Laatst bijgewerkt: 10-12-2020

Onze selectiecriteria

16Onderzochte producten

24Bestede uren

3Beoordeelde onderzoeken

79Verzamelde opmerkingen

Harsen wordt al honderden jaren als effectieve ontharingstechniek gebruikt. Het waren waarschijnlijk de oude Egyptenaren die aan dit ritueel begonnen vanwege hun hoge esthetische en hygiënische ideeën. Hoewel harsapparaten voornamelijk door vrouwen wordt gebruikt, is het de afgelopen jaren ook voor veel mannen een onmisbaar item geworden. Tegenwoordig zijn er zelfs gespecialiseerde centra voor het ontharen van mannen.

Door je benen te harsen ben je gemiddeld 3 tot 8 weken verlost van overtollige haartjes. Harsapparaten zijn misschien wel de handigste apparaten voor het thuis ontharen. Ze zijn praktisch, gemakkelijk te gebruiken en goed betaalbaar. Met een harsapparaat in huis hoef je geen schoonheidssalons meer te bezoeken voor een zachte en gladde huid.
Belangrijk om te weten

 • Als je een harsapparaat wilt kopen, is het belangrijk dat je goed naar de capaciteit van het apparaat kijkt. De juiste capaciteit is afhankelijk van hoe en hoe vaak je het apparaat wilt gebruiken en welk lichaamsdeel je wilt scheren. Professionele harsapparaten hebben een capaciteit van meer dan 300 ml, maar je kunt ook kleinere apparaten vinden voor huishoudelijk gebruik.
 • Andere belangrijke aspecten om te overwegen zijn het vermogen en de thermostaat van het harsapparaat. We raden aan om naar een apparaat te zoeken met een vermogen van tenminste 100 Watt om de wax gemakkelijk en snel te kunnen verwarmen. Een thermostaat is handig om de temperatuur te kiezen waarop je de wax wilt smelten.
 • Ten slotte zijn er nog een aantal andere criteria die helpen om een ​​succesvolle aankoop te doen. In deze shopgids noemen we de belangrijkste aankoopcriteria waar je rekening mee moet houden voordat je een waxmachine koopt, zoals de grootte, accessoires en het vermogen van het apparaat.

Onze selectie: De beste harsapparaten op de markt

Welk harsapparaat het beste bij je past, hangt van diverse factoren af. Het kan helpen om te weten welke apparaten als beste uit onze test komen. Hieronder vind je daarom een selectie met onze favoriete harsapparaten die je op de markt kunt vinden. Op deze manier weet je wat de beste producten binnen de verschillende categorieën zijn en kun je beoordelen welk apparaat het beste bij je past.

Het beste harsapparaat met LED-display

De verwarmde wax ontharing set Pro Wax 100 kan gebruikt worden voor het ontharen van elk gewenst lichaamsdeel, dus inclusief het gezicht. Dankzij de LED display kan je altijd de temperatuur zien, hierdoor heb je op elk moment de juiste hitte instelling voor jouw huid. De hars is binnen 10 minuten op de gewenste temperatuur en is snel schoon te maken.  De Pro Wax 100 wordt geleverd met  3 pakjes wax bonen en 10 houten spatels.

De beste elektrische harsroller

Met de Mealiss 100 elektrische roller, kun je snel en efficiënt ontharen. De hypoallergene ontharingswax wordt in Europa gemaakt en is geschikt voor droge, gevoelige en vette huid. De ontharingshars en de kalmerende olie zijn geregistreerd bij CPNP (=Cosmetic Products Notification Portal). Je kunt meteen aan de slag met deze DIY kit, waarin behalve de elektrische roller ook nog 5 navullingen, 50 ontharingsstrips en 1 fles kalmerende olie geleverd wordt.

Het beste harsapparaat voor de benen en armen

Met deze handige 3 in 1 wax set van Liddy kun je direct aan de slag. Het resultaat is een gladde zachte huid en remming van terugkerende haargroei. Zorg voor gebruik dat je huid schoon is. Plaats de honing waxcartridge in de machine. Verwarm de wax ca. 20-30 minuten. Voel voor het aanbrengen of de temperatuur geschikt is voor je huid. Rol de wax over je huid in de richting waarin het haar groeit. Breng vervolgens de waxstrips stevig aan op de behandelde huid. Verwijder daarna de waxstrips in tegengestelde richting van de haargroei.

Het meest innovatieve harsapparaat

Het digitale controlepaneel van de Smart-Wax Digital biedt veel en nauwkeurige opties waardoor je het apparaat precies naar wens kunt instellen. De binnenkant is voorzien van een teflon coating waardoor het apparaat gemakkelijk is schoon te maken. Je kunt de Smart-Wax voor alle lichaamsdelen gebruiken. Door het innovatieve ventilatiesysteem heeft het apparaat een zeer lange levensduur. Naast het harsapparaat ontvang je 900 gram natuurlijke wax, 10 spatels en een aloë vera gel.

Shopgids: Alles wat je moet weten over harsapparaten

Voordat je een harsapparaat aanschaft is het belangrijk om duidelijk te hebben waar je deze voor nodig hebt, zodat je het apparaat kiest dat perfect bij je past. Hieronder vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen van gebruikers en vind je alle informatie die je moet weten over de verschillende typen harsapparaten die er zijn.

beautiful girl shaving her armpits

Harsapparaten zijn erg populair. Dat komt vooral door het effect van en het gemak waarmee je de apparaten gebruikt.
(Bron: Belchonock: 97751867/ 123rf.com)

Wat is een harsapparaat precies en welke voordelen biedt het?

Een harsapparaat is een elektrisch apparaat waarin hars verwarmd kan worden. Het apparaat dient om koude wax te verwarmen zodat deze volledig smelt. Als je je afvraagt of je hier niet gewoon een pan voor kunt gebruiken, is het antwoord simpelweg: ‘nee’. Het belangrijkste verschil met een gewone pan is dat je met een harsapparaat exact de juiste temperatuur kunt handhaven, zodat de hars niet stolt en verbrandt.

Harsapparaten werken bovendien veel sneller dan normale pannen. Ze hebben daarnaast een filtersysteem dat de reeds gebruikte wax reinigt, waardoor het smeersel hygiënischer blijft en langer gebruikt kan worden. Het is niet verrassend dat veel modellen een thermostaat hebben om de gewenste temperatuur langer te behouden.

Het gebruiken van hete wax blijft een van de meest gebruikte methoden om ongewenst lichaamshaar te verwijderen. Het is een alternatief op ontharingsmethoden zoals ontharingscrème. De resultaten van harsen zijn uitstekend, omdat de hitte de poriën helpt openen en ervoor zorgt dat het haar gemakkelijk wordt verwijderd. Hieronder vind je een tabel met deze en andere voor- en nadelen van harsapparaten:

Voordelen
 • Werkt snel
 • Gemakkelijk te gebruiken
 • Vertraagt de haargroei
 • Laat de huid zacht en glad achter
 • Verwijdert de haar met wortel en al
Nadelen
 • Kan de huid verbranden
 • Kan pijnlijk zijn
 • Niet geschikt voor mensen met een zeer gevoelige huid en spataderen

Hoe verwarm ik de was met een harsapparaat?

De werking is altijd afhankelijk van het type machine dat je gebruikt. Er zijn veel verschillende opties op de markt te vinden. Professionele harsapparaten hebben over het algemeen een capaciteit van meer dan 300 ml, waardoor er meer wax, tijd en kracht nodig is om de machine te laten werken. Aan de andere kant zijn er ook machines die speciaal ontworpen zijn voor thuisgebruik, met een kleinere capaciteit.

Ondanks het verschil tussen het ene en het andere apparaat, is het belangrijk om de wax altijd tot de maximale temperatuur van de machine te verwarmen, zodat deze in de kortst mogelijke tijd smelt. Zodra de wax een temperatuur tussen de 40 en 50 ° C bereikt, kan deze zonder groot risico worden gebruikt. Als je een extreem gevoelige huid hebt, raden we aan om hier extra voorzichtig mee te zijn.

girl with a feather

De beste harsapparaten hebben een thermostaat. 
(Bron: puhhha: 60240778/ 123rf.com)

Hoe moet je een harsapparaat met filter gebruiken?

Dat is gelukkig vrij eenvoudig. Het filter kan op verschillende plekken in het apparaat zitten. Bij sommige harsapparaten zit het filter bovenop de emmer zelf, terwijl het bij andere machines als extra pan wordt meegeleverd. In beide gevallen wordt de gebruikte wax op het filter geplaatst bij een temperatuur van 125 ° C, en wordt deze gesteriliseerd voor hergebruik.

Er is een grote verscheidenheid aan soorten wax op de markt. Het product dat je kiest, bepaalt altijd het resultaat van de ontharingstechniek. Een wax van hoge kwaliteit kan meerdere keren worden hergebruikt zonder aan vermogen te verliezen of te verbranden. Een goedkopere wax, wanneer gefilterd, verbrandt sneller waardoor deze niet langer de haren met wortel en al verwijdert.

Hoe maak je een harsapparaat schoon?

Op het internet vind je veel tips om een harsapparaat schoon te maken. De beste manier om het apparaat te reinigen is door de ontharingsmachine te verwarmen alsof je deze gaat gebruiken. Zodra de pot heet is en de binnenste wax begint te smelten, koppel je het apparaat los. Dit is belangrijk om ongelukken te voorkomen.

Neem vervolgens een groot stuk katoenen stof, week deze in met alcohol en wrijf ermee over de buitenkant van het apparaat voordat deze afkoelt. Je zult zien hoe de wax zich aan het katoen hecht. Wanneer het katoen vuil is, gebruik je een ander stuk stof. Je gaat hiermee door totdat alle wax-resten zijn verwijderd en je machine er weer als nieuw uitziet.

Je kunt ook brandende alcohol, of alcohol op een temperatuur van 90 ° C, gebruiken om de machine schoon te maken. Er bestaan bovendien gespecialiseerde producten om harsapparaten te reinigen. Let op, deze producten kunnen enigszins agressief zijn. Gebruik daarom bij voorkeur latex handschoenen bij het schoonmaken en doe dit het liefst buiten.

blonde girl shaving her eyebrows

Het belangrijkste verschil tussen een harsapparaat en een gewone pan is dat de eerste veel sneller verwarmt dan een gewone pan.
(Bron: Elena Volf: 114857006/ 123rf.com)

Is het de moeite waard een harsapparaat met een thermostaat te kopen?

Zeker! De beste waxmachines hebben een thermostaat, zodat je eenvoudig de wax-temperatuur kunt kiezen en in de gaten kunt houden. We raden aan om de temperatuur nooit uit het oog te verliezen. Overmatig hete wax kan erg gevaarlijk zijn en niet alleen pijn veroorzaken, maar ook sporen achterlaten op je huid. Bovendien verlengt een goed gebruik van het apparaat de levensduur ervan. Als je de temperatuur uit het oog verliest, is het mogelijk dat de wax sneller brandt waardoor je deze niet opnieuw kunt gebruiken.

Welke soorten harsapparaten zijn er?

Ontharen met hete wax wordt als een van de meest effectieve ontharingsmethoden beschouwd. De hoge temperatuur verwijdert de haren met wortel en al, waardoor ontharen gemakkelijker wordt. Aan de andere kant vereist het proces enige handmatige vaardigheid en kennis om gesmolten was te gebruiken zonder de huid te beschadigen of verbranden.

Maar welk type harsapparaat moet je dan kopen? Harsapparaten zijn grofweg in 2 soorten te verdelen. Hieronder vind je een tabel met de 2 soorten en de bijbehorende kenmerken:

Kenmerk Apparaten voor harspatronen en/of harscassettes Apparaten voor vloeibare stripshars of harde filmhars
Vorm Klein en handig, bijna als een elektrische epilator. Emmer die je op de elektriciteit kunt aansluiten.
Gebruik Heeft een handige rolvormige kop. Is lastiger te hanteren op kleine gebieden. Als je een spatel gebruikt kun je alle delen van het lichaam bereiken.
Prijs Redelijk prijzig. Je hebt steeds nieuwe patronen en/of cassettes nodig. Goedkoper, omdat de wax kan worden hergebruikt.
Gemak Uitstekende optie voor beginners. De rol meet de exacte hoeveelheid benodigde wax. De temperatuur wordt geregeld door de machine. Er is iets meer kennis en oefening nodig.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Als je een harsapparaat wilt kopen, is het belangrijk om te weten waar je precies naar op zoek bent. Er zijn een aantal belangrijke aankoopcriteria, die bepalen of het apparaat wel of niet bij je past. Door deze criteria te volgen, ben je er zeker van dat je een goede aankoopbeslissing maakt:

Thermostaat

De temperatuur van de wax is de grootste risico-indicator bij het gebruik van een harsapparaat. Als de wax te koud is, zal deze slecht hechten en zal het haar niet correct worden verwijderd. Dit zorgt ervoor dat mensen de neiging hebben om hetzelfde gebied meerdere keren te behandelen, wat een geïrriteerde en pijnlijke huid kan veroorzaken. Echter als de wax te heet wordt, kan deze brandwonden veroorzaken.

De beste harsapparaten hebben een automatische thermostaat, die het apparaat uit- of inschakelt wanneer het maximale verwarmingspunt is bereikt of wanneer de machine teveel afkoelt. Zo wordt de wax altijd op de ideale temperatuur gehouden.

girl with shaved legs in front a swimming pool

Hot wax (harde hars) is de meest traditionele wax en nog steeds een van de meest gebruikte methoden om ongewenst haar te verwijderen.
(Bron: Kaspars Grinvalds: 38859022/ 123rf.com)

Formaat

Hoe groot het harsapparaat moet zijn, is afhankelijk van de manier waarop je de machine wilt gebruiken. Professionele apparaten hebben over het algemeen een pot met meer dan 300 ml capaciteit. Deze machines zijn bedoeld voor constant gebruik, zodat je ze niet steeds opnieuw bij hoeft te vullen. Ze hebben veel wax nodig om de juiste temperatuur te behouden. Deze machines zijn ideaal voor schoonheidssalons. Voor huishoudelijk gebruik zul je voldoende hebben aan een apparaat met een kleinere capaciteit.

Accessoires

Afhankelijk van het model dat je kiest, zijn er verschillende accessoires verkrijgbaar die het gebruik van een harsapparaat makkelijker maken. Sommige apparaten worden inclusief wax geleverd. Nog beter is als er verschillende soorten meegeleverd worden. Dit kan handig zijn als je nog weinig kennis hebt van de verkrijgbare typen wax en de verschillen tussen de soorten.

Andere handige accessoires zijn houten staafjes, handschoenen, kommen en aluminium potten. Deze accessoires zijn altijd hulpvol, vooral als je voor het eerst een harsapparaat gebruikt. Als de accessoires niet automatisch met het apparaat worden meegeleverd, raden we daarom aan deze er los bij te kopen. Houdt er wel rekening mee dat dit een extra investering betekent.

Vermogen

Om de wax snel te kunnen laten smelten, zijn er hoge temperaturen nodig. Een goed harsapparaat moet de wax snel verwarmen en de temperatuur handhaven om het haar op een effectieve manier te verwijderen. Het meest gebruikelijke vermogen voor harsapparaten is ongeveer 100 watt, hoewel professionele modellen ook een vermogen tot 300 watt kunnen bereiken. De verwarmingstijd hangt overigens ook af van de hoeveelheid en het type wax dat wordt gebruikt. De ideale temperatuur om de was te smelten is 360 ° C.

Functies

Naast alle eigenschappen die we eerder in deze shopgids hebben genoemd, hebben apparaten die nog andere functies hebben altijd een streepje voor. Denk bijvoorbeeld aan LED-indicatoren. Sommige modellen hebben waarschuwingslichten die oplichten wanneer het apparaat is aangesloten op de stroombron of wanneer de ideale temperatuur is bereikt.

Een andere functie is die van de instelbare thermostaat. Hiermee kunnen verschillende temperatuurniveaus worden geselecteerd. Normaal kun je kiezen uit 3 niveau’s; laag, gemiddeld en hoog. Tot slot zijn er nog de modellen met de automatische uitschakelingsfunctie. De meest geavanceerde machines schakelen automatisch uit wanneer de temperatuur te hoog wordt, zodat de wax niet oververhit.

Samenvatting

Hot wax (harde hars) is de meest traditionele wax en nog steeds een van de meest gebruikte methoden om ongewenst haar te verwijderen. Harsapparaten zijn handige apparaten om thuis te ontharen. Je hoeft zo niet langer meer naar de schoonheidssalon. De eigenschappen en voordelen van wax in vergelijking met andere ontharingsmethoden zijn erg groot. De haren worden met wortel en al verwijderd, waardoor ze veel langer wegblijven. Bovendien ziet de huid er na het harsen gehydrateerd en zacht uit.

Hoewel er steeds nieuwe methoden voor het verwijderen van ongewenst haar verschijnen, blijft wax een van de favoriete methoden. Harsapparaten zijn grofweg in 2 soorten te verdelen. In deze shopgids vind je alle antwoorden over de soorten en meer, naast alle belangrijke aankoopcriteria die je in gedachten moet houden bij de aanschaf van een harsapparaat. We hopen dat je na het lezen van dit artikel een goede keuze kunt maken.

Vond je onze shopgids over aartsapparaten interessant? Laat dan hieronder een reactie achter of deel het artikel op social media.

(Bron van de header afbeelding: Fabio Alcini: 28138111/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies