Laatst bijgewerkt: 10-12-2020

Onze selectiecriteria

19Onderzochte producten

27Bestede uren

4Beoordeelde onderzoeken

102Verzamelde opmerkingen

Het onderhoud van je nagels is minstens zo belangrijk als het hebben van een goed kapsel. Hoewel je haar misschien sneller opvalt, zal het niet goed voor je imago zijn als je met onverzorgde nagels rondloopt. Mogelijk heb je geen tijd om naar een nagelstudio te gaan. Maar gelukkig is daar een oplossing voor. Met een nageldroger heb je in een mum van tijd net zulke verzorgde nagels als wanneer je naar een nagelsalon zou gaan.

Als je je nagels lakt, duurt het vaak lang om ze te laten drogen. Met een nageldroger minimaliseer je de tijd dat je moet wachten. Nooit meer het bekende probleem dat alles onder de nagellak zit, behalve je nagels. Maar voordat je dit apparaat koopt, is het belangrijk om enkele functies te kennen. In deze shopgids vertellen we je alles wat je moet weten om de nageldroger te vinden die het beste bij je past.
Belangrijk om te weten

 • Er zijn verschillende soorten nageldrogers. Het is handig als je de belangrijkste kenmerken van het apparaat kent, zodat je het model kunt kiezen dat het beste bij je past.
 • Het gebruik van een nagellamp is niet ingewikkeld. Wel is het belangrijk dat je voldoende aandacht besteedt aan de gebruiksaanwijzingen van de fabrikant. Zo zul je het maximale uit de machine halen.
 • Als je een nageldroger koopt, moet je controleren of deze een timer heeft, zodat je de gebruikstijd kunt instellen. Het is ook fijn als het apparaat een bewegingssensor heeft die de machine in- en uitschakelt wanneer je je hand plaatst en verwijdert.

Onze selectie: De beste nageldrogers op de markt

De beste manier om een geschikte nageldroger te vinden, is zonder twijfel om naar de meest gewaardeerde modellen te kijken. Hieronder vind je een selectie met onze favoriete nageldrogers. Ieder product in onze selectie heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. De selectie helpt je duidelijkheid te krijgen over de vereisten waaraan dit soort apparaten moet voldoen. Nieuwsgierig geworden? Lees snel verder!

De beste nageldroger voor gelnagels

Met de Esperanza UV-lamp voor gelnagels en acryl nagellak droog je nagels op een professionele manier thuis of in je beautycenter en kun je kunstnagels laten uitharden. Deze nageldroger werkt met UV-licht waardoor de nagels veel sneller droog of uitgehard zijn. De reflecterende binnenkant zorgt ervoor dat de UV-lamp de nagels aan alle kanten kan bereiken, waardoor de nagels niet alleen snel, maar ook gelijkmatig drogen of uitharden. Darbij kun je de ingebouwde timer instellen op 120 seconden.

De beste sneldrogende nageldroger

De LifeGoods nageldroger heeft 36 sterke 54 Watt LED UV-lampen. In 30-60 seconden zijn de nagels van je hand of voet droog en uitgehard, dat is ongeveer drie keer sneller dan gemiddeld. Basecoats, topcoats, gelpolish of builder gels, je hebt altijd perfecte polymerisatie dankzij de dubbele golflengte technologie. Bewegingssensoren zetten de nageldroger automatisch aan en uit, dus je verpest nooit meer natte nagels aan knopjes of andere gebruiksvoorwerpen.

De beste nageldroger voor profesioneel gebruik

Voor een polymerisatie van gel via UV of LED moet de golflengte 350 nanometers zijn (meeteenheid van lichtintensiteit via UV). De Meanail Ruby geeft een dubbele golflengte dankzij de dubbele technologie CCFL + LED zodat je alle soorten gel nagellak, builder gels, gelpolish en gellak perfect kunt drogen en alle base en top coats. De nageldroger is geschikt voor professioneel gebruik door nagelspecialisten. Je kunt de droogtijd aanpassen op 10s, 30s of 60s voor een volledige flexibiliteit.

De beste LED lamp nageldroger

De superkrachtige professionele 80 Watt SUNX5 MAX UV LED Gel lamp nageldroger kun je zowel je vingernagels als je teennagels supersnel drogen. En dat voor een zeer scherpe prijs! Deze gel nagel droger is perfect om professioneel thuis te gebruiken. UV nagel producten als UV-gel of UV-coating hebben normaal lange tijd nodig om te drogen. Met deze krachtige UV LED lamp nageldroger kun je snel en efficiënt droge nagels krijgen en de wachttijd sterk verminderen. Geen Nederlandse gebruiksaanwijzing aanwezig.

Shopgids: Alles wat je moet weten over nageldrogers

Grote kans dat als je je nagels hebt gelakt, je geen zin hebt te zitten wachten tot ze droog zijn. Een nageldroger helpt je hierbij. Met de selectie hierboven heb je al kunnen ontdekken wat de belangrijkste kenmerken van een goede nageldroger zijn. Maar er zijn nog meer aspecten van deze apparaten die belangrijk zijn voor je aankoopbeslissing. Om je hierbij te helpen, hebben we deze shopgids opgesteld. Hieronder vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen rondom dit handige product.

Woman making manicure using nail polish remover

Het LED-licht van een nageldroger is gelukkig niet schadelijk voor de ogen of de handen. 
(Bron: Anetlanda: 91248219/ 123rf.com)

Wat is een nageldroger precies?

Een nageldroger is een klein apparaat dat wordt gebruikt om nagellak te drogen. Het verkort de droogtijd en maakt gebruik van LED- of UV-licht. Een goede nageldroger geeft in een paar minuten, soms zelfs seconden, een perfect resultaat. De meeste modellen hebben hier maximaal 120 seconden voor nodig. Nageldrogers zijn volkomen veilige apparaten.

De meeste nagellampen hebben een infraroodsysteem. Dit dient om te detecteren wanneer je je hand in de lamp steekt en zorgt ervoor dat de lamp dan automatisch wordt ingeschakeld. Op dezelfde manier gaat de lamp weer uit wanneer je je nagels onder de machine vandaan haalt. De meeste modellen hebben een timer waarmee je de droogtijd zelf kunt kiezen. Zodra de tijd om is, wordt de machine ook automatisch uitgeschakeld.

CorporelleInstituut voor ontharen en huidverzorging
“Goed verzorgde handen en nagels zijn belangrijk, zij zijn namelijk uw visitekaartje. Tijdens de dagelijkse bezigheden zijn ze voortdurend in het zicht, des te belangrijker is een goede nagel – en handverzorging (manicure).”

Hoe werkt een nageldroger?

Bij het kopen van een nagellamp is een van de vragen die je hebt wellicht hoe je deze moet gebruiken. De waarheid is dat dit niet erg ingewikkeld is. Wel moet je rekening houden met een aantal belangrijke aspecten. Zo moet je altijd voldoende aandacht besteden aan de gebruiksinstructies. Als je daarnaast de onderstaande tips volgt, ben je er zeker van dat je het apparaat op de juiste manier gebruikt:

 1. Sluit de lamp aan op stroom of controleer of de batterij is opgeladen.
 2. Bereid je handen voor door de nagelriemen te behandelen en je nagels te vijlen.
 3. Lak je nagels.
 4. Stel de droogtijd op het apparaat in.
 5. Plaats eerst de eerste hand en daarna de andere hand, of één voet en daarna de andere. Je moet elke laag die je op je nagels aanbrengt apart laten drogen.
 6. Als je klaar bent met de nageldroger, haal je deze van de stroom of zet je hem uit. Zodra het apparaat is afgekoeld, in het geval van een UV-lamp, kun je hem schoonmaken. Berg de machine op en bewaar hem voor de volgende keer.

Hoe lang moet je je nagels in een nageldroger laten drogen?

Een andere vraag die je jezelf kunt stellen is hoe lang je je nagels moet laten drogen in een nageldroger. We raden je op dit gebied aan altijd goed de instructies van de fabrikant op te volgen. Dit is vooral belangrijk om te doen als het om een UV-lamp gaat. In dat geval mag je je handen of voeten nooit langer dan 3 minuten onder de lamp houden om schade te voorkomen.

Manicure set

Een nageldroger heeft meestal een infraroodsysteem dat wordt gebruikt om het apparaat automatisch in te schakelen zodra je je handen onder de lamp plaatst.
(Bron: Staras: 27145861/ 123rf.com)

Wat is beter, een nageldroger met LED- of UV-lamp?

Een andere vraag is of het beter is om een nageldroger met LED- of UV-lamp te kopen. Als je helemaal geen keuze kunt maken, zijn er gelukkig ook modellen die beide soorten lampen hebben. Hoewel de 2 soorten licht vergelijkbare voordelen bieden, zijn er enkele verschillen te noemen. Het kan helpen de verschillen duidelijk te hebben, zodat je de best mogelijke aankoop kunt doen. Hieronder vind je een handige tabel, zodat je de verschillen leert kennen.

Soort lamp LED UV
Snelheid Sneller dan UV. Ook snel, nagellak droogt in een paar minuten.
Nagellak Alleen geschikt voor nagellak dat speciaal is gemaakt om onder LED-lampen te laten drogen. Kan voor normale nagellak gebruikt worden, net als voor permanente en semi-permanente nagellak.
Energieverbruik Verbruikt minder energie en is beter voor het milieu. Dit soort lampen verbruikt meer energie en is gevoeliger.

Waarom een nageldroger gebruiken?

In deze shopgids heb je kunnen lezen hoe een nageldroger helpt om sneller en eenvoudiger je vers gelakte nagels te laten drogen. Maar bovenal helpt een nageldroger om je nagels altijd verzorgd en netjes te houden. En dat is weer goed voor je imago! Hieronder laten we je zien waarom het gebruik van een nageldroger zo belangrijk is:

 • Schone en nette nagels zorgen ervoor dat de persoon in kwestie zich veiliger en zekerder voelt. Niemand vindt het leuk zijn of haar handen te moeten verbergen uit angst dat iemand ze zou zien.
 • Zorgvuldige nagels geven aan dat je een geordend en net persoon bent.
 • Een goede manicure verbetert de esthetiek van de handen.
 • Er zijn mensen die hun nagels lakken om er niet op te bijten. Nagels bijten is een vervelende gewoonte, niet alleen omdat het erg onhygiënisch is, maar ook kun je je vingers ermee verwonden. Niet te vergeten dat afgekloven nagels niet helpen voor een goed imago.
 • Een nageldroger helpt je je nagels er netjes en verzorgd uit te laten zien, zonder dat je lang hoeft te wachten.

Lamp for nails and accessories for manicure on table on bright background

Bij het kopen van een nageldroger is een van de vragen die je hebt, misschien wel hoe je deze moet gebruiken.
(Bron: serezniy: 24446239/ 123rf.com)

Welke soorten nagellak kun je gebruiken met een nageldroger?

Eerder in deze shopgids kon je al lezen dat er verschillende soorten nageldrogers zijn, namelijk drogers met LED-licht enerzijds en UV-licht anderzijds. Bij iedere soort nageldroger hoort een ander soort -lak dat je ermee kunt drogen. Voordat je een apparaat koopt, is het belangrijk om te weten welke nagellak je ermee kunt drogen. In de volgende tabel zie je welke soorten nagellak je met een nageldroger kunt drogen.

Soort nagellak Normaal Semi-permanent Permanent Gel
Duur Normaal gesproken gaat dit type nagellak uiterlijk een week mee, bij normale activiteit. Het lijkt qua uiterlijk op normale nagellak, maar blijft meestal wel langer zitten. Gaat langer mee. Tot de nagels groeien, ongeveer 3 weken. Net zo lang als permanente nagellak. Het behaalde resultaat is zeer professioneel.
Hoe haal je het eraf? Je verwijdert het met aceton. Je verwijdert het met aceton, hoewel met meer moeite dan bij normale nagellak. Je moet pure aceton gebruiken en de nagel omwikkelen met aluminiumfolie om de nagellak te verwijderen. Hetzelfde als permanente nagellak.

Wat zijn de voor- en nadelen van nageldrogers?

In deze shopgids heb je al een groot aantal functies van nageldrogers kunnen ontdekken. Je weet nu zelfs, zoals je in de vorige paragraaf hebt kunnen lezen, welke soorten nagellak je kunt drogen met het apparaat. Maar er zijn nog meer criteria om te beoordelen voordat je een nageldroger koopt. Voordat we je deze laten zien, tonen we je hieronder eerst nog een handig overzicht van de belangrijkste voor- en nadelen van nageldrogers:

Voordelen
 • Versnelt de droogtijd van vers gelakte nagels
 • Onmisbaar voor bepaalde soorten nagellak
 • Geeft professionele resultaten
Nadelen
 • Sommige modellen werken alleen met bepaalde soorten nagellak

Waar moet je op letten bij je aankoop?

We naderen al bijna het einde van deze shopgids. Zoals we in de vorige paragraaf zeiden, weet je inmiddels waarschijnlijk al een hoop over nageldrogers. Toch zijn er nog een aantal factoren waar je op moet letten bij je aankoop. Daarom raden we je aan, voordat je een definitieve beslissing neemt, aandacht te besteden aan de volgende aankoopcriteria. Zo zul je er zeker van zijn het beste model te kiezen.

Timer

De meeste nageldrogers hebben een timer. Toch geldt dat niet voor alle modellen. Controleer dit daarom goed als je een nageldroger wilt kopen. Het apparaat zal veel gemakkelijker te gebruiken zijn als er een timer op zit, omdat je zo zelf geen aandacht hoeft te schenken aan hoe lang je nagels al onder de lamp zitten. Bovendien kun je eenvoudig de duur instellen die je geschikt lijkt om het gewenste resultaat te bereiken. Hoe meer verschillende tijden je kunt instellen, hoe beter.

Lize, nagel-expert bij GirlsceneEen populair Nederlands platform voor al het laatste nieuws over fashion, beauty, lifestyle en celebs
“Zelfs als je je moet haasten, doe altijd een basecoat op. Het versterkt je nagels en je wilt geen verkleurde nagels krijgen!”

Infraroodsensoren

Tegenwoordig hebben veel nagellampen een infraroodsensor. De sensoren zorgen ervoor dat de machine automatisch wordt ingeschakeld wanneer je je hand of voet erin steekt. Dat is handig, omdat je dan niet op een knop hoeft te drukken om je nagels te laten drogen. Als je je hand onder de lamp vandaan halt, gaat de lamp vanzelf weer uit. Zo bespaar je tegelijkertijd een hoop energie.

Droogtijd

Ook de droogtijd van het apparaat is erg belangrijk. Als je een nageldroger met UV-lamp koopt, geldt dat hoe meer watt het apparaat heeft, hoe sneller je nagels zullen drogen. Als je bijvoorbeeld een apparaat van 72 watt koopt, duurt het ongeveer een minuut om de nagellak te laten drogen. Met een LED-lamp hangt de tijd af van het aantal lampjes dat in de machine zit. In ieder geval gaat met een LED-lamp het drogen over het algemeen sneller dan met een UV-lamp.

LED of UV-lamp

Het kan zijn dat je nog steeds twijfelt of je nou het beste een nageldroger met een LED- of UV-lamp wilt kopen. Eerder in deze shopgids heb je kunnen lezen wat de verschillen precies zijn tussen deze typen lampen. Over het algemeen zijn LED-lampen beter, ze drogen sneller, gaan langer mee en verbruiken minder energie. UV-lampen hebben vooral het voordeel dat ze geschikt zijn voor alle soorten nagellak. Er zijn nageldrogers die beide soorten lampen hebben.

Ontwerp

We raden je aan om op zoek te gaan naar een nageldroger die weinig ruimte in beslag neemt. In de meeste gevallen zijn deze apparaten ontworpen om gemakkelijk mee te nemen en te vervoeren. Het is dan handig als het apparaat niet te groot is. Controleer ook of de machine niet teveel weegt. Als de nagellamp tot slot nog een aantrekkelijk ontwerp heeft ook, is dat natuurlijk altijd mooi meegenomen. Dat geldt helemaal als je de machine samen met andere mensen gebruikt.

Samenvatting

Een nageldroger is een klein apparaat dat wordt gebruikt om nagellak te drogen. Het verkort de droogtijd en maakt gebruik van LED- of UV-licht. Een goede nageldroger geeft in een paar minuten, soms zelfs seconden, een perfect resultaat. Als je niet veel tijd hebt om naar een nagelstudio te gaan, kun je met een nageldroger zelf manicures thuis doen. Nooit meer het bekende probleem dat alles onder de nagellak zit, behalve je nagels.

In deze shopgids heb je kunnen lezen op welke factoren je moet letten bij de aanschaf van een nageldrogerlamp. Vergeet bijvoorbeeld niet om naar de droogtijd van het apparaat te kijken, omdat dit bepaalt hoe lang je je nagels onder de lamp moet houden. Ook het ontwerp van de nageldroger is een belangrijke factor, omdat dit min of meer praktisch kan zijn. Een timer is essentieel om niet teveel bezig te zijn met de tijd in de gaten te houden.

Vond je de inhoud van onze shopgids over nageldrogers interessant? Deel het artikel op social media met je vrienden en familie. Of laat hieronder je reactie achter! We zijn benieuwd naar jouw ervaringen.

(Bron van de header afbeelding: Pavel Chernobrivets: 44478500/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies