken.

Dankzij de geïntegreerde haardroger is de airstyler geschikt als alternatief voor een haardroger en ronde borstel om volle en volumineuze stijlen te krijgen. Er zijn zelfs stylers met roterende borstels, wat vooral handig is bij het drogen en rechttrekken. Maar het toestel kan ook krullende kapsels in model brengen, waarvoor de opzetstukken met een kleinere diameter ideaal zijn.

Opzetstukken met verschillende diameters kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden om grotere krullen rond het gezicht te vormen, terwijl het haar achteraan kleinere krullen krijgt. De stijl kan individueel aan je smaak, gezichtsvorm en haartype aangepast worden.

Voordelen
 • Groot aantal stijlen mogelijk
 • Gebruik op nat haar
 • Zacht voor het haar
Nadelen
 • Stijlen blijven niet zo lang zitten
 • Meer tijd nodig op droog haar

Omdat de warmeluchtstyler minder hitte gebruikt, blijven de stijlen helaas niet zo lang zitten als bij de alternatieven. Als je met de warme luchtborstel al droog haar in model wilt brengen, duurt dit ook veel langer dan met andere multistylers. Sommige multistylers met verwisselbare opzetstukken hebben ook een warme lucht borstel opzetstuk.

Wat is een Instyler en wat zijn de voordelen en nadelen?

De Instyler is een alternatief voor conventionele multistylers en biedt een verscheidenheid aan stylingmogelijkheden. Het stylen van krullende kapsels vereist echter enige oefening. Hoe geschikt de styler voor je is, hangt ook af van de textuur van je haar.

Een Instyler is een speciale multistyler met een roterende roller en borstel die verwarmd wordt. Het haar wordt tussen de roller en de borstel geklemd en de styler wordt door het haar naar de uiteinden toe getrokken. Hiermee kan het haar gestreken, gekruld of gegolfd worden.

Sommige modellen van het apparaat kunnen ook voor nat haar gebruikt worden. Uit diverse testrapporten blijkt dat enige oefening nodig is om de verschillende stijlen te maken. Of de Instyler iets voor je is, hangt vooral af van je haar en hoe gemakkelijk het bewerkt kan worden. Dit kan geconcludeerd worden uit zeer positieve, maar ook zeer negatieve recensies op verschillende websites.

Voordelen
 • Ruimtebesparend
 • Gebruik met nat haar
 • Je hoeft opzetstukken niet te vervangen
Nadelen
 • Oefening nodig om krullen of golven vorm te geven
 • Misschien niet geschikt voor alle haar

Koopcriteria: Dit zijn de factoren die je kunt gebruiken om een multistyler te vergelijken en te evalueren

In het volgende laten we je zien waar je vooral op moet letten als je een multistyler koopt en welke criteria je kunt gebruiken om de afzonderlijke multistylers te vergelijken. Dit zijn de kenmerken:

 • Vermogen
 • Universele spanning
 • Temperatuurbereik en temperatuurinstellingen
 • Koude instelling
 • Verwarmtijd
 • Automatische uitschakeling
 • Ion technologie
 • Coating
 • Nat haar – toepassing
 • Roterende
 • kabelverbinding
 • Roterende borstel

In de volgende paragrafen kun je je bijlezen,

Vermogen

Het vermogen wordt aangegeven in watt en verwijst naar de energie die in een bepaalde tijd omgezet wordt, d.w.z. het stroomverbruik van het apparaat. In het geval van warmeluchtstylers hangt het wattage ook tot op zekere hoogte samen met de sterkte van de geproduceerde luchtstroom. Als de multistyler een hoger elektrisch vermogen heeft, zal hij meestal sneller opwarmen en kun je eerder beginnen met stylen.

Een lager wattage vraagt minder elektriciteit, maar is minder belangrijk als je de haarstyler maar korte tijd gebruikt. Bij airstylers is het wattage belangrijk omdat het haar misschien nog gedroogd moet worden. Een hoger wattage kan ook een sterkere luchtstroom betekenen. Het is raadzaam te zoeken naar een wat hoger wattage van rond de 1000 watt.

Het aantal watt zegt echter niet altijd iets over de blaasprestaties van het apparaat. De blaastechniek van het toestel speelt hier een grotere rol. Dus als de blaastechnologie van een toestel beter is, kan het een hoger vermogen hebben met een lager vermogen.

Universele spanning

Als je haarstyler universele spanning heeft, kun je hem overal ter wereld zonder problemen gebruiken, wat hem tot de perfecte reisgezel maakt. In de meeste gevallen past de styler zich automatisch aan de plaatselijke spanning aan. Zo geeft hij je maximale prestaties, waar je ook bent.

rowenta-multistyler-elite

Het elektrisch vermogen is van cruciaal belang voor hoe snel de Multistyler opwarmt en hoe snel je kunt beginnen met stylen. Een universeel voltage maakt van de Multistyler de perfecte reisgezel.

Temperatuurbereik en temperatuurniveaus

Het vermogen om de temperatuur te regelen is bijzonder belangrijk. Dit moet aan de haarstructuur aangepast worden om een styling te bereiken die zo zacht mogelijk is voor het haar. Het mogelijke temperatuurbereik moet zo groot mogelijk zijn en bij lage temperaturen beginnen. Hoe meer temperatuurniveaus er zijn, hoe meer je de haarstyler aan je persoonlijke behoeften kunt aanpassen.

Wist je dat je verschillende temperaturen moet gebruiken, afhankelijk van de structuur van je haar? Bij het stylen met hitte moet je een lage temperatuur gebruiken voor tamelijk dun en beschadigd haar, want hoge temperaturen kunnen het haar broos en droog maken. Als je dik haar hebt, kun je ook hogere temperaturen gebruiken om weerbarstig haar in de perfecte vorm te brengen. Maar als algemene regel geldt: begin met een vrij lage temperatuur en verhoog als het niet goed houdt.

Als er maar één temperatuur is, kan die te hoog of te laag zijn voor je haartextuur en is het stylingtuig misschien niet geschikt voor jou. Je Multistyler moet daarom uitgerust zijn met minstens 2 temperatuurinstellingen om optimale resultaten te bereiken.

Vaak heb je verschillende temperaturen nodig voor verschillende stijlen. Als je een gladde textuur hebt en je haar wilt steilen, is vaak een lagere temperatuur nodig dan wanneer je krullende kapsels wilt creëren.

Koude instelling

Een koude instelling is belangrijk voor heteluchtstylers. Het is minder schadelijk voor het haar en helpt om de stijl te fixeren. Zoals de naam al doet vermoeden, blaast de Airstyler koude lucht in plaats van warme lucht op de koude stand.

Hiermee kun je het haar bijzonder zacht stylen. Het duurt echter veel langer omdat het haar met koude lucht niet zo snel droogt. Een ander gebruik van koude lucht is om het kapsel te fixeren. De koude luchtstroom koelt het haar terwijl het gestyled wordt. Dit voorkomt dat de krullen gaan hangen of hun vorm verliezen, want koud haar is moeilijker in model te brengen dan verwarmd haar.

Opwarmtijd

Hoe korter de opwarmtijd, hoe sneller je kunt beginnen met stylen. In principe biedt een langere verhittingstijd geen voordelen. Als je echter zelden haast hebt en er geen probleem mee hebt een paar minuten langer te wachten, kun je minder belang hechten aan dit criterium.

Automatische uitschakeling

De automatische uitschakeling zorgt ervoor dat de Multi Hair Styler zichzelf na een bepaalde tijd uitschakelt. Deze functie is een heel belangrijk veiligheidsmechanisme. Als je de styler na gebruik neerlegt zonder hem uit te zetten, kan dit leiden tot oververhitting en, in het ergste geval, brand veroorzaken.

Dit wordt voorkomen door de automatische uitschakeling, want de haarstyler schakelt zichzelf uit voordat er oververhitting optreedt. Dit is meestal een periode van 30 – 60 minuten. Zorg er niettemin voor dat je het stylingapparaat op een niet-ontvlambaar oppervlak plaatst! Sommige toestellen worden hiervoor ook geleverd met een hittebeschermingsmat.

Veel mensen kennen het gevoel niet meer te weten of het stylingsapparaat uitgeschakeld is als ze het huis verlaten hebben. Met de automatische uitschakeling hoef je je hierover niet langer te veel zorgen te maken.

Ionen technologie

De ionentechnologie biedt speciale haarverzorging en leidt tot minder statische lading en meer glans op het haar. Negatief geladen ionen ontstaan door een bijzonder hoge spanning die binnen in de haarstyler wordt opgewekt. In airstylers worden deze door de luchtstroom op het haar overgebracht, terwijl in andere styling-toestellen de ionen door sproeikoppen op de stylingplaten worden gericht.

Wist je dat ionische technologie helpt om de glans te verhogen en pluis te verminderen? De ionentechnologie in multistylers laat bij elk trekje miljoenen actieve ionen vrijkomen. Deze ionen neutraliseren onmiddellijk statische lading, temmen weerbarstig haar en geven glans.

Bij het drogen van het haar moet de ionische technologie ervoor zorgen dat het water op het haar in de kleinste watermoleculen wordt gesplitst en zo sneller verdampt. Dit betekent dat sommige watermoleculen zelfs door het haar kunnen worden geabsorbeerd, wat meer vocht geeft. Vliegend haar wordt veroorzaakt door een positieve lading op het haaroppervlak.

Vooral droog haar is hier vatbaar voor. De negatief geladen ionen gaan de positieve lading tegen en zorgen zo voor minder statische elektriciteit. Bovendien zorgt de technologie voor minder uitdroging van het haar, dat ook na het stylen tegen elektrische lading beschermt. Verder wordt gezegd dat meer glans verkregen wordt door de buitenste haarlaag te sluiten.

Hoe meer temperatuurinstellingen er zijn, hoe meer je het haarstylapparaat aan je persoonlijke behoeften kunt aanpassen. Is er maar één temperatuur, dan kan die te hoog of te laag zijn voor je haarstructuur en is het stylingtuig misschien niet geschikt voor jou.

Coating

De coating van de styling-opzetstukken is bijzonder belangrijk en moet keramisch zijn. Keramiek heeft een zeer glad oppervlak en geleidt de warmte goed. Dit zorgt ervoor dat de warmte gelijkmatig verdeeld wordt en verbetert zo de styling-ervaring.

Het gladde oppervlak maakt het ook gemakkelijker om de styler door het haar te trekken. Een andere mogelijke coating is titanium, dat ook vaak in combinatie met keramiek voorkomt. Titanium heeft een nog gladder oppervlak dan keramiek, zodat de warmte bijzonder goed verdeeld kan worden.

Titanium is ook minder vatbaar voor stylingproducten en roest. Een nadeel hier is echter de iets hogere prijs. Soms worden ook materialen als metaal of glas gebruikt, maar daar moet je van afblijven. Met glas of metaal kan de warmte niet gelijkmatig over de platen verdeeld worden. Dit leidt tot ongelijkmatig stylen en kan het haar op de hete plekken verbranden. Bovendien glijdt dit materiaal niet zo goed over het haaroppervlak en leidt zo tot haarbreuk en haaruitval.

Af en toe zijn er ook verwarmingsplaten met een keramische tourmaline coating. Toermalijn wordt verondersteld een antistatisch effect te geven. Toermalijn wordt negatief geladen als het aan hitte wordt blootgesteld en heeft zo een soortgelijk effect als ionische technologie.

Nat haar – toepassing

Sommige haarstylers bieden de mogelijkheid om het haar te stylen terwijl het nog nat is. Maar het is ook schadelijker voor het haar. Meer informatie over dit onderwerp vind je in de .

Draaibare kabelverbinding

Een draaibare kabelverbinding is vooral nodig bij het stylen van krullende kapsels en voorkomt ongewenste kabelklitten. Door het draaibare scharnier kan de Multistyler onafhankelijk van de kabel gedraaid worden, zodat hij niet in de knoop raakt.

Dit maakt het ook gemakkelijker om de styler te draaien. Dit is een voordeel vooral bij het stylen van het haar achter op het hoofd. De draaibare verbinding voorkomt ook dat de kabel breekt, wat anders tot elektrische schokken of zelfs brandgevaar zou kunnen leiden. Het draaibare scharnier is dus een must voor een veilige en comfortabele kapperservaring.

Roterende

borstel De optie voor een roterende borstel is beschikbaar op sommige warmeluchtstylers. Dit vergemakkelijkt het hanteren en geeft meer volume aan het haar. De borstel kan in één richting draaien of – op sommige toestellen – naar rechts of links. Als de ronde borstel in beide richtingen gedraaid kan worden, kunnen de uiteinden van het haar, bijvoorbeeld, gemakkelijk naar buiten of naar binnen gevormd worden, zoals gewenst.

Door de borstel te draaien, glijdt het stylinghulpstuk gemakkelijk door het haar en raakt het minder snel in de knoop. De draaiende beweging geeft ook meer volume en veerkracht vanaf de wortels.

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies