Laatst bijgewerkt: 24-06-2020

Onze selectiecriteria

19Onderzochte producten

24Bestede uren

11Beoordeelde onderzoeken

98Verzamelde opmerkingen

Eindelijk is het dan zover: de meest verwachte tijd van het jaar, de zomer! Warme dagen, strand, zon en vakantie; de perfecte combinatie. We houden er allemaal van om een zongebruinde huid te hebben in dit seizoen. Maar helaas geeft de zon niet alleen kleur aan je huid, het kan deze ook beschadigen. Daarom is het zo belangrijk om je ertegen te beschermen.

Gelukkig bestaat er een eenvoudig, betaalbaar en effectief middel om dit te bereiken: zonnebrandcrème. Dit product vormt een beschermende barrière die je huid bedekt. Zo verdedigt het zich tegen schadelijke straling en maakt het een gezonde bruine teint mogelijk. Hieronder kun je het volledige potentieel van zonnefilters ontdekken.
Belangrijk om te weten

 • Het beschermingsniveau van de zonnefilters wordt door de zonbeschermingsfactor (SPF) aangegeven. Zonnefilters dragen bij aan de preventie van huidkanker en het voorkomen van huidveroudering.
 • Er zijn verschillende soorten zonnebrandcrèmes, afhankelijk van hun werkwijze, formaat en specifieke eigenschappen.
 • Zonnebrandcrème moet dagelijks worden gebruikt. Het wordt aanbevolen om het 30 minuten voor de blootstelling aan de zon te gebruiken en het om de 2 uur te herhalen.

Onze selectie: De beste zonnebrandcrèmes op de markt

In dit segment hebben we een selectie van de 5 beste zonnebrandcrèmes voor je uitgezocht die er op de  Nederlandse markt te koop zijn. Bovendien worden de belangrijkste kenmerken van elk product vermeld. Op deze manier hopen we je te kunnen helpen om een keus te maken voor je je aankoop doet. Dit maakt het uitkiezen van de perfecte zonnebrandcrème voor jou wat eenvoudiger.

Australian Gold SPF 30 Spray Gel met Bronzer

Australian Gold Spray Gel Zonnebrand is een zonnebrand gel met factor SPF 30 en bronzer. De zonnebrandgel beschermt tegen UVA en UVB en trekt snel in de huid. Dankzij de natuurlijke caramelbronzers word je snel en gemakkelijk bruin zonder vlekken.

De gel bevat o.a. Kakadu Plum (rijk aan vitamine C), Aloë Vera, vitamine E, Australische tea tree oil, zonnebloemzaadextracten zodat je huid naast een goede bescherming ook wordt verzorgd. De zonnebrand is waterafstotend en komt in een flacon met spraydop van 237 ml.

Eco Cosmetics Baby & Kids, SPF 45

Eco Cosmetics, opgericht in 1993 in Duitsland door Mr. Stirner. Ze begonnen met een assortiment van essentiële oliën voor aromatherapie, wat later toen Ms. Kaya aandeelhouder werd in het bedrijf, werd deze uitgebreid met zeep (anti-allergie). Daarna begon het bedrijf met het ontwikkelen van cosmetica, voedingssupplementen en een complete huidverzorgingslijn. In 2004 werd het assortiment nog verder uitgebreid met zonverzorgingsproducten en behaalde het merk steeds meer succes met het allergie-vrije concept.

Deze zonnebeschermende crème is speciaal voor de gevoelige huidjes van baby’s en kinderen ontworpen. Aan de crème zijn biologische granaatappel, olijven, macadamieolie en duindoorn extracten toegevoegd die de bijzonder tere huid van de kleintjes beschermt. Het product is vrij van zinkoxide, aluminiumzouten en nanotechnologie, bovendien is het PEG en parabenen vrij. De crème bevat minerale filters, wat het veilig voor de huid maakt. De zonnecrème trekt snel in, laat geen witte strepen achter en geeft een directe bescherming. Daarnaast is het product waterbestendig en hydrateert en verzorgt het de huid. Inhoud: 50 ml.

NIVEA SUN Protect & Hydrate SPF 50+

NIVEA SUN Protect & Hydrate Zonnecrème SPF 50 biedt zeer effectieve UVA/UVB bescherming en beschermt onmiddellijk tegen zonnebrand en vroegtijdige huidveroudering. De verzorgende formule beschermt de huidbarrière tegen uitdroging en is water restistent.

Alle Europese NIVEA Sun formules zijn vrij van octinoxate en oxybenzone, en respecteren daarmee de Hawaïaanse Wet die in 2018 goedgekeurd is om koralen te beschermen. De inhoud van de verpakking is 200 ml.

Garnier Ambre Solaire Sensitive Expert, SPF 50

Sinds haar oprichting in Frankrijk in 1904 biedt Garnier innovatieve en efficiënte schoonheidsproducten voor mannen en vrouwen. Deze producten hebben een sterke oorsprong uit de natuur, verrijkt met de beste natuurlijke ingrediënten. De beschermende zonnemelk bevat extra bescherming tegen lange UVA straling. Dit zijn de meest voorkomende en doordringende zonnestralen, die met name schadelijk zijn voor de meest kwetsbare huidtypen zoals lichte, gevoelige of zon-intolerante huid.

De crème heeft een niet plakkerige finish en laat geen witte strepen na. Een zeer tolerante formule ontwikkeld om het risico op allergieën te minimaliseren. Hypoallergeen, zonder parfum en zonder parabenen. Zonbeschermingsfactor SPF50+ voor de (zeer) lichte, gevoelige en/of zon-intolerante huid. Breng vlak voor blootstelling aan de zon royaal een zichtbare laag van het product aan en verdeel gelijkmatig door het maken van draaibewegingen. Inhoud: 200 ml.

Nivea Sun Kids Protect & Play, SPF 50+

NIVEA SUN Kids Protect & Care SPF 50  Zonnespray biedt direct bescherming tegen zonnebrand en andere schade veroorzaakt door de zon. Het beschermt en verzorgt de tere kinderhuid en heeft een extra water resistente formule. Door de sprayvorm is aanbrengen makkelijk en leuk! De waterdichte formule, plakt niet en trekt snel in de huid. Bovendien is het product huidvriendelijk en dermatologisch goedgekeurd. De volgende adviezen wordt door het merk aangegeven op de verpakking:

Spray niet rechtstreeks op het gezicht en vermijd inademing. Royaal aanbrengen voor het zonnen en regelmatig opnieuw aanbrengen, vooral na het zwemmen, afdrogen of zweten.Onvoldoende zonbescherming gebruiken vermindert de beschermingsfactor aanzienlijk. Overmatig blootstelling aan de zon is een ernstig gezondheidsrisico. Houd baby’s en jonge kinderen uit de zon. Vermijd direct contact met kleding en harde oppervlakten om vlekken te voorkomen. Inhoud: 300 ml.

Shopgids: Alles wat je moet weten over zonnebrandcrème

Het is van groot belang dat je voordat je een zonnebrandcrème koopt, alle belangrijkste aspecten van dit product leert kennen. Hieronder hebben we de voornaamste aspecten voor je op een rijtje gezet om je te helpen bij je aankoop. Bovendien beantwoorden we de meest voorkomende vragen van de gebruikers.

Zonnebrandcrèmes zijn producten die onze huid beschermen tegen de schadelijke effecten van zonnestraling.
(Bron: Maridav: 13093410/ 123rf.com)

Wat is zonnebrandcrème precies?

Zonnebrandcrèmes zijn, zoals hun naam al doet vermoeden, producten die ontworpen zijn om de huid te beschermen tegen zonnestraling. Het zijn topische applicatiemiddelen, in de vorm van lotion, crème, gel of spray. Ze bieden een variërende bescherming, afhankelijk van het product, die nooit 100% is. Ze moeten worden aangebracht voordat je aan de zon wordt blootgesteld.

Het beschermingsniveau wordt gemeten door middel van de SPF- of zonbeschermingsfactor. De SPF bepaalt het vermogen van de zonnebrandcrème om schade door UVB-straling, die verantwoordelijk is voor verbranding, te voorkomen. Hoe hoger de SPF, hoe groter de bescherming.

Wist je dat een SPF van 20 aangeeft dat het 20 keer langer duurt voordat de huid verbrandt dan zonder een huidbeschermer?

Wat is zonnestraling en waarom is deze schadelijk?

Zonnestraling kan onze gezondheid ernstig in gevaar brengen. We moeten weten dat de zon twee soorten ultraviolette straling uitzendt, UVA- en UVB-straling. De werking op de huid is anders. UVA-straling dringt diep in de huid door, waardoor rimpels, expressierimpels en elasticiteitsverlies ontstaan.

UVB-stralen daarentegen werken oppervlakkig. Zij zijn verantwoordelijk voor zonnebrand en verhogen het risico op huidkanker. Deze effecten worden ook verergerd door UVA-straling. Blootstelling aan de zon bevordert daarom enerzijds het verouderen van de huid. Aan de andere kant kan het huidkanker veroorzaken.

UV protection by the ozone layer. UV-C is entirely screened out, UV-B radiation is partially absorbed, UV-A are not strongly absorbed by the ozone layer and most of this radiation reaches the surface the Earth.

Het is zeer belangrijk om je huid te beschermen tegen UV-B en UV-A-stralen..
(Bron: Designua: 68257490/ 123rf.com)

Waarom moet ik een zonnebrandcrème gebruiken?

Er zijn verschillende redenen om zonnebrandcrème te gebruiken, gezien de mogelijke schadelijke gevolgen van zonnestraling voor onze gezondheid. Aan de ene kant voorkomen zonnefilters verbrandingen. Dit is belangrijk omdat ze een risicofactor zijn voor huidkanker. Bovendien zijn ze pijnlijk en veroorzaken ze huidirritatie.

Aan de andere kant minimaliseren ze de effecten van het verouderen van de huid. Dit voorkomt het ontstaan van rimpels en andere tekenen van veroudering. Ze helpen ook om zonnevlekken te vervagen en het ontstaan ervan te voorkomen. Tot slot voorkomen ze huidkanker op verschillende manieren. Kortom, ze zorgen voor een volledige huidverzorging.

Hoe werkt een zonnebrandcrème?

In het algemeen werken zonnebrandcrèmes door de effecten van zonnestraling te verzachten. Hun werkwijze verschilt afhankelijk van het feit of het minerale of chemische zonnefilters hebben. Enerzijds worden de chemische filters het meest gebruikt vanwege hun cosmetische eigenschappen. Ze zijn eenvoudig aan te brengen zonder vlekken achter te laten en zijn prettig in het gebruik.

Ze bevatten stoffen die de zonnestraling absorberen, zodat deze minder schadelijk is. Aan de andere kant hebben we de minerale filters. Hun werking is vergelijkbaar met die van een spiegel. Ze reflecteren de zonnestraling die ze ontvangen en weerkaatsen deze. Ze hebben een groter spectrum van bescherming. De volgende tabel geeft een overzicht van de kenmerken van beide soorten zonnefilters.

Chemische filters Minerale filters
Samenstelling PABA, salicylaten, kaneelzuur, kamfer, benzimidazolen, benzofenonen, anthranilaten en dibenzoylmethaan Titaandioxide, zinkoxide, calciumcarbonaat, magnesiumcarbonaat, magnesiumoxide, magnesiumoxide en ijzerchloride
Werkwijze Absorbeert zonnestraling en wijzigt de moleculaire structuur ervan reflecteert en weerkaatst zonnestraling
Bescherming UVA en UVB UVA-, UVB-, UVB-, infrarood- en zichtbaar licht
Cosmetische eigenschappen Gemakkelijk aan te brengen, transparant, niet-vlekkend, gemakkelijk in te smeren. Risico op allergische reacties Vereist een dikke laag product. Kan vlekken achterlaten. Minder kans op allergische reacties

Hoe lang duurt het effect van een zonnebrandcrème?

De duur van een zonnebrandcrème kan variëren, het hangt af van verschillende factoren. Aan de ene kant hangt het af van de SPF. Hoe hoger de SPF, hoe langer de beschermingstijd. Laten we bijvoorbeeld zeggen dat je huid na 20 minuten in de zon rood wordt. Bij gebruik van een filter met een SPF van 30, wordt deze tijd met 30 vermenigvuldigd, d.w.z. 600 minuten.

Aan de andere kant heben de effecten van de zonnebrandcrème met je huidtype te maken. Sommige huiden zijn gevoeliger voor zonnestraling dan andere. Het hangt ook af van het tijdstip van de dag, rond het middaguur is de zonnestraling namelijk op zijn hoogst. Daarnaast ligt het aan de hoogte waarop we ons bevinden, de tijd van het jaar en de activiteiten die we ondernemen.

suntan lotion / sunscreen - young multiethnic couple on beach

Zonnebrandcrèmes zijn zeer veilig en de nadelen ervan zijn meestal niet ernstig. (Bron: Maridav: 17153725/ 123rf.com)

Andere factoren die een belangrijke rol spelen zijn de juiste applicatie van het product en de hoeveelheid die door de huid wordt opgenomen. Kortom, we kunnen zien dat de duur van de zonnebrandcrème afhankelijk is van verschillende factoren. Daarom is het belangrijk om te weten in welke situaties je meer bescherming nodig hebt. Hieronder kun je een samenvatting van deze situaties vinden.

Verhoog de zonnebescherming (frequentie van aanbrengen of SPF) in de volgende gevallen:

→ Lichte huid (huid die gevoeliger is voor de zon)
→ Kleine kinderen
→ Tussen de middag
→ Zomer
→ Zonnige dag, geen bewolking
→ In of rondom water
→ Bepaalde aandoeningen van de huid
→ Fotosensibiliserende geneesmiddelen
→ Hogere hoogte en lagere breedtegraad (verder van de zeespiegel en dichter bij de evenaar)

Welke soorten zonnebrandcrèmes zijn er?

Zonnebrandcrèmes kunnen volgens verschillende criteria worden ingedeeld. Afhankelijk van hun werking maken we onderscheid tussen minerale en chemische filters, waar we het al over hebben gehad. Daarnaast kunnen we biologische filters toevoegen. Deze producten bevatten stoffen van natuurlijke oorsprong met een antioxiderende werking.

Dankzij deze eigenschap worden bepaalde schadelijke effecten van de zonnestraling voorkomen, hoewel de bescherming niet volledig is. Daarom worden ze gebruikt om het effect van andere zonbeschermers te versterken. Aan de andere kant zijn er ook waterbestendige zonnebrandcrèmes. Ze kunnen waterdicht of waterbestendig zijn, afhankelijk van hun eigenschappen.

 • Waterproof: Behouden hun beschermende werking na 80 minuten in het water.
 • Water resistant: Behouden hun beschermende werking na 40 minuten in het water.

Tot slot is er een speciale gamma zonnebrandcrèmes die biologisch afbreekbaar worden genoemd. Het is een type zonnebrandcrème dat geen stoffen bevat die schadelijk kunnen zijn voor het milieu. Ze zijn ontworpen om de maritieme ecosystemen te beschermen en zo een milieuvriendelijke optie te bieden.

Qua formaat zijn er zonnebrandmiddelen in spray, lotion en crème. Het spuitformaat is eenvoudig aan te brengen en zeer praktisch. De lotion is licht, niet vettig en geschikt voor alle huidtypes. De crème hydrateert en is vetter dan andere crèmes. De volgende tabel geeft een overzicht van de verschillende soorten zonnebrandmiddelen:

Indelingscriteria Soort product Kenmerken
Werking Mineraal Weerspiegeling van de zonnestraling, minder aangenaam op cosmetisch niveau en minder vaak allergische reacties
Werking Chemisch Absorberen van zonnestraling, cosmetisch aangenaam (meer allergische reacties)
Werking Biologisch Antioxiderend effect en complementair aan de minerale en chemische eigenschappen van het product
Specifieke eigenschappen Waterbestendig: Waterproof en water resistant Bescherming tegen de inwerking van water
Specifieke eigenschappen Biologisch afbreekbaar Geen stoffen die schadelijk zijn voor het milieu
Formaat Spray Licht, gemakkelijk en snel aan te brengen
Formaat Lotion Waterige en niet-vette textuur
Formaat Crème Verhoogde hydratatie en vette textuur

Wanneer moet ik een zonnebrandcrème gebruiken?

Deskundigen in dermatologie en huidkanker adviseren het gebruik van zonnebrandcrème elke dag vanaf de leeftijd van 6 maanden. Deze aanbeveling is gebaseerd op het feit dat de zon onze huid met de minste blootstelling aan de zon aantast. Dat houdt in dat het niet nodig is om naar het strand te gaan om zonnestralingen te ontvangen. Je hoeft alleen maar naar buiten te gaan.

Het is raadzaam om 30 minuten voor blootstelling aan de zon een zonnecrème aan te brengen. Op deze manier worden alle bestanddelen volledig geabsorbeerd. Aan de andere kant is het aan te raden om de toepassing van de zonnebrandcrème om de 2 uur te herhalen. Deze periode kan worden verkort in het geval van gevoelige en lichte huidtypes of wanneer dit nodig wordt geacht.

Portrait of a beautiful blond girl covering face by hand of bright sun light, spending weekend on the yacht, happy summer vacation

Er zijn verschillende soorten zonnebrandmiddelen die het milieu beschermen.
(Bron: Om: 57764867/ 123rf.com)

Hoe moet ik de zonnebrandcrème aanbrengen?

Voor een optimale bescherming is het van essentieel belang om de zonnebrandcrème op de juiste wijze aan te brengen. Op basis van de aanbevelingen van het ministerie van Volksgezondheid moet het 30 minuten voor de blootstelling aan de zon worden aangebracht. De huid moet droog en schoon zijn. Het wordt aanbevolen om een royale hoeveelheid van 2 mg product per cm2 huid te gebruiken.

Het product moet gelijkmatig over het hele lichaam worden verspreid, waarbij bijzondere voorzichtigheid moet worden in acht genomen op de gevoeligste zones. Deze omvatten het gezicht, het decolleté, de hals, de oren, de schouders, de handen en de wreef van de voet.

De toepassing moet om de 2 uur en na het zwemmen herhaald worden, zelfs als het filter waterproof is.

Wat zijn de nadelen van zonnebrandcrème?

Om te beginnen is het gebruik van zonnebrandcrème een must. Het is echter wel zo dat het gebruik ervan enkele nadelen kan hebben. Zo kunnen bijvoorbeeld bepaalde bestanddelen van chemische filters onze huid irriteren. De minerale filters daarentegen zijn moeilijker om aan te brengen en laten een witte laag achter op de huid.

Ook moet rekening worden gehouden met de gevolgen voor het milieu. Sommige ingrediënten in zonnefilters zijn schadelijk voor het ecosysteem. Aan de andere kant is de bescherming van zonnefilters wisselend en bereikt nooit 100%. Daarom is het mogelijk om verbranding of andere schadelijke effecten op te lopen, afhankelijk van de zonnebrandcrème.

Wat zijn de voor- en nadelen van zonnebrandcrème?

Zoals we hebben gezien, zijn zonnebrandmiddelen essentieel voor een optimale huidverzorging. Maar zoals elk cosmetisch product kunnen ze bepaalde nadelen hebben. Daarom hebben we een tabel ontworpen die de belangrijkste voor- en nadelen van zonnebrandcrèmes samenvat. Op die manier kun je ze goed beoordelen.

Voordelen
 • Voorkomt huidveroudering
 • Vervaagt en voorkomt vlekken
 • Voorkomt huidkanker
 • Voorkomt verbrandingen
 • Eenvoudig aan te brengen
Nadelen
 • Mogelijke huidirritatie
 • Variabele bescherming

Wat zijn de mythes over zonnebrandmiddelen?

De laatste tijd horen we veel meningen en verklaringen over zonnebrandcrèmes. Maar ze zijn niet allemaal waar, en het is belangrijk om dit te weten. Gezien het belang van zonnebescherming hebben we een speciale sectie toegevoegd om de belangrijkste mythes over zonnebrandmiddelen uit de wereld te helpen.

 • “Als je een zonnebrandmiddel gebruikt, wordt je niet bruin.”

Dit is onjuist, zoals wordt verklaard door de scheikundige en wetenschappelijke uitgever Annemarie van Dijk. Het bruinworden wordt verkregen door de vorming van melanine en de oxidatie ervan. Melanine wordt gevormd dankzij een matige dosis UVB-straling. Als het overdreven is, worden de cellen vernietigd en produceren ze geen melanine. Bij oxidatie zijn UVA-stralen betrokken.

Zonnebrandcrèmes maken de straling die onze huid bereikt minder sterk. Op deze manier wordt de vorming en oxidatie van melanine geleidelijk gestimuleerd. Bovendien worden de cellen niet vernietigd of beschadigd. Daarom wordt je langzamer maar ook langer bruin dan wanneer je geen bescherming gebruikt.

 • “Als het bewolkt is, is het niet nodig om zonnebrandcrème te gebruiken.”

Ook niet waar. De wolken verhinderen niet dat de zonnestraling binnendringt, ook al nemen we de zon niet als zodanig waar. Geschat wordt dat 40% van de ultraviolette straling de aarde bereikt in een situatie van maximale bewolking. Het is daarom essentieel dat we zowel op zonnige als bewolkte dagen zonbescherming gebruiken.

 • “Als je maar een korte tijd in de zon ligt, is zonnebrandcrème niet nodig.”

Helemaal onjuist. Vanaf het moment dat de zon onze huid raakt, kan deze schadelijke effecten veroorzaken. Zelfs als we ons niet verbranden door een korte blootstelling aan de zon, krijgt onze huid nog steeds haar straling. Dit kan op de lange termijn gevaarlijk zijn. Het is zelfs aan te raden om dagelijks gebruik te maken van zonnebrandcrème, niet alleen tijdens het zonnebaden.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Met de basisbegrippen in gedachten, is de volgende stap bij het kopen van een zonnebrandcrème om rekening te houden met bepaalde aankoopcriteria. Om het zonnebrandmiddel te vinden dat het beste bij je past, is het essentieel om bepaalde aspecten te overwegen. Hieronder vind je de belangrijkste aspecten die je helpen bij het kiezen van de zonnebescherming die je nodig hebt:

 • Huidtype
 • Soort zonnebescherming
 • Niveau van zonnebescherming
 • Leeftijd
 • Samenstelling

Huidtype

De eigenschappen van je huid zijn een essentieel aspect bij de keuze van een zonnebrandcrème. Om te beginnen moet je kijken naar je huidtype, dat je gevoeligheid voor zonnestraling bepaalt. Het hangt af van je huidskleur, ogen, haar en bruiningsvermogen. Mensen met een lichte huid en ogen zijn bijvoorbeeld gevoeliger voor de zon.

Hoe meer zongevoelig je huid is, hoe meer bescherming je nodig hebt. Met andere woorden, in dit geval moet je een filter kiezen met een hoge SPF. Aan de andere kant is het ook belangrijk om te beoordelen of je huid droog, vet of gemengd is. Voor de vette huid is het beter om zonnebeschermers in lotion of spray te gebruiken. In het geval van een droge huid is het crèmeformaat het meest geschikt.

Couple with sunglasses

Zonnebrandmiddelen zijn betaalbaar. (Bron: Subbotina: 39944242/ 123rf.com)

Soort zonnebescherming

Zoals we hebben gezien, biedt de markt een grote verscheidenheid aan zonnebrandmiddelen aan op basis van hun functie, formaat en eigenschappen. Daarom is het een aspect dat je moet evalueren bij de keuze van je zonnebrandcrème. Wat betreft de werking zijn chemische filters praktischer en bieden ze voldoende bescherming.

Voor de zeer zongevoelige huid is het beter om minerale filters te gebruiken, met een grotere dekking. Beide kunnen worden aangevuld met biologische filters. Als je het grootste deel van de tijd in het water doorbrengt, is het raadzaam om een waterproof product te kiezen.

Als je naar gebieden met beschermde ecosystemen reist, kies dan voor een biologisch afbreekbare zonnebrandcrème.

Niveau van zonnebescherming

Het niveau van zonnebescherming wordt bepaald door de SPF, zoals we al uitlegden. Het hangt van verschillende factoren af of je een hoger of lager beschermingsniveau moeten kiezen. Om te beginnen, als je een zongevoelige huid hebt, heb je een hogere bescherming nodig. Het wordt aanbevolen om de bescherming te verhogen op zonnige dagen en bij wateractiviteiten.

Het verdient ook de voorkeur om een hoge mate van bescherming te gebruiken in de zomer, vooral tijdens de middaguren van de dag. De plaats waar je je bevindt, bepaalt ook de bescherming die nodig is. Hoe hoger je je bevindt, hoe groter het effect van de zonnestraling. Hoe dichter je bij de evenaar bent, gebeurt er hetzelfde. Daarom zal je meer bescherming nodig hebben.

Leeftijd

Leeftijd is ongetwijfeld een factor waarmee rekening moet worden gehouden bij de keuze van een zonnebrandcrème. Om te beginnen wordt zonnebrandcrème niet aanbevolen voor kinderen jonger dan 6 maanden. Tot deze leeftijd is het raadzaam om blootstelling aan de zon te vermijden. Vanaf 6 maanden hebben kinderen een hoger beschermingsniveau nodig dan volwassenen.

Dit hoge beschermingsniveau is te wijten aan de jonge huid en het immuunsysteem van kinderen. Het is ook raadzaam om waterbestendige zonnebescherming te gebruiken om hun effecten onder water te behouden. Op volwassen leeftijd is de huid resistenter en heeft ze meer afweermechanismen. Daarom moet je de bescherming tegen de zon aanpassen aan elke behoefte.

Samenstelling

Tot slot is de samenstelling van vitaal belang voor de keuze van een goede zonnebrandcrème. Zoals we hebben gezien, bevatten bepaalde zonnefilters bestanddelen die onze huid kunnen irriteren. Dit is vooral belangrijk bij chemische filters. Andere kunnen daarentegen ingrediënten bevatten die schadelijk zijn voor het milieu.

Daarom moeten we een paar minuten besteden aan de beoordeling van de samenstelling van het product. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het geen allergene of schadelijke stoffen voor ons bevat. We kunnen ook de biologische of niet-biologische aard van de ingrediënten beoordelen. Kortom, we moeten het product kiezen dat het beste bij onze behoeften past.

Samenvatting

Zonnebrandcrèmes zijn een comfortabel, betaalbaar en effectief middel om onze huid te beschermen tegen zonnestraling. De zonnestralen zijn verantwoordelijk voor huidkanker en huidveroudering. Gelukkig verzwakken de zonnefilters hun werking en zorgen ze ervoor dat we op een gereguleerde en veilige manier aan de zon kunnen worden blootgesteld.

Ben je het beu om elke zomer te verbranden in plaats van bruin te worden? Wil je een mooi bruin kleurtje zonder risico’s? De oplossing ligt in je handen: gebruik zonnebrandcrème. Het is essentieel voor ons allemaal, gezien het potentiële gevaar van zonnestraling. Je vindt ongetwijfeld de ideale zonnebrandcrème voor je huidtype, je leeftijd en je behoeften.

Vond je ons artikel over zonnebrandcrèmes interessant? Laat dan hieronder je reactie achter of deel het artikel met je vrienden en familie op social media, zodat ook zij het perfecte zonnebrandmiddel kunnen vinden.

(Bron van de header afbeelding: Guillem: 28252438/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies