Laatst bijgewerkt: 10-12-2020

Onze selectiecriteria

15Onderzochte producten

20Bestede uren

6Beoordeelde onderzoeken

81Verzamelde opmerkingen

Je voeten hebben veel te verduren: ze moeten het gewicht van je lichaam de hele dag ondersteunen, dus het is heel normaal dat je na een lange werkdag of na een flinke wandeling thuiskomt met vermoeide en soms ook pijnlijke voeten. Een voetenbad met hydromassage is de perfecte manier om je voeten de nodige aandacht, zorg en ontspanning te geven.

Volgens studies gepubliceerd door Swarthmore College, Pennsylvania, “hebben voeten meer zenuwen per vierkante centimeter dan enig ander deel van het lichaam, dus ze zijn een krachtige toegangspoort tot het zenuwstelsel als geheel”. Of het nu een kwestie van gezondheid of rust is, het verwennen van je voeten is iets dat van fundamenteel belang is voor je dagelijkse leven.
Belangrijk om te weten

 • Voetbaden hebben kalmerende eigenschappen, zowel voor je gemoedstoestand als voor de pijnklachten die het gevolg zijn van verschillende aandoeningen.
 • Iedereen kan een voetenbad met hydromassage gebruiken: er zijn geen contra-indicaties.
 • Voordat je een voetenbad koopt, moet je letten op het ontwerp, de veiligheid en de massagemogelijkheden die het bad biedt.

Onze selectie: De beste voetenbaden op de markt

In dit segment hebben we een selectie voor je gemaakt van de beste voetbaden met hydromassage die er op de Nederlandse markt te koop zijn. Bovendien worden de belangrijkste kenmerken van elk product vermeld. Op deze manier hopen we je te kunnen helpen om een keus te maken voor je je aankoop doet. Dit maakt het kopen van je perfecte voetenbad een stuk eenvoudiger.

Het beste voetenbad voor minder dan 30 euro

Het SFB07 voetenbad van Sanitas biedt ontspanning voor vermoeide voeten. Het heeft drie functies; watertemperatuurregeling, vibratie- en bruismassage. Het massageopzetstuk in het midden zorgt voor een aangename massage van de voeten en stimuleert de doorbloeding. Het opzetstuk kan voor de reiniging worden verwijderd. Het bad, geschikt voor voeten tot maat 50 heeft een praktische uitgietopening, een afneembare spatbescherming en antislip rubberen voetjes.

Het beste voetenbad met 3-in-1 massage

Zowel op technisch als ergonomisch gebied is de FSS 885 van Medisana tot in de puntjes verzorgd. Het eenvoudige en gebruiksvriendelijke digitale display maakt met slechts vier knoppen alle functies voor je beschikbaar. Wat dacht je van een 3-in-1 massage, waar bubbels, infrarood en zelfs een vibratiemassage je voeten heerlijk zullen verwennen. De slim geplaatste massagerollers voorzien in een heerlijke voetreflexmassage aan zowel de onderzijde als aan de binnenzijde van je voeten. De FS885 is geschikt voor alle maten tot maar liefst schoenmaat 46!

Het meest complete voetenbad

Op dit moment is het genoemde product niet leverbaar bij de leverancier. Daarom hebben wij het vervangen door een ander product met soortgelijke kenmerken. Meld een probleem.

Das Problem mit diesem Produkt wurde gemeldet. Danke!

Het voetbad Beurer FB50 heeft het allemaal: 3 soorten massage met bruiswerking, het water kan op 5 verschillende temperaturen afgesteld worden en het heeft kalmerende punten met infrarood licht. Ook beschikt het bad over 6 geïntegreerde magneten voor therapie met magnetische velden. Verder zitten er 3 verwisselbare pedicure opzetstukken bij en kan het bad voor koud-warme wisselbaden gebruikt worden op basis van de gezondheidsfilosofie van Sebastian Kneipp. Voor voeten tot maat 46!

Het meest veelzijdige voetenbad

Het Beurer FB35 is een veelzijdig voetenbad. De voeten spelen in ons leven een dragende rol – ons complete lichaamsgewicht rust op hen. Daarom verdienen voeten een goede verzorging. Daarvoor zijn er vele mogelijkheden: Kneippsche voetenbaden, voetreflexzonemassage en een voetenbubbelbad. Het bad heeft 3 uitwisselbare opzetstukken voor de voetverzorging, 3 functieniveaus, een verwijderbare aromafilter en infraroodlichtpunten, evenals 16 geïntegreerde magneten voor magneetveldtoepassing.

Shopgids: Alles wat je moet weten over voetbaden

Het is van groot belang dat je voordat je een voetenbad met hydromassage koopt, alle belangrijkste aspecten van dit product leert kennen. Hieronder hebben we de voornaamste factoren voor je op een rijtje gezet om je te helpen bij je aankoop. Bovendien beantwoorden we de meest voorkomende vragen van de gebruikers.

brown manicure and pedicure on the bamboo

De hydromassage is een eeuwenoude techniek die op het lichaam wordt uitgeoefend.
(Bron: Dmytro Titov: 39880763/ 123rf.com)

Wat zijn de voordelen van een voetbad?

Normaal gesproken worden deze voetbaden gebruikt na een lange werkdag of een fysieke overbelasting, maar dit soort apparaten kunnen ook bepaalde punten stimuleren die verbonden zijn met andere organen van je lichaam met verschillende voordelen voor zowel je gemoedstoestand als voor de gezondheid in het algemeen.

 • Ontspanning: Vanaf het moment dat je je voeten in het voetenbad onderdompelt, voel je je goed en ontspannen, vanaf je tenen tot de rest van je lichaam. Daarom zijn ze ideaal voor gebruik vlak voor het naar bed gaan.
 • Vermindering van stress: Een goede hydromassage kan de spieren ontspannen en de spanning verlichten die we ongemerkt in de voeten ophopen. De European Podiatry Association suggereert ook dat zowel stress als angst tot houdingsveranderingen leiden die uiteindelijk je voeten aantasten.
 • Verlichting van pijn: Massage en het effect van water bij verschillende temperaturen kan de voetpijn verminderen die veroorzaakt wordt door overbelasting of te lang staan.
 • Mooiere voeten: Omdat het de bloedcirculatie verbetert, zullen je voeten er stralend en gladder uitzien. Daarnaast zijn veel modellen voorzien van accessoires om eeltplekjes te verwijderen of om nagels te behandelen.
 • Comfort: Het is ongetwijfeld veel comfortabeler om je voeten te verzorgen zonder dat je je huis uit hoeft. Je kunt je voetenbad gewoon meenemen van de badkamer naar de woonkamer terwijl je naar je favoriete programma op de televisie kijkt.

Woman getting a pedicure in a beauty salon, close up

Voetbaden kunnen worden gebruikt wanneer je maar wilt.
(Bron: Belchonock: 96163632/ 123rf.com)

Welke medische toepassingen heeft een voetenbad?

Naast het feit dat het zeer ontspannend is en dat het veel voordelen biedt op het gebied van je gemoedstoestand en pijnverlichting, raden artsen het gebruik van voetbaden aan om de symptomen van verschillende ziekten te verlichten.

Klachten Werking
Bloedsomloop problemen en neuropathieën Wanneer je uren achter een bureau zit, is het normaal dat de bloedsomloop in je benen en voeten wordt beïnvloed. De vibratie van de massages gaat de symptomen tegen die verband houden met de bloedsomloop- en zenuwaandoeningen.
Artritis en jicht Voetmassage apparaten die water verwarmen kunnen de pijn die gepaard gaat met artritis en jicht sterk verlichten.
Bunions Bunions zijn een misvorming van de voet die zeer pijnlijk kan zijn. Massage kan de pijn verminderen en de spanning verlichten.
Plantaire fasciitis Wanneer de weefsels van de voetzool ontstoken raken, ontstaat een plantaire fasciitis, wat zeer pijnlijk is. Een massage op de voetzolen kan de pijn aanzienlijk verlichten.
Migraine en hoofdpijn Volgens de reflexologie is de voetzool rechtstreeks verbonden met de rest van de organen van het menselijk lichaam. Door bepaalde delen van de voet te masseren, kunnen we hoofdpijn of migraine verlichten.
Menstruatie Volgens dezelfde principes kan een goede voetmassage helpen om de menstruatiekrampen te verminderen.
Rugpijn Rugpijn heeft vaak te maken met een slechte voetafdaling, dus een voetbad kan je helpen om de houding van je voeten te verbeteren en rugpijn te verzachten.

Welke soorten massageapparaten zijn er?

Hoewel we in dit artikel voornamelijk over hydromassage-apparaten gaan praten, moet je weten dat er andere soorten producten zijn die worden gebruikt om verschillende soorten voetmassage te geven.

 • Een eenvoudige massageapparaat is een handmatig apparaat dat kan worden gemaakt met rollen, ballen of andere elementen die verschillende soorten druk op de voeten uitoefenen. Ze worden droog gebruikt.
 • Er zijn ook massageapparaten die van hout gemaakt zijn. Het warme gevoel van het hout is therapeutisch en vereist geen elektriciteit om te werken.
 • We kunnen de hydromassage apparaten natuurlijk niet vergeten, de hoofdrolspelers van ons artikel, die gebruik maken van waterstralen en -bubbels om de voeten te masseren en de spanning te verlichten.
 • Thermische massageapparaten werken meestal op een infrarood basis en worden droog gebruikt. Ze zijn zeer effectief in het verlichten van pijn en spanning op de voetzolen.
 • Tot slot gebruiken de Shiatsu-massage apparaten een traditionele vorm van massage uit het Oosten die wordt uitgevoerd door middel van ballen. Ze zijn gebaseerd op reflexologie, waar we het eerder over hadden, en hebben de mogelijkheid om op elk orgaan van het lichaam in te werken.

pedicure

Onze aanbeveling is om de hydromassage ‘s avonds voor het slapen gaan te gebruiken.
(Bron: Subbotina: 33220308/ 123rf.com)

Hoe vaak moet ik het voetbad gebruiken?

Voetbaden kunnen worden gebruikt wanneer je maar wilt. Je kunt ze elke dag gebruiken als je een moment van ontspanning of hebt, of af en toe. Gezien de mentale voordelen van de hydromassage is het aan te raden om het bad minstens één keer per week te gebruiken.

Wat betreft de meest geschikte tijd van de dag voor het gebruik ervan: dit hangt ook van jou af. Er bestaan geen regels voor. Sommige mensen gebruiken ze bij voorkeur ‘s morgens als ze wakker worden of ‘s avonds als ze thuiskomen van hun werk. Onze aanbeveling is dat je het apparaat voor het slapen gaan uitprobeert, omdat het ontspannende effect slaapverwekkend is.

Hoe kunnen de effecten van het voetenbad worden versterkt?

Hoewel het gebruik van een voetenbad al zeer ontspannend is, zijn er ook bepaalde producten die je aan het water kunt toevoegen om de ervaring nog aangenamer te maken. De combinatie van voetmassage met bijvoorbeeld warm water, bubbels en aromatherapie klinkt goed, vind je niet?

We raden je aan om badzouten aan het badwater toe te voegen om ook van de eigenschappen ervan te profiteren. Daarnaast kan je ervoor kiezen om een paar druppels etherische olie toe te voegen om te aromatiseren – lavendel is bijvoorbeeld perfect om goed te slapen – of aromatische kruiden, zoals munt of tijm.

female feet in spa bowl with water

Onder normale omstandigheden hebben voetbaden geen contra-indicaties, zolang ze maar goed gebruikt worden.
(Bron: Serezniy: 18325291/ 123rf.com)

Hebben voetbaden contra-indicaties?

Onder normale omstandigheden hebben voetenbaden geen contra-indicaties, zolang ze maar goed gebruikt worden. Ze zijn allemaal ontworpen om spierpijn in de voeten te verlichten en ontspanning te verlenen, allebei voordelen voor lichaam en geest en die niemand schade kunnen toebrengen.

Als je echter bepaalde medische problemen hebt, zoals diabetes, kan het zijn dat je je arts moet raadplegen voordat je ze gebruikt. Daarnaast raden we je aan om de handleiding en de aanbevelingen van de fabrikant zorgvuldig door te lezen om te weten of een apparaat geschikt is voor je.

Hoe maak ik een voetenbad schoon?

Een voetenbad is zeer eenvoudig schoon te maken en het zal meestal voldoende zijn om het oppervlak na gebruik te drogen met een droge doek. Bij de meest complete modellen kan ook de binnenbekleding worden verwijderd, zodat deze na elk gebruik afzonderlijk kan worden gewassen.

Het schoonhouden van het voetbad verlengt de levensduur, dus vergeet niet om hem af te vegen met een droge doek als je denkt dat hij na een lange tijd stoffig geworden is. Het is erg belangrijk dat je het bad goed droogt na gebruik, vooral in de minder toegankelijke hoeken om schimmels te voorkomen.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Met de basisbegrippen in gedachten, is de volgende stap bij het kopen van een voetenbad met hydromassage om rekening te houden met bepaalde aankoopcriteria. Om het product te vinden dat het beste bij je past, is het essentieel om bepaalde aspecten te overwegen. Hieronder vind je de belangrijkste factoren die je helpen bij het kiezen van het voetenbad dat je nodig hebt:

Grootte en ontwerp

Zoals je in de vorige hoofdstukken hebt kunnen lezen, zijn de afmetingen van het product één van de meest voorkomende klachten van de gebruikers. Een voetbad met hydromassage is een apparaat van relatief grote afmetingen. Bij de aankoop ervan moet je erop letten dat je een model kiest dat compact, gemakkelijk te verplaatsen en op te bergen is.

Het is ook belangrijk om de grootte van de holtes voor je voeten te weten. Het feit dat het bad van buiten groot is, betekent niet dat het ook aan de binnenkant groot zal zijn. Als jij of anderen in je familie grote voeten hebben, let er dan dan dat het bad over voldoende ruimte beschikt.

Veiligheid

Bij de aankoop van een apparaat dat zowel elektriciteit als water gebruikt, is het zeer belangrijk om vooraf te controleren dat het is uitgerust met alle mogelijke beveiligingssystemen. Lees de veiligheidsvoorschriften in de gebruiksaanwijzing en gebruik het bad altijd in overeenstemming met de aanbevelingen van de fabrikant.

Ons advies is om te kiezen voor een hydromassagesysteem met automatische uitschakeling en anti-slip basis om ongelukken te voorkomen. Daarnaast kun je ook modellen zoeken die beschermd zijn tegen oververhitting en die duidelijk aangeven wat het maximale waterniveau is dat het voetbad kan bevatten.

Gebruikscomfort

Het is ook heel belangrijk dat je een product koopt dat veel functies biedt, maar tegelijkertijd gemakkelijk te bedienen is. Bij de eenvoudigste modellen op de markt, is het genoeg om te begrijpen dat je aan het knopje kan draaien om een paar functies te activeren, maar in de meer geavanceerde modellen, met een groter aantal functies, kan het ingewikkelder worden.

Tegenwoordig zijn er modellen met een LED-display waarop de gekozen gebruiksmodus kan worden afgelezen en die zeer nuttig is om bijvoorbeeld rekening te houden met de temperatuur van het water. Probeer een voetbad te kopen waarvan de gebruiksaanwijzing duidelijk te begrijpen is om misverstanden te voorkomen.

Massagesysteem

Dit is één van de belangrijkste criteria bij de aanschaf van een voetenbad met hydromassage. De eenvoudigste modellen gebruiken alleen het effect van het water en het reliëf van de badbodem. Andere hebben ook rollen die niet vanzelf bewegen, maar die met de voeten moeten worden bediend om ze te laten draaien.

Als je het je kunt veroorloven, raden we je aan om een geavanceerder product te kiezen, met actieve rollers die automatisch bewegen en een aangename massage geven zonder dat je er moeite voor hoeft te doen. Infrarood baden die de warmte direct op de voetzool van de voet aanbrengen, zijn ook zeer aan te bevelen.

Extra functies

De meest complete voetbaden bieden extra accessoires die “de finishing touch” geven aan de massage-ervaring. Veel modellen zijn bijvoorbeeld voorzien van puimstenen rollen om de huid van de voet te verzachten en eelt te verwijderen. Er zijn ook modellen met extra massagehulpstukken voor specifieke delen van de voet.

Natuurlijk is een temperatuurregelaar een extra functie die je niet kunt missen, zodat je je geen zorgen hoeft te maken als de watertemperatuur daalt. Bovendien zijn er voetenbaden die aromatherapeutische functies bieden of die speciale programma’s hebben voor het gebruik van badzout.

Samenvatting

Je voeten hebben het elke dag zo hard te verduren dat ze een speciale behandeling verdienen. Een voetenbad met hydromassage is een goede manier om hieraan te voldoen. Zoals je hebt gelezen, zijn er veel verschillende soorten voetbaden om aan ieders behoeften te voldoen. Daarnaast worden ze ten zeerste aanbevolen voor het verlichten van stress en pijn in verband met verschillende ziekten.

We hopen dat je ons artikel nuttig hebt gevonden. We zijn er zeker van dat je voeten zich erop verheugen op het uitproberen van één van deze voetbaden, dus als je let op de criteria die we je in de vorige sectie hebben laten zien, kun je er zeker van zijn dat je het beste voetbad zal kopen. Je zal er zeker geen spijt van krijgen!

Vond je ons artikel over voetenbaden interessant? Laat dan hieronder je reactie achter of deel het artikel met je vrienden en familie op social media, zodat ook zij het perfecte voetenbad kunnen vinden.

(Bron van de header afbeelding: Michaelnivelet: 25455737/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies