gelukkig meisje in een auto
Laatst bijgewerkt: 26-02-2021

Onze selectiecriteria

13Onderzochte producten

17Bestede uren

5Beoordeelde onderzoeken

80Verzamelde opmerkingen

Om je kinderen zo veilig mogelijk te vervoeren, is het belangrijk om een goede stoelverhoger te gebruiken. Kinderen mogen pas vanaf 22 kilo en 1,25 meter in een zitverhoger in de auto vervoerd worden, daarvoor moet je ze nog in een passend autostoeltje plaatsen. Zitverhogers zijn verplicht voor kinderen tot 1,35 meter. In deze shopgids helpen we je de beste zitverhoger op de markt te vinden!

We laten je zien welke verschillende zitverhogers er zijn en waar je op moet letten als je er een koopt. Daarnaast beantwoorden we de meest gestelde vragen over deze onmisbare tool voor ouders met jonge kinderen. Ben je er klaar voor? Ga zitten, doe je veiligheidsgordel om en start de motor, want we gaan begonnen!
Belangrijk om te weten

 • Kinderen mogen pas vanaf 22 kilo en 1,25 meter in een zitverhoger in de auto vervoerd worden, daarvoor moet je ze nog in een passend autostoeltje plaatsen. Zitverhogers zijn verplicht voor kinderen tot 1,35 meter.
 • Stoelverhogers met Isofix zorgen voor een optimale installatie in de auto. Natuurlijk moet de auto compatibel zijn met dit systeem, anders heeft het geen zin om een zitverhoger met Isofix-bevestiging te kopen.
 • Als je een stoelverhoger voor kinderen koopt, is het belangrijk om goed naar de maat te kijken. In deze shopgids laten we je zien hoe je op deze en op andere belangrijke kenmerken let.

De beste zitverhogers voor kinderen: onze aanbevelingen

De veiligheid van je kinderen is van vitaal belang. Als je wel eens met je kind in de auto reist, is het belangrijk om een zitverhoger te kopen. Dit is niet alleen verplicht, het is ook iets wat je zelf zou moeten willen, om de veiligheid van de kleintjes te waarborgen. Om je te helpen de beste zitverhoger te kopen, vind je hieronder een selectie met de beste stoelverhogers op de markt:
AffiliateLink
12,99 EUR
AffiliateLink
13,95 EUR
AffiliateLink
36,95 EUR
AffiliateLink
26,95 EUR
AffiliateLink
42,00 EUR
AffiliateLink
26,95 EUR

Shopgids: Alles wat je moet weten over zitverhogers voor kinderen

Na een kinderstoeltje voor in de auto is het tijd voor een zitverhoger. Je wilt nou eenmaal geen enkel risico nemen als het om de veiligheid van je kinderen gaat. Bovendien is het gebruik van een zitverhoger voor een bepaalde lengte verplicht en je wilt geen boete riskeren. Maar voordat je een zitverhoger koopt, is het handig om te weten waar je op moet letten. Om je hierbij te helpen, vind je hieronder antwoord op de meest gestelde vragen.

meisjes die met de auto naar school gaan

Kinderen tot 1,35 meter moet je in een goedgekeurd autokinderzitje vervoeren. (Bron: Yeulet: 93402617/ 123rf.com)

Waarom een zitverhoger?

Kinderen tot 1,35 meter moeten in een goedgekeurd autokinderzitje vervoerd worden, zowel voorin als achterin de auto. Een reden om een zitverhoger te kopen is dus om je aan de regels te houden en zo een boete te voorkomen. Maar naast juridische kwesties is er nog iets belangrijkers: de veiligheid van je kinderen. Met een zitverhoger is het een stuk veiliger om met je kleintje in een auto te reizen.

Wat zijn groep 2/3-zitverhogers?

In deze shopgids focussen we ons vooral op de groep 2/3-zitverhogers. Dit betekent dat ze direct na autostoeltjes gebruikt kunnen worden. Het label ‘Groep 2/3’ betekent dat het zitverhogers zijn voor kinderen van 15 tot 36 kilo, met een leeftijd van ongeveer 3,5 tot 12 jaar.

Wat zijn de voor- en nadelen van zitverhogers?

Een goede zitverhoger biedt talloze voordelen. Het belangrijkste voordeel is de beveiliging die het zitje aan je kleintje biedt. Met een zitverhoger reizen je kinderen een stuk veiliger met je mee in de auto. Net zo handig als een kinderstoel thuis dus! Dat is echter niet het enige voordeel. Om je te helpen een duidelijk beeld van de voor- en nadelen van zitverhogers voor kinderen te krijgen, heeft ons team van experts een handige tabel gemaakt:

Voordelen
 • Over het algemeen erg goed te betalen
 • Vaak van stevig materiaal gemaakt
 • Gaan lang mee
 • Gemakkelijk schoon te maken
 • Eenvoudig te installeren
 • Sommige modellen zijn verstelbaar
 • Licht en eenvoudig te vervoeren
 • Verkrijgbaar in verschillende kleuren
Nadelen
 • Hebben een beperkt gebruik
 • Stoeltjes met een rugleuning bieden meer bescherming

Wat is het Isofix-bevestigingssysteem voor zitverhogers?

Isofix is een systeem waarmee autostoeltjes op eenvoudige wijze in de auto bevestigd kunnen worden. Het Isofix-systeem zit in sommige auto’s, maar niet in allemaal. Om er gebruik van te kunnen maken moet ook het stoeltje over het Isofix-bevestigingssyteem beschikken. Als je auto compatibel is met dit systeem, is het raadzaam om voor een zitverhoger met dit systeem te kiezen.

 • Als je auto Isofix heeft, zitten er tussen de rugleuning en de zitting twee Isofix-bevestigingspunten. Daar klik je de haken van de Isofix-autostoel of -zitverhoger in.
 • Bij baby- en peuterautostoelen heb je altijd een derde bevestigingspunt nodig; een steunpoot of een top-tether. Op deze manier wordt de kinderstoel nog beter vastgezet, omdat het kantelen en draaien voorkomt.

Hoe plaats je een zitverhoger met Isofix?

Het eerste dat je moet doen, is de instructies van de fabrikant doorlezen. We raden aan om deze te allen tijde strikt op te volgen. Vanaf hier kunnen we de handleiding echter aanvullen met een reeks handige tips. Houd er rekening mee dat zitverhogers voor kinderen met Isofix erg handig zijn, maar wel een goede montage vereisen. Anders kun je het kind in gevaar brengen.

 1. Zorg ervoor dat je een zitverhoger koopt die geschikt is voor de leeftijd, grootte en lengte van het kind.
 2. Plaats de zitverhoger op de achterbank. Het beste is om hem op de rechter- of linkerkant van de plank te plaatsen, liever niet in het midden. Het middelste zitvlak is namelijk niet altijd vlak.
 3. Maak de zitverhoger correct vast. Hierdoor blijft het zitje tijdens de reis goed vastzitten. Klik het autostoeltje met de Isofix-haken aan de 2 Isofix-bevestigingspunten in de auto.
 4. Plaats het kind op het zitje en kijk of het goed zit. Lees hiervoor goed de instructies van de desbetreffende fabrikant door.
 5. Gebruik de veiligheidsgordel om het kind vast te maken. Laat de riem vanaf zijn schouder over zijn borst lopen. Bovendien moet de gordel contact maken met het bovenste deel van de benen. Als de zitverhoger die je hebt gekozen een extra veiligheidssysteem heeft, aarzel dan niet om deze te gebruiken.
 6. Vergeet ten slotte niet om de zitverhoger na een rit het einde te verwijderen, vooral na lange reizen. Zo voorkom je dat er zich onnodig vuil ophoopt. Ook moet je de zitverhoger regelmatig schoonmaken. Je kunt hier het beste een vochtige doek voor gebruiken.

Hoewel het niet erg moeilijk is om een zitverhoger te plaatsen, raden we je aan om van tevoren altijd de instructies van de fabrikant door te lezen. Je wilt tenslotte geen enkel risico nemen als het om de veiligheid van je kind gaat.

jurk meisje rijden

Hoewel het niet erg moeilijk is om een zitverhoger te plaatsen, raden we je aan om van tevoren altijd de instructies van de fabrikant door te lezen. Je wilt tenslotte geen enkel risico nemen als het om de veiligheid van je kind gaat. (Bron: Novak: 32625628/ 123rf.com)

Tot wanneer moet je een zitverhoger voor kinderen gebruiken?

Kinderen tot 1,35 meter moeten in een goedgekeurd autokinderzitje worden vervoerd, zowel voorin als achterin de auto. Een kinderzitje biedt pas een optimale bescherming wanneer het kind goed in het zitje past. Het is daarom belangrijk om goed naar de lengte en het gewicht van het kind te kijken.
Met betrekking tot het gewicht zijn groep 2/3-zitverhogers geschikt voor kinderen met een gewicht van 18 tot 36 kilo.

Dat groep 2/3-zitverhogers geschikt zijn voor kinderen met een gewicht tot 36 kilo, betekent niet dat als het kind dit gewicht overschrijdt, hij zomaar zonder zitverhoger op de achterbank kan zitten. In dat geval moet je een geschikt model voor de situatie vinden. Je wilt nou eenmaal geen risico nemen als het op de veiligheid van je kind aankomt.

Zijn er ook zitverhogers met een rugleuning?

Een zitverhoger met rugleuning voor in de auto wordt ingedeeld bij de autostoelen groep 2/3. Wat dit precies inhoudt, hebben we eerder in deze shopgids uitgelegd. Deze stoelen zijn in ieder geval geschikt voor kinderen van 15 tot 36 kg. Experts zeggen dat het het beste is om te kiezen voor een zitverhoger met een in hoogte verstelbare rugleuning met zijsteunen.

Grainne KellyDe maker van BubbleBum
“De BubbleBum heeft een crashtest ondergaan om aan de EU-verordening R4404 en de Amerikaanse verordening FMVSS213 te voldoen en te overtreffen. Het is volledig ge-crashtest en alle materialen zijn getest om te voldoen aan de ontvlambaarheid en de toxiciteitseisen voor beide gebieden.”

Samenvatting

Kinderveiligheid is geen spel. Kinderen tot 1,35 meter moeten in een goedgekeurd autokinderzitje vervoerd worden, of het kind nou achterin of voorin zit. In deze shopgids hebben we je laten zien wat de beste zitverhogers voor kinderen op de markt zijn. Ook hebben we antwoord gegeven op de meest gestelde vragen, om je te helpen de zitverhoger te vinden die het beste bij je past.

Voor sommige situaties heb je autostoeltjes of stoelverhogers met een rugleuning nodig. Wat voor zitverhoger je ook koopt, het is altijd belangrijk om op een aantal aankoopcriteria te letten. Het belangrijkste criterium is misschien wel de maat van het zitje. Kijk ook goed naar het gemak waarmee je de zitverhoger schoonmaakt en hoe comfortabel het zitje voor je kind is, met name als je lange reizen gaat maken.

Door onze tips op te volgen, weet je zeker dat je de zitverhoger koopt die het beste bij je past. Als je onze shopgids nuttig vond, deel hem dan op social media of laat hieronder je reactie achter. We zijn erg benieuwd naar jouw ervaringen en mening. Aarzel dus niet om contact met ons op te nemen.

(Bron van de header afbeelding: Gladskikh: 29608574/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies