Laatst bijgewerkt: 20-08-2021

Onze selectiecriteria

15Onderzochte producten

18Bestede uren

3Beoordeelde onderzoeken

53Verzamelde opmerkingen

Vandaag gaan we het een beetje hebben over de trouwe metgezel van vrouwen als het gaat om de verzorging van de schoonheid van hun nagels: de aceton. Het is een feit dat nagellak verwijderen niet het meest interessante deel van je schoonheidsroutine is, maar het is zeker heel belangrijk.

De kwaliteit van je aceton heeft een directe invloed op de gezondheid en het uiterlijk van je nagels. Het is essentieel om een formule te gebruiken die werkt voor je nageltype. Daarom kan het een beetje moeilijk zijn om de perfecte nagellak remover te kiezen.

Dus, om je met deze taak te helpen, hebben we alle belangrijke informatie bij het kiezen van een ideale aceton apart gezet. Zoals de voordelen, nadelen en vergelijkingen tussen producten, en enkele aceton kwaliteitsopties. Lees verder en bekijk alles over dit product.
Belangrijk om te weten

 • Aceton moet zorgvuldig gekozen worden en afgestemd op elk nageltype.
 • Aceton is een ontvlambare chemische stof, dus het moet met voorzichtigheid behandeld worden en uit de buurt van vuurbronnen. Het mag ook niet ingeademd worden omdat het de luchtwegen verbrandt.

Beste Aceton: Onze selectie

De perfecte nagellak remover kan moeilijk te vinden zijn, maar als je het beste voor je nagels wilt, moet je goed zoeken en de juiste kiezen die je nagels en je huid niet beschadigt.

Daarom hebben we de beste nagellak remover die er op de markt is van elkaar gescheiden, zodat je je nagels kunt verzorgen met het beste dat er is. Ze zijn perfect om zelfs de donkerste nagellakken te verwijderen, bekijk de modellen hieronder.

Koopgids

Veel vrouwen houden ervan hun nagels te doen en ze te lakken met de meest verschillende soorten nagellak, met veel kleuren en glitters. Deze werkwijze kan echter een echte hoofdpijn worden als je deze pigmenten probeert te verwijderen, vooral de donkerder gekleurde emails.

Op zulke momenten is aceton de beste bondgenoot. Maar het moet verstandig gekozen worden, zodat er geen schade aan de nagels ontstaat. Daarom hebben we deze gedetailleerde Koopgids samengesteld met alle essentiële informatie, zodat je de beste aceton kunt kiezen die er is.

Aceton moet met zorg gekozen worden, vooral door mensen die met een zekere regelmaat nagels doen. (Bron: picjumbo_com / Pixabay)

Wat is aceton en wat zijn de voor- en nadelen?

Aceton is een krachtig oplosmiddel dat nagellak snel van nagels, nagelriemen en de omringende huid kan verwijderen. Het is de beste manier om die donkere nagellak of glitterlaag van je moeilijk te verwijderen nagels te verwijderen.

Het heeft echter wel een nadeel: het laat je nagels na gebruik duidelijk droog achter. Dit komt omdat aceton in wezen een afbijtmiddel is. Je moet dus heel voorzichtig zijn met het kiezen van aceton voor je nagels.

Als je nu aceton met een zekere regelmaat gebruikt en je nagels zien er niet super droog of broos uit als je nagellak verwijderd is, is er geen reden om je routine te veranderen, want aceton is in feite effectiever dan andere removers, en ook goedkoper.

Als je je nagels en huid gehydrateerd wilt houden, meng dan wat plantaardige olie door je aceton om het subtieler te maken. Een andere mogelijkheid is de concentratie van het product een beetje op te lossen.

Voordelen
 • Zuinig
 • Verwijdert nagellak beter
 • Gemakkelijk te vinden
Nadelen
 • Droogt de nagel uit
 • Kan gevoelige nagels broos maken

Aceton of nagellakverwijderaar?

Er zijn twee verschillende soorten producten om nagellak van de nagel te verwijderen: aceton en nagellakverwijderaar. De meeste merken hebben producten van beide soorten – meestal staat op het vooretiket of het product aceton bevat of niet. Daarom twijfelen veel consumenten over welk model ze moeten kiezen.

Aceton is een van de meest gezochte opties omdat deze verbinding zeer krachtig is en een vollediger verwijdering van het glazuur uitvoert. Bovendien kost het minder en is het gemakkelijker te vinden. Het nadeel is echter dat het veel natuurlijke oliën uit je huid kan verwijderen, waardoor die een beetje droog wordt.

Nagellakverwijderaar gebruikt minder agressieve oplosmiddelen, zoals ethylacetaat, isopropylalcohol en propyleencarbonaat. Maar onthoud dat zelfs removers met het label “organic” nog steeds een oplosmiddel gebruiken, ze gebruiken alleen geen aceton. Ze voegen ook vochtinbrengende stoffen zoals glycerine toe om het uitdrogende effect te minimaliseren.

Deze producten zijn echter veel minder doeltreffend om nagellak te verwijderen. Ze zijn ook veel duurder, wat verder ondermijnt dat je grotere hoeveelheden moet gebruiken om je nagels schoon te maken.

Lees verder en zie hoe deze twee producten zich tot elkaar verhouden in de tabel hieronder:

Aceton Nagellakverwijderaar
Verwijdering Verwijdert nagellak effectief Verwijdert nagellak niet effectief
Prijs Goedkoper Duurder
Hydratatie Verwijdert een deel van de natuurlijke oliën van de huid Voorkomt dat te veel natuurlijke oliën van de huid worden verwijderd

Welke zorg moet ik besteden aan het gebruik van aceton?

Omdat aceton een product is dat je huid kan uitdrogen bij het verwijderen van de nagellak, is het nodig enkele voorzorgsmaatregelen te nemen om dit te voorkomen en een goede verwijdering van de nagellak te garanderen. Daarom hebben we enkele tips en voorzorgsmaatregelen bij het gebruik van aceton apart gezet. Bekijk ze hier:

 • Zorg ervoor dat je in een goed geventileerde ruimte bent als je nagellak verwijdert, want aceton is zeer ontvlambaar. Elimineer alle bronnen van vlammen of vonken om brand te voorkomen.
 • Het is geen goed idee om aceton dampen in te ademen, want dat is erg slecht voor je gezondheid.
 • Herhaalde blootstelling aan nagellak removers op acetonbasis kan irritatie en overmatige gevoeligheid van de huid veroorzaken, dus gebruik ze voorzichtig.
 • Wrijf wat olijfolie in de huid rond je nagellak met een remover op acetonbasis.
 • Was na het verwijderen van de nagellak je handen met water. Wacht een uur voor je je nagels opnieuw lakt, zodat het water de tijd heeft om helemaal te verdampen.
 • Hydrateer je huid en nagels na het beëindigen van je manicure met een voedende basis en nagelriemolie.

Een aceton met vochtinbrengende oliën is ideaal voor wie vaak naar de manicure gaat. (Bron: StockSnap / Pixabay)

[/kb_faq]

Koopcriteria: Factoren waarmee je acetonen kunt vergelijken

Nu je iets meer weet over aceton, is het tijd om aandacht te gaan besteden aan de belangrijke vragen bij het kiezen van het ideale produkt voor je aankoop. Dit komt omdat aceton zorgvuldig gekozen moet worden om je nagels niet te beschadigen en nagellak met kwaliteit te verwijderen.

Hier zijn enkele van de belangrijkste criteria om op te letten bij het kopen van een ideale aceton voor je dagelijkse behoeften

 • Aceton concentratie
 • Hydratatie
 • Formaat
 • Volume

Hieronder gaan we in op elk van deze punten, zodat je de beste aceton op de markt kunt kiezen.

Aceton concentratie

Elke aceton heeft een verschillende concentratie van de chemische stof in zijn product. Om te weten of een aceton sterker of zwakker is, en dus geschikt voor je, moet je dus de hoeveelheid geconcentreerd aceton in de formule van het gekochte product in de gaten houden.

[blockquote]Het beste is altijd producten te kiezen met een lagere concentratie om de kwaliteit van het verwijderen te garanderen zonder je nagels te schaden.[/blockquote]

Als je een geconcentreerde aceton koopt, kun je die ook thuis afzwakken door een beetje water aan het mengsel toe te voegen.

Hydratatie

De hydratatie die een aceton geeft is een van de meest essentiële punten bij de keuze van dit product. Dit komt omdat het de neiging heeft je nagels nogal uit te drogen. Je kunt dus beter acetonen kopen die verbindingen hebben die dit effect verminderen.

Kies een aceton die je nagels niet uitdroogt. (Bron: kzenon / 123RF)

Ga dus altijd na of er in de productformule zelf een manier is om de droogheid door aceton te verzachten.

Zo niet, dan kun je nog plantaardige oliën of andere soorten vochtinbrengende middelen toevoegen, maar dat zal extra werk zijn. Het is echter vrij eenvoudig en bestaat alleen uit het mengen van een klein beetje van deze olie, hetzij in de aceton, hetzij in de basis waar je later doorheen gaat.

Formaat

Bij het kopen van je aceton moet je nagaan in welk formaat je het zult gebruiken. Want dit heeft invloed op hoe je je aceton bewaart en draagt.

Er zijn vloeibare acetonen, die het meest voorkomen en gebruikt kunnen worden om nagellak met een wattenschijfje te verwijderen.

Er zijn ook andere modellen die er alleen uit bestaan je vinger in een opening te steken en te draaien, en er zijn ook zakdoekjes met aceton, praktisch voor wie geen vloeistof in de handtas wil dragen.

Volume

Gewone aceton wordt meestal verkocht in kleine flesjes van ongeveer 150 ml.

Maar als je vaker aceton nodig hebt, is het belangrijk een grotere hoeveelheid aceton te kopen, dus zoek flessen met een groter volume aceton.

Bedenk hoeveel aceton je gebruikt voor je het volume kiest. (Bron: Elnur Amikishiyev / 123RF)

Er zijn zelfs mogelijkheden van 500 ml, perfect voor manicuristen, saloneigenaars of mensen die vaak nagels doen.

(Uitgelichte afbeelding bron: ivabalk / Pixabay)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies