Laatst bijgewerkt: 04-08-2021

Onze selectiecriteria

15Onderzochte producten

16Bestede uren

2Beoordeelde onderzoeken

67Verzamelde opmerkingen

Singer naaimachines hebben een super kleurrijk uiterlijk en zijn geschikt voor het knippen van mechanische naden. Het grote voordeel van de Singer naaimachine is dat je er snel en zuiver mee kunt werken en dat er zelfs meer dan twee draden mee geklemd kunnen worden. We hebben hier gedetailleerde informatie voor je verzameld in onze Singer naaimachine test 2023 en er beoordelingen van klanten van het internet aan toegevoegd. Op deze manier willen we je aankoopbeslissing gemakkelijker maken en je helpen de beste Singer naaimachine voor je te vinden.

In onze gids vind je antwoorden op veel gestelde vragen. Verder vind je belangrijke aspecten waar je op moet letten als je een Singer naaimachine koopt.
De belangrijkste feiten in het kort

 • De Singer naaimachine is geschikt voor iedereen. Zowel voor beginners en nieuwkomers als voor ervaren naaisters.
 • In principe heeft de Singer naaimachine een groot aantal verschillende steekprogramma’s. Met behulp van deze naaiprogramma’s zijn averechte steken, dubbele steken, zigzagsteken, blinde steken, knoopsgatsteken en nog veel meer mogelijk.
 • Voor nieuwkomers zijn vooral modellen geschikt die gemakkelijk te bedienen zijn en niet overladen worden met te veel functies.

Singer naaimachine: Onze selectie

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je een Singer naaimachine koopt

Wat is de prijsklasse van Singer naaimachines?

De verschillende modellen of soorten Singer naaimachines zijn verkrijgbaar in een brede prijsklasse. Ze variëren dus in kosten, afhankelijk van het model.

Je kunt een Singer naaimachine krijgen voor tussen de 75 en 250 euro.

In de volgende tabel hebben we een overzicht samengesteld van enkele soorten Singer naaimachines met een prijsoverzicht. Dit geeft je een idee van de verschillende modellen Singer naaimachines en hun prijzen.

Afhankelijk van de mogelijkheden van de naaimachine, loopt de prijsklasse op. Hier moet je ook nadenken over het doel waarvoor je een naaimachine nodig hebt en dit laten afhangen van je aankoopbeslissingen.

Typ Prijsklasse
Singer Tradition 2250 ca. 105 – 150 €
Singer Mercury 8280 ca. 75 – 150 €
Singer Brilliance 6180 ca. 150 – 200 €
Singer Tradition 2282 ca. 120 – 140 €
Singer S14-78 ca. 180 – 200 €
Singer 14SH754 ca. 200 – 250 €

Wat maakt Singer naaimachines anders dan andere fabrikanten?

Vergeleken met andere naaimachinefabrikanten hebben Singer naaimachines een breed scala aan naaiprogramma’s. Deze lopen op tot 225 programma’s.

Bovendien zijn ze ook verkrijgbaar in aantrekkelijke en moderne kleuren. Je kunt ze al kopen in rood, blauw, wit en mosterd. De Singer naaimachine kan dus punten scoren op het gebied van uiterlijk.

Wat zijn de voordelen en nadelen van Singer naaimachines?

Zoals alle mechanische apparaten hebben ook Singer naaimachines hun voor- en nadelen. We hebben ze in de volgende tabel opgesomd.

Voordelen
 • Hoge naaisnelheid
 • Goede verwerking van textiel
 • Spannen van 2 &#8211
 • 5 draden
Nadelen
 • Niet alle modellen kunnen alles naaien
 • Sommige types hebben problemen met naden op rondingen en hoeken
 • Relatief hoge aanschafkosten

Singer naaimachines scoren punten voor hun hoge naaisnelheid, waardoor ze sneller kunnen werken. Met sommige soorten is het mogelijk om snijden, afkanten en afsnijden in één bewerking te doen in plaats van drie.

Bovendien zijn ze heel goed in het verwerken van verschillende textielsoorten. Zo is het mogelijk om zowel elastische naden als naden in het decoratieve gedeelte te zetten. Bovendien zijn de naden vlak en glad.

Sommige types Singer naaimachines kunnen niet alleen 2 draden opspannen zoals bij gewone naaimachines, maar ook tot vier of vijf draden. Maar dit varieert naargelang het model.

Maar Singer naaimachines hebben ook nadelen. Op sommige modellen is het bijvoorbeeld niet mogelijk knoopsgaten te naaien of kledingstukken te stoppen.

Het naaien van rondingen en hoeken kan bij sommige modellen ook problematisch zijn.

Zoals je hierboven al gezien hebt, is de aankoopprijs van een Singer naaimachine ook vrij hoog.

Welke alternatieven zijn er voor Singer naaimachines?

Als je andere alternatieven voor de Singer naaimachine wilt bekijken of meer informatie wilt krijgen, zijn er de volgende andere mogelijkheden voor Singer naaimachines

 • Brother
 • Pfaff
 • Bernina
 • Janome
 • AEG
 • Carina

Koopcriteria: Gebruik deze koop- en beoordelingscriteria om Singer naaimachines te vergelijken en te evalueren

Gewicht

Als je een Singer naaimachine wilt kopen, kan het gewicht van een naaimachine belangrijk voor je zijn.

Singer naaimachines hebben meestal een tarragewicht van 6 tot 9 kilo. Een heel oude Singer naaimachine weegt tot 16 kilo.

Singer Nähmaschine-1

Dit is een heel oude Singer naaimachine. Door zijn constructie en materialen heeft hij een zeer hoog eigen gewicht van 16 kilo.
(Image source: pixabay.com / Tama66)

Hieruit blijkt dat de compactheid en de technologie van de naaimachine van weleer ook mogelijk is in een lichtere versie.

Aantal programma’s

Een voordeel van Singer naaimachines is hun programmavariatie. Er kunnen van 8 tot 225 programma’s worden ingesteld.

Deze variëren van rechte steken tot zigzagsteken tot knoopsgatsteken.

Zo zie je dat hoe meer programma’s je toevoegt, hoe meer naaimogelijkheden je hebt.

Voordat je een Singer naaimachine koopt, moet je weten wat bij je past en of het aantal programma’s je aankoopbeslissing kan beïnvloeden.

Naaldinrijger (automatisch)

De fabrikant Singer heeft een goede naaitraditie. Het is bijzonder gemakkelijk gemaakt voor beginners. Niet alleen kunnen ze met de Singer naaimachine een volautomatisch knoopsgat naaien, dat zichzelf bijna naait, maar ze kunnen het ook gemakkelijk bedienen.

Bovendien hebben de nieuwere Singer modellen automatisch inrijgsysteem.

Wetenswaardigheden over Singer naaimachines

Hoe wind ik het naaigaren op?

Eerst moet je de draadspoel en de draadspoelhouder op de kleine of grote spoelpen plaatsen.

Dan kun je de draad door de spanning trekken.

Haal dan het uiteinde van de draad door het kleine gaatje in het klosje en plaats het klosje op de spoeler.

Druk dan het spoeltje naar rechts en houd de draad vast tijdens het naaien tot het vastzit. Nadat je de draad hebt opgewonden, kun je de draad afknippen en de spoelwinder naar links duwen om hem in zijn oorspronkelijke stand terug te brengen.

Het is belangrijk dat je de spoelwinderfunctie weer op naaien zet, anders kun je de machine niet starten of het handwiel draaien. Je kunt de spoelas van de spoelas naar links verplaatsen en alles zou weer moeten werken.

Welke Singer naaimachine is geschikt voor beginners?

De Singer Mercury 8280 naaimachine en de Singer 2250 Tradition naaimachine zijn bijzonder geschikt voor beginners.

De Singer Mercury 8280 utility naaimachine is heel gemakkelijk te begrijpen wat de bediening betreft en het totaalpakket klopt. Verder is de prijs even aanvaardbaar. Deze machine is bijzonder geschikt voor al diegenen die weinig of geen ervaring met naaien hebben en dus niet weten of naaien wel iets voor hen is en leuk is. Deze naaimachine heeft 13 naaiprogramma’s.

Net als de Mercury 8280 is de Singer 2250 Tradition zeer geschikt voor beginners. Hier heb je 19 borduurprogramma’s tot je beschikking. Knoopsgaten kun je ook gemakkelijk zelf naaien, dankzij een speciaal steekprogramma. De uitgebreide accessoires, inclusief de bediening, zijn ook een pluspunt en gemakkelijk te begrijpen.

Welk naaigaren heb je nodig voor een Singer naaimachine?

Als proef en nieuwkomer kun je een goedkope garenset gebruiken. Naarmate je vordert, moet je echter op zoek naar naaigaren van betere kwaliteit, want goedkoop naaigaren breekt erg snel in vergelijking met iets duurdere. De kwaliteit van het naaigaren heeft uiteindelijk een enorme invloed op het naairesultaat en de duurzaamheid van je naaiwerk.

Singer Nähmaschine-2

Als je een katoenen stof gebruikt, is het beter met een katoenen draad te werken.
(Image source: pixabay.com / manfredrichter)

Je moet er ook voor zorgen dat je naaigaren van hetzelfde materiaal is als de stof die je naait. Dus als je zuiver katoen gebruikt voor de stof, moet je ook katoenen garen gebruiken. Bijgevolg moet de draad of het materiaal in de onderste draadspoel dezelfde zijn als die op de bovenste draadspoel gewikkeld is.

Er zijn verschillende soorten garen

 • Katoen garen
 • Polyester garen
 • Polyamide garen / Nylon garen
 • Viscose garen / Rayon
 • Borduurgaren
 • Knoopsgatgaren
 • Zijde garen
 • Metallic Garen
 • Fancy Garen

Hoe luid is de Singer naaimachine?

Over het algemeen zijn naaimachines die een roterende haak hebben veel stiller in gebruik dan andere modellen. Een geluidsarme naaimachine betekent dus dat het lawaai tijdens het gebruik niet storend is en dat een aangename manier van werken wordt verondersteld.

Zo is de Singer model 2250 een heel stille naaimachine. Het precieze volume kan hier niet bepaald worden. Als je een stille naaimachine wilt, kun je op het Internet of in speciaalzaken adviseurs vinden die je helpen een naaimachine te vinden die bij je past.

Beeldbron: Belchonock / 123rf.com

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies