Laatst bijgewerkt: 10-12-2020

Onze selectiecriteria

22Onderzochte producten

25Bestede uren

4Beoordeelde onderzoeken

77Verzamelde opmerkingen

Of je nou gaat voor een strakke en steile look of meer romantisch en golvend, met een stijltang tover je je kapsel om naar een onherkenbaar meesterwerk. Veel mensen denken dat je een stijltang alleen kan gebruiken om je haar steil te maken. Niks is echter minder waar. Met de juiste techniek kun je je haar laten golven of zelfs krullen!

Moet je keramische- of titanium platen kiezen en wat is het verschil? Het is belangrijk om je goed te oriënteren op een goede haarstijltang, want een verkeerde stijltang kan je haar flink beschadigen. Hieronder vertellen we meer over deze praktische producten, zodat je de beste voor jouw haartype kunt kopen en nooit meer uren nodig zal hebben om je haar in model te krijgen.
Belangrijk om te weten

 • Met een stijltang kun je je haar in slechts enkele minuten fixeren, zonder dat je er veel tijd of moeite aan hoeft te besteden. Ze elimineren kroes of golven, ze voeren de strijd tegen slecht weer of vochtigheid.
 • Ze kunnen gebruikt worden in kapsalons of thuis. Stijltangen zijn gemakkelijk te gebruiken, zodat veel mensen ze in hun dagelijks leven kunnen gebruiken zonder dat ze naar de kapper hoeven te gaan.
 • Er zijn stijltangen van verschillende materialen: titanium, keramiek, stoom, om een krul-effect te bereiken, etc. Het is alleen belangrijk om te weten wat je haar nodig heeft zodat je de beste stijltang kunt kopen voor je haartype.

Onze Selectie: De beste stijltangen op de markt

In dit segment hebben we een selectie voor je gemaakt van de 3 beste stijltangen die er op de Nederlandse markt te koop zijn. Bovendien worden de belangrijkste kenmerken van elk product vermeld. Op deze manier hopen we je te kunnen helpen om een keus te maken voor je je aankoop doet. Dit maakt het kopen van de perfecte stijltang een stuk eenvoudiger.

Eerdere Aanbevelingen

Remington S9500 Pearl Straightener

Deze stijltang van Remington beschikt over een Advanced Ceramic Ultimate coating met echte parel-elementen (Pearl): Er zit 15x meer keramiek in de coating dan de standaardmodellen. De tang is binnen 10 seconden warm en heeft eveneens een temperatuur-boost: een snelle instelling van de hoogste temperatuur (235°C). De S9500 is daarom bijzonder efficiënt om moeilijk haar snel onder controle te krijgen.

De stijltang heeft flexibel bewegende platen (110mm) voor een gelijkmatige druk op het haar, die bovendien vastgezet kunnen worden zodat hij makkelijk opgeborgen kan worden. Het apparaat beschikt over een automatische veiligheidsuitschakeling na 1uur, en een automatisch wereldwijd voltage (120-240V), dus kan overal gebruikt worden. Er zit 3 meter draaibaar snoer bij en een hittebestendige luxe opbergtas.

Braun Satin Hair 7 ST710

De Braun Satin Hair 7 met IONTEC is speciaal ontworpen om glans en gezondheid terug te brengen in je haar tijdens het stylen. Actieve ionen regenereren de vochtbalans van het haar. De NanoGlide keramische platen beschermen de gezondheid van het haaroppervlak. Braun heeft ontdekt dat stijlen met temperaturen van boven de 200°C onherstelbare schade aanricht bij het haar. Daarom zit er een accurate temperatuurcontrole tot 200°C bij ingebouwd.

De Satin Hair Colour Straightener 7 beschikt over een intuïtieve warmteregelaar dat je toestaat om vooraf precies de temperatuur volgens je haartype in te stellen (dun, normaal, dik haar).De stijltang heeft een snelle opwarmtijd van 40 seconden en een automatische uitschakeling na 30 minuten. Het apparaat beschikt over 9 verschillende warmtestanden en er zit 2 meter draaibaar snoer bij.

Remington S8500 Shine Therapy

Wil je je haar een verzorgende glansboost geven? Met de Shine Therapy straightener S8500van Remington is dat geen enkel probleem! De innovatieve keramische coating is geïmpregneerd met verzorgende Marokkaanse Arganolie die door warmte wordt geactiveerd en tijdens het stylen op het haar wordt afgegeven. Je doffe en droge haar wordt omgetoverd tot een glanzend en levendig kapsel. Door de variabele temperatuurinstelling tot 230ºC is deze straightener voor elk haartype geschikt. Wanneer je dun of beschadigd haar hebt wordt het aangeraden om een lagere stand te gebruiken.

Shopgids: Alles wat je moet weten over stijltangen

Het is van groot belang dat je voordat je een stijltang koopt, alle belangrijkste aspecten van dit product leert kennen. Hieronder hebben we de voornaamste factoren voor je op een rijtje gezet om je te helpen bij je aankoop. Bovendien beantwoorden we de meest voorkomende vragen van de gebruikers.

Estilista realizando planchado

Er zijn vele soorten stijltangen met verschillende functies en prijsklasses. Maar ze zijn een goede investering als je het product vaak gebruikt.
(Bron: Lakobchuk: 37043920/ 123rf.com)

Wat is een stijltang eigenlijk precies?

Een stijltang is een instrument dat dient om het haar glad te strijken of een concrete vorm te geven dankzij twee platen die aan één kant met elkaar verbonden zijn en verwarmd worden tot hoge temperaturen. Dit gebruiksvoorwerp wordt vooral in kapsalons en door mensen thuis gebruikt.

De eerste stijltangen die op de markt verschenen werden niet zo heet en waren gemaakt van slechts één materiaal. Maar tegenwoordig zijn er veel merken die deze producten maken en dat ook doen in verschillende materialen. In principe worden er vandaag de dag vier soorten stijltangen geproduceerd:

 • Keramisch
 • Titanium
 • Toermalijn keramiek
 • Ionische technologie

Het materiaal van de platen is één van de belangrijkste factoren waar je op moet letten om fantastische resultaten te bereiken zonder het haar te beschadigen. Tegenwoordig zijn titanium en keramiek de meest gebruikte materialen voor de meeste merken van stijltangen. Er zijn fabrikanten die andere materialen gebruiken en waar het resultaat ook goed van is.

Wat zijn keramische stijltangen?

Keramiek is, zoals bekend, een poreus, niet-metalen materiaal dat, als bijzonder kenmerk, in staat is om de warmte gelijkmatig over elk oppervlak te verspreiden. Keramiek is één van de meest gebruikte materialen voor stijltangen.

Wat stijltangen met keramische platen betreft, zijn er twee soorten modellen: platen met volledig keramische platen en andere die van aluminium zijn gemaakt en bedekt zijn met keramiek. Deze laatste zijn de goedkoopste van allemaal.

El mal uso de este artefacto puede causar quemaduras graves en la piel

Stijltangen geven het gewenste effect aan het haar gedurende de tijd dat het haar droog blijft.
(Bron: Markovic: 28234129 / 123rf.com)

Wat is het verschil tussen keramische en aluminium platen?

De eerste, gemaakt van 100% keramiek, zijn iets kwetsbaarder dan die van aluminium met een keramische coating. Het is waar dat ze veel langer meegaan en in staat zijn om veel meer negatieve ionen uit te stralen dan de andere. Het resultaat is echter ongelooflijk en tegelijkertijd beschermen ze het haar.

Ook bij keramisch gecoate aluminium stijltangen, is het belangrijk om in gedachten te houden dat de buitenlaag ervan kan beginnen te slijten zodat het aluminium verschijnt, al kan dit na vele jaren gebeuren. Als dit gebeurt moet je uitkijken. Omdat het een materiaal is dat heel heet kan worden, kan het het haar ernstig beschadigen.

Keramiek 100% Aluminium met keramische coating
Zorg Kwetsbaarder Minder kwetsbaar
Levensduur Langere levensduur Kortere levensduur
Ionen Produceren meer negatieve ionen Produceren minder negatieve ionen
Prijs Duurder Goedkoper

Wat zijn de belangrijkste kenmerken van stijltangen van titanium?

Titanium is een materiaal dat zeer geschikt is voor het stylen en vormgeven van moeilijk in model te brengen haar. En het maakt niet uit of het haar erg krullend of erg dik is. Maar waarom is dit materiaal zo effectief? Omdat het een materiaal is dat bestand is tegen zeer stabiele hoge temperaturen en een hele goede warmtegeleider is.

Al is het waar dat titanium ijzers zeer geschikt zijn voor opstandig haar, is het zeer belangrijk om het haar niet te lang aan hoge temperaturen bloot te stellen. Het is ook zeer belangrijk om haarproducten te gebruiken die beschermen tegen hitte.

Wat is beter: een keramische of titanium stijltang?

Hoewel de meningen hierover verschillen, is het over het algemeen meer aan te raden om titanium styltangen te gebruiken. En om verschillende redenen: omdat ze sneller opwarmen, omdat ze een hogere negatieve ionenlading afgeven en ook omdat ze meer infraroodwarmte hebben.

Dankzij deze drie eigenschappen beschermen titanium strijkijzers de haarschubben aanzienlijk meer. Keramische stijltangen zijn trouwens ook een zeer goede keuze.

Wat zijn de kenmerken van stijltangen met toermalijn/keramische platen?

De combinatie van keramische platen met toermalijn geeft meestal een resultaat dat vergelijkbaar is met dat van stijltangen met titanium platen. Maar waarom? Toermalijn is, net als titanium, een materiaal dat een grote hoeveelheid negatieve ionen genereert.

Dit proces voorkomt dat er statische elektriciteit ontstaat en laat het haar er zijdeachtig en glanzend uitzien. Bovendien, omdat het ook infrarode warmte afgeeft, helpt het om het haar gehydrateerd te houden en dat de natuurlijke oliën in het haar niet verloren gaan.

Maartje den KyeleExpert in beauty en persoonlijke verzorging
“Het kiezen van een kwalitatief hoogwaardige stijltang is even belangrijk voor het verkrijgen van gezond, glanzend haar als de manier waarop je de stijltang gebruikt.”

Wat zijn de belangrijkste kenmerken van ionische stijltangen?

Voordat we het hierover hebben, moeten we eerst iets duidelijk maken. Wanneer gezegd wordt dat stijltangen ionentechnologie hebben, betekent dit dat deze stijltangen beschikken over negatieve ionengeneratoren.

Ter verduidelijking: Positieve ionen zijn verantwoordelijk voor het ontstaan van statische elektriciteit, krullend haar of een lage glans. Als we daarentegen ons haar opladen met negatieve ionen geven ze ons haar glans en een zijdeachtige uitstraling.

Stijltangen met ionische technologie zijn apparaten die in staat zijn om zelf op kunstmatige wijze negatieve ionen te produceren. Op deze manier kan het haar de neutrale lading terugkrijgen en zo kroes of haar dat als stro aanvoelt, voorkomen.

Herramienta de belleza vital

Het is een goede investering. Haarbehandelingen, zoals keratine, geven meestal goede resultaten, maar ze zijn duur en gaan slechts enkele maanden mee.
(Bron: 85989084/ 123rf.com)

Hoe werkt een stijltang?

Het haar heeft een beschermend eiwit genaamd keratine. Dit eiwit is verantwoordelijk voor de bescherming van het haar omdat het de haarvezel afdicht, zodat er geen vocht binnenkomt en het haar afbreekt. Wat de stijltangen doen, is dat, door op een uniforme en constante manier warmte op het haar aan te brengen, de natuurlijke tendens van ons haar wordt doorbroken en we nieuwe haarstijlen kunnen creëren.

Dit is een voordeel dat keratine ons niet geeft, omdat het effect ervan niet homogeen is. De belangrijkste uitdaging die alle fabrikanten van stijltangen hebben en wat de studies moeten bepalen, is om te beslissen bij welke temperatuur ze moeten worden gebruikt om goede resultaten te bereiken zonder het haar te beschadigen.

Het is een feit dat het haar van 75-85 ºC door hitte vervormbaar begint te worden.

Zijn de resultaten beter als de stijltang warmer wordt gebruikt?

Dit is een kwestie die nog niet helemaal duidelijk is. Er zijn mensen die zeggen dat het haar bij hoge temperaturen veel kneedbaarder is en het resultaat beter is. Maar er zijn ook mensen die beweren dat hoe hoger de temperatuur, hoe meer schade aan het haar wordt toegebracht.

Vanwege dit verschil van mening is het aan te raden om de instructies van de stijltang te lezen voordat je het gaat gebruiken. Het is ook belangrijk dat je weet welke temperatuur je het beste kunt gebruiken om de beste resultaten te krijgen zonder het haar te beschadigen.

Waarom wordt het gebruik van een stijltang aanbevolen?

Het is één van de beste manieren om mooie haarstijlen te creëren zonder dat je agressieve chemische haarbehandelingen hoeft uit te voeren. Daarnaast kan elk haartype worden gestijld, met ongelooflijke resultaten als gevolg. Als je krullend haar hebt kun je in een kwestie van een uur een volledige stijle haardos maken.

Een ander belangrijk punt is dat ze voor iedereen betaalbaar zijn. Ze zijn makkelijk te vinden (kijk maar naar onze Ranking) en iedereen kan er één kopen. Er zijn ook veel merken, soorten en prijsklasses. Zodat iedereen de beste stijltang kan kopen. Of in elk geval één die bij je behoeften en je budget past.

Voordelen
 • Makkelijk te gebruiken
 • Eenvoudig stijlen of krullen
 • Aantrekkelijke prijzen
Nadelen
 • Ze kunnen het haar beschadigen (bij onjuist gebruik)

Welke maat stijltang is geschikt voor mij?

Voordat je een stijltang koopt, moet je weten welke verschillende maten er bestaan. Elke maat wordt gebruikt voor verschillende resultaten, dit hangt af van je specifieke behoeften of voorkeuren. Dunne stijltangen zijn ideaal om mee te krullen en brede strijkijzers zijn ideaal om snel steil haar te creëren.

In de volgende tabel vertellen we meer over de verschillende maten van de stijltangen:

Smalle Middelgrote Grote
Functie Kleine krullen Krullen en golven Golven
Hoeveelheid haar Voor dun haar Voor haar van een gemiddelde dikte Voor dikker haar
Doeltreffendheid Bij deze heb je langer werk om je haar te stijlen Hiermee heb je een gemiddelde hoeveelheid tijd nodig Hiermee heb je het minste tijd nodig om je haar te stijlen
Geschikt voor Moeilijke zones (bakkebaarden, pony’s) of voor kort haar Kort of middenlang haar Voor het stijlen van lang haar

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Met de basisbegrippen in gedachten, is de volgende stap bij het kopen van een stijltang om rekening te houden met bepaalde aankoopcriteria. Om de stijltang te vinden die het beste bij je past, is het essentieel om bepaalde aspecten te overwegen. Hieronder vind je de belangrijkste factoren die je helpen bij het kiezen van de stijltang die je nodig hebt:

 • Kwaliteit
 • Haartype
 • Prijs
 • Materiaal

Kwaliteit

De kwaliteit van de producten die je koopt is essentieel voor het behalen van goede resultaten. Voordat je een bepaald merk kiest, kun je het beste de kenmerken, materialen en functionaliteiten ervan leren kennen. En kijk ook goed of je met het product de resultaten kan bereiken waar je naar op zoek bent.

Haartype

Voordat je een stijltang koopt, moet je een deskundige raadplegen die je advies kan geven over de beste stijltang voor je haar. Dik, krullend haar is niet hetzelfde als fijn, golvend haar. Voor elk haartype is er een specifieke stijltang en het is belangrijk om te weten hoe je de stijltang kunt vinden die het beste is voor het stijlen of krullen van je haar. En vooral voor de bescherming van je haar!

https://www.instagram.com/p/B0bSVaNogem/

Prijs

De prijs van de stijltangen hoeft niet noodzakelijkerwijs een indicatie te zijn voor de kwaliteit. Zoals we al eerder zeiden, heeft elk haartype zijn eigen specifieke behoeften. En het is noodzakelijk om het op een unieke en speciale manier te behandelen. Natuurlijk zijn er merken met veel bekendheid en die producten van zeer hoge kwaliteit hebben.

Maar er zijn ook andere fabrikanten van stijltangen die zeer goede producten hebben en minder bekend zijn.

Materiaal

De materialen, zoals we eerder hebben uitgelegd in deze shopgids, kunnen het resultaat van je  haar na het stijlen of krullen bepalen. Stijltangen van keramiek, titanium, ionische technologie of toermalijn hebben allemaal specifieke eigenschappen. Bovendien zijn er verschillende modellen voor alle soorten haartypes.

Samenvatting

Stijltangen zijn een alternatief voor föhnen of chemische middelen om het haar glad te stijlen of te krullen. Ze geven vaak fantastische resultaten, met gezond en glanzend haar. Daarnaast zijn er verschillende modellen en materialen die bij ons haartype passen. En ze zijn in zeer verschillende prijsklassen te verkrijgen. Het kiezen van een stijltang die zich het beste aanpast aan ons haar kan een hele klus zijn, maar heeft meestal wel een bevredigend resultaat!

Dankzij de vele verschillende eigenschappen van de stijltangen worden ze steeds vaker gebruikt. Ze zijn praktisch, functioneel en gemakkelijk mee te nemen. Bovendien kunnen we er één kiezen die we het prettigst vinden of die zich aan ons haartype aanpast. Heb jij al besloten welke stijltang je nodig hebt?

Vond je ons artikel over stijltangen interessant? Laat dan hieronder je reactie achter of deel het artikel met je vrienden en familie op social media, zodat ook zij de perfecte stijltang kunnen vinden.

(Bron van de header afbeelding: Parilovv: 91127588/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies