Laatst bijgewerkt: 04-08-2021

Onze selectiecriteria

16Onderzochte producten

60Bestede uren

22Beoordeelde onderzoeken

94Verzamelde opmerkingen

Welkom bij onze grote traptractor test 2023. Hier stellen we alle traptrekkers voor die we uitvoerig getest hebben. We hebben gedetailleerde achtergrondinformatie samengesteld en een samenvatting van beoordelingen van klanten op het web toegevoegd.

We willen je aankoopbeslissing graag gemakkelijker maken en je helpen de beste traptractor voor je te vinden. Je vindt ook antwoorden op veel gestelde vragen in onze gids. Als ze beschikbaar zijn, bieden we ook interessante testvideo’s aan. Verder vind je op deze pagina ook enkele belangrijke gegevens waarvan je op de hoogte moet zijn als je een traptractor wilt kopen.
Belangrijk om te weten

 • Traptractoren zijn meestal geschikt voor kinderen tussen 2 en 10 jaar. Ze zijn dus een goede speelgoedmogelijkheid voor een brede leeftijdsgroep.
 • Banden zijn een van de belangrijkste factoren om te overwegen voor je een traptractor kiest – er zijn in principe luchtbanden, fluisterbanden en kunststof banden.
 • Hoewel luchtbanden de duurste optie zijn, bieden zulke modellen een zeer goede grip, en de mogelijkheid om op oneffen terrein te rijden.

Traptractor: Onze selectie

Shopgids Traptractor: Alles wat je moet weten

Voor welke leeftijd is een traptractor geschikt?

Een traptractor is meestal geschikt voor kinderen vanaf twee jaar, wat betekent dat ze, zodra ze al kunnen trappen, klaar zijn om met een traptractor te spelen. Dat hangt er natuurlijk van af over welk model we het hebben, want er zijn traptrekkers voor een leeftijdsgroep van 2 tot 10 jaar.

Traptractoren bieden kinderen een leuke manier om zich uit te leven terwijl ze buiten spelen en hun fantasie de vrije loop laten. (Afbeelding bron: 123rf.com / stfotograf)

De accessoires en uitrusting worden ook ingewikkelder, afhankelijk van de leeftijd van het kind, en de beste kunnen ook geschikt zijn, bijvoorbeeld met een in hoogte verstelbaar zitje of verstelbare excentrische lagers voor de pedalen.

Afhankelijk van de grootte kan het model geschikt zijn voor kleinere of grotere kinderen. Modellen voor oudere kinderen hebben ook meer functies en uitrusting die te geavanceerd zijn voor kleinere kinderen.

Waar kan mijn kind met een traptractor spelen?

Traptrekkers zijn geschikt om zowel op het asfalt als in de natuur te rijden. Kinderen kunnen meestal zonder problemen met een traptractor spelen op een rustige weg of in het park. Kinderen kunnen ook met een traptractor over bosgrond of weiland rijden.

De moeilijkheidsgraad kan echter van model tot model verschillen. Het kan zijn dat sommige modellen gewoon te zwaar zijn om ze goed te kunnen verplaatsen op bosgrond. Dit hangt ook af van de grootte van het kind en het materiaal van de banden.

Daarom raden we aan hiernaar te vragen bij aankoop en een traptractor altijd te kopen in verhouding tot de leeftijd van het kind.

De meeste modellen reageren echter niet goed op sneeuw en het is aan te bevelen kettingen te gebruiken.

Hoeveel kost een traptractor?

De prijs van een traptractor kan sterk variëren, afhankelijk van de grootte, uitrusting of extra accessoires. Goedkope modellen vind je voor zo weinig als 60 euro, terwijl de duurste tot 400 euro kunnen kosten. Het soort banden maakt ook een groot verschil voor de prijs.

Zo zijn traptrekkers met kunststof banden meestal goedkoper tot 200 euro, terwijl modellen met luchtbanden verkrijgbaar zijn vanaf 150 euro. Modellen met fluisterbanden vertonen een breder prijsbereik met prijzen van 70 tot 350 euro.

Banden Prijsklasse
Kunststof banden tot 200 euro
Pneumatische banden vanaf 150 euro
Fluisterbanden tussen 70 en 350 euro

Wat is het alternatief voor een traptractor?

Als je je kind een trapvoertuig wilt geven, is de traptractor natuurlijk niet het enige alternatief. Van pedaalwielladers tot trapauto’s – d.w.z. de alom bekende Bobby Car – de markt biedt vele mogelijkheden. Dit zijn enkele van de populaire varianten:

 • Pedaal brandweerauto
 • Pedaal quad
 • Pedaal skelters
 • Pedaal politieauto
 • Pedaal old-timer

Besluit: Welke soorten traptrekkers zijn er en welke is geschikt voor jou?

Als je besloten hebt je kind een traptractor aan te schaffen, zijn er in principe drie verschillende mogelijkheden:

 • Traptractoren met kunststof banden
 • Traptractoren met fluisterbanden
 • Traptractoren met luchtbanden

Hier laten we je kennismaken met de voor- en nadelen van elk type traptractor om je te helpen beslissen.

Wat onderscheidt een traptractor met kunststof banden en wat zijn de voor- en nadelen?

Kunststof banden bieden een goedkoper alternatief voor fluisterbanden of luchtbanden. Ze zijn gemakkelijk te trappen en bovendien geschikt voor kleinere kinderen die nog niet zoveel kracht met hun benen kunnen zetten.

Helaas reageren banden van kunststof niet zo goed op een oneffen ondergrond en bieden ze minder grip dan andere varianten. Er zijn echter robuustere modellen die met rubber versterkt zijn om meer grip te bieden.

Voordelen
 • Minder duur
 • Gemakkelijk te trappen
 • Geschikt voor kleine kinderen
Nadelen
 • Niet geschikt voor oneffen terrein
 • Nogal luid
 • Minder grip

Waarin onderscheidt een traptractor met fluisterbanden zich en wat zijn de voor- en nadelen?

Whisper banden zijn vrijwel geruisloos en bieden een veel betere grip dan de plastic versie. Net als kunststof banden zijn ook fluisterbanden gemakkelijk te trappen, zodat kinderen geen extra kracht nodig hebben om de trekker te besturen. Fluisterbanden vertonen echter problemen bij een oneffen ondergrond en reageren, volgens klanten, minder goed op gras.

Voordelen
 • Quasi geruisloos
 • Betere grip
 • Gemakkelijk te trappen
 • Geschikt voor kleine kinderen
Nadelen
 • Niet geschikt voor oneffen ondergrond
 • Problemen op gras

Waarin onderscheidt een traptractor met luchtbanden zich en wat zijn de voor- en nadelen?

Pneumatische banden zijn de duurste optie, maar net als fluisterbanden bieden ze een bijna geruisloos alternatief. Bovendien zijn luchtbanden geschikt voor oneffen terrein en bieden ze een zeer goede grip.

Een van de nadelen is dat ze veel zwaarder zijn dan kunststof of fluisterbanden. Jonge kinderen kunnen daarom de kracht missen om een traptractor met deze banden te besturen. Ze kunnen ook tegen kleine hindernissen zoals stenen aanlopen.

Voordelen
 • Quasi geruisloos
 • Betere grip
 • Kan op een oneffen ondergrond gereden worden
Nadelen
 • Moeilijk trappen
 • Breekt gemakkelijk
 • Niet geschikt voor kleine kinderen

Waar moet je op letten bij je aankoop?

In het volgende laten we je zien welke aspecten je kunt gebruiken om een keuze te maken tussen de vele mogelijke toverborden. De criteria die je kunt gebruiken:

 • Leeftijdsgroep
 • Uitrusting en accessoires
 • Kleur
 • Ontwerp

In de volgende paragrafen leggen we uit wat elk criterium inhoudt.

Leeftijdsgroep

Traptractoren zijn populair speelgoed voor kinderen van 2 tot 10 jaar. Het bestrijkt een heel breed leeftijdsbereik en er zijn dan ook verschillende modellen die geschikt zijn voor kleinere of grotere kinderen. Voor kinderen tussen 2 en 4 jaar zijn er al kleine en eenvoudige modellen op de markt, die gemakkelijk te schoppen zijn.

Als je wilt dat de tractor met je kind meegroeit, kun je ook een model kiezen met een in hoogte verstelbare zitting en verstelbare pedalen.

Grootte en banden zijn de belangrijkste factoren waarmee je rekening moet houden als je een traptractor voor een bepaalde leeftijdsgroep koopt.

Traptrekkers kunnen geschikt zijn voor jongere en oudere kinderen, afhankelijk van hoe ze zijn uitgerust. (Image source: 123rf.com / 39771434)

Dus plastic of fluisterbanden zijn misschien geschikter voor peuters omdat ze niet zoveel kracht nodig hebben, terwijl luchtbanden geschikt zijn voor oudere kinderen die op verschillende ondergronden willen spelen.

Uitrusting en toebehoren

Voor een klein kind van twee jaar kunnen het stuur en de pedalen al veel plezier bieden. Maar naarmate kinderen groeien, willen ze nieuwe dingen ontdekken en hebben ze complexer speelgoed nodig.

Daarom is de keuze van een model met de juiste uitrusting en toebehoren erg belangrijk.

Wat de uitrusting betreft, is het aan te bevelen dat elementen als het zitje of de pedalen aan de groei van je kind kunnen worden aangepast. Zoek je iets ingewikkelder, dan is de traptractor met voorlader ook een leuke optie. Er zijn ook talloze mogelijkheden als het gaat om accessoires die je kind altijd meer plezier kunnen bieden.

Accessoires Functie
Aanhangwagen De kleine tractorbestuurder kan hem zelf in elkaar zetten en uit elkaar halen en gebruiken om voorwerpen te vervoeren of zelfs een kleine passagier mee te nemen.
Kipper Hij is groter en variabeler dan de aanhangwagen omdat er in drie richtingen gelost kan worden.
Knipperlicht Het werkt op batterijen en met het lichtspel fungeert het als een zeer effectief accessoire.
Winteruitrusting Sneeuwkettingen en een sneeuwschep maken het mogelijk om met de traptractor op sneeuw te rijden.

Kleur

De meeste kindertractors vertonen eenvoudige kleuren, zoals blauw, geel, groen of rood. Er zijn ook modellen op de markt die kleuren combineren, zoals geel en zwart of rood en zwart, of roze traptractoren voor meisjes.

Je kunt de lievelingskleur van je kind kiezen of je kunt ook kleuren kiezen die speciaal gebaseerd zijn op hun effect op kinderen.

Hiervoor is het raadzaam te bedenken dat bepaalde kleuren erg stimulerend zijn voor kinderen en bijzondere invloeden kunnen hebben.

kleur effect
geel stimulerend, bevordert concentratie en geheugen
rood fysiek en mentaal stimulerend
oranje heeft een zeer warm en activerend effect
lichtblauw scherpt de zintuigen en heeft een kalmerend en balancerend effect
groen heeft een verkwikkend en activerend effect bevordert intellectuele activiteiten

Klassieke old timers en sommige speciaal voor meisjes ontworpen modellen zijn bijzonder populair.

Wetenswaardigheden over traptrekkers

Hoe kan ik een traptrekker ombouwen tot een elektrische aandrijving?

Een traptractor met elektrische aandrijving kan voor veel kinderen een droom zijn. Er zijn al verschillende mogelijkheden op de markt voor traptrekkers met motor, maar als je je oude traptrekker zelf wilt ombouwen tot een elektrische aandrijving, is dat ook mogelijk als je op bepaalde punten let:

 • Denk eraan dat de motor krachtig moet zijn, maar niet te snel (niet meer dan 5 km per uur). Je kunt motoren vergelijken en selecteren op het Internet.
 • Natuurlijk moeten de remmen voldoen aan de gebruikelijke veiligheidsvoorschriften.
 • Hoe wordt het ingeschakeld? Een contactsleutel zou de oplossing kunnen zijn.
 • Hoe wordt de toestand van de batterij aangegeven?

Deze vragen kunnen je helpen bij het plannen van de bouw van je traptractor met elektromotor.

Beeldbron: 123rf.com / 39771434

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies