Laatst bijgewerkt: 24-08-2021

Onze selectiecriteria

14Onderzochte producten

20Bestede uren

3Beoordeelde onderzoeken

78Verzamelde opmerkingen

We weten dat elke ouder het beste aan zijn kinderen wil geven, een taak die moeilijk wordt als ze baby’s zijn, omdat we niet duidelijk kunnen weten hoe ze zich voelen. Dit is het geval met schoentjes voor baby’s die hen vanaf hun eerste stapjes zullen vergezellen.

We moeten voorzichtig zijn met de producten die we bij pasgeborenen gebruiken, deze kunnen pijn bij de kleine veroorzaken of op lange termijn een groter probleem. In het volgende artikel vertellen we je alles over dit product, de voordelen ervan, waar je ze kunt kopen en alle belangrijke factoren om de beste te kiezen.
Belangrijk om te weten

  • We zullen de meest voorkomende twijfels over babyschoentjes oplossen, want velen willen graag weten vanaf welke leeftijd ze geschikt zijn, wat de voordelen voor de baby zijn, waar je ze in elk deel van Mexico kunt kopen en nog veel meer.
  • We kunnen twee soorten babyschoentjes onderscheiden naar hun structuur: zachte en stijve. Beide kunnen niet altijd gedragen worden, maar zachte schoenen zijn voor warmte en bescherming, terwijl stijve schoenen beter zijn om de stabiliteit en de spierontwikkeling te verbeteren.
  • Om te weten wat het beste babyschoentje is, moet je rekening houden met factoren als maat, houding, zool en ontwerp. Allemaal zijn ze van belang om je kind een veilig product te geven dat past bij zijn fysiologische kenmerken en bij de omgeving waarin het zich ontwikkelt. Veel succes!

Beste babyschoenen: Onze selectie

Koopgids: wat je moet weten over babyschoenen

Dat beloven we! Vervolgens hebben we het helemaal over babyschoentjes. Het is niet genoeg om alleen referenties van hun ontwerpen te hebben, maar je moet ook factoren evalueren die transcendent zijn voor je kleintje om zich prettig te voelen en zich goed te ontwikkelen. Leer ze in de volgende koopgids.

De aankoop van de eerste babyschoenen moet gebeuren op basis van hun persoonlijke groei (Foto: Olesia Bilkei / 123rf.com)

Wat zijn baby-trainingsschoenen?

Baby’s hebben een opeenhoping van vet in de voetboog, daarom hebben ze in de eerste levensfase allemaal platvoeten. In het baby-trainingsschoentje, in de zool of de binnenzool, is een klein reliëf verwerkt om de voetboog op een natuurlijke manier te beginnen trainen. Daarom is het belangrijk dat ze pas gebruikt worden als ze hun eerste stevige stappen al gezet hebben.

“Dat is vanaf ongeveer 12 – 14 maanden, afhankelijk van het ontwikkelingsniveau van de baby. Anders kan het erg schadelijk zijn voor de ontwikkeling van hun voeten.”

Zachte of stijve babyschoenen – waar moet je op letten?

Een goede manier om de soorten babyschoenen te groeperen is naar hun algemene constructie. Deze zijn geschikt voor een bepaald stadium en hebben verschillen die het vermelden waard zijn. Bedenk dat de keuze van de juiste babyschoentjes bepalend is voor hun verdere ontwikkeling.

Zacht. In het algemeen zijn ze van stof gemaakt, en dienen ze vooral voor warmte, bescherming tegen aanraking met voorwerpen en oppervlakken die hen kunnen beschadigen. Zachte schoentjes kunnen gebruikt worden vanaf de geboorte tot het kruipen. Zorg er alleen voor dat ze zacht, warm en licht zijn.

Stijf. Ze mogen niet helemaal stijf zijn; je kunt dit controleren door de schoen in je hand te buigen. Ze worden gekenmerkt door versterkingen in de hiel en de teen, flexibele zolen die zich aan de vorm van de voet aanpassen en ademende voeringen om geen vocht op te hopen. Ze worden gebruikt als de baby vaster loopt.

Zacht Stijf
Ideaal materiaal Wol en katoen Natuurlijk of synthetisch leer
Soort voering Zacht en dempend Ademend
Suela Geen of alleen antibacteriële insole Flexibel en antislip
Stage 0 – 12 maanden 14 maanden – 3 jaar

Vanaf welke leeftijd moeten babyschoentjes gedragen worden?

Volgens het College van Chiropodisten van de Valenciaanse Gemeenschap moet men voorzichtig zijn tussen de leeftijd van 12 maanden en 3 jaar. Dit is een stadium waarin de baby’s voet aan veel lichamelijke veranderingen onderhevig is, terwijl hij zich aanpast en leert lopen.
Een ongeschikt exemplaar kan op lange termijn problemen veroorzaken

Tussen het eerste en derde jaar begint de voetboog zich te vormen en moet een voor dit stadium geschikt schoentje gebruikt worden. Verkeerde babyschoentjes kunnen leiden tot huidproblemen, misvormde nagels en tenen en langdurige problemen zoals loopstoornissen en andere aandoeningen.

Waar kun je babyschoentjes kopen in Mexico?

Je moet weten dat er een ruime keuze is waar je de juiste schoentjes voor je baby kunt kopen. Je kunt rechtstreeks naar winkels gaan die gespecialiseerd zijn in babyartikelen, zoals Coqueta y Audaz, Pachus, Georgie Boy, Calzados Andy, Coloso, Adidas of Liverpool.

Het wordt steeds gemakkelijker om online te kopen, en het mooiste is dat je het voor je deur ontvangt, of je nu in Tijuana of Guadalajara bent, waar dan ook in Mexico! De meest betrouwbare winkels zijn Amazon, Rilo, Zara, Mickey Calzado of Mercado libre.

Koopcriteria: factoren waarmee je de verschillende modellen babyschoenen kunt vergelijken en kwalificeren

Bedenk dat alle baby’s unieke maten en vormen hebben, maar we kunnen toch bepaalde criteria vaststellen waarmee we de babyschoen die we zoeken gemakkelijk kunnen herkennen. Maak je klaar om te leren over materialen, maten en nog veel meer!

  • Maat
  • Houding
  • Enig
  • Ontwerp

Maat

Dit is het punt dat de meeste problemen oplevert voor ouders. Alle baby’s hebben verschillende maten, maar in elk geval is het handig om een gids te hebben die ons vertelt waar we moeten beginnen. Meet niet alleen de voet van je baby van de langste teen tot de hiel, maar neem ook de volgende maataanduidingen in overweging.

Lengte (Cm) Maat (cm)
1-6 maanden 9,5 – 10,5 16 – 18
6 – 12 maanden 10,5 – 11,5 18 – 19
12 – 15 maanden 11.5 – 12,3 20
15 – 24 maandsh 13 – 14,9 21 – 24

Houding

Het is heel moeilijk met deze aspecten rekening te houden, omdat we niet rechtstreeks met de baby kunnen communiceren om te weten wat hij/zij voelt. Er zijn verschillende technieken om ervoor te zorgen dat de pasvorm van de schoen overeenkomt met de maten van de baby – bekijk ze hieronder!

Breedte. Probeer aan de buitenkant de stof een beetje te knijpen. Als je niet kunt knellen, is dat omdat de schoen te strak zit en scheuren in de wreef en zijkanten kan veroorzaken. Het is aan te bevelen dat ze elkaar op geen enkele plaats raken, maar de ruimte mag niet meer dan 1 cm zijn.

Lang. De beste test is om met je duim aan de teen van de schoen te voelen. Het is aan te bevelen dat het minstens 0,5 cm groter is. Zo voorkom je dat de schoen voortdurend afzakt, de nagels en tenen afknelt of beschadigt.

Zool

Als de schoen geen zool heeft die geschikt is voor het ontwikkelingsniveau van de wreef en de voetzool, kan voortdurend wrijven wondjes en slechte vorming aan de binnenkant veroorzaken. Aan de buitenkant kan de verkeerde zool voortdurend valpartijen veroorzaken.

Ergonomisch. Aanbevolen voor als de baby kruipt en tekenen vertoont dat hij wil gaan staan. De ergonomische zolen passen zich op een natuurlijke manier aan de vorm van de voet aan en voorkomen zo een slechte voetboogvorming.

Flexibel. De halfharde zool kan gemakkelijk over 90° gebogen worden. Deze worden aanbevolen voor als de baby al stabiel is en stevige stappen zet. Bovendien kun je de voorkeur geven aan zolen met reliëf om sommige valpartijen te voorkomen.

Schokdemping. De naam varieert naargelang het merk, maar hij slaat op het feit dat de zool technologie in de binnenzool moet hebben om de hiel te dempen. Vooral in stadia waarin ze hun evenwicht en stabiliteit ontwikkelen.

Wist je dat het niet juist is om schoenen van een oudere broer of zus of familielid te erven, omdat elke baby de zool naar zijn eigen voetvorm zal verslijten.

Design

Naast het vinden van de ideale persoonlijke presentatie voor je kind, gaat het kiezen van de juiste stijl hand in hand met het klimaat en de omgeving waarin de baby leeft. Tenslotte willen we je laten kennismaken met de populairste modellen babyschoentjes.

Mocassins. Ze passen zich heel goed aan de voet aan, want ze hebben een heel lichte, soepele en dunne zool. Bovendien kunnen ze een eleganter of volwassener uiterlijk geven. Ze worden aanbevolen als babyschoentjes voor doopfeesten, speciale gelegenheden en sporadisch gebruik.

Sandalen. Ze zijn ideaal voor de zomer en om de lucht tussen je voeten te laten stromen. Dit is nodig om stabiliteit in hun lichaamstemperatuur te bereiken. Het is aan te bevelen dat ze een bedekte hiel en teen hebben om stoten te voorkomen.

Tennisschoenen. Deze zijn favoriet in alle stadia, hoewel het belangrijkste is als ze kunnen lopen. Ze zijn perfect om de voet koel te houden, vrij te bewegen en schokken op te vangen. Ze worden aanbevolen voor kinderen die lichamelijk actiever, veiliger en mobieler zijn.

(Zichtbare foto: TerriC/ pixabay.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies