Laatst bijgewerkt: 07-01-2021

Onze selectiecriteria

15Onderzochte producten

27Bestede uren

11Beoordeelde onderzoeken

78Verzamelde opmerkingen

Er zijn momenten dat je geen tijd of zin hebt om je haar te wassen. Vooral als je last hebt van vet haar of veel aan sport doet, zou je je haar eigenlijk alle dagen moeten wassen. Maar té vaak je haar wassen is volgens specialisten niet ideaal voor je haar. De oplossing? Droogshampoo.

Dit type shampoo zorgt ervoor dat je altijd perfect haar hebt, zonder dat je het voortdurend hoeft te wassen. Dankzij dit wonderproduct kan je je haar langer schoon houden en voorkomen dat het droog en dof wordt. Dit is zonder twijfel de reden waarom droogshampoo een geweldige oplossing is voor veel mensen.
Belangrijk om te weten

 • We willen allemaal dat ons haar er altijd schoon en fris uitziet. Maar soms, als je veel sport, of als je in de zomer naar het zwembad of strand gaat, is het moeilijk om je haar schoon te houden. Met een droogshampoo is het mogelijk om in een paar minuten glanzend haar te hebben.
 • Daarnaast kunnen andere factoren het haar vetter maken of het haar een onverzorgde look geven. Ook in die gevallen is dit type shampoo de ideale oplossing. Het is belangrijk dat je de aanwijzigingen volgt om het beste uit dit product te halen.
 • Bij de keuze van je ideale droogshampoo is het essentieel dat je rekening houdt met factoren als type, ingrediënten, specifieke kenmerken en inhoud. Zo kun je de juiste beslissing nemen.

Onze selectie: De beste droogshampoo’s op de markt

In dit segment hebben we een selectie voor je gemaakt van de beste droogshampoo’s die er op de Nederlandse markt te koop zijn. Bovendien worden de belangrijkste kenmerken van elk product vermeld. Op deze manier hopen we je te kunnen helpen om een keus te maken voor je je aankoop doet. Dit maakt het kopen van de perfecte droogshampoo een stuk eenvoudiger.

De droogshampoo met de beste prijs-kwaliteitverhouding

De Schwarzkopf Fresh droogshampoo frist je haar binnen een mum van tijd op en geeft het weer volume. Schud de bus, spuit de droogshampoo vanaf circa 20 cm op het haar, masseer je haar met een handdoek en borstel het uit. De verpakking bevat 5 flesjes van 150 ml. Dat is voldoende om maanden voorruit te kunnen.

De shampoo is niet plakkerig. Belangrijk is wel dat je de instructies van de fabrikant goed opvolgt.

De beste droogshampoo voor donker haar

In no-time een frisse look? Batiste droogshampoo werkt direct bij vet en futloos haar. Ook ruikt de droogshampoo erg lekker. Het product is speciaal ontwikkeld voor donker haar. Het laat geen witte waas achter, zoals veel andere droge shampoos wel doen.

De formule revitaliseert het haar en geeft het opnieuw structuur en volume. Let op dat je de fles voor gebruik goed schudt en niet teveel van het product tegelijk gebruikt, voor het beste resultaat.

De beste natuurlijke droogshampoo

De Volume en Bounty Droogshampoo van Love Beauty and Planet verwijdert olie uit het haar om je te prachtig volle haar te laten stralen, zelfs op dagen dat je het niet wast. Het fijne aan dit merk is dat het staat voor effectieve natuurlijke verzorgingsproducten. De fles is gemaakt van 100% gerecycled plastic.

Bovendien werkt het bedrijf samen met lokale ondernemers die zich ook inzetten voor het hergebruik van materialen. Bespaar tijd voor jezelf en water voor de planeet!

De beste droogshampoo in poedervorm

De Schwarzkopf Osis Dust It droogshampoo is de ideale oplossing voor momenten dat je geen tijd of zin hebt om je haar te wassen. Het is een haarvolumepoeder voor alle haartypes. Het lichtgewicht poeder zorgt voor textuur en separatie en geeft je in een mum van tijd fris en verzorgd haar.

Breng het poeder op droog haar aan, verdeel het en borstel het na het even te laten inwerken weer uit. De droogshampoo zorgt voor een volumineuze look die 24 uur blijft.

Shopgids: Alles wat je moet weten over droogshampoo’s

Het is van groot belang dat je voordat je een droogshampoo koopt, alle belangrijkste aspecten van dit product leert kennen. Hieronder hebben we de voornaamste factoren voor je op een rijtje gezet om je te helpen bij je aankoop. Bovendien beantwoorden we de meest voorkomende vragen van de gebruikers.

Portrait of cheerful young beautiful blonde woman

Eén van de voordelen van droogshampoo is dat het haar er in een handomdraai uitziet alsof je het net gewassen hebt.
(Bron: Andor Bujdoso: 80996251/ 123rf.com)

Wat is een droogshampoo en wat zijn de voordelen ervan?

Droogshampoo is een cosmetisch product dat ontworpen is om het haar schoon te houden en overtollige talg tussen de wasbeurten te verwijderen. Het geeft het haar een losse en glanzende uitstraling op momenten dat je geen tijd of zin hebt om je haar te wassen. Dit zijn enkele van de vele voordelen:

 • Het laat je haar er in een oogwenk fris uitzien.
 • Geeft een fris gevoel en elimineert schilfers.
 • Absorbeert overtollige talg die zich op de hoofdhuid heeft opgehoopt.
 • Het is het perfecte hulpmiddel om opgestoken haar in model te houden.
 • Sommige zijn speciaal geformuleerd om een vleugje kleur toe te voegen aan geverfd haar.

Welke soorten droogshampoo’s zijn er?

Er zijn voornamelijk drie soorten: in poedervorm, in crème en in spray. Daarnaast zijn er nog andere, meer specifieke soorten droogshampoo, zoals die voor geverfd haar of ecologische shampoo, ideaal voor mensen die milieubewust leven. Hieronder laten we een aantal specifieke kenmerken van de verschillende soorten zien:

 • Droogshampoo in poedervorm: deze lijken sterk op talkpoeder. Het wordt aangebracht op de haarwortels en verwijdert de overtollige talg uit de hoofdhuid.
 • Droogshampoo in crèmevorm: de romige textuur maakt het mogelijk om het over de hele lengte van het haar aan te brengen, wat een homogener en natuurlijker resultaat garandeert.
 • Droogshampoo in sprayvorm: de meest gebruikte omdat het zo eenvoudig te gebruiken is. Het is vergelijkbaar met poeder, maar door de diffuser kan het product zich beter verspreiden.
 • Droogshampoo voor gekleurd haar: geformuleerd om het haar er niet alleen schoner uit te laten zien, maar ook om een vleugje kleur toe te voegen die kleine onvolkomenheden afdekt.
 • Biologische droogshampoo: gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten die het milieu respecteren en je haar verwennen.

De keuze voor een bepaald type shampoo hangt uitsluitend af van je eigen smaak of situaties. Als je dus op zoek bent naar een praktisch en gebruiksvriendelijk product, dan is de shampoo in sprayvorm het meest geschikt. Maar de shampoos voor geverfd haar verhogen de duur en de intensiteit van de haarkleur.

Woman's hair, curls close-up

Er zijn vele soorten droogshampoo. We raden je aan om het product te kiezen dat het beste bij je haar past.
(Bron: Nadtochiy: 85876808/ 123rf.com)

Hoe breng je een droogshampoo aan?

Hoewel het essentieel is dat je de specifieke gebruiksaanwijzingen van elk product zorgvuldig leest en opvolgt, kunnen we enkele basisaanwijzingen geven over het gebruik van droogshampoo. In dit geval, omdat het het meest gebruikt wordt, zullen we ons richten op het aanbrengen van de shampoo in sprayvorm.

 • Het haar moet volledig droog zijn voordat je de shampoo gebruikt.
 • Borstel je haar grondig door. Op deze manier zal het product beter intrekken.
 • Schud de shampoo en breng het op ongeveer 20 tot 30 centimeter afstand aan.
 • Het is het beste om het in stukken aan te brengen. Eerst de zijkanten, dan de bovenste wortels, en tenslotte de achterkant van de nek.
 • Je kunt meer aanbrengen op de vettere delen van je haar.
 • Masseer het product met je vingers in je haar terwijl je het product aanbrengt, zodat je een gelijkmatigere textuur krijgt.
 • Laat het product twee of drie minuten inwerken.
 • Borstel je haar of gebruik je vingers om eventuele resten te verwijderen.
 • Je kunt de haardroger ook gebruiken voor deze laatste stap, maar gebruik de laagste temperatuur.
 • Klaar! Je haar ziet eruit alsof het net gewassen is.

Kan droogshampoo het traditionele haarwassen vervangen?

Nee. Droogshampoo mag nooit het normale haarwassen met water en shampoo vervangen. En het is van het grootste belang dat je dit in je achterhoofd houdt bij het gebruik ervan. Dit soort cosmetische producten zijn slechts een noodoplossing die het haar een schonere uitstraling geeft. Maar ze maken het haar niet schoon.

Met het traditionele wassen van het haar, waarbij je je hoofdhuid masseert en uitspoelt, bevorder je een goede doorbloeding, elimineer je bacteriën en breng je de natuurlijke pH-waarde van de huid in balans. Daarom moet je, ook al gebruik je vaak droogshampoo, dit altijd doen tussen de traditionele wasbeurten door, nooit als vervanging hiervan.

Lennard MassierStylist en oprichter van Haarwereld
“Droogshampoo is eigenlijk een noodoplossing. Misschien denk je dat het heel ideaal is als je je haar minder wilt wassen, omdat te vaak je haren wassen niet goed is. Maar pas op: dit kan averechts werken op lange termijn.”

In welke gevallen wordt droogshampoo aanbevolen en in welke gevallen niet?

Ook volgens de aanwijzingen van de deskundigen op dit gebied zijn er enkele gevallen waarin het gebruik van droogshampoo wordt afgeraden. Dit type product kan agressief zijn voor de hoofdhuid en het gebruik ervan kan contraproductief zijn. Er zijn echter ook andere situaties waarbij het wel aanbevolen wordt. Dit kan je in de onderstaande tabel zien:

Aanbeveling voor gebruik Contra-indicatie van gebruik
Om opgestoken kapsels in model te houden. Als je last hebt van een dermatologische pathologie die je hoofdhuid aantast.
Om de duur van de kleur in geverfd haar te verhogen. Bij beginnende alopecia.
Tussen de traditionele wasbeurten in om het haar schoon te houden. Als je een zwakke haargroei hebt.

Je ziet dat, hoewel de droogshampoo geformuleerd is om noch het haar noch de hoofdhuid te beschadigen, het in sommige zeer gevoelige situaties niet wordt aanbevolen. Als je twijfelt over een van de condities die we hierboven hebben genoemd, kun je het beste een specialist raadplegen.

Wat zijn de meest voorkomende fouten bij het gebruik van droogshampoo?

Het is geen toeval dat we zo aandringen op het volgen van de gebruiksaanwijzing van de fabrikanten. Er zijn een aantal fouten die heel vaak gemaakt worden, vooral omdat veel mensen geen aandacht besteden aan dergelijke adviezen en de raad in de wind slaan. Kijk eens of jij ze ook maakt:

 • Geen afstand van twintig of dertig centimeter houden en te dicht op de hoofdhuid spuiten.
 • Te veel product aanbrengen, waardoor het tegenovergestelde effect ontstaat.
 • De shampoo op andere delen van het haar aanbrengen dan de haarwortels.
 • Het niet masseren van het haar om de inwerking te bevorderen.
 • Een shampoo gebruiken die niet aan je behoeften voldoet (bijvoorbeeld de verkeerder kleur).
 • Het haar niet kammen of masseren na gebruik van de shampoo om de resten te verwijderen.
 • Het gebruik als vervanging voor traditionele shampoo.

long brown hair girl

Vergeet niet dat je haar volledig droog moet zijn voordat je je shampoo aanbrengt.
(Bron: Element5 Digital/ Unsplash.com)

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Met de basisbegrippen in gedachten, is de volgende stap bij het kopen van een droogshampoo om rekening te houden met bepaalde aankoopcriteria. Om het product te vinden dat het beste bij je past, is het essentieel om bepaalde aspecten te overwegen. Hieronder vind je de belangrijkste factoren die je helpen bij het kiezen van de shampoo die je nodig hebt:

Type

Het eerste wat je moeten beslissen bij de keuze van je ideale droogshampoo is het soort shampoo dat je nodig hebt. Eerder noemden we al de verschillende soorten producten die er op de markt zijn. Soms is het beter om er meer dan één te proberen totdat je de shampoo vindt die het beste bij je past.

Bij de keuze van het type shampoo is het belangrijkste dat je aandacht besteedt aan de aanwijzingen van de specialisten. Deze tips zullen je helpen om de juiste beslissing te nemen. Daarnaast is het ook essentieel om rekening te houden met de verschillende situaties waarin je deze shampoo gaat gebruiken.

happy curly redhead woman

Eén van de voordelen van droogshampoo is dat het overtollige talg dat zich op de hoofdhuid heeft opgehoopt, wordt geabsorbeerd.
(Bron: Dean Drobot: 103521143/ 123rf.com)

Ingrediënten

Zoals bij elk product dat je op je huid, of in dit geval op je hoofdhuid, aanbrengt, zijn de ingrediënten van essentieel belang. Hoewel de overgrote meerderheid van de droogshampoos de pH-waarde van de huid respecteren en niet gevaarlijk of schadelijk zijn, is het de moeite waard om hun samenstelling te controleren.

Het is het beste om een shampoo te kiezen met ingrediënten die zo natuurlijk mogelijk zijn. De meest gebruikte bestanddelen van dit soort product zijn yucca en haver, omdat ze geschikt zijn voor alle haartypes, zelfs de meest gevoelige. Dus als je shampoo hierover beschikt dan ben je op de goede weg.

Specifieke kenmerken

Met dit criterium bedoelen we de extra voordelen die sommige droge shampoos aan het haar geven, zowel esthetisch als in termen van verzorging. Daaronder vind je shampoo voor gekleurd haar, die de duur en de intensiteit van de kleur verlengen, of voor fijn haar, die het haar meer volume geven.

Het beste in deze gevallen is om je eigen haartype te kennen en op basis daarvan te kiezen. Je kunt ook advies vragen aan je kapper. Die kan je haartype makkelijker beoordelen en kan je helpen bij de keuze van het soort product dat het meest geschikt is voor je.

Inhoud

Droogshampoo kan uitkomst brengen bij vele gelegenheden. Daarom is de grootte van de verpakking één van de belangrijkste aankoopcriteria. Als je de shampoo mee wilt nemen op reis of naar de sportschool, bijvoorbeeld, kan je beter een kleiner formaat kopen. Op deze manier kan je het in het vliegtuig meenemen en neemt het niet te veel ruimte in beslag.

Veel merken hebben hiervoor reisverpakkingen (minder dan 100 milliliter) gemaakt. Hoewel deze afmetingen zeer praktisch zijn, is het echter geen slecht idee om een shampoo in standaardformaat te hebben voor thuisgebruik. Je wilt immers niet dat het opraakt op het moment dat je het nodig hebt.

Reviews

Ten slotte moet je rekening houden met de reviews en beoordelingen van zowel andere gebruikers als van specialisten. Zoals bij alle producten is het goed om alle aspecten te analyseren zodat je de beste keuze maakt bij je aankoop.

Kijk vooral naar de bekendste merken, of naar de merken die je voor andere haarproducten gebruikt, zoals de traditionele shampoo of conditioner. Lees ook zorgvuldig het advies van deskundigen en de reviews van klanten die het product al hebben gebruikt en die kunnen bevestigen of het effectief is.

Samenvatting

Droogshampoo is een uitstekend hulpmiddel voor de momenten dat je je haar niet wilt wassen, maar het ook niet helemaal schoon is. Dankzij dit soort producten kan je onmiddelijk en zonder enige moeite perfect haar hebben. Ze zijn echt heel handig! Het is belangrijk dat je de aanwijzigingen opvolgt over hoe je ze moet gebruiken om er het beste uit te halen.

Ook zijn er bepaalde factoren die je helpen om de beste shampoo voor je haartype te kiezen en de beste resultaten te krijgen. Heb je al een droogshampoo uitgeprobeerd? We weten zeker dat als je dat eenmaal doet, je er niet meer buiten zal kunnen!

Vond je ons artikel over droogshampoo interessant? Laat dan hieronder je reactie achter of deel het artikel met je vrienden en familie op social media, zodat ook zij de perfecte shampoo kunnen vinden.

(Bron van de header afbeelding: Puhhha: 70474593/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies