Laatst bijgewerkt: 12-08-2021

De meeste vrouwen willen de perfecte krul van de wimpers hebben. Maar het dagelijks gebruik van wimperkrullers kan op den duur vervelend worden. Wimperlifting belooft een wow effect dat wekenlang aanhoudt. De cosmetische behandeling kan echter verontrustend zijn.

Deze gids is bedoeld om twijfels weg te nemen en alle nodige vragen over het onderwerp wimperlifting te ver duidelijken. Na het lezen van het artikel zou je moeten kunnen beslissen of wimperlifting de juiste behandeling voor je wimpers is.

De belangrijkste feiten in het kort

  • Met wimperlift kun je je wimpers een natuurlijke krul geven. Dit bespaart je het gebruik van wimperkrullers.
  • Wimperlift is een cosmetische behandeling die je wimpers kromt. Het gebruikt lotion en kromt je wimpers naar boven.
  • De lift blijft tot twee maanden zitten en is eigenlijk niet schadelijk, tenzij je het vaker doet.

Wimperlift: Wat je moet weten

Mooie gekromde wimpers zijn waarschijnlijk een van de meest verbreide schoonheidsidealen. Daarom zijn wimperliften steeds populairder geworden. Omdat je misschien twijfels hebt over deze cosmetische behandeling, hebben we alles beantwoord wat je moet weten.

Wat is een wimperlift?

Wimperlift is een behandeling die je wimpers een permanente lift geeft. Net als een wimperkruller geeft de cosmetische behandeling je wimpers een lift die lang aanhoudt. Je kunt vooral korte wimpers een geweldige krul geven en ze langer laten lijken.

De behandeling bespaart je het gedoe van het gebruik van een wimperkruller en geeft je wekenlang geweldige wimperkrullen.

Bij een wimperlift worden lotions op de basis van je wimpers aangebracht om ze te buigen en permanent vast te zetten. Meestal worden ze daarna gekleurd. Dit geeft de wimpers een geweldige krul en dichtheid en je kunt helemaal zonder mascara.

Hoe werkt de wimperlift?

Om je wimpers de perfecte krul te geven met een wimperlift, worden drie stappen uitgevoerd: liften, fixeren en, als je dat wilt, kleuren. De afzonderlijke stappen worden hieronder uitgelegd

  1. De wimpers worden van tevoren schoongemaakt.
  2. Een siliconen kussentje wordt dan op het bovenste ooglid bevestigd.
  3. Dan worden de wimpers met een speciale lijm op het siliconenkussentje bevestigd en met een pincet in de juiste vorm gebracht.
  4. Er worden twee lotions op de wimpers aangebracht, een om te fixeren en een om te verzegelen. Elke lotion moet ongeveer 10 minuten blijven zitten.
  5. Zo nodig worden de wimpers nu gekleurd.
  6. Tenslotte worden de wimpers uit het siliconenkussentje gehaald en schoongemaakt.

De hele cosmetische behandeling duurt ongeveer een uur. Daarna kun je genieten van je wimper krul.

Hoe lang duurt de wimperlift?

Een wimperlift duurt meestal tot twee maanden. Wat je anders elke dag met een wimperkruller zou moeten doen, heb je nu 6 tot 8 weken lang zonder problemen.

Waar kan ik een wimperlift krijgen en hoeveel kost het?

Om een perfect resultaat voor mooi gelifte wimpers te krijgen, moet je een deskundige op dit gebied bezoeken. Bijna alle schoonheidssalons bieden deze behandeling aan.

Een wimperlift kost in de meeste schoonheidssalons tussen €30 en €70. Je moet het laten doen in een professionele schoonheidssalon. Een wimperlift is een mooie manier om je ogen te accentueren en is ook goedkoper dan, bijvoorbeeld, wimperextensions.

Waar moet ik rekening mee houden na een wimperlift?

De wimperlift is een cosmetische behandeling met een paar regels die gevolgd moeten worden om het gewenste resultaat te bereiken. Na de behandeling mag je 48 uur lang geen water of make-up gebruiken.

Daarna hoef je niets meer te doen, je kunt mascara en make-up aanbrengen zoals gewoonlijk, zodat het liftende effect niet verloren gaat.

Wimpernlifitng

Wimperliften kunnen je wimpers een natuurlijke krul geven die wekenlang aanhoudt. (Image source: unsplash /Luca Iatonelli)

Ook moet je schoonheidsspecialiste ervoor zorgen dat ze de juiste maat siliconenkussen voor je wimpers gebruikt. Als het kussentje te groot is, kunnen je wimpers te veel of te weinig gebogen worden. In het ergste geval kunnen ze zelfs afbreken.

De meeste schoonheidssalons zijn echter experts in het liften van wimpers. Je moet bij het kiezen van een studio zorgvuldig naar referenties kijken en de behandeling alleen laten doen als je het gevoel hebt dat je in goede handen bent.

Is een wimperlift schadelijk?

Eigenlijk is het liften van wimpers niet schadelijk voor de wimpers. Het hangt echter af van de frequentie van de behandelingen. Als je de wimpers te veel belast, kunnen ze beschadigd raken.

Wimpernlifitn

Je kunt je wimpers zonder aarzelen om de twee maanden laten liften. (Image source: unsplash / Aleksandra Rupar)

Je hoeft je wimpers echter maar ongeveer om de twee maanden te laten liften omdat het liftende effect zo lang aanhoudt. Dit interval tussen de behandelingen betekent dat wimperlifting niet schadelijk is.

Als je de behandeling te vaak doet, kunnen je wimpers broos of gevoelig worden. Wees ook voorzichtig met deze behandeling als je gevoelige ogen hebt. Omdat wimperlifting een chemische ingreep is, zijn er maar weinig gevallen van intolerantie voor de lotions. Dit kan roodheid, zwelling en jeuk veroorzaken.

Wimperlift of wimpergolf – wat is het verschil?

Om de wimpers een mooie krul te geven, zijn twee cosmetische behandelingen erg populair: de wimperwave en de wimperlift. De tabel somt de verschillen op.

type functie resultaat
wimperlift de wimpers worden uitgerekt en gebogen kromming en lengte
wimpergolf de wimpers worden gekruld en dan in de gekrulde vorm gefixeerd sterk gekrulde wimpers bijna tot aan het ooglid

Omdat mooiere resultaten meestal met wimperlifitng bereikt worden, wimperlifting is de standaardbehandeling in de meeste cosmetische studio’s.

Kun je zelf je wimpers optillen?

Regelmatige bezoeken aan de schoonheidsspecialiste voor een wimperlift kunnen op de lange duur relatief duur zijn. Je kunt je wimpers echter ook zelf thuis liften.Je kunt een kit krijgen die lotions, siliconen pads, wimperlijm, een applicator en een paar oogjes bevat.

Het aanbrengen van het middel zo dicht bij het oog is echter alleen aan te bevelen voor ervaren gebruikers. Als je geen ervaring hebt met het aanbrengen, is het raadzaam een schoonheidsspecialiste te raadplegen.

Wat zijn de alternatieven voor wimperlifting?

Wimperlifting is niet de enige manier om je wimpers een mooie krul te geven. Er zijn ook alternatieven die je kunt gebruiken om een mooie oogopslag te maken. Hiertoe behoren wimperkrullers, wimperextensions en wimperkrullers.

Hieronder gaan we nader in op de alternatieven.

Wimperkruller

Een wimperkruller is het goedkoopste en meest voor de hand liggende alternatief voor een wimperlift. De gemakkelijk te gebruiken metalen tang geeft je wimpers een prachtige krul.

Hier wordt echter geen langdurig effect beloofd. De krul blijft meestal maar een dag zitten. Bovendien moet je de wimperkruller nooit gebruiken als je wimpers al met mascara behandeld zijn. Ze kunnen afbreken.

Wimperextensions

Je kunt ook wimperextensions gebruiken om je wimpers een geweldige krul te geven. Bovendien worden je wimpers verlengd door de vastgelijmde haartjes. Hier worden, net als bij extensions, de wimpers op de wimperlijn gelijmd.

Je krijgt meer krul, lengte en dichtheid. Dit alternatief is echter duurder dan de wimperlift.

Wimperkruller

Een wimperkruller geeft ook je wimpers krul. Het werkt als een krultang, d.w.z. met hitte. Je moet echter oppassen dat je je niet brandt.

Tenslotte moeten je vragen over het krullen van wimpers beantwoord worden. Nu moet je beslissen of wimper krullen geschikt voor je is of dat je je tot alternatieven wilt wenden.

Conclusie

Wimpers liften is een geweldige en betrekkelijk goedkope manier om je wimpers blijvende krul te geven en om soms zonder mascara te kunnen. Je kunt je wimpers zonder aarzelen door een schoonheidsspecialiste laten liften.

Je moet echter beslissen of het de moeite waard is om je wimpers te laten liften of dat je wimperkruller voldoende voor je is.

Beeldbron: Barouski / 123rf

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies