Laatst bijgewerkt: 10-12-2020

Onze selectiecriteria

18Onderzochte producten

18Bestede uren

4Beoordeelde onderzoeken

92Verzamelde opmerkingen

Het gebruik van make-up heeft veel cosmetische voordelen. Het verbetert onze gelaatstrekken, laat ons onszelf zekerder en aantrekkelijker voelen en corrigeert onvolkomenheden in ons gezicht. Maar het heeft ook een groot nadeel: Je moet het er aan het einde van de dag allemaal weer afhalen. Het verwijderen van make-up is niet altijd een leuk klusje. Het vereist tijd, aandacht, de aanschaf van verschillende reinigingsproducten en soms beschadigt het zelfs de huid.

Er is echter een revolutionair product op de markt gekomen dat ervoor zorgt dat het verwijderen van make-up een stuk minder onaangenaam wordt. Je hebt er waarschijnlijk wel eens van gehoord: micellair water. Maar micellair water is veel meer dan een simpele make-upremover. In dit artikel presenteren we de vele voordelen en eigenschappen van dit product.
Belangrijk om te weten

  • Micellair water is een product met meerdere eigenschappen: het verwijdert make-up en reinigt, stimuleert en hydrateert de huid.
  • Het gebruik van micellair water is heel eenvoudig en vereist geen hard wrijven of afspoelen van de huid.
    Er zijn verschillende soorten micellair water, ieder geschikt voor een ander soort huidtype.
  • De toepassing van micellair water is niet beperkt tot de huid. Het kan ook op de ogen en lippen worden gebruikt.

Onze Selectie: De beste micellair waterproducten op de Nederlandse markt

In deze sectie vind je een overzicht van de 5 beste micellaire waterproducten die op de Nederlandse markt verkrijgbaar zijn. We hebben de belangrijkste kenmerken van elk product samengevat om een vergelijking tussen de producten te vergemakkelijken. Op deze manier ontdek je gemakkelijker welk product het beste bij je past.

Het micellair water met Skin Breathe technologie

Op de eerste plaats in onze rankinglijst staat het micellair water van Nivea. De prijs-kwaliteitverhouding van dit product is uitstekend, zoals we gewend zijn van een erkend merk als Nivea. Het micellair water reinigt zachtjes de gevoelige huid. De Skin Breathe-technologie verhoogt de O2-opname, voor een gezonde huid die vrij kan ademen.

Met het micellaire water kun je niet alleen je huid maar ook je lippen en ogen reinigen. De reiniger verwijdert voorzichtig alle make-up zonder productresten achter te laten. Het product is gemakkelijk in gebruik. Door het product op een wattenschijfje aan te brengen en met een lichte slag over je gezicht te halen reinig je je gezicht al zonder het af te hoeven spoelen. Het micellaire water komt in een verpakking van 200 ml.

Het beste micellair water met fysiologische pH

Dit micellair water van La Roche-Posay heeft een fysiologische pH, een hoog reinigende werking en reinigende oppervlakte-actieve stoffen geselecteerd voor een optimale tolerantie. Het water reinigt de huid, verwijdert make-up, stofdeeltjes en vuiligheid. Het maakt de huid schoon en helder zonder uit te drogen en geeft een gevoel van frisheid. Het product bevat geen zeep, kleurstof, alcohol en parabenen. Breng het water aan op het gezicht, ogen en lippen met een wattenschijfje. Niet spoelen. Inhoud van de verpakking: 400 ml.

Het beste alles-in-één micellaire water

Het micellaire water van Garnier is een zeer gewaardeerd product onder vrouwen. Het product wordt geleverd als voordeelverpakking van 3 flessen. Het product is geschikt voor een intensieve reiniging van de normale en gevoelige huid, ogen en lippen. Het resultaat is een intens gereinigde huid die zich gevoed en verkwikkend voelt.

Het alles-in-één micellaire water verfrist en laat een aangenaam gevoel achter op de huid. Het product bevat geen parabenen en is vrij van parfum. Je verwijdert gemakkelijk make-up resten dankzij de micel-technologie. De reinigingsmodulen van de micellaire technologie onthullen vuildeeltjes en restanten van make-up en trekken deze aan als een magneet. Hierdoor kunnen verschillende gezichtszones zoals de T-zone, ogen en lippen tegelijkertijd worden schoongemaakt.

Het beste micellaire water voor de gevoelige huid

Het micellaire water van Bioderma verwijdert gemakkelijk make-up, geeft een fris gevoel en is zacht voor de gevoelige tot intolerante huid. Het verwijdert zelfs waterproof make-up. Met dit product kalmeer je een geïrriteerde huid. Het reinigingsproduct bevat geen alcohol, parfum of parabenen. Als je gevoelig bent voor beautyproducten en op zoek bent naar een hyppoallergeen alternatief, is dit jouw product!

De vloeistof is kleurleus en bijna geurloos. Dankzij de vriendelijkheid van het product veroorzaakt het geen jeuk, roodheid of verstrakking van de huid. De fles bevat 250 ml. Het micellaire water van Bioderma is handig in gebruik en geschikt voor ieder huidtype om elke dag de huid gemakkelijk en snel te reinigen.

Het beste vochtinbrengende micellaire water

Op de vijfde plaats staat het Hydro Boost 3-in-1 micellaire water van Neutrogena. Het vochtinbrengende micellaire water van Neutrogena verwijdert voorzichtig vet- en make-upresten, zelfs in het geval van waterproof oogmake-up en lippenstift. Dankzij de speciale formule van hyaluronzuur en glycerine zorgt het water voor een duurzame hydratatie. Na het reinigen voelt de huid fris en merkbaar soepel aan. Dit product geeft je een gezonde uitstraling!

Het micellaire water is makkelijk aan te brengen met een wattenschijfje. Je hoeft het niet af te spoelen. Het vochtinbrengende reinigingswater is geschikt voor alle huidtypes, zelfs voor een bijzonder droge en gevoelige huid. Het micellaire water wordt in een verpakking van 400 ml geleverd. Het merk Neutrogena begon met het idee om producten te lanceren die niet alleen reinigen, maar ook zachtjes aanvoelen op de huid. Het staat bekend als een merk dat het persoonlijk welzijn van de consument centraal stelt.

Shopgids: Wat je moet weten over micellair water

Als je micellair water wilt kopen, is het belangrijk om de belangrijkste aspecten van dit product te kennen. Hieronder hebben we de meest relevante aspecten over micellair water opgenomen, zodat je jezelf goed kunt informeren. Om je te helpen het product te vinden dat het beste bij je past, beantwoorden we hieronder de meest voorkomende vragen van gebruikers.

girl cleaning her face

Maak je geen zorgen als je een vette, droge of acne-gevoelige huid hebt. Micellair water past zich aan jouw huidtype aan.
(Bron: Kachmar: 68415092/ 123rf.com)

Wat is micellair water precies?

Micellair water is een revolutionair cosmetisch product dat gebruikt wordt voor de reiniging en verzorging van het gezicht. Het is een vloeibare substantie vergelijkbaar met water, geformuleerd op basis van micellen, waar het de naam aan dankt. Door de drievoudige reinigende, versterkende en hydraterende werking is het momenteel een van de belangrijkste beauty-producten op de Nederlandse markt.

In tegenstelling tot leidingwater, heeft micellair water een samenstelling die specifiek is aangepast voor onze huidverzorging.

Micellair water bevat geen kalk, chloor of andere potentieel irriterende stoffen. Bovendien heeft de formule die rijk is aan micellen een grote reinigingskracht. Al deze kenmerken samen maken het met micellair water mogelijk om onze huid op een vriendelijke manier te zuiveren.

Hoe werkt micellair water?

De werking van micellair water is gebaseerd op het sleutelelement ervan, de micellen. Maar wat is een micel? Micellen zijn chemische structuren waarvan de moleculen in een cirkel zijn gerangschikt. Het externe gedeelte trekt vetten aan en stoot water af, terwijl het interne gedeelte in de omgekeerde richting werkt. Micellen zijn dus gepolariseerde elementen.

Dankzij de structuur trekken micellen vetmoleculen aan als een magneet. Ze halen al het vuil uit onze huid en mengen het met water. Met andere woorden, micellen vangen het vet van onze huid en bewaren het binnen in zich. Ze mengen zich vervolgens met het water en maken het mogelijk om op die manier al het vuil te verwijderen.

natural ingredients

Het gebruik van meerdere producten om je gezicht te reinigen is niet langer nodig als je overstapt naar de kracht van micellen.
(Bron: Stankevych: 80910033/ 123rf.com)

Micellen zijn zeer kleine structuren. Om die reden kunnen ze niet zelf door onze huid heen komen. De gevangen verontreinigingen worden dus niet opnieuw geabsorbeerd, maar verwijderd. Kortom, het micellaire water stelt ons in staat om op een eenvoudige, effectieve en risicovrije manier van de onzuiverheden van onze huid af te komen.

Waarom wordt het aanbevolen om micellair water te gebruiken?

Micellair water is populair. De redenen daarvoor zijn veelvoudig. Om te beginnen heeft micellair water een reinigende en zuiverende werking. Het is daarom een zeer goede make-up verwijderaar. De micellen vergemakkelijken het verwijderen van resterende make-up, zonder hard te hoeven wrijven.

Dankzij de zachte en respectvolle samenstelling kun je micellair water ook op je ogen en lippen aanbrengen. Hiermee heb je dus geen andere reinigingsproducten meer nodig. Aan de andere kant heeft micellair water een verfrissend effect. Het maakt je huid gladder en stralender, waardoor ook het gebruik van een aparte tonic niet langer nodig is. Je hoeft je huid na gebruik niet af te spoelen, waardoor je huid bovendien niet uitdroogt.

flowers

Het gebruik van micellair water is heel eenvoudig.
(Bron: Stankevych: 89512142/ 123rf.com)

Ten slotte zorgt micellair water naast een goede reiniging en een fris gevoel ook voor de hydratatie van ons gezicht. Dit is erg belangrijk om een droge huid te bestrijden, wat het gevolg kan zijn van het gebruik van make-up. Kortom, micellair water reinigt, verfrist en hydrateert onze huid. Hierdoor ziet onze huid er gezonder en stralender uit.

Wanneer moet je micellair water gebruiken?

Micellair water is een zacht en respectvol huidproduct. Je kunt het op elk moment van de dag gebruiken, zo vaak als je maar wilt. Er zijn echter specifieke momenten waarop het gebruik van micellair water nog beter is. We raden het in deze zin aan om het micellaire water ‘s ochtends en ‘ s avonds als eerste product binnen je beauty routine te gebruiken.

Gedurende de nacht verzamelt onze huid talg en andere onzuiverheden. Daarom is het raadzaam om, als je wakker wordt, micellair water te gebruiken om het vuil van het gezicht te halen.

Ook overdag wordt de huid blootgesteld aan verschillende factoren van buitenaf, zoals giftige stoffen en vervuiling. Vergeet bovendien het effect van make-up en andere cosmetica niet. Om deze reden wordt het aanbevolen om ook aan het einde van de dag micellair water te gebruiken. Het zal helpen om de giftige stoffen, make-up resten en andere onzuiverheden van onze huid te verwijderen. Het zorgt bovendien voor de nodige hydratatie en en het verwijderen van overtollig talg.

Je kunt micellair water op elk gewenst moment van de dag gebruiken.

Hoe gebruik je micellair water?

Een ander van de vele voordelen van micellair water is de eenvoudige toepassing ervan. Je hebt naast de fles alleen nog maar een wattenschijfje nodig. Je gebruikt het micellaire water al door een klein beetje op een wattenschijfje te gieten, het wattenschijfje op je huid aan te brengen en cirkelvormige bewegingen te maken.

Het is niet nodig om hard met het wattenschijfje over de huid te wrijven. Micellair water is een krachtige reiniger waarvoor geen enorme spierkracht nodig is. Voor een volledige reiniging kun je het product ook op de ogen en de lippen aanbrengen. Als je klaar bent, laat je het water opdrogen. Dit zal het vochtinbrengende effect van micellair water verbeteren.

beautiful girl cleaning her face

Micellair water is een zeer veilig product. Er zijn geen negatieve reacties bekend als gevolg van het gebruik ervan.
(Bron: Akz: 56705002/ 123rf.com)

Zijn er verschillende soorten micellair water?

Net als bij andere cosmetische producten is er niet maar één type micellair water. Iedere huid is anders en heeft zijn eigen kenmerken. Om deze reden zijn verschillende soorten micellair water ontwikkeld. Voor ieder soort huid kun je een micellair waterproduct vinden.

Zo is er micellair water voor de normale, vettige en gemengde huid, of voor de gevoelige, rode en droge huid. Het werkingsmechanisme van het product blijft hetzelfde. Dat wil zeggen, ongeacht het soort, je kunt micellair water altijd gebruiken als reinigingsmiddel en vochtinbrengend product. Ieder soort micellair water biedt daarnaast nog andere specifieke voordelen, afhankelijk van het type huid waar het product voor is bedoeld.

In de volgende tabel vind je de verschillende soorten micellair water en hun specifieke kenmerken.

Soort Eigenschappen
Voor de normale huid Reinigt, verfrist en hydrateert. Het geeft een gezond en stralend uiterlijk aan de huid.
Voor de vette of gemengde huid Vrij van oliën en vette ingrediënten. Verzachtend, talgregulerend en balancerend effect.
Voor de gevoelige huid Geformuleerd met neutrale pH-waarde en rijk aan kalmerende middelen om huidirritatie te voorkomen.
Voor de rode huid of rosacea (huidaandoening) Bestaat uit specifieke ingrediënten die doorbloeding reguleren, waardoor de roodheid van de huid vermindert. Met kalmerende middelen en middelen die zwelling doen afnemen.
Voor de droge huid Rijk aan vochtinbrengende stoffen die hydratatie bevorderen en het verlies van vocht voorkomen.

Welke nadelige gevolgen heeft het gebruik van micellair water?

Micellair water is een zeer veilig product. De formule is vrij van irriterende of giftige stoffen die onze huid kunnen beschadigen. Aangezien je bij het gebruik ervan ook niet hard over je huid hoeft te wrijven, veroorzaakt het ook geen irritatie of andere schade aan de huid. Kortom, er zijn geen negatieve bijwerkingen bekend die worden toegeschreven aan het gebruik van micellair water.

Zoals met alle cosmetica, is het echter belangrijk om bepaalde aspecten te beoordelen voordat je het product gaat gebruiken. Dit is met name het geval voor mensen met allergieën of huidziekten. In deze situaties is het, hoewel het risico gering is, raadzaam om een expert te raadplegen voor je micellair water voor de eerste keer gebruikt.

Voordelen

  • Reinigt en zuivert de huid
  • Vochtinbrengend vermogen, voorkomt uitdroging
  • Geeft een frisse uitstraling
  • Effectieve make-up remover

Nadelen

  • Er zijn geen negatieve bijwerkingen bekend

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Als je micellair water gaat kopen, is het belangrijk om een aantal factoren van tevoren te beoordelen. Hieronder hebben we de belangrijkste aspecten opgenomen die je moet overwegen voordat je dit product koopt. Op deze manier zorg je ervoor dat je de juiste beslissing neemt en het product kiest dat het beste bij je past.

Huidsoort

Het belangrijkste aspect dat je moet beoordelen bij het kopen van micellair water, is je huidsoort. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, zijn er verschillende soorten micellair water, ieder met zijn eigen specifieke functies en eigenschappen. Hoewel de werking van de producten grotendeels hetzelfde zal zijn, heeft ieder soort micellair water enkele extra eigenschappen die bepaalde huidsoorten ten goede komen.

Als je huid bijvoorbeeld snel rood of geïrriteerd raakt, betekent dit dat je een gevoelige huid hebt. In dat geval is het aan te raden om een micellair water voor de gevoelige huid te kiezen. Aan de andere kant, als je huid veel talg produceert en veel glanst, heb je een vette huid. Het is in dat geval beter om een micellair water te kopen voor een vette of gecombineerde huid, met een talgregulerend effect.

Samenstelling

De samenstelling van het micellaire water is een aspect dat nauw verbonden is met het vorige aspect. De micellaire watercomponenten zullen de functie van het product bepalen. Er zijn bijvoorbeeld producten met meer of minder vochtinbrengende of balancerende middelen. Je zult van tevoren moeten beoordelen welke resultaten je wilt behalen en onderzoeken met welk product dit het meest haalbaar is.

Een stralend gezicht begint met een gezonde huid. Om een gezonde huid te krijgen is het belangrijk om de samenstelling van het product te beoordelen voordat je het koopt, om zo mogelijk schadelijke producten uit te sluiten. Dit is nog belangrijker als je last hebt van allergieën of huidaandoeningen. Door het etiket van het product goed te controleren, kunnen we ongewenste reacties vermijden.

Als je last hebt van allergische reacties, is het beter om te kiezen voor een natuurlijke product.

Kwaliteit

Bij het kiezen van een cosmetisch product is het altijd belangrijk om te overwegen of het product van goede kwaliteit is. Ondanks dat het een veilig cosmeticaproduct is, kan micellair water van slechte kwaliteit onze huid beschadigen. Voor een optimale kwaliteit, raden we aan om het advies van experts of de meningen van andere gebruikers in te winnen.

Kwaliteitsindicatoren zijn verder bijvoorbeeld of het product dermatologisch is getest. Het is ook handig om te controleren of het product is goedgekeurd door gezondheidsinstanties of cosmetische laboratoria. Een ander aspect waar je de kwaliteit van een product uit haalt, is het merk. Fabrikanten die gespecialiseerd zijn in cosmetische producten, zijn over het algemeen het meest betrouwbaar.

Geur

Een ander aankoopcriterium is de geur van het product. Micellair water zorgt, naast een gevoel van frisheid en zuiverheid, ook voor een bepaald geurtje op je huid. Elk type micellair water gaat vergezeld van een specifieke parfum. Over het algemeen heeft micellair water een zacht en fris aroma.

In de zomermaanden kan het beter zijn om micellair water met een lichte geur te gebruiken. Aan de andere kant hebben bloemachtige en warme aroma’s de voorkeur in de koude seizoenen. Natuurlijk is dit ook een kwestie van smaak. Als je de kans hebt, raden we je aan om voor je aankoop de geur van het micellaire water te ruiken. Als dat niet haalbaar is, raden we je aan om de meningen van andere kopers te lezen.

Verpakking

Vergeet tot slot niet om ook naar de verpakking van het micellaire water te kijken. Over het algemeen zijn dit meestal plastic flessen van grotere of kleinere afmetingen, met een dop. Sommige fabrikanten bieden echter een handige verpakking met applicator, die het gebruik van het product vergemakkelijkt. Het is ook mogelijk om micellair water te vinden in spray-formaat.

Ook het formaat van de verpakking is een belangrijk criterium. Tegenwoordig zijn er micellaire wateren met reisafmetingen op de Nederlandse markt te vinden, die je overal comfortabel mee naar toe kunt nemen. Alles hangt af van de manier waarop je het product wilt gaan gebruiken. Bedenk daarom voor je je aankoop doet, welke verpakking het meest comfortabel is voor jou.

Samenvatting

Micellair water, je kunt er niet meer omheen. Een revolutionair cosmetisch product met een goede reinigende werking. Micellair water is een uniek product dat de huid niet alleen reinigt, maar ook een frisse look geeft en hydrateert. Wat wil een vrouw nog meer? En alsof dat nog niet genoeg is, is het micellaire water zeer vriendelijk voor onze huid en zijn er geen nadelige gevolgen bekend.

Met micellair water is het niet langer een gevecht om de make-up van je gezicht af te krijgen. Met een paar simpele vegen met een wattenschijfje, zal onze huid schoon, zorgzaam en vrij van onzuiverheden zijn. Als bij toverslag! Bovendien is het gevoel van frisheid en zuiverheid dat het biedt onvergelijkbaar met dat van andere make-upverwijderaars. Het gebruik van micellair water kent dus eigenlijk alleen maar voordelen.

Vond je ons artikel over micellair water interessant? Laat dan hieronder je reactie achter, of deel het artikel met je vrienden en familie op social media, zodat ook zij weten welk product het beste bij hen past.

(Bron van de header afbeelding: Stankevych: 90094336/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies