Laatst bijgewerkt: 24-06-2020

Onze selectiecriteria

18Onderzochte producten

24Bestede uren

4Beoordeelde onderzoeken

108Verzamelde opmerkingen

Of je nou blond, bruin, zwart, rood, groen of roze haar wilt. De mogelijkheden om je haar te verven zijn oneindig. Haarkleurmiddelen behoren tot de meest verkochte cosmetische producten. Het aanbod aan soorten verf is erg groot. Thuis je haar verven is lekker makkelijk en een stuk goedkoper dan naar de kapper gaan, maar er zijn een aantal dingen waar je goed op moet letten. Zoals, welke verf moet je dan eigenlijk hebben?

De rol van haarverf beperkt zich niet alleen tot het bedekken van grijs haar. Een vleugje kleur kan veel meer bijdragen dan je misschien op het eerste gezicht denkt. Het kleuren van je haar kan je zelfvertrouwen vergroten, zorgen voor een radicale make-over of je gezicht beter doen uitkomen. Bovendien, in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, beschadigen niet alle kleurstoffen ons haar. In dit artikel lossen we al je twijfels rondom dit veelzijdige product op.
Belangrijk om te weten

 • Haarverf is een product dat is ontworpen om kleur aan je haar te geven. Momenteel zijn er veel soorten kleurstoffen op de markt, die verschillen in kleur, samenstelling en duurzaamheid.
 • Haarkleuring dient niet alleen om grijs haar te dekken. Het biedt meer voordelen op cosmetisch en psychologisch niveau.
 • Hoewel bepaalde kleurstoffen het haar kunnen beschadigen, doet niet iedere soort haarverf dat. Sommige producten zijn zelfs zelfs gunstig voor de gezondheid van je haar.

Onze selectie: De beste haarverf producten op de Nederlandse markt

Hieronder vind je een selectie met onze favoriete haarverf producten die op de markt verkrijgbaar zijn. In de bijbehorende beschrijvingen vind je de belangrijkste kenmerken van elk van hen, zodat je de producten makkelijker met elkaar kunt vergemakkelijken. Dit zal je helpen om te beslissen welke haarverf het beste bij je past.

De beste haarverf voor bruin haar

De L’Oréal Paris Excellence haarverf voor middenbruin haar geeft een permanente haarkleuring met een drievoudige verzorging: voor je kleur, haar en hoofdhuid. De formule is verrijkt met Pro-Keratine en collageen en bevat een beschermend serum. De verf is fijn in gebruik en ruikt niet chemisch. Bovendien dekt de kleuring 100% grijze haren met een zeer levendig kleurresultaat. En dat allemaal voor een zeer schappelijke prijs. Wat wil je nog meer?

De beste haarverf voor blond haar

De kleurgel van Garnier bevat make-up pigmenten voor een intens resultaat. De verf geeft je haar een mooie blonde kleur en licht tot 8 tinten op voor een zeer natuurlijk effect met een langhoudend resultaat. De formule is verrijkt met een conditioner tegen het geel-koper effect. Dankzij de fruitoliën wordt je haar tegelijkertijd gevoed. Je kunt het product gebruiken voor natuurlijk of gekleurd haar. Want ja, blonds have more fun!

De beste haarverf voor een opvallende look

Ben je je eigen haarkleur zat? Probeer eens iets nieuws! De L’Oréal Paris Colorista Washout Haarverf geeft je haar een prachtige en opvallende look. De paarse verf is onze favoriet. De kleurrijke tijdelijke haarkleuring houdt 10 tot 20 wasbeurten aan. Belangrijk is wel om de instructies goed door te nemen, voordat je het product zelf aanbrengt op je haar. Zo weet je echt zeker dat je het gewenste effect krijgt.

De beste haarverf voor highlights

Met de Schwarzkopf Easy Highlighter Super Plus M3+ geef je je haar in een handomdraai mooie highlights. De haarkleuring bevat kamille en een masker voor de bescherming van je haar. De verf laat de natuurlijke pigmenten opvallen en maakt het haar enkele nuances lichter. Dit product is geschikt voor mensen met blond tot lichtbruin haar. De haarverf is eenvoudig te gebruiken en zeer gemakkelijk op het haar aan te brengen.

Shopgids: Alles wat je moet weten over haarverf

Het is belangrijk dat je, voordat je haarverf gebruikt, de belangrijkste aspecten van dit product kent. Hieronder vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen en daarmee de belangrijkste feiten over haarkleurmiddelen, zodat je je van tevoren voldoende kunt informeren.

El papel de los tintes de pelo no se limita únicamente a cubrir canas.

Wil je je haar kleuren? Dan kun je kiezen uit diverse haarkleuringen, zoals een haarverf, kleurspoeling, kleurshampoo of trendy kleurcrème.
(Bron: Bialasiewicz: 46637611/ 123rf.com)

Wat is haarverf precies?

Haarkleurmiddelen zijn producten die worden ontworpen om kleur aan je haar te geven. Er bestaan veel verschillende soorten haarkleurmiddelen, die van elkaar verschillen op basis van hun samenstelling en kenmerken.

Je kunt je haar laten verven bij de kapper, maar dit ook zelf thuis doen. De markt biedt een breed scala aan producten die het makkelijker maken om je haar thuis te verven. Hoewel de duur van het effect van de producten kan verschillen, biedt geen van hen  blijvende resultaten. Daarom moet het kleurproces regelmatig worden herhaald.

Wist je al dat er niet maar één soort haarverf bestaat? Afhankelijk van de duur van de resultaten kunnen we onderscheid maken tussen permanente en semi-permanente kleurstoffen.

Wanneer wordt het aanbevolen om haarverf te gebruiken?

De meest voorkomende reden waarom mensen besluiten hun haar te verven, is om grijs haar te bedekken. De kleurstof maakt het mogelijk om wit haar te verbergen en een jong en mooi uiterlijk van ons haar te behouden. Dit is echter niet het enige doel van haarkleurmiddelen. Tegenwoordig heeft haarkleuring nog veel andere toepassingen.

Een van de andere redenen om haarverf te gebruiken is om je haar meer glans te geven. Met een goede haarverf kun je glans krijgen die je haar helderder maakt. Veel mensen verven hun haar om hun uiterlijk te veranderen en meer zelfvertrouwen te krijgen. Bepaalde kleurstoffen bevatten ook voedzame en nuttige stoffen die helpen om je haar gezonder te maken.

Se puede proporcionar más brillo a nuestro pelo.

Je kunt je haar laten verven bij de kapper, maar dit ook zelf thuis doen.
(Bron: Parilovv: 84572407/ 123rf.com)

Welke soorten haarverf zijn er?

Je kunt onderscheid maken tussen permanente en semi-permanente kleurstoffen. Bovendien zijn er ook nog plantaardige kleurstoffen. Deze 3 belangrijke soorten haarverf verschillen in:

 • Permanentie
 • Formule
 • Doel

Permanente kleurstoffen bevatten waterstofperoxide en ammoniak. Je kunt er grote toonveranderingen mee in je haar aanbrengen, omdat ze veel van de natuurlijke pigmentatie elimineren. Semi-permanente haarverf bevat waterstofperoxide en pigmenten, maar geen ammoniak. Ze zijn minder agressief en wijzigen de natuurlijke kleur van je haar zonder de structuur ervan te veranderen.

Ten slotte zijn de plantaardige haarverf producten samengesteld uit pigmenten met een natuurlijke oorsprong die worden verkregen uit oliën of plantenextracten. Naast dat ze vrij zijn van chemische stoffen, voeden ze het haar en geven het glans. Met natuurlijke haarverf blijven de natuurlijke kleurverschillen van het haar behouden. Hierdoor blijft de kleur er natuurlijk uitzien. Wel is er daarom constant gebruik nodig voor een grotere fixatie.

Soort haarverf Voordelen Nadelen
Permanent Biedt de mogelijkheid voor grote veranderingen, er is een grote verscheidenheid aan kleuren en biedt lange termijn resultaten. Vereist constante herhaling om geen uitgroei te krijgen, beschadigt je haar het meest en geeft het meeste kans op allergische reacties.
Semi-permanent Minder agressief voor ons haar, veroorzaakt minder allergische reacties en verbetert de natuurlijke kleur. Minder grote kleurveranderingen. De resultaten blijven minder lang zichtbaar.
Natuurlijk Natuurlijke ingrediënten, minder schadelijk voor het haar. Voedt het haar en geeft het glans. Veroorzaakt minder allergische reacties. Het effect is korter zichtbaar. Kan je haar enigszins uitdrogen na meerdere toepassingen achter elkaar.

 se aconseja hacerlo cada tres o cuatro semanas.

Thuis verven vereist een bepaalde techniek, omdat het geen eenvoudig taakje is.
(Bron: Serenzniy: 34946803/ 123rf.com)

Hoe vaak moet ik mijn haar verven?

Hoe vaak je je haar moet verven is afhankelijk van een aantal factoren, zoals bijvoorbeeld de groeisnelheid, hoe beschadigd je haar is en de kleur van je haar. Ook kappers kijken naar al deze aspecten om te bepalen hoe vaak de kleuring moet worden herhaald. Gemiddeld wordt aanbevolen om het om de 3 tot 4 weken te doen.

Toch is dit geen exacte wetenschap en zal het vooral afhangen van de besproken factoren. Als je haar bijvoorbeeld heel snel groeit, zal het nodig zijn om het vaker te verven. Evenzo, als de kleur van de kleurstof sterk verschilt van je eigen kleur zal het bijwerken ervan frequenter nodig zijn. Let wel op, als je erg beschadigd haar hebt, raden we aan om meer tijd te houden tussen de kleursessies. Je kunt in dat geval ook een haarmasker gebruiken.

Hoe breng je haarverf aan?

Je kunt ervoor kiezen om je haar door een kapper te laten verven. Maar, tegenwoordig bestaat er een groot aantal haarkleurmiddelen waar je nog makkelijker zelf je haar mee kunt kleuren. Haarkleur-setjes bevatten verschillende onderdelen om het kleuren van je haar thuis te vergemakkelijken. Toch is het belangrijk om er bewust van te zijn dat het verven van je haar een bepaalde techniek vereist.

Als besloten wordt om thuis te verven, moet met verschillende aspecten rekening worden gehouden.

Om te beginnen, moet je de juiste kleur kiezen. Om je haar te verven, is het vervolgens belangrijk dat het haar goed schoon en geborsteld is. Als je gaat verven, is het bovendien raadzaam om oude kleding en handschoenen te dragen.

Voordat je de kleurstof gebruikt, breng je een kleine hoeveelheid op je pols aan om mogelijke bijwerkingen uit te sluiten. Als hier niets uit komt, kun je beginnen. Breng vaseline aan bij de aanzet van het haar om te voorkomen dat je je huid verft. Meng vervolgens de kleurstofproducten en breng het product per streng aan met de daarvoor bedoelde kam, van wortel tot punt.

Zodra al het haar is geverfd, masseer je je hoofd om het product te verdelen. Je kunt daarna eventueel een douchemuts opzetten om je haar beter te bedekken. Wacht vervolgens net zo lang als door de fabrikant wordt aangegeven. Spoel daarna je haar goed af met veel water. Maak je geen zorgen als je ziet dat er veel kleurstof in het water komt, dat is normaal.

teñirse el pelo no es nada sencillo y requiere cierta técnica.

Met de natuurlijke haarverf blijven de natuurlijke kleurverschillen van het haar behouden. Hierdoor blijft de kleur er natuurlijk uitzien.
(Bron: Gekman: 93199099/ 123rf.com)

Wat zijn de voor- en nadelen van haarverf?

Heb je nog nooit je haar een ander kleurtje gegeven? Maar ben je toch wel erg nieuwsgierig geworden naar hoe een andere kleur bij jou zou staan? Hieronder vind je een tabel met de belangrijkste voor- en nadelen van haarverf:

Voordelen
 • Bedekt grijs haar
 • Geeft een verjongend effect
 • Verbetert het zelfvertrouwen
 • Sommige producten voeden het haar en geven het glans
 • Biedt de kans op een make-over
Nadelen
 • Je moet het steeds bijwerken
 • Op de langere termijn is het een behoorlijke investering
 • Kan je haar beschadigen
 • Geeft mogelijk allergische reacties

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Bij het kopen van haarverf is het belangrijk dat je enkele aspecten evalueert. Hieronder vind je de meest relevante aankoopcriteria waarmee je rekening moet houden voordat je dit product koopt. Zo kun je ervoor zorgen dat je de juiste beslissing neemt en de haarverf kiest die het beste bij je past.

Kleur

Als je besluit je haar te verven, is het eerste wat je moet kiezen de kleur. De markt biedt een breed en gevarieerd scala aan kleuren. Er zijn verschillende tinten, van de meest klassieke tot de meer vernieuwende kleuren. Kleur is alles!

De keuze voor de ene of de andere kleur is voornamelijk gebaseerd op de resultaten die je met de kleuring wilt bereiken. Als de reden voor het verven bijvoorbeeld is om grijs haar te bedekken, kun je het beste voor een tint kiezen die dicht bij je eigen kleur ligt. Als je in plaats daarvan een radicale verandering van uiterlijk wilt, kun je beter een totaal andere kleur kiezen.

esto supone un gasto económico significativo.

Het verven van je haar kan 1 tot 4 uur duren, afhankelijk van de lengte van je haar.
(Bron: Shupilo: 17365814/ 123rf.com)

Duur

Zoals je inmiddels weet, kunnen we onderscheid maken tussen verschillende soorten haarkleurmiddelen, afhankelijk van de duur van de resultaten van het product. Het is daarom de vraag wat voor effect je met de haarverf wilt bereiken. Hoe lang wil je dat de verf zichtbaar blijft?

Als dit bijvoorbeeld de eerste keer is dat je je haar verft, ben je misschien meer geïnteresseerd in een semi-permanente kleur.

Aan de andere kant, als je je haar verft om grijs haar te bedekken, kan het gunstiger zijn om een permanente kleur te kiezen.

Kwaliteit

Zoals bij elk cosmetisch product het geval is, is het essentieel om ervoor te zorgen dat de haarverf van goede kwaliteit is. Een kleurstof van goede kwaliteit biedt meerdere voordelen boven een kleurstof van slechte kwaliteit. De kleur zal er bijvoorbeeld veel natuurlijker en helderder uitzien. Bovendien is een goede kleurstof minder agressief en schadelijk voor je haar.

Tegelijkertijd kunnen goedkope haarverf-producten allergische of overgevoelige reacties veroorzaken. Het is daarom essentieel dat je de kwaliteit van het product beoordeelt voordat je het koopt en gebruikt.

https://www.instagram.com/p/BeA367dFn_r/

Allergieën

Een van de belangrijkste nadelige effecten van het gebruik van haarverf is de kans op allergieën of overgevoelige reacties. Hoewel dit niet heel vaak voorkomt, zijn dit soort reacties vervelend en zelfs gevaarlijk voor je gezondheid. Het is daarom belangrijk dat je hier rekening mee houdt bij het kopen van haarverf.

Voordat je een product koopt, moet je de samenstelling ervan controleren. Hiermee kun je uitsluiten dat de haarverf geen ingrediënten bevat die schadelijk kunnen zijn voor je gezondheid. Als je last hebt van een huidziekte, is het ten slotte raadzaam om een arts te raadplegen voordat je een kleuring gebruikt.

Haarsoort

Zoals je je waarschijnlijk wel voor kunt stellen, zijn niet alle haarsoorten hetzelfde. Ieder haar heeft zijn eigen behoeften. Bekijk goed wat de kenmerken van je haar zijn om in te schatten welke haarverf jij nodig hebt. Deze beslissing hangt van verschillende aspecten af. Als je bijvoorbeeld erg beschadigd haar hebt of als je haar fijn en delicaat is, kun je verschillende producten vinden die hier speciaal voor ontworpen zijn.

Als je haar weinig volume heeft, raden we je aan om haarverf te kopen die glans en body aan je haar geeft. Fijn en delicaat haar kan gemakkelijker worden beschadigd door het te kleuren. Daarom heeft het in die gevallen de voorkeur om kleurstoffen met ammoniak te vermijden en te kiezen voor natuurlijke en hydraterende haarverf.

https://www.instagram.com/p/BciRCgjFV4V/

Samenvatting

Haarkleurmiddelen behoren tot de meest verkochte cosmetische producten. De meest voorkomende reden waarom mensen besluiten hun haar te verven, is om grijs haar te bedekken. Maak je je zorgen om die eerste grijze haar? Haarverf is een snelle en betaalbare oplossing voor het bedekken van grijs haar. Of ben je het zat om in de spiegel te kijken en altijd hetzelfde te zien? Met haarverf kun je in een paar ogenblikken een een totale make-over krijgen.

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, beschadigen kleurstoffen niet noodzakelijk het haar. Veel mensen gebruiken de producten zelfs om het uiterlijk en de textuur van het haar te verbeteren. Er bestaan veel verschillende soorten haarkleurmiddelen, die van elkaar verschillen op basis van hun samenstelling en kenmerken. En jij, durf jij een vleugje kleur aan je leven te geven?

Vond je onze shopgids over haarverf interessant? Laat dan hieronder een reactie achter of deel het artikel met je vrienden en familie op social media. We zijn benieuwd!

(Bron van de header afbeelding: Subbotina: 48485184/ 123rf.com)

Recensies